Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

Del temperaturos iki kokios galima maitint net nesusimasciau niekada g.gif
Siaip gyd ir sesuciu nuomones del vaistu labai skiriasi. Kiek zmoniu tiek nuomoniu. Kai gulejau ligoninej, buvau persalus ir turejau tempos apie 38. Tai vienos sake gert Teraflu ar kazko panasaus, o kitos sake tik arbatas ir Sinupret, nes jis zolinis. Tai as geriau tik Sinupreta ir arbatas su medum.
Atsakyti
QUOTE(dainelė @ 2007 10 30, 18:51)
PHILIPUKS>>> mano sunelis irgi buvo mane "uzgrauzes negyvai", kad net as tokia pasiryzus maitinti iki kol pats nores buvau gerokai supanikavus ir vos atsilaikiau...  blush2.gif
Bet viskas baigesi gerai. Spenelius susigydziau (tai truko ilgai, kokias pora savaiciu) su saltalankiu aliejumi ir labai daug naudojau Multi-Mam kompresu (tai gerokai brangiai atsiejo, nes naudojau nuolat!). O is tepaliuku Garmastan yra geresnis nei Bepantenas, bet ji tik dabar pradejau naudoti profilaktiskai.  mirksiukas.gif
Isbankyk mano isbandytas priemones ir turek kantrybes  ax.gif

aciuks.gif
Atsakyti
Nusitraukiau siandien pienuko is vienos krutines, nes teks leliu teciui palikti, ir 55 miligramai. Kazin ar leliui tiek pakanka g.gif O gal as visai pienuko mazai turiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2007 11 01, 11:45)
Nusitraukiau siandien pienuko is vienos krutines, nes teks leliu teciui palikti, ir 55 miligramai. Kazin ar leliui tiek pakanka  g.gif O gal as visai pienuko mazai turiu  g.gif

jau daug kartų rašiau, kad lelius nutraukia daugiau negu pientraukis biggrin.gif . pienuko pas tave tikrai pakanka, jei: 1) svoris auga ne mažiau 600 g per mėn; 2) vaikas šlapinasi per parą ne mažiau 6 kartų 3) tuštinasi bent 1 kartą per parą ( ir tai nebūtinai, kai kurie vaikai labai viską pasisavina iš mp, todėl gali tuštintis kas kelias d.)

p.s. geriau pieno nenutraukinėt, kad be reikalo nesinervint ir kad nepriprastų leliukas prie buteliuko.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 11 01, 13:10)
jau daug kartų rašiau, kad lelius nutraukia daugiau negu pientraukis biggrin.gif . pienuko pas tave tikrai pakanka, jei: 1) svoris auga ne mažiau 600 g per mėn; 2) vaikas šlapinasi per parą ne mažiau 6 kartų 3) tuštinasi bent 1 kartą per parą ( ir tai nebūtinai, kai kurie vaikai labai viską pasisavina iš mp, todėl gali tuštintis kas kelias d.)

p.s. geriau pieno nenutraukinėt, kad be reikalo nesinervint ir kad nepriprastų leliukas prie buteliuko.

Sveikutės, manau jei trumpam išeini, tai tikrai pakanka, beje visdėlto pamaitinsi ir krūtimi prieš išeidama, bent jau aš taip darydavau. bigsmile.gif
Aš iš abiejų tik 80ml pritraugdavau pirmą mėnesį unsure.gif
O dėl to pripratimo iš buteliuko, norėčiau paprieštarauti wub.gif kadangi du mėnesius maitinau savo pieneliu ir po to tekdavo dar primaitinti mišinuku iš buteliuko. Rinkausi avent buteliuką mano manymu jis tobulas blush2.gif ir viskas thumbup.gif O jei dar tik trumpam palieki, ir pavieniai tokie atvejai, galiu drąsiai teigti, kad tikrai nepripras wub.gif Oi sėkmiukės tau philipuks pamatysi po to tik nusijuoksi iš dabartinio savo nerimo. wub.gif
Atsakyti
šaltalankių aliejų prieš maitinimą reikia nuplauti?
Atsakyti
O ką daryti, jei maitinu iš abiejų ir neužtenka jam, rėkia kaip pasiutęs blink.gif Iš tuščios krūties (nors tikrai ten dar po lašelį būna, o kartais ir kiek daugiau) bet jis vis vien man atsisako traukti ir tokie koncertai prasideda blink.gif Iš pradžių dažniau vakarais, o va šiandien ir ryte taip buvo doh.gif Tai tik mišinukas mus gelbsti, negaliu nei aš nei vyras iškęsti kaip jis rėkia verysad.gif Pirmą mėnesį vakarinius rėkimus malšinom žvakutėmis, dažną dėjimą prie krūties tai kas be ko cool.gif
Kaip gali susinormalizuot tas maitinimas, jei kartais neužtenka krūties, o kartais patraukia kelis gurkšnelius ir miega porą valandų, o kartais kas pusvalandį nori krūties g.gif Ir tikrai traukia ją ilgai g.gif
QUOTE(wikonda @ 2007 11 01, 17:56)
O dėl to pripratimo iš buteliuko, norėčiau paprieštarauti  wub.gif kadangi du mėnesius maitinau savo pieneliu ir po to tekdavo dar primaitinti mišinuku iš buteliuko. Rinkausi avent buteliuką mano manymu jis tobulas  ir viskas 

Tai tau pavyko damaitinant mišinuku grįšti prie pilno krūtimi maitinimo g.gif Pasidalink smulkiau šia patirtimi, nes aš vis dar tikiuosi, kad nebereiks mum tų mišinukų ax.gif Nes tikrai matau, kaip mišinukai sunkina žarnyno veiