Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(ingalp @ 2007 11 10, 16:29)
ir pažįstu ne 1 mamytę, kuri augina be čiulptuko ir jų vaikučiai tikrai neturi jokių virškinimo problemų dėl dažno žindimo.

begalinė svieto įvairovė - aš pažįstu ne vieną, gulėjusią dėl to ligoninėj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 11 10, 16:38)
begalinė svieto įvairovė - aš pažįstu ne vieną, gulėjusią dėl to ligoninėj  4u.gif

kad nedave ciulptuko, kai naujagimis norejo zysti? g.gif:
manau, cia suplakami keli dalykai: kai kurie naujagimiai zinda neefektyviai, todel nors zinda daznai ir ilgai, vis tik nepakankamai pavalgo. tokiais atvejais joks ciulptukas negali padeti. bet del to ligoninej atsidurt galima...

ciulptukas zindomam kudikiui nereikalingas. ir kuo kudikis mazesnis, tuo daugiau sansu, kad ciulptuko davimas gali sutrikdyti pieno gamyba, nes "pasisotines" ciulptuku naujagimis nepakankamai stimuliuoja kruti.

o stai kad naujagimis patektu i ligonine, nes persivalge motinos pieno, tai dar neteko girdeti... g.gif:

Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 11 10, 17:29)
na čia gal nuo vaikų gydytojos asmeninio požiūrio priklauso  tongue.gif . pažįstu ne vieną pediatrą, kuris yra greižtai prieš čiulptukus. aš saviškiui čiulptuko visai nedaviau 1 mėn., o po to jis ir pats nebeėmė. nu nesustreikavo mums nei virškinimas nei ligoninėj atsidūrėm. ir pažįstu ne 1 mamytę, kuri augina be čiulptuko ir jų vaikučiai tikrai neturi jokių virškinimo problemų dėl dažno žindimo.

O cia nuo vaiko priklauso. Yra tokiu vaiku, kuriems reikia daznai zisti, tada zindukas jiems yra nepamainomas draugas. Nesu nei uz nei pries zindukus, cia labai individualiai priklauso nuo situacijos. Visi krastutinumai, visi perdozavimai kenkia. Pati auginu vaikucius su zindukais ir sekmingai maitinu MP. Jau ir mazajam greitai bus metai. Jokiu problemu. Tik tiek, kad, kiek pastebiu, tos mamytes, kurios neduoda zinduku, turi migdyti savo vaikucius arba supdamos vezimeliuose, arba su papu burnoj. O mes migdomes ir lovytej tik su zinduku burnoj, ir bet kas, nebutinai mama, gali pamigdyti. Man su zinduku daug lengviau atskirti valgymo reikalus nuo miegojimo reikalu. Nes siaip daznai vaikuciai zinda kruti ne del to, kad alkani, bet kad miego nori.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 11 10, 16:57)
kad nedave ciulptuko, kai naujagimis norejo zysti? g.gif:
manau, cia suplakami keli dalykai: kai kurie naujagimiai zinda neefektyviai, todel nors zinda daznai ir ilgai, vis tik nepakankamai pavalgo. tokiais atvejais joks ciulptukas negali padeti. bet del to ligoninej atsidurt galima...

ciulptukas zindomam kudikiui nereikalingas. ir kuo kudikis mazesnis, tuo daugiau sansu, kad ciulptuko davimas gali sutrikdyti pieno gamyba, nes "pasisotines" ciulptuku naujagimis nepakankamai stimuliuoja kruti.

o stai kad naujagimis patektu i ligonine, nes persivalge motinos pieno, tai dar neteko girdeti... g.gif:

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif pasirašau po kiekvienu žodžiu.

