Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(ingalp @ 2007 11 08, 15:39)
na tai jei tavęs žindymas nevargina, tai aišku maitink bent iki 2 m arba kol pats atsisakys.
Papildyta:

o kodėl tu maitini iš buteliuko?  g.gif

Piena maitinu is kruties,o arbata duodu is buteliuko nakty ir diena,bet nakty jam arbata netinka,praso papuko.
Papildyta:
QUOTE(krika @ 2007 11 08, 15:57)
gydau vis dar spenelius ir turiu psichologinę baimę (kažin ar ją įveiksiu), kad ir vėl skaudės (žiauriai skaudu apie tai galvoti cry.gif )

Buk stipri ir negalvok apie tai. Viskas susitvarkys ir iveiksi viska,pamatysi. Man taip buvo,papasakosiu:
Kai gime sunus man jis ziauriai nugrauze spenelius,juos man skaudejo,kraujavo ir pan. Tepiau Bepantenu,Garmastanu,kompresiukus dejau,kopusto lapus ir pan. Maitinau per asaras,skausmus ir t.t. Neeme su anspeniais papo visai,misimukais maitint nenorejau. Kaire krutis uzgijo siaip ne taip,o i desine isimete infekcija,kad teko daryti operacija kai sunui buvo 3 savaites.Padare man ja,as ta pacia diena issiprasiau namo,nes sakiau be vaiko as nebusiu. Mane isleido,tik kol zaisda uzgijo eidavau perisineti ir is tos kruties su pientraukiu pienuka traukiau. Ir dabar maitinu vaika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 11 07, 22:38)
Oi tikrai mane paguodete 4u.gif Nes aname skyrelyje apie vaikucius 4-5 menesiu buvau prisiskaicius,tai beveik visi po 8 kg sveria.Tai as sunerimau tikrai labai,nors matau,kad mano mazuliukas sveikas ir judrus,bet galvojau,kad tikrai per mazai.

Tikrai viskas bus gerai, reik tiesiog nesinervinti - jei vaikutis linksmas ir žvalus - viskas teisingai. Labiau savimi pasitikėk!! 4u.gif

QUOTE(Jakutė @ 2007 11 08, 17:29)
Labas mamytes,prasau jusu visu patarimu.
Mano sunui 1 metai ir 3 men. Vakarais dar preis miega viena kart geria mano piena is kruties. Dienos metu jam nereikia to visai ir kaip kiti vaikai manes nedrasko ir neiesko papuko. O nakty kartais prabunda,tai jam mano kruties reikia kaip soskes,isikanda apsiramina,tada paleidzia ir vel miega. Soskes mes nenaudojom is viso,tik buteliukus su soske,bet jam nakty netinka buteliukas.
Nezinau,kaip elgtis ar maitinti taip kol pats atsisakys ar paciai baigt. Gaila kazkaip vaiko.

Pas mane panašiai - dieną beveik nebereikia pienuko, o naktį vis dar maitinu, kai užsinori.
Atsakyti
QUOTE(erikanas @ 2007 11 08, 16:41)
Tikrai viskas bus gerai, reik tiesiog nesinervinti - jei vaikutis linksmas ir žvalus - viskas teisingai. Labiau savimi pasitikėk!!  4u.gif
Pas mane panašiai - dieną beveik nebereikia pienuko, o naktį vis dar maitinu, kai užsinori.

Gaila,neduot vaikui. Manes tai nevargina,tai tegu geria i sveikata smile.gif
Atsakyti
Mano 2 men. mergina paskutiniu metu pavalgius tampo speneli. Labai nemalonus jausmas verysad.gif
ar tai reiskia, kad reiktu duoti kita kruti ar cia zaidimas skaitosi?
Atsakyti
QUOTE(Audrey @ 2007 11 08, 19:00)
Mano 2 men. mergina paskutiniu metu pavalgius tampo speneli. Labai nemalonus jausmas verysad.gif

Manoji kur kas vėliau atrado, kad spenelį galima ir pakrapštyti... bet keletą kartų pažaidusi, nusprendė, kad jau "žino", kas čia per daiktas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Audrey @ 2007 11 08, 16:00)

Jeigu neverkia ir atrodo patenkinta, tai manyciau kad zaidzia. Manoji irgi bande zaisti, bet as is karto atimu. Tai dabar suprato kad papulis yra tik valgymui, o ne zaidimui bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 11 02, 09:46)
o kaip išmokinti tą taisiklingą čiulpimą. vakar jau džiaugiausi vien umomentu, kad girdžiu kaip ryja pienuką. o kitu maitinimu prakabojo visą naktį ant krūtinės.

pasidalinkit patirtimi, kaip suderinti naujagimio priežiūrą su vyresnėlės (3 metai). kad galėčiau būti ir jai naudinga, paryčiais daviau mišinio. va reikia eiti žadinti, nes miega kruopa jau 4 val. ir tai atsikėliau neišsimiegojusi, nes reikia ir vyresnėlei dėmesio, pusryčius paruošti.
ar čia aklas pasakymas bus "šeimos supratingumas". šiandien taip ir jaučiuosi, kaip viena palikta su vaikais. b
ijau net kruopos žadinti, kad nesugebėsiu nei maitinti, nei vyresnėlės prižiūrėti (vien nuo minčių bliaunu)

Sveika,mano tokia pat padėtis verysad.gif .Tiesiog save plėšau per pus,kad pabūt su vyresnėliu.Tiesiog,kai maitinu mažylį,tada jis visko užsimano,ir tai daro manau,tyčia.Yra pas vaiką ,matau, užslėpto pavydo...... Ir sunku,ir širdį skauda verysad.gif Bet viliuosi,kai mažylis paūgės,tada galėsiu daugiau laiko skirt jam.Be to juk yra ir namų ruoša,valgio gaminimas,lyginimas...ir visa tai reikia suspėt,kol vaikai miega,o paskui vėl abiems dalinti dėmesį... wub.gif
Bet kai sakoma,savi vaikai,savi džiaugsmai ir vargai rolleyes.gif Tad viskas bus gerai thumbup.gif

Be to atradau jūsų gražų puslapiuką thumbup.gif Aš labai džiaugiuos,kad pati maitinu,visakas yra super,tik aišku pradžioj ir buvo visokių problemėlių,bet viskas susitvarkė ir esu laiminga,kad savo stebuklėliui galiu duot tokį stebuklą,kaip savo pienelį...... wub.gif ko su pirmu vaiku to nepatyriau...... Mes ir per pirmą mėn priaugom 1,600gr thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2007 11 09, 11:58)
Sveika,mano tokia pat padėtis  verysad.gif .Tiesiog save plėšau per pus,kad pabūt su vyresnėliu.Tiesiog,kai maitinu mažylį,tada jis visko užsimano,ir tai daro manau,tyčia.Yra pas vaiką ,matau, užslėpto pavydo...... Ir sunku,ir širdį skauda  verysad.gif Bet viliuosi,kai mažylis paūgės,tada galėsiu daugiau laiko skirt jam.Be to juk yra ir namų ruoša,valgio gaminimas,lyginimas...ir visa tai reikia suspėt,kol vaikai miega,o paskui vėl abiems dalinti dėmesį... wub.gif

na manoji, tai nereikalauja ypatingo dėmesio. čia aš taip rašiau pirmą parą grįžus namo ax.gif buvo baisu....
o namų ruoša irnesakyk.gif yra vyras biggrin.gif

