sweikos. norejau paklausti, ar kuriomstaip yra. tai va, mano mazylei jau 2men, maitinu pati. tik va, nzn ar cia beda, ar taip buna. mano kaire krutis didesne uz desine. ir visa laika maitinu tik is jos, nes kitoje, tik keli lasai, ir nieko nepavalgo. bandziau kuri laika is abieju duot, bet rezultato ner. ar kuriai nors taip yra?
QUOTE(mamysiukas @ 2007 11 11, 11:08)
sweikos. norejau paklausti, ar kuriomstaip yra. tai va, mano mazylei jau 2men, maitinu pati. tik va, nzn ar cia beda, ar taip buna. mano kaire krutis didesne uz desine. ir visa laika maitinu tik is jos, nes kitoje, tik keli lasai, ir nieko nepavalgo. bandziau kuri laika is abieju duot, bet rezultato ner. ar kuriai nors taip yra?
Mano irgi kaire didesne kita mazesne, gamtoje simetrijos nebuna absoliucios Bet maitinu tai is abieju Ir abiejose pieno yra. O gal tau peno toje mazesneje ir pritruksta, kad maitini daugiau is didesnes
QUOTE(mamysiukas @ 2007 11 11, 12:08)
Sveikute,
Pas man visada viena buvo didesne, o del pieno kiekio kiekvienoje tai pas man kaireje daugiau, nes kai vaziuojame su masina man patogiau maitinti mazaja is jos. Tai ir gavosi, kad joje labiau pienas gaminasi, o desineje maziau ir dar del to krutys nevienodos.
QUOTE(mamysiukas @ 2007 11 11, 11:08)
Būtinai maitink iš abiejų krūtų. Nes jei tik iš vienos maitinsi, tai kitoj pieno ir nebus. Stenkis maitinti vieną kartą iš vienos, kitą - iš kitos. Vaikas daugiau trauks, ir pienukas gaminsis. Viskas bus gerai, susinormalizuos. Nesvarbu krūtų dydis, pienas juk ne nuo to priklauso
Vienos draugės iš vis krūtys "špygutės", o dukrių maitina jau 2 metus ir 3 mėn.
Mano vienoj krūty irgi daugiau pieno yr, bet nežiūrint į tai maitinu iš abiejų vienodai.
Sėkmės Maniškei 1,5 metų
QUOTE(nep @ 2007 11 11, 13:07)
Dar noreciau labai jusu paklaust, ar ilgas maitinimas tikrai nealina moters organizmo. Ar tikrai dantys, oda nesilpneja ar pan. Juk nevisada galime pilnavertiskai pavalgyti, ir pusrycius ir vakariene.
Nealina. O mamai reiktų maitintis ir gerti taip pat kaip ir kiekvienai moteriai - sveikai ir saikingai Ne žindymas, o netaisyklinga mityba alina organizmą, ir ne žindymą reikia nutraukti, o keisti valgymo įpročius Žinau tą jausmą, kai atrodo, kad jau baigi išsekti ir nebegali daugiau... Dėl to saviškį pirmąjį ir nustojau žindyti suėjus metams... Nes atrodė, kad jau daugiau nebegaliu... Bet dabar manau, kad daugiau paramos, informacijos ir požiūrio pakeitimas būtų padėjęs žindyti ilgiau
asiu uz atsakymus, reiks bandyt... sakau, gal kol kas reik nusitraukt,ir po truputi bandyt duot
Klausimas toms, kurios matinat virs metu, kai maziai serga ar normaliai valgo kita maista?
Maniskis sirguliuoja dabar, tai tik per asaras kelis saukstus kito maisto pavyksta ikist. Geria tik MP. Vandens ir arbatu negeria.
Nors, kai nesirgom ir vandeni, ir arbata gerdavo. Su valgymu pas mus amzina problema, bet nesirgdamas nors nedaug, bet valgydavo.
Net nezinau ka su juo daryt Gal kai pasveiks jau bandyt nebeduot MP Gal prades geriau valgyt
Maniskis sirguliuoja dabar, tai tik per asaras kelis saukstus kito maisto pavyksta ikist. Geria tik MP. Vandens ir arbatu negeria.
Nors, kai nesirgom ir vandeni, ir arbata gerdavo. Su valgymu pas mus amzina problema, bet nesirgdamas nors nedaug, bet valgydavo.
