Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 11 10, 17:53)
nuo kada davei čiulptuką?
aš iš viso nesąmonių pridariau, sėdžiu dabar ir bliaunu krokodilo ašarom cry.gif
paklausiau pažįstamos gyd. kad reikia pertraukėlių tarp maitinimų ir čiulptuko. nu ne kaimo felčerė, šimtai konferencijų, praktika, sakau, gal tikrai?
reikia ir arbatos nuo pilvų. duodavau ne kiekvieną dieną, tik vakarais, kai tikrai skaudėdavo pilvą.
vakarais Liepa pradėjo rėkti žįsdama. mama sako, gal nėr vakare pieno. protu suvokdama puikiausiai, kad nesąmonė, sumąsčiau nusitraukti ir pažiūrėti, kiek to  pieno ir kiek suvalgo. žaidžiu nuo vakar vakaro. dabar papo neima.
pati žinau, kad durna iki begalybės, teoriją irgi žinau.
kaip pripratinti iš naujo?  4u.gif

pirmagimiui daviau čiulptuką kai kelių dienų buvo ir rezultatas - liūdnas, mp greit neliko. jaunėliui čiulptuką pasiūliau kai buvo 1 mėn., bet neėmė schmoll.gif

o tu turi neklausyt savo mamos prastų patarimų ir teiginių, kad neva, neturi pieno. gydytoja irgi netiesą kalbą. nereikia vaikui nei jokių arbatėlių, nei buteliukų nei žindukų. o maitinimo grafiką vaikas pats nusistatys. tikrai nežįs visą laiką ištisai, dažniausiai nusistovi natūraliai žindymas kas 2-3 val. tik per augimo šuolius ir pieno krizes gali būt dažniau.

kaip pripratinti iš naujo? tiesiog išmesk buteliuką ir siūlyk tik krūtį. nenusileisk vaikui ir neduok butelio niekada. tikrai persilauš per keletą dienų, nu gal maximum per 2 savaites. nenumirs jei ir nedavalgys kelias dienas, neiko čia tokio, atsigriebs vėliau, naktimis žįs daugiau.o vakarinis neramumas yra normalu, dauguma kūdikių vakarais irzlūs. panešiot reikia, pasupt, pasiūlyt krūtį, jei neima bendraut su vaiku, žaist. o praeis tie neramumai.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 11 10, 20:17)
Nes jauciu kaip mane jau po truputi issiurbia verysad.gif Toks jausmas kad su tuo pienu jis ir mano energija, jaunyste, galias isgeria. Ar jus taip nesijauciate? Ypac tos, kur zindote ilgai. Man ir svoris krenta, jauciu. doh.gif  verysad.gif

tas jausmas man pazystamas - su pirmuoju teko isgyvent kazka panasaus...
tik nemanau, kad tai susije su zindymu. greiciau jau su tapimu mama, prisitaikymu prie naujo gyvenimo (nes su kitais dviem vaikais tokiu jausmu nepatyriau).
man buvo sunku priprasti ir susitaikyti su tuo, kad mama esi 24 val per para 365 dienas per metus... nera kur pabegti, negali atsitraukti, praktiskai nebepriklausai sau... kartais tai i nevilti varydavo.... bet ivyko du dalykai - as susitaikiau ir prisitaikiau, o vaikai greitai auga ir tampa maziau priklausomi... ir su mazuoju dabar taip - nors kartais pavargstu visur su juo tampytis, bet zinau, kad tai neamzinai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 11 10, 21:17)
Sveikos,
ciulptukas mano vaikui yra labai gerai, bet vakar perskaiciau Vingro parasyta, kad yra tyrimas padarytas, kad daznai ji kaisant, vaikas protiskai silpniau vystosi uz savo bendraamzius, kurie ciulptuko negave blink.gif Nes ciulpimas uzliuliuoja, slopina demesi. Siandien vaikui nedaviau. Klykia kaip skerdziamas. Duodu kruti, paciulpia ir nusiramina. Bet daznas zindymas vargina doh.gif Paaiskinkit, kaip ji tada be soskes auginti. Kas kiek laiko duoda papa tos kurios vaikui ciulptuko neduoda. Nes jauciu kaip mane jau po truputi issiurbia verysad.gif Toks jausmas kad su tuo pienu jis ir mano energija, jaunyste, galias isgeria. Ar jus taip nesijauciate? Ypac tos, kur zindote ilgai. Man ir svoris krenta, jauciu. doh.gif  verysad.gif

