Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(1-oji mama @ 2007 11 12, 15:22)
As manau jeigu serga ir nenori valgyti,tai normalu,ypatingai jeigu karsciuoja.Organizmas lengviau kovoja su liga kaip nera apkrautas papildomu kruviu-maisto virskinimu. smile.gif Tada vaikui reikalingi tik skysciai.O jeigu negeria arbatu,tai kokia puiki iseitis vaikui gauti pakankamai skysciu tuo metu-geriant MP mirksiukas.gif
O del nevalgymo,is patirties su pirmaja dukryte galiu pasakyti-kol maitinau jai joks maistas apart MP neegzistavo. Praktiskai nieko nevaige,gal tik kiek vaisius.Svoris augo normaliai,tad per daug nesijaudinom.Tik aplinkiniams siurpa kele mintis,kad taip nieko nevalgo,o vis dar matinama mamos pieneliu. rolleyes.gif Daznai isgirsdavau,kad pagaliau reiketu nutraukti,tai ir apetitas atsirastu. cool.gif Kai nutraukiau maitinima 1m.8men.,labai sulyso,baisu buvo ziureti verysad.gif taciau siek tiek eme dometis kitu maistu.Sakau siek tiek,nes iki siol yra nevalgiuke verysad.gif
O antroji geria ir MP,ir gerokai kito maisto pavalgo biggrin.gif
Tad tikriausiai cia tiesiog priklauso nuo paties vaiko.Kaip sakoma,vaikas vaikui nelygus.Kiek kam reikia,tiek tas ir valgo. mirksiukas.gif

As nesijaudinciau, jei to pieno butu marios ir svoris gerai augtu. Bet kad pieno gi tikrai maziau, nei buvo pries metus. Auga jis pas mane tik i ugi. Toks liesas ir ilgas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 11 12, 16:18)
"nusitraukiau viena karta, o ten vos keli gramai, kaip jis gali nuo ju pasisotint...., tai ir daviau misini"........

Mane irgi stebina, kad mamos taip greitai nuleidžia rankas ir iškart puola duoti mišinio. Man, tiesą sakant, atrodo, kad čia viskas dėl apsileidimo ir nepasidomėjimo šiuo reikalu dar iki gimdymo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(erikanas @ 2007 11 10, 18:37)
Hmmm... taigi lyg reikėtų atvirkščiai, t.y. ne po buteliuko duoti krūtį.

Na aš siūliau, kai neima krūties, o tik buteliuką, tai pradėt nuo mėgstamiausio g.gif Bet žiūriu, čia geresnių ir protingesnių pasiūlymų davė thumbup.gif

QUOTE(Heart @ 2007 11 12, 14:45)
Ką manote apie tokius dalykus, mamytės? Ar susiduriate su tuo?

Aš ir prie savo bei vyro tėvų, bei kitų svečių išeinu į kitą kambarį, nes likčiau nesuprasta ir nežinau ką pagalvotų, ai taip ir mum ramiau, niekas neblaško...
O dėl tų požiūrių, nieko jau nepadarysi. Mane tai labiausiai piktas ima, kai anyta vietoj damaitinimo mišinuku vis siūlo tuos savo "klijukus" ryžių arba avižų nuovirą doh.gif Ir niekaip aš neįaiškinu, kad mišinukas yra labiau pritaikytas kūdykiams doh.gif Bet tikiuosi, greit jau mišinukų atsisakyti ir vėl prigaminsiu daug pienelio ax.gif

Na mes naudojamčiulptuką, deja deja blush2.gif Bet sakykit kur problema, kad (ypač vakarais) nenori traukti krūties rėkia, o kai gauna čiulptuką nusiramina g.gif
Papildyta:
Dabar susimąsčiau man pūslelinė ant lūpo ir nosies, tai gi galiu maitint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2007 11 12, 17:30)
As nesijaudinciau, jei to pieno butu marios ir svoris gerai augtu. Bet kad pieno gi tikrai maziau, nei buvo pries metus. Auga jis pas mane tik i ugi. Toks liesas ir ilgas doh.gif

As manau susirupinti reiketu,jeigu kraujo tyrimai butu ypatingai blogi ar siaip visiskai nepriaugtu svorio.
Kaip mama as tave suprantu ax.gif ,labai norisi,kad vaikas augtu taip kaip turetu buti,pagal visus reikalvimus.Deja,daznai reikia susidurti su nestandartinemis sitaucijomis gyvenime .Svarbiausia blaiviai viska ivertinti ir dziaugtis savo klecku. mirksiukas.gif
Viskas jums bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2007 11 12, 15:30)

