Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(krika @ 2007 11 01, 20:28)
šaltalankių aliejų prieš maitinimą reikia nuplauti?

Taip. Ir nėra lengva tai padaryti...
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 11 01, 21:54)
Sveikutė, ast_alaus tikrai nėra klaida mišinuko davimas  nono.gif Mamytė jį duoda tik tada, kai jau jaučia, kad nėra to pienelio ir viskas. Aš lygiai tai pat elgiausi ir buvau laiminga  wub.gif

Kritiniu atveju taip, tai ne klaida, bet veliau reikia stengtis jo atsisakyti wink.gif
O tu saunuole, jei tiek stengeisi del savo kudikelio! thumbup.gif Tai tik grazus irodymas, kad imanoma ismaitinti (kaip jau rasiau, tai sugebejimas duota galimybe pasinaudoti).

QUOTE(philipuks @ 2007 11 01, 22:17)
o svorio per menesi priaugom 1450gr.per 28 dienas  ax.gif Reiskia pakanka pienuko  g.gif

thumbup.gif Ohoho, be jokiu abejoniu pienelio pakanka. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2007 11 01, 22:17)
Aciu mergaites uz patarimus, noriu tik savo pienuku maitinti, tai vis nerimauju ar ne alkanas mano leliukas  ax.gif Siaip kakoja po 3-6 kartus per para, sisioja tai nzn. kiek, bet pampersus daznai keiciu ir jie slapi buna, o svorio per menesi priaugom 1450gr.per 28 dienas  ax.gif Reiskia pakanka pienuko  g.gif

priaugo labai daug tavo mažylis. tuštinasi irgi daug. tu tikrai neturi ko nerimauti, nes viskas pas jus IDEALU. pieno tikrai pakanka, nebesuk sau galvos daugiau 4u.gif
Atsakyti
sveikutės, atsiprašau, jei kartojuosi blush2.gif Ar esat mėginę antspenius? Turiu tokį šašiuką paburkusį ant spenelio, neįsivaizduoju, kaip užsigydyt, negaliu iškęst kaip skauda, kai mažius žinda cray.gif Kol kas pakeičiau padėtį, bet vis tiek tą spenelį nukramtytą skauda. Ar antspeniai padėtų? Ai, dar tepaliuko kažkokio turiu, buvo prie pientraukio. Vis dar pilnai maitinu, mažius neužskaitytų, jei vietoj krūties duočiau puoduką - išgertų ir vistiek krūties pareikalautų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 11 01, 22:04)
Jeigu tikrai jauti, kan negali nieko padaryti - vaikas alkanas rekia, o pienas lyg ir nebera, galima duoti mišinuko, bet tikrai geriau ne iš buteliuko, o iš taurelės arba švirkšto. Ir kol nesusiregulios pieno gamyba, atsisakyti čiulptuko, žodžių kad nebūtų jokių spenelių pakaitų. Vaikas žindo ne tik iš alkio, jam reikia patenkinti ir čiulpimo refleksą, kuris jam asocijojasi ir su mamos artumu. O dažnas taisiklingas čiulpimas mamai tik į naudą - taip gaminsis daugiau pieno  mirksiukas.gif

o kaip išmokinti tą taisiklingą čiulpimą. vakar jau džiaugiausi vien umomentu, kad girdžiu kaip ryja pienuką. o kitu maitinimu prakabojo visą naktį ant krūtinės.

pasidalinkit patirtimi, kaip suderinti naujagimio priežiūrą su vyresnėlės (3 metai). kad galėčiau būti ir jai naudinga, paryčiais daviau mišinio. va reikia eiti žadinti, nes miega kruopa jau 4 val. ir tai atsikėliau neišsimiegojusi, nes reikia ir vyresnėlei dėmesio, pusryčius paruošti.
ar čia aklas pasakymas bus "šeimos supratingumas". šiandien taip ir jaučiuosi, kaip viena palikta su vaikais. bijau net kruopos žadinti, kad nesugebėsiu nei maitinti, nei vyresnėlės prižiūrėti (vien nuo minčių bliaunu)
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 11 02, 10:46)
o kaip išmokinti tą taisiklingą čiulpimą. vakar jau džiaugiausi vien umomentu, kad girdžiu kaip ryja pienuką. o kitu maitinimu prakabojo visą naktį ant krūtinės.