As maitinu pati, valgo daznai ir potruputi, soskes ir buteliuko neima schmoll.gif Labai kaprizinga, irzli ir reikli, kas neatsitiktu iskarto papo praso. Svoris man nekrenta, nes valgau viska ir toks daznas maitinimas manes nevargina, as nesinervuoju, atvirksciai jis mane ramyna thumbup.gif Nors namai netvarkomi kiekviena diena, pietus nepagaminti, bet vaikas sotus, laimingas ir as pailsejusi wub.gif Nors ispradziu tai mane nervino, bet po to spjoviau ir man dabar rupi tik mano uogyte.
Kudikiai gal netaip valgyti nori, kaip prie papo pasivolioti ir nusiraminti, man taip gyd aiskino, nes teiravausi kad jokio grafiko pas mano pupa nera, kaip kiti pagal valandas valgo. O dabar jau daro pertrauka iki 3 val.
Kantrybes, mamyte 4u.gif nesinervuok, nes viskas persiduoda i pienuka, tu nervuojesi ir vaikas bus neramus, irzlus... jau isbandyta
Dar karta kantrybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 11 10, 20:33)
nep,

staigiai is vaiko atemei nusiraminimo saltini, tai negali tiketis, kad ramus bus.
is tiesu, soske neuzkista vaika dazniau tenka imti ant ranku, zaisti su juo, duoti kruti - nes kitaip ima nuobodziauti ir skundziasi. bet juk tai normalu - juk tik bendraudamas su mama ir kitais zmonem vaikas gali tobuleti. soske ir zaisliukai aptvarelyje gal ir paguodzia kuriam laikui, bet tobuleti nepadeda...
beje, mano ne vienas nera soskes akyse mates, is buteliuku jau vyresni (8-12 men) gerdavo kelionese sultis ar vandeneli (namuose girdydavau is puodelio). ir nieko, isgyvenau kazkaip smile.gif vyresnuosius zindziau iki metu, maziukui dabar 8,5 men., kol kas maitinasi beveik tik MP  4u.gif

jei svoris krenta - paprasta, reikia tiesiog pakankamai valgyti  4u.gif
va cia tai panasiau i tiesa... ciulpi ciulpi, o maisto i skrandi nepatenka - tas pats vyksta ir suaugusiajam kramtomaja guma kramtant, seiles issiskiria, skrandis pasiruosia priimti maista, o shysh - nieko...

Teisingai viskas parasyta. Bet nuo to bendravimo galima ir suvaiket doh.gif biggrin.gif Galvoju, gal bandysiu duot soske tik nakti. Kartais ji padeda isvengti naktinio zindymo. Negaliu isivaizduot, bet skaiciau kad viena mama nakti zindo 9 men vaika 5-6 kartus. As zindau "tik" du. Ir tai neatsimenu daznai kiek kartu daviau laugh.gif Zodziu liudna.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2007 11 10, 20:39)
tas jausmas man pazystamas - su pirmuoju teko isgyvent kazka panasaus...
tik nemanau, kad tai susije su zindymu. greiciau jau su tapimu mama, prisitaikymu prie naujo gyvenimo (nes su kitais dviem vaikais tokiu jausmu nepatyriau).
man buvo sunku priprasti ir susitaikyti su tuo, kad mama esi 24 val per para 365 dienas per metus... nera kur pabegti, negali atsitraukti, praktiskai nebepriklausai sau...  kartais tai i nevilti varydavo.... bet ivyko du dalykai - as susitaikiau ir prisitaikiau, o vaikai greitai auga ir tampa maziau priklausomi... ir su mazuoju dabar taip - nors kartais pavargstu visur su juo tampytis, bet zinau, kad tai neamzinai  4u.gif

Aha, daznai galvoju kaip budavo anksciau. Kaip keista, nereikejo niekuo rupintis, jei iseinu galiu negrizti, o dabar namie laukia 2.gif ... essen.gif fear.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2007 11 10, 17:06)
O mes migdomes ir lovytej tik su zinduku burnoj, ir bet kas, nebutinai mama, gali pamigdyti. Man su zinduku daug lengviau atskirti valgymo reikalus nuo miegojimo reikalu. Nes siaip daznai vaikuciai zinda kruti ne del to, kad alkani, bet kad miego nori.