Joleks, dažniau žįs, daugiau pienuko gaminsis. Tokioje situacijoje tik svarbu nepamiršti, kad nuo mamos pieno viduriukai būna skysti ir minkšti. Tiek tėvai, tiek gydytojai dažnai tai įvertina kaip viduriavimą, nors iš tiesų toks tuštinimasis yra normalus mamos pienu mintančiam vaikui. Nereikia gydyti viduriavimo.
Iš tiesų tai vaikui yra lobis gauti mamos pieno, o tave turėtų raminti mintis, kad jis gauna maisto, nebadauja. Be to, tiek dabar, tiek kai pasveiks, svarbu rūpintis, kad maistas, kuris vaikui siūlomas, iš tiesų būtų vertingas maistiniu požiūriu, o ne bevertis (bandelės, sausainiai, džiūvėsėliai, dešrelės - tikrai ne tas maistas, kurį reikėtų siūlyti nevalgiukui)
Laikykitės.
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2007 11 12, 14:08)
Klausimas toms, kurios matinat virs metu, kai maziai serga ar normaliai valgo kita maista?
Maniskis sirguliuoja dabar, tai tik per asaras kelis saukstus kito maisto pavyksta ikist. Geria tik MP. Vandens ir arbatu negeria.
Nors, kai nesirgom ir vandeni, ir arbata gerdavo. Su valgymu pas mus amzina problema, bet nesirgdamas nors nedaug, bet valgydavo.
Net nezinau ka su juo daryt g.gif Gal kai pasveiks jau bandyt nebeduot MP g.gif  Gal prades geriau valgyt g.gif

Kai serga mano kito maisto atsisako visiškai-neįkiši. Bet kad ir rašo apie sergančių vaikų priežiūrą - pirmomis dienomis tik skysčiai, kol vaikas pats paprašys valgyti. Nes organizmas turi su liga kovoti, o ne maisto virškinimu užsiimti.

O dėl nevalgymo - mano pirmasis irgi buvo nevalgiukas. Tai ir džiaugdavausi, kad dar žindau, vis ką į skranduką įpilam.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 11 12, 20:32)
Kai serga mano kito maisto atsisako visiškai-neįkiši. Bet kad ir rašo apie sergančių vaikų priežiūrą - pirmomis dienomis tik skysčiai, kol vaikas pats paprašys valgyti. Nes organizmas turi su liga kovoti, o ne maisto virškinimu užsiimti.

Neseniai tokią pat situaciją apturėjau - iš tiesų tiršto valgio nelabai noriai - taio gavosi daugiau MP bei vandenuko. O išsveiko - ir viskas į savo vietas susidėliojo.

Beje, dėl maitinimo MP - stebisi tie, kurie vaikus ankščiau auginę, o mano bendraamžės galvoja taip kaip ir aš. tad viskas normalu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 11 12, 18:32)

O dėl nevalgymo - mano pirmasis irgi buvo nevalgiukas. Tai ir džiaugdavausi, kad dar žindau, vis ką į skranduką įpilam.

As pergyvenu ne tik del maisto, bet ir del skysciu. Anksciau sirgdamas vandens neatsisakydavo, o dabar negeria. MP tikrai nera daug, nors dabar ir duodu kada tik nori. Slapinasi zymiai maziau, tai bijau, kad skysciu netruktu.
Na bet siandien jau temperaturos nebuvo, kosti ir sloguoja, bet lyg maziau. Tai gal kaip nors viskas susitvarkys, pasveiks ir prades valgyt.
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2007 11 13, 00:42)
As pergyvenu ne tik del maisto, bet ir del skysciu. Anksciau sirgdamas vandens neatsisakydavo, o dabar negeria. MP tikrai nera daug, nors dabar ir duodu kada tik nori. Slapinasi zymiai maziau, tai bijau, kad skysciu netruktu.
Na bet siandien jau temperaturos nebuvo, kosti ir sloguoja, bet lyg maziau. Tai gal kaip nors viskas susitvarkys, pasveiks ir prades valgyt.

Manieji sirgdami kažkokių papildomų skysčių taip pat nelabai nori. O norisi kokią arbatytę su medumi įkišt. TAi padeda kai pasiūlau per šiaudelį arba iš buteliuko, kur būna mineralinis sportuojantiems su atitraukiamu kamštuku. Kaip žaidimas vaikučiams - taip mielai ir atsigeria.
Atsakyti
QUOTE(mamysiukas @ 2007 11 11, 12:08)
sweikos. norejau paklausti, ar kuriomstaip yra. tai va, mano mazylei jau 2men, maitinu pati. tik va, nzn ar cia beda, ar taip buna.  g.gif  mano kaire krutis didesne uz desine.  ax.gif  ir visa laika maitinu tik is jos, nes kitoje, tik keli lasai, ir nieko nepavalgo. bandziau kuri laika is abieju duot, bet rezultato ner.  schmoll.gif  schmoll.gif  ar kuriai nors taip yra?

kai pastebėjau kad vienas papas didesnis, iškart puoliau vienodai iš abiejų papų maitint (prieš tai dešiniam duodavau "pailsėt" nes labai nugraužtas buvo). nes labai nenorėjau būti skirtingais papais biggrin.gif susitvarkė.

O man va toks klausimas ir labai laukiu jūsų patarimo g.gif kurią čia naktį Agnei nesimiegojo ir visą naktį valgė (gal dantukai, o gal dėl to kad kelis vakarus iš eilės buvau išėjus prasiblaškyt). Tai anksčiau po tokių naktų į kitą vakarą papai buvo kaip pas pamelą, o šį kart - ne blink.gif po tos nakties Agnė manes jau dvi dienas nuo saves nepaleidžia, kai tik kas - iškart čiupt papą ir valgyt, kitą naktį vėl visą nemiegojom - valgė, va tik šianakt turbūt jau buvo labai neišsimiegojus - tai normaliai pamiegojom. Bet va papai kai buvo kaip du skuduriukai, taip ir liko. Tai kas čia man gali būti? gal kokia maitinimo krizė ties 9 mėn. buna? o gal rimtai mėtų arbata pieno kiekį mažina? o gal pvz. pastojus pienas sumažėja? (dariausi testuką - neigiamas, bet labai jau keista ir nekokia mano savijauta...) pati jokių stresų nepatyriau, nesergu, valgau kaip visada.
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2007 11 14, 13:23)
Tai kas čia man gali būti? gal kokia maitinimo krizė ties 9 mėn. buna? o gal rimtai mėtų arbata pieno kiekį mažina? o gal pvz. pastojus pienas sumažėja? (dariausi testuką - neigiamas, bet labai jau keista ir nekokia mano savijauta...) pati jokių stresų nepatyriau, nesergu, valgau kaip visada.

Hmm, mums sakė, kad daugmaž kas 3 mėnesius vaikutis reguliuoja pieno poreikį - t.y. gali atrodyti, kad valgo ištisai... gal čia taip. O kai susireguliuoja pieno gamyba, krūtys nebeatrodo "pilnos", nes pienukas gaminasi maitinimo metu.
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2007 11 14, 11:23)
kai pastebėjau kad vienas papas didesnis, iškart puoliau vienodai iš abiejų papų maitint (prieš tai dešiniam duodavau "pailsėt" nes labai nugraužtas buvo). nes labai nenorėjau būti skirtingais papais biggrin.gif susitvarkė.

O man va toks klausimas ir labai laukiu jūsų patarimo  g.gif kurią čia naktį Agnei nesimiegojo ir visą naktį valgė (gal dantukai, o gal dėl to kad kelis vakarus iš eilės buvau išėjus prasiblaškyt). Tai anksčiau po tokių naktų į kitą vakarą papai buvo kaip pas pamelą, o šį kart - ne  blink.gif po tos nakties Agnė manes jau dvi dienas nuo saves nepaleidžia, kai tik kas - iškart čiupt papą ir valgyt, kitą naktį vėl visą nemiegojom - valgė, va tik šianakt turbūt jau buvo labai neišsimiegojus - tai normaliai pamiegojom. Bet va papai kai buvo kaip du skuduriukai, taip ir liko. Tai kas čia man gali būti? gal kokia maitinimo krizė ties 9 mėn. buna? o gal rimtai mėtų arbata pieno kiekį mažina? o gal pvz. pastojus pienas sumažėja? (dariausi testuką - neigiamas, bet labai jau keista ir nekokia mano savijauta...) pati jokių stresų nepatyriau, nesergu, valgau kaip visada.

g.gif As dabar vis galvoju, ar imanoma zindanciai kaip nors naturaliais budais, apart mm atsiradimo atskirti, ar jau gali pastoti ar ne g.gif ? Nes kol maitini, ir ju nera, gali buti salygiskai rami g.gif unsure.gif Ar cia jau reik kokia spirale detis unsure.gif verysad.gif
Atsakyti