sakykit, nors ir "dirbu" su pientraukiu, vienoj krūtinėj atsirado guziukas skaudantis. nutraukiant pieną lyg guziuką išmasažavau, bet liko skaudi vieta. ką dar galiu daryti, kad praeitų skausmas?
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2007 11 09, 11:58)
Sveika,mano tokia pat padėtis  verysad.gif .Tiesiog save plėšau per pus,kad pabūt su vyresnėliu.Tiesiog,kai maitinu mažylį,tada jis visko užsimano,ir tai daro manau,tyčia.Yra pas vaiką ,matau, užslėpto pavydo...... Ir sunku,ir širdį skauda  verysad.gif Bet viliuosi,kai mažylis paūgės,tada galėsiu daugiau laiko skirt jam.Be to juk yra ir namų ruoša,valgio gaminimas,lyginimas...ir visa tai reikia suspėt,kol vaikai miega,o paskui vėl abiems dalinti dėmesį... wub.gif
  Bet kai sakoma,savi vaikai,savi džiaugsmai ir vargai  rolleyes.gif  Tad viskas bus gerai  thumbup.gif

Be to atradau jūsų gražų puslapiuką  thumbup.gif Aš labai džiaugiuos,kad pati maitinu,visakas yra super,tik aišku pradžioj ir buvo visokių problemėlių,bet viskas susitvarkė ir esu laiminga,kad savo stebuklėliui galiu duot tokį stebuklą,kaip savo pienelį...... wub.gif ko su pirmu vaiku to nepatyriau...... Mes ir per pirmą mėn priaugom 1,600gr  thumbup.gif

Sveika kraštiete, labai pažįstama man tavo situacija. Pas mus padėtis buvo visai tragiška, buvo toks pavydas, kad vaikas kvėpavimą užlaikydavo pamatęs, kad brolį maitinu. Dar sugebėjo rankytę susilaužyt doh.gif mano didysis, tai buvo du kūdikiai namie. Aš galvojau nuprotėsiu, bet dabar jau viskas ok, nors kartais išlenda visokie galiukai. Galim pasidalint patirtim per až, nes ne apie tai čia tema.
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 11 09, 12:47)
sakykit, nors ir "dirbu" su pientraukiu, vienoj krūtinėj atsirado guziukas skaudantis. nutraukiant pieną lyg guziuką išmasažavau, bet liko skaudi vieta. ką dar galiu daryti, kad praeitų skausmas?

nzn ar ka padaryt galima. man irgi jau guzui issivaiksciojus ta vieta dar kuri laika skaudejo... gal net kokia savaite... bet su laiku praejo 4u.gif
siaip, viena dalyka darydavom - skaudama vieta MB siltu delnu sildydavo ir "gydomaja energija" siusdavo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 11 02, 13:30)
console.gif Taip. Tokios tos pirmos savaitės... Pagal žindymo ekspertus pirmus tris mėn čiulptukas - pienuko priešas...

pagal vaikų ligoninės gydytojus geriau čiulptukas, nei kabojimas ant krūties non stop, nes virškinimo sistema pradeda streikuoti ir keliaujama ligoninėn.
turi būti pertraukos tarp maitinimų, kad pienukas susivirškintų, o ne pilamas šviežas pienas ant apvirškinto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 11 10, 15:34)
pagal vaikų ligoninės gydytojus geriau čiulptukas, nei kabojimas ant krūties non stop, nes virškinimo sistema pradeda streikuoti ir keliaujama ligoninėn.
turi būti pertraukos tarp maitinimų, kad pienukas susivirškintų, o ne pilamas šviežas pienas ant apvirškinto  4u.gif

na čia gal nuo vaikų gydytojos asmeninio požiūrio priklauso tongue.gif . pažįstu ne vieną pediatrą, kuris yra greižtai prieš čiulptukus. aš saviškiui čiulptuko visai nedaviau 1 mėn., o po to jis ir pats nebeėmė. nu nesustreikavo mums nei virškinimas nei ligoninėj atsidūrėm. ir pažįstu ne 1 mamytę, kuri augina be čiulptuko ir jų vaikučiai tikrai neturi jokių virškinimo problemų dėl dažno žindimo.
Atsakyti