pasidalinkit patirtimi, kaip suderinti naujagimio priežiūrą su vyresnėlės (3 metai). kad galėčiau būti ir jai naudinga, paryčiais daviau mišinio. va reikia eiti žadinti, nes miega kruopa jau 4 val. ir tai atsikėliau neišsimiegojusi, nes reikia ir vyresnėlei dėmesio, pusryčius paruošti.
ar čia aklas pasakymas bus "šeimos supratingumas". šiandien taip ir jaučiuosi, kaip viena palikta su vaikais. bijau net kruopos žadinti, kad nesugebėsiu nei maitinti, nei vyresnėlės prižiūrėti (vien nuo minčių bliaunu)

as neturiu patirties, kaip auginti 2 vaikelius, bet manau neuzilgo patirsiu tai smile.gif visu pirma noriu palinketi mamai daug stiprybes 4u.gif o visu antra, nemanau, kad ciulptukas yra ne toks jau blogas dalykas g.gif nes pas kudiki yra ciulpimo refleksas, todel ciulptukas yra geras pagalbininkas, bent jau as taip manau, jei tik vaikas ji ima unsure.gif , nes mano vaikas, labai nusistates pries visus ciulptukus ir nuo pat gimimo ju neeme, ir kabojo pastoviai ant papo ir diena, ir nakti blink.gif todel ir manau, geriau duoti ciulptuka ir mamai ilgiau pailseti, su dukrele pabuti, o leliuka maitinti kas 3-4 valandas ir nepamirsti daug gert skysciu ir sociai pavalgyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva @ 2007 11 02, 12:50)
as neturiu patirties, kaip auginti 2 vaikelius, bet manau neuzilgo patirsiu tai smile.gif visu pirma noriu palinketi mamai daug stiprybes 4u.gif o visu antra, nemanau, kad ciulptukas yra ne toks jau blogas dalykas  g.gif nes pas kudiki yra ciulpimo refleksas, todel ciulptukas yra geras pagalbininkas, bent jau as taip manau, jei tik vaikas ji ima  unsure.gif , nes mano vaikas, labai nusistates pries visus ciulptukus ir nuo pat gimimo ju neeme, ir kabojo pastoviai ant papo ir diena, ir nakti  blink.gif todel ir manau, geriau duoti ciulptuka ir mamai ilgiau pailseti, su dukrele pabuti, o leliuka maitinti kas 3-4 valandas ir nepamirsti daug gert skysciu ir sociai pavalgyt  mirksiukas.gif

Čiulptukas labai blogas dalykas naujagimiui ir iki pieno gamyba susireguliuoja. NEs čiulpdamas čiulptuką vaikas nestimuliuoja pieno gamybos. Taip pat gali užsimiršti ir neištraukti pieno iš krūties laiku, o tai gresia mastitu schmoll.gif
Atsakyti
o ką daryti kai vaikas ant papo jau vos ne dvi valandas? aš irgi galvoju kad čiulpyukas padėtų
Papildyta:
vaikas nerimsta - tai taip nonstopu ir maitinti- nuo vienos prie kitos? cry.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 11 02, 13:17)
o ką daryti kai vaikas ant papo jau vos ne dvi valandas? aš irgi galvoju kad čiulpyukas padėtų
Papildyta:
vaikas nerimsta - tai taip nonstopu ir maitinti- nuo vienos prie kitos?  cry.gif

console.gif Taip. Tokios tos pirmos savaitės... Pagal žindymo ekspertus pirmus tris mėn čiulptukas - pienuko priešas...
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 11 02, 14:04)
Čiulptukas labai blogas dalykas naujagimiui ir iki pieno gamyba susireguliuoja. NEs čiulpdamas čiulptuką vaikas nestimuliuoja pieno gamybos. Taip pat gali užsimiršti ir neištraukti pieno iš krūties laiku, o tai gresia mastitu  schmoll.gif

o man net gimdymo namuose patarinejo duoti ciulptuka, kad mama galetu pailseti smile.gif

QUOTE(krika @ 2007 11 02, 14:17)
Papildyta:
vaikas nerimsta - tai taip nonstopu ir maitinti- nuo vienos prie kitos?  cry.gif

gal pilvuka pucia, pabandyk paguldyti leliuka ant pilvuko, gal pageres... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva @ 2007 11 02, 13:30)
o man net gimdymo namuose patarinejo duoti ciulptuka, kad mama galetu pailseti smile.gif
gal pilvuka pucia, pabandyk paguldyti leliuka ant pilvuko, gal pageres...  g.gif

Gimdymo namuose dar ne to gali patarti ir pamokyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva @ 2007 11 02, 13:30)
gal pilvuka pucia, pabandyk paguldyti leliuka ant pilvuko, gal pageres...  g.gif

na nežinau, lyg ir pirščiojo. bet kai paguldau ant pilvo tai kaip geniukas pradeda papuko ieškoti

Raideles, tai nori pasakyti kad nuo vienos krūties pridėčiau prie kitos ir taip be sustojimo? blink.gif o kūdikiai kada nors miega g.gif doh.gif
Atsakyti