Net nezinau ka su juo daryt Gal kai pasveiks jau bandyt nebeduot MP Gal prades geriau valgyt
Sveikos, maitinančios mamos
Mielai kartais įsijungčiau į jūsų pokalbius, jeigu priimsite
Man labai keista, kad maitindama savo pyplį, kuriam dar tik eina šeštas mėnuo, kartais esu priversta jaustis kaip kokia nenormali. Nes kai pasakai kam nors, kad vis dar maitini, žmonės išpūčia akis "Taip ilgai????" O jeigu dar užsimeni, kad jis iki šiol nieko daugiau nėra ragavęs, tai išvis atrodo, kad vos ne badu marinu savo vaiką. Ir, kas keisčiausia, taip reaguoja ne tik vaikų neturintys, bet netgi panašaus amžiaus pyplius auginantys tėveliai Nesuprantu, nejaugi mūsų visuomenė taip nieko nenutuokia apie vaikų auginimą? Va, vakar buvo svečiuose šeima su 10 mėn. kūdikiu, tai negalėjo atsistebėti, kad iki šiol maitinu. Ta mama vaiką maitino nepilną mėnesį, nes po to "dingo" pienas Dabar vaikas valgo viską, ką ir suaugusieji, vietoje mišinuko geria karvės pieną, prie mano akių į manų košę mama įvarė keturis šaukštelius cukraus Mes su vyru tik susižvalgėme ir nieko nesakėme. Keistokai mums tai pasirodė, bet nejaugi pradėsi mokyti. Mūsų požiūriai į vaikų auginimą labai skiriasi, mat mes labiau linkę skaityti knygas, žurnalus mamoms ir straipsnius internete, o jie - klausytis bobučių patarimų. Bet, kaip sakoma, kiekviena mama geriausiai žino, ko reikia jos vaikui. Nors vis tiek kažkaip nejaukiai pasijutau, kai teko eiti į kitą kambarį pamaitinti savojo, nes jaučiu, kad jiems tai pasirodė nelabai normalu.
Ką manote apie tokius dalykus, mamytės? Ar susiduriate su tuo?
Mielai kartais įsijungčiau į jūsų pokalbius, jeigu priimsite
Man labai keista, kad maitindama savo pyplį, kuriam dar tik eina šeštas mėnuo, kartais esu priversta jaustis kaip kokia nenormali. Nes kai pasakai kam nors, kad vis dar maitini, žmonės išpūčia akis "Taip ilgai????" O jeigu dar užsimeni, kad jis iki šiol nieko daugiau nėra ragavęs, tai išvis atrodo, kad vos ne badu marinu savo vaiką. Ir, kas keisčiausia, taip reaguoja ne tik vaikų neturintys, bet netgi panašaus amžiaus pyplius auginantys tėveliai Nesuprantu, nejaugi mūsų visuomenė taip nieko nenutuokia apie vaikų auginimą? Va, vakar buvo svečiuose šeima su 10 mėn. kūdikiu, tai negalėjo atsistebėti, kad iki šiol maitinu. Ta mama vaiką maitino nepilną mėnesį, nes po to "dingo" pienas Dabar vaikas valgo viską, ką ir suaugusieji, vietoje mišinuko geria karvės pieną, prie mano akių į manų košę mama įvarė keturis šaukštelius cukraus Mes su vyru tik susižvalgėme ir nieko nesakėme. Keistokai mums tai pasirodė, bet nejaugi pradėsi mokyti. Mūsų požiūriai į vaikų auginimą labai skiriasi, mat mes labiau linkę skaityti knygas, žurnalus mamoms ir straipsnius internete, o jie - klausytis bobučių patarimų. Bet, kaip sakoma, kiekviena mama geriausiai žino, ko reikia jos vaikui. Nors vis tiek kažkaip nejaukiai pasijutau, kai teko eiti į kitą kambarį pamaitinti savojo, nes jaučiu, kad jiems tai pasirodė nelabai normalu.
Ką manote apie tokius dalykus, mamytės? Ar susiduriate su tuo?
QUOTE(Heart @ 2007 11 12, 14:45)
Neseniai susiduriau, buvau buvusiam darbe, tai kaip pripuole manes kalusinet, "tai ka valgo? Kiek kartu? Ar nei vandenuko nei arbatos neduodi? Tikrai nereikia? Tai tu kaip negre kokia Dar toki dideli vaika ir nakti maitini " O ta moteris tai abieju vaiku nemaitino, nes sake, pieno tai nebuvo, "nusitraukiau viena karta, o ten vos keli gramai, kaip jis gali nuo ju pasisotint...., tai ir daviau misini"........
va tokia situacija......
QUOTE(Joleks @ 2007 11 12, 16:08)
Klausimas toms, kurios matinat virs metu, kai maziai serga ar normaliai valgo kita maista?
As manau jeigu serga ir nenori valgyti,tai normalu,ypatingai jeigu karsciuoja.Organizmas lengviau kovoja su liga kaip nera apkrautas papildomu kruviu-maisto virskinimu. Tada vaikui reikalingi tik skysciai.O jeigu negeria arbatu,tai kokia puiki iseitis vaikui gauti pakankamai skysciu tuo metu-geriant MP
O del nevalgymo,is patirties su pirmaja dukryte galiu pasakyti-kol maitinau jai joks maistas apart MP neegzistavo. Praktiskai nieko nevaige,gal tik kiek vaisius.Svoris augo normaliai,tad per daug nesijaudinom.Tik aplinkiniams siurpa kele mintis,kad taip nieko nevalgo,o vis dar matinama mamos pieneliu. Daznai isgirsdavau,kad pagaliau reiketu nutraukti,tai ir apetitas atsirastu. Kai nutraukiau maitinima 1m.8men.,labai sulyso,baisu buvo ziureti taciau siek tiek eme dometis kitu maistu.Sakau siek tiek,nes iki siol yra nevalgiuke
O antroji geria ir MP,ir gerokai kito maisto pavalgo
Tad tikriausiai cia tiesiog priklauso nuo paties vaiko.Kaip sakoma,vaikas vaikui nelygus.Kiek kam reikia,tiek tas ir valgo.