Sveikutės ir aš norėčiau prisijungti [prie jūsų būrelio. Tik mano nuomonė truputuką kitokia, gal neišvysite iš savo pulko?
na pirmiausia mano mažiukei 5 mėnesiukai ir 5 dienos. MAitinu savo pienuku, bet jau pradedu primaitinti, ne dėl to, kad jos svoris mažas
, ir ne dėl to, kad pieno trūksta
, jo turiu tiek kad atrodo jok dūstu, bet manoji pradėjo sekti kiekvieną mano kąsnį. O pati ir kalta. Nuo 2mėn daviau ant šaukštelio galo banano (sakė, kad prakakoti padeda ir viduriukus sutvarko- kągi- teisybė) nuo 3 jau pora šaukštelių (dėl ko mane visi ėdė, bet jai labai patiko, ji net pradėdavo skėsčioti rankomis, kai tik pamatytado kažką geltona). Nuo 4mėn išviriau bulvių, morkų ir žirnelių )viskas šviežia)ir padariau tyrelę- taip spjovė,. kad net akis turėjau savo praplauti. Bet pabandžius hipp tyreles ėmė su mielu noru. tai dabar ragaujame visokių skonių. Per kartą suvalgo tos mažojo indelio pusę, jei nelabai- trekšdalį- tada spjaudo
Na pamažu pratinamės. Savaitę iki 5mėn pradėjau duoti paragauti džiuvėsėlio (pačiulpti) duonos, bandelės (nesaldžios) bulvės iš lėkštės pačiulpti. Na ir kagi... "ant savo durnos galvos" vaikui tik 5mėn, o ji jau kiekvieną kąsnį kurį tik kas šalia jos valgo, skaičiuoja. jei keli puodelį- bandop atimti. Neapsikentusi pripyliau į puodelį vandens ir daviau, ir o stebukle,... šiaip vandens net neįkišdavau- o čia su mielu noru bandė gerti ir jai pavyko (tiesa tiek aš tiek ji buvome šlapios, mat pati bandė atiminėti puodelį)
Taigi manhiškė dabar gauna per dieną 1 kartelį tyrelės (po ko atsigeria pienuko) na ir duodupagraužti ką nors iš savo lėkštės (be prieskonių)
Dėl maitinimo. Na norėčiau išmaitinti iki 1,5metų, o po to žiūrėsime. Tikrai nenorėčiau maitinti iki 4-5metų, nors man jokio skirtumo ką kitos daro, bet aš norėčiau turėti dar bent pora vaikučių, o tam reikia pilnai atstatyti mineralų pusiausvyrą organizme- tam reikia pusės metų, vaikelio norime maždaug po 2metų taigi kaip pačios matote neišeis mums ilgiau jos maitinti.
Kaip aš įsivaizduoju maitinimą vėlesniais metais? Ogi bent 4 kartus per parą. Rytais, pietums, pavakariais ir prieš miegą. Suplanuota gražiai, bet ką gali žinoti kaip viskas bus iš tikro.
Dėl maitinimo viešose vietose. MAn nejauku. artais tokie žvilgsniai būna, jau tokie žvilgsniai. Tai daugiau ir nebemaitinu viešai- paprasčiausiai tiek aš tiek mažiukė jaučiame diskomfortą- ji mėgsta kai ant jos galvelės nieko nėra, kad gali bet kada nusisukti paleidusi pieno fontaną, mėgsta nuimti liemenėlės kraštą ir jį atversti, kad matytūsi visa krūtis, paskui ją apkabina. Trumpiau tariant mane kaip reikalas išrengia. Maitinu aš tik automobilyje ir namuose, na svečiuose išeinu į kitą patalpą. BEt artimųjų nesigėdinu, nei MB nei mamos, nei brolienės su broliu ir jų vaikų (vienam 8 kitam 3, brolienė vieną iki metų kitą iki 2 beveik išmaitino, tai jiems nenaujiena) nei tetų su mergaitėmis, o draugėms pasakau- dabar aš maitinsiu jei nori pasilik ir viskas... o štai prie kitų men nejauku maitinti. tai kažkaip per daug asmeniška, per daug šeimyniška, ir nesinori kiekvienam todemonstruoti- kitaip tai tampa tarytum nuvalkiota. atleiskite, kad taip išsireiškiau. tos kurios maitina viešai daro tikrai gerą darbą- gal įves madą ir tai taps visisškai natūraliu dalyku, bet mes su vyru net kavinėse nenoriai valgome- mums patinka namie maitintis, taip ir mažąja pratiname.
Papildyta:užmiršau parašyti svorį. Gimė manoji 2,980g 4 mėnesių pas gydytoją svėrėme lygiai 7kg, dabar su savom svarstyklėm pasvėriau tai sveria 8kg, (na svarstyklės tos gali apsirikti iki 300g, bet vis tiek sveria apie 7,700kg. Na normalu, kad valgant ne tik MP svoris pradedaq augti lėčiau, bet pirmais mėnesiai bent jau iki 4mėn vaikas bent 600g privalo priaugti priešingu atveju jis nedavalgo.