o mano pirmagimiui čiulptukas sutrikdė mp gamybą. geriau jau būčiau ištisai prie krūties laikius, o ne klausius visokių bobučių patarimų, kad vaikas nori tik čiulpti, o tarp žindymų turi būt pertraukos. taip ir neišmoko efektyviai pavalgyt. ir įtariu, kad būtent čiulptukas čia padarė didžiausią žalą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 11 10, 16:57)

ne dėl persivalgymo, o dėl valgymo be pertraukėlių, kai MP nespėja susivirškinti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 11 10, 17:32)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif pasirašau po kiekvienu žodžiu.

o mano pirmagimiui čiulptukas sutrikdė mp gamybą. geriau jau būčiau ištisai prie krūties laikius, o ne klausius visokių bobučių patarimų, kad vaikas nori tik čiulpti, o tarp žindymų turi būt pertraukos. taip ir neišmoko efektyviai pavalgyt. ir įtariu, kad būtent čiulptukas čia padarė didžiausią žalą  unsure.gif

nuo kada davei čiulptuką?
aš iš viso nesąmonių pridariau, sėdžiu dabar ir bliaunu krokodilo ašarom cry.gif
paklausiau pažįstamos gyd. kad reikia pertraukėlių tarp maitinimų ir čiulptuko. nu ne kaimo felčerė, šimtai konferencijų, praktika, sakau, gal tikrai?
reikia ir arbatos nuo pilvų. duodavau ne kiekvieną dieną, tik vakarais, kai tikrai skaudėdavo pilvą.
vakarais Liepa pradėjo rėkti žįsdama. mama sako, gal nėr vakare pieno. protu suvokdama puikiausiai, kad nesąmonė, sumąsčiau nusitraukti ir pažiūrėti, kiek to pieno ir kiek suvalgo. žaidžiu nuo vakar vakaro. dabar papo neima.
pati žinau, kad durna iki begalybės, teoriją irgi žinau.
kaip pripratinti iš naujo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 11 10, 17:53)
dabar papo neima.
pati žinau, kad durna iki begalybės, teoriją irgi žinau.
kaip pripratinti iš naujo?  4u.gif

Tik nusiramink, kaip pripratinai prie čiulptuko, gi irgio neėmė iš pradžių, tai apsišarvok kantrybe ir mėgink krūtį įsiūlyt wink.gif Gal duok iš buteliuoko, o paskui kai bus kiek mažiau alkana krūtį įkišk mirksiukas.gif Na gi tu viską žinai, aš tavim pasitikiu mirksiukas.gif
Tikrai ji dar mažytė ir per vieną dieną nepamiršo žindimo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2007 11 10, 20:09)
Tik nusiramink, kaip pripratinai prie čiulptuko, gi irgio neėmė iš pradžių, tai apsišarvok kantrybe ir mėgink krūtį įsiūlyt wink.gif Gal duok iš buteliuoko, o paskui kai bus kiek mažiau alkana krūtį įkišk  mirksiukas.gif Na gi tu viską žinai, aš tavim pasitikiu  mirksiukas.gif
Tikrai ji dar mažytė ir per vieną dieną nepamiršo žindimo wink.gif

Hmmm... taigi lyg reikėtų atvirkščiai, t.y. ne po buteliuko duoti krūtį. Man buvo dar nutikęs atvejis, kai nenorėjo iš vienos žįsti - o iš kitos žindo. Tai apgaudavau - penkioms sekundėms davusi vieną, o paskui perkėlusi prie kitos wink.gif Iš tiesų - nepamiršo, kaip žįsti, tik turbūt pajuto, ką reiškia iš buteliuko - mažiukai labai gudrūs smile.gif Tikiu, kad galima grįžti atgal prie krūties. O patarimo "pažiūrėti, kiek krūtyje pieno" - patarčiau , neklausyti, nes pienas ne susikaupęs krūtyje būna, o gaminasi valgymo metu. Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 11 10, 17:53)
ne dėl persivalgymo, o dėl valgymo be pertraukėlių, kai MP nespėja susivirškinti  4u.gif

cia Egles Markunienes straipsnis apie MP. atkreipk demesi i pati gala, kur rasoma apie MP virskinima ir maitinimo daznuma...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 11 10, 18:52)
cia Egles Markunienes straipsnis apie MP. atkreipk demesi i pati gala, kur rasoma apie MP virskinima ir maitinimo daznuma...

