Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(krika @ 2007 11 02, 14:33)
na nežinau, lyg ir pirščiojo. bet kai paguldau ant pilvo tai kaip geniukas pradeda papuko ieškoti

Raideles, tai nori pasakyti kad nuo vienos krūties pridėčiau prie kitos ir taip be sustojimo?  blink.gif o kūdikiai kada nors miega  g.gif  doh.gif

gal tawo pienukas nesotus waikiukui, gal gerai nepawalgo, tai wis praso ir praso.....!!!!!
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 11 02, 13:33)
na nežinau, lyg ir pirščiojo. bet kai paguldau ant pilvo tai kaip geniukas pradeda papuko ieškoti

Raideles, tai nori pasakyti kad nuo vienos krūties pridėčiau prie kitos ir taip be sustojimo?  blink.gif o kūdikiai kada nors miega  g.gif  doh.gif

Taip.
Taip, kaip mes norėtume naujagimiai visai neprivalo miegoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga1985 @ 2007 11 02, 14:16)
gal tawo pienukas nesotus waikiukui, gal gerai nepawalgo, tai wis praso ir praso.....!!!!!

g.gif schmoll.gif frusty.gif
Na, juk jau kiek kartų sakyta - mamos pienukas NEGALI būt nesotus, per riebus, netikti ir pan... (išskyrus labai labai retus atvejus, kurių visam pasuly vos keli būt)
Mamos pienas yra idealus jos vaikučiui, ten yra visko tiek, kiek reikia tam konkrečiam kūdikėliui ir nieko neper daug tongue.gif

O 3d. naujagimio skarnduko talpa yra dar labai maža - ten telpa ~30ml (t.y. vos keli šaukštukai), tai ir prisivalgyti nėra kaip tongue.gif
Tai ir normalu, kad prašo ir prašo - tik taip jis užsitikrina MP didesnį kiekį rytdienai ir ateičiai essen.gif

Beje, maniškė pirmą savaitę irgi kabojo ištisai- nuo vienos krūties, prie kitos, tada vel prie pirmos, o tik paguldai ir vėl 'knir-knir' . Irgi buvau pradėjus panikuot - bet laiku nuramino friends.gif čia mamytės ir atėjusi gydytoja. Va, dabar jau 2sav ir viskas thumbup.gif

O dabar kitos problemos mirksiukas.gif - neišvalgo visko, guzai stovi, o 2.gif miega ir nė nemano pagelbėt mamytei cool.gif
(gerai kai namie dar du visada pasirengę 'pientraukiukai' )
Atsakyti
Sveika krika o aš tau siūlyčiau pabandyt čiulptuką bigsmile.gif Oi atsimenu per nėščiųjų pamokelęs, kaip porino neduok dieve čiuptukai ir buteliukai, bla bla bla doh.gif Man tik juokas ėmė lotuliukas.gif Aš jau visą arsenalą buvau susipirkus. Ir nė kiek nesigailiu, Avent buteliuką naudojau iki metukų jis toks thumbup.gif tik soskytes keičiau vaikiukui augant. Po to arbatėles ir sultytes iš jo gėrė. O soskytę nusipirkau silikoninę, bet mažiukui ji netiko, tad nupirkom tą rudą tokią thumbup.gif Nuko iki daba ji mum draugas, aišku keičiam kas 2-3 mėnesiai ax.gif Tai va ką aš norėjau pasakyti bigsmile.gif blush2.gif
Tik parsivežiau iš ligoninės ir lelius nuo papulio nenulipo tiesiog valandom, kaip tau bigsmile.gif ko pasekoje, aš jį permaitindavau. Nes pasirodo jis ne alkanas būdavo, o tik čiulpti norėdavo tongue.gif Tik vyras parnešė naują soskytę, viskas susitvarkė rolleyes.gif bigsmile.gif
Kad taip ilgai mano mažylis draugauja su soskyte, namatau jokių problemų. Beje ja tik miegui paskutiniu metu naudojam, nes dar likęs labai didelis čiulpimo refleksas nuo kūdikystės, o kad jį išaugs, tai tikrai. thumbup.gif
Po to savo tiūtę atiduosim telebim bam studijoj Neringai lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti

doh.gif mane jau erzint pradeda tokie pasisakymai doh.gif
MP yra toks kokio vaikui reikia. taip jau surėdyta motinos gamtos nuo amžių amžinųjų cool.gif
o kabo ištisai todėl, kad nori mamytės artumo - juk ką tik pilvely buvo, tai baisu išlindus vienam šviesoj ir didelėj erdvėj, todėl ir glaudžiasi . kad girdėtų širdies plakimą, kad jaustų kūno šilumą ir t.t. praeis per porą savaičių tas ištisinio "kabėjimo" ant krūties etapas. reikia tik kantriai išlaukti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 02 lapkričio 2007 - 15:43
QUOTE(ingalp @ 2007 11 02, 15:43)
MP yra toks kokio vaikui reikia. taip jau surėdyta motinos gamtos nuo amžių amžinųjų  cool.gif
o kabo ištisai todėl, kad nori mamytės artumo - juk ką tik pilvely buvo, tai baisu išlindus vienam šviesoj ir didelėj erdvėj, todėl ir glaudžiasi . kad girdėtų širdies plakimą, kad jaustų kūno šilumą ir t.t. praeis per porą savaičių tas ištisinio "kabėjimo" ant krūties etapas. reikia tik kantriai išlaukti mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
iš tiesų, gi nevisos problemos tik dėl MP trūkumo, 'nesotumo' hihihi.gif doh.gif ir panašios - vaikučiai dar ir emocinius poreikius turi - artumo, nusiraminimo, šilumos mirksiukas.gif
Atsakyti

QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 11 02, 15:22)
(gerai kai namie dar du visada pasirengę 'pientraukiukai' )

maniškis "pientraukis" atsisako dirbti doh.gif

QUOTE(ingalp @ 2007 11 02, 15:43)
MP yra toks kokio vaikui reikia. taip jau surėdyta motinos gamtos nuo amžių amžinųjų  cool.gif

tai nuraminau aš ją. pasupavau, primigo. dar daviau papuką - patraukė kelis kartus ir užsnūdo, tai ir palikau ant krūtinės pilvas pilvu. tai girdėjo kaip pirsčiojo. va jau 2 val. miega biggrin.gif tik džiaugtis nėr ko - krūtinė akmeninė blink.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 11 02, 15:23)
bigsmile.gif ko pasekoje, aš jį permaitindavau. Nes pasirodo jis ne alkanas būdavo, o tik čiulpti norėdavo  tongue.gif Tik vyras parnešė naują soskytę, viskas susitvarkė  rolleyes.gif  bigsmile.gif
thumbup.gif

O kaip pasireiškė tas permaitinimas?
Mamos pienu vaiko permaitinti neįmanoma, nes nuo mamos pieno skrandis neišsitampo, jame telpa tik tiek pieno, kiek gali tilpti smile.gif Visas perviršis atpilamas arba lieka krūtyje.
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 11 02, 09:46)
ar čia aklas pasakymas bus "šeimos supratingumas". šiandien taip ir jaučiuosi, kaip viena palikta su vaikais. bijau net kruopos žadinti, kad nesugebėsiu nei maitinti, nei vyresnėlės prižiūrėti (vien nuo minčių bliaunu)

Na nepergyvenk taip, viskas susitvarkys, kai maziuke kiek pauges... wink.gif

Del ziulptuko...Netiesa, kad ciulpimo refleksa reikia slopinti grudant sintetines gumos gabaliuka i burna... schmoll.gif Manau jog vaikelis siaip sau neverkia, tad tas 'raminimas' ciulptukais man atrodo labai egoistiskas ir ziaurus cool.gif

Papildyta:
QUOTE(wikonda @ 2007 11 02, 15:23)
ko pasekoje, aš jį permaitindavau.

Kad taip ilgai mano mažylis draugauja su soskyte, namatau jokių problemų.

Mamos pieneliu nelabai ir permaitinsi vaikelio, nes jei sotus, jis tikrai neims kruties biggrin.gif

Del ciulptuko problemu... Deja tie visi minusai pastebimi gerokai veliau. O guminuku pliusu as apskritai nezinau ax.gif Tik minusai. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes!
Norejau paklausti - mano suneliui jau tuoj bus 3 men. bet naktimis gerokai pieno nuteka. Ir apskritai, tas skystas pienas fontanais teka, net vaikelis pyksta. O as va tikejausi, kad kazkada ta gamyba susinormalizuos ir nebebegs man taip. Kada tai turetu ivykti? O gal taip ir liks? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dainelė @ 2007 11 02, 21:41)
Sveikos mamytes!
Norejau paklausti - mano suneliui jau tuoj bus 3 men. bet naktimis gerokai pieno nuteka. Ir apskritai, tas skystas pienas fontanais teka, net vaikelis pyksta. O as va tikejausi, kad kazkada ta gamyba susinormalizuos ir nebebegs man taip. Kada tai turetu ivykti? O gal taip ir liks?  g.gif

Ne nesijaudink tikrai susinormalizuos ir nebebegs. man kazkur iki 5 menesiu taip buvo mirksiukas.gif Budavo irgi nervuodavos mergina, patraukia, nespeja ryti, tai paleisdavo, o tada fontanas biggrin.gif
Atsakyti
Tikrai nenoriu ginčytis ir įrodinėti savo tiesų šioje temelėje, nes ji tokia grąži wub.gif
Čia susirenka mamytės pasidalinti savo patirtimi ir nuomone, nesu išimtis ir aš wink.gif
Tad tokių kategoriškų pasisakymų tikrai nereikėtų, savo nuomonę išreikšti galim kiekvienas nors jums atrodo ji subjektivi ir visiškai nepriimtina wub.gif Nes ne visos esam taip pasikausčiusios žiniom, tiesiog šnekam iš patirties, o kokia ji čia ir laiko klausimas tongue.gif Tad stengiamės keistis informacija čia 4u.gif
O jau kiekvienos mamytės reikalas ar ji pasinaudos šiom žiniom ar ne bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wikonda: 03 lapkričio 2007 - 00:05