O aš nematau jokios problemos tame, kad reikia ant rankų migdyti, vaikjuostėje ar slinge su papu burnoje. Maniškis netgi ne visada ima krūtį, kai miego nori. Bet man yra smagu jį migdyti prie savęs wub.gif

QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 11 10, 17:53)
kaip pripratinti iš naujo?  4u.gif

Ieva, o tai aš kursuose nepapasakojau? Ir kokio amžiaus dabar tavo leliukas?
Buteliuko nemes, kaip ingalp sakė. Duok jį tuščią žįsti. Ir pasiūlyk krūtį, pienu tekančią. Jei neteka, tegul kas nors padeda - su pipete ar švirkštu lašina pienuką, kad per spenelį tekėtų, o vaikas jį nuo krūties nulaižytų. Jei neima - vėl tuščią buteliuką pasiūlyk. Ir apsišarvuok kantrybe. Iki 3 mėn. leliukai pamiršta dalykus, kurie nebesikartoja, per 3 paras. Ir dar vienas svarbus dalykas - naktį krūtį ima net ir tie, kurie dieną nenori. Svarbu, kad nebūtų dorai atsibudęs, kai paduosi.
Laikykis.
Ir žinok, kad Markūnienės ir mūsų kursai pagal naujausius mokslinius tyrimus, o ligoninės sesutės ir gydytojai ne visada turi laiko noro ir motyvacijos domėtis naujienomis smile.gif
Paguodai galiu dar pridurti, kad Indonezijoje, kaimuose, moterys vaikus nešiojasi su savimi nuolatos ir žindo kas 15 min. Jei nuo to sutriktų virškinimas, tai jie nebūtų atlaikę evoliucinės atrankos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(alashka @ 2007 11 10, 20:40)
As maitinu pati, valgo daznai ir potruputi, soskes ir buteliuko neima  schmoll.gif  Labai kaprizinga, irzli ir reikli, kas neatsitiktu iskarto papo praso. Svoris man nekrenta, nes valgau viska ir toks daznas maitinimas manes nevargina, as nesinervuoju, atvirksciai jis mane ramyna  thumbup.gif  Nors namai netvarkomi kiekviena diena, pietus nepagaminti, bet vaikas sotus, laimingas ir as pailsejusi  wub.gif  Nors ispradziu tai mane nervino, bet po to spjoviau ir man dabar rupi tik mano uogyte.
Kudikiai gal netaip valgyti nori, kaip prie papo pasivolioti ir nusiraminti, man taip gyd aiskino, nes teiravausi kad jokio grafiko pas mano pupa nera, kaip kiti pagal valandas valgo. O dabar jau daro pertrauka iki 3 val.
Kantrybes, mamyte  4u.gif  nesinervuok, nes viskas persiduoda i pienuka, tu nervuojesi ir vaikas bus neramus, irzlus... jau isbandyta
Dar karta kantrybes  4u.gif

Aciu 4u.gif
Mano lele irgi neturi netik valgio bet dieninio miego grafiko. Gali bet kada.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 11 10, 20:49)
Teisingai viskas parasyta. Bet nuo to bendravimo galima ir suvaiket doh.gif  biggrin.gif Galvoju, gal bandysiu duot soske tik nakti. Kartais ji padeda isvengti naktinio zindymo. Negaliu isivaizduot, bet skaiciau kad viena mama nakti zindo 9 men vaika 5-6 kartus. As zindau "tik" du. Ir tai neatsimenu daznai kiek kartu daviau laugh.gif Zodziu liudna.
Papildyta:

Aha, daznai galvoju kaip budavo anksciau. Kaip keista, nereikejo niekuo rupintis, jei iseinu galiu negrizti, o dabar namie laukia  2.gif ... essen.gif  fear.gif  lotuliukas.gif

Nep, iš tiesų čiulptuko labiau reikia mamai, o ne vaikui. Kai aš tai supratau, (mano vyriausiam tuo metu buvo 5 mėn.) iš mečiau čiulptuką. Prisitaikyti buvo sunku, nes reikėjo kažuo užimti vaiką, jam reikėjo daugiau laiko skirti, nes čiulptuku užkiši ir ramu. Vaikas kažką sako, tu vėl užkiši ir tyla. Bet juk mylimų artimųjų žmonių neužkišinėji saldainiais ar jų pakaitalais, kai jie bando tau kažką pasakyti...
Iš tiesų, sunkiausia auginti pirmą vaiką, kai turi išmokti į priimti, kai turi atsisakyti iliuzijų, kad kada nors vėl bus taip, kaip buvo iki jo gimimo... Kai turi išmokti būti mama...
Smagu, kad dabar yra galimybė tokiais jausmais pasidalinti su kitomis mamomis, nors ir ne visada tiesiogiai.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 11 10, 20:56)
Nep, iš tiesų čiulptuko labiau reikia mamai, o ne vaikui. Kai aš tai supratau, (mano vyriausiam tuo metu buvo 5 mėn.) iš mečiau čiulptuką. Prisitaikyti buvo sunku, nes reikėjo kažuo užimti vaiką, jam reikėjo daugiau laiko skirti, nes čiulptuku užkiši ir ramu. Vaikas kažką sako, tu vėl užkiši ir tyla. Bet juk mylimų artimųjų žmonių neužkišinėji saldainiais ar jų pakaitalais, kai jie bando tau kažką pasakyti...
Iš tiesų, sunkiausia auginti pirmą vaiką, kai turi išmokti į priimti, kai turi atsisakyti iliuzijų, kad kada nors vėl bus taip, kaip buvo iki jo gimimo... Kai turi išmokti būti mama...
Smagu, kad dabar yra galimybė tokiais jausmais pasidalinti su kitomis mamomis, nors ir ne visada tiesiogiai.

taip, ciulptuko reikia mamai, o kai priprant ir vaikui, nusiraminti. Taciau mama irgi turi teise i darba, moksla, poilsi, ramybe...Mano vaikas dargi labai jautrus. Svetimu bijo, saiziu garsu. Soske jjam buvo gerai. Aisku, duodavau ne nuolat. O koks patenkintas buvo kai ismoko nepriekaistingai ja isideti laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 11 10, 20:50)
. Duok jį tuščią žįsti. Ir pasiūlyk krūtį, pienu tekančią. Jei neteka, tegul kas nors padeda - su pipete ar švirkštu lašina pienuką, kad per spenelį tekėtų, o vaikas jį nuo krūties nulaižytų. Jei neima - vėl tuščią buteliuką pasiūlyk.

labai gera idėja thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 11 10, 20:50)
O aš nematau jokios problemos tame, kad reikia ant rankų migdyti, vaikjuostėje ar slinge su papu burnoje. Maniškis netgi ne visada ima krūtį, kai miego nori. Bet man yra smagu jį migdyti prie savęs  wub.gif
Ieva, o tai aš kursuose nepapasakojau? Ir kokio amžiaus dabar tavo leliukas?
Buteliuko nemes, kaip ingalp sakė. Duok jį tuščią žįsti. Ir pasiūlyk krūtį, pienu tekančią. Jei neteka, tegul kas nors padeda - su pipete ar švirkštu lašina pienuką, kad per spenelį tekėtų, o vaikas jį nuo krūties nulaižytų. Jei neima - vėl tuščią buteliuką pasiūlyk. Ir apsišarvuok kantrybe. Iki 3 mėn. leliukai pamiršta dalykus, kurie nebesikartoja, per 3 paras. Ir dar vienas svarbus dalykas - naktį krūtį ima net ir tie, kurie dieną nenori. Svarbu, kad nebūtų dorai atsibudęs, kai paduosi.
Laikykis.
Ir žinok, kad Markūnienės ir mūsų kursai pagal naujausius mokslinius tyrimus, o ligoninės sesutės ir gydytojai ne visada turi laiko noro ir motyvacijos domėtis naujienomis smile.gif
Paguodai galiu dar pridurti, kad Indonezijoje, kaimuose, moterys vaikus nešiojasi su savimi nuolatos ir žindo kas 15 min. Jei nuo to sutriktų virškinimas, tai jie nebūtų atlaikę evoliucinės atrankos wink.gif

aš nebuvau paskutinėj pamokėlėj blush2.gif 2 mėn. dabar
Papildyta:
ką tik puikiausiai pavalgė iš krūties, gal ne buteliukuose, o vis dar pilve bėdos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 11 10, 21:37)
ką tik puikiausiai pavalgė iš krūties, gal ne buteliukuose, o vis dar pilve bėdos?  g.gif

pilnai taip gali būt. maniškiui pilvą labai ilgai skaudėjo - iki 3 mėn, tai praktiškai kasdien, o vėliau dar ir iki 6 mėn pasitaikydavo kai spiegdavo vakarais ir nieko nepadarysi
Atsakyti
gal as cia ne itema, bet noriu paklausti, gal kokia mamyte is klpd. neturi pienelio savo vaikiukui tikrai galeciau pasidalinti, nes turiu labai daug, jau kamera uzkista. mano kudikiu 2.5 men
jei ka - rasykit iewavil@yahoo.com
Atsakyti