žinau, ir pas Markūnienę kursuose buvau, ir pas Raideles.
tik tos pažintys vaikų ligoninėj cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 11 10, 18:54)
žinau, ir pas Markūnienę kursuose buvau, ir pas Raideles.
tik tos pažintys vaikų ligoninėj  cool.gif

tai liux, viska zinai pati 4u.gif

gali buti neefektyvus zindimas, infekcija, igimtos problemos ar pan. maza kas gali buti... bet logikos nematau, kad nuo MP galetu sutrikti virskinimas, nes kito maisto naujagimiui tiesiog nera 4u.gif

na, neesme, ner cia apie ka gincytis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
ciulptukas mano vaikui yra labai gerai, bet vakar perskaiciau Vingro parasyta, kad yra tyrimas padarytas, kad daznai ji kaisant, vaikas protiskai silpniau vystosi uz savo bendraamzius, kurie ciulptuko negave blink.gif Nes ciulpimas uzliuliuoja, slopina demesi. Siandien vaikui nedaviau. Klykia kaip skerdziamas. Duodu kruti, paciulpia ir nusiramina. Bet daznas zindymas vargina doh.gif Paaiskinkit, kaip ji tada be soskes auginti. Kas kiek laiko duoda papa tos kurios vaikui ciulptuko neduoda. Nes jauciu kaip mane jau po truputi issiurbia verysad.gif Toks jausmas kad su tuo pienu jis ir mano energija, jaunyste, galias isgeria. Ar jus taip nesijauciate? Ypac tos, kur zindote ilgai. Man ir svoris krenta, jauciu. doh.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 11 10, 15:34)
pagal vaikų ligoninės gydytojus geriau čiulptukas, nei kabojimas ant krūties non stop, nes virškinimo sistema pradeda streikuoti ir keliaujama ligoninėn.
turi būti pertraukos tarp maitinimų, kad pienukas susivirškintų, o ne pilamas šviežas pienas ant apvirškinto  4u.gif

O as skaiciau kad nuo nuolatinio soskes ciulpimo gali skrandis streikuot, nes skrandzio sulciu gausiau issiskiria, velgi, A. Vingro parasyta. Tai kuo tiket? O reikia kazkuo.
Atsakyti
nep,

staigiai is vaiko atemei nusiraminimo saltini, tai negali tiketis, kad ramus bus.
is tiesu, soske neuzkista vaika dazniau tenka imti ant ranku, zaisti su juo, duoti kruti - nes kitaip ima nuobodziauti ir skundziasi. bet juk tai normalu - juk tik bendraudamas su mama ir kitais zmonem vaikas gali tobuleti. soske ir zaisliukai aptvarelyje gal ir paguodzia kuriam laikui, bet tobuleti nepadeda...
beje, mano ne vienas nera soskes akyse mates, is buteliuku jau vyresni (8-12 men) gerdavo kelionese sultis ar vandeneli (namuose girdydavau is puodelio). ir nieko, isgyvenau kazkaip smile.gif vyresnuosius zindziau iki metu, maziukui dabar 8,5 men., kol kas maitinasi beveik tik MP 4u.gif

jei svoris krenta - paprasta, reikia tiesiog pakankamai valgyti 4u.gif

QUOTE(nep @ 2007 11 10, 20:17)
O as skaiciau kad nuo nuolatinio soskes ciulpimo gali skrandis streikuot, nes skrandzio sulciu gausiau issiskiria, velgi, A. Vingro parasyta. Tai kuo tiket? O reikia kazkuo.

va cia tai panasiau i tiesa... ciulpi ciulpi, o maisto i skrandi nepatenka - tas pats vyksta ir suaugusiajam kramtomaja guma kramtant, seiles issiskiria, skrandis pasiruosia priimti maista, o shysh - nieko...
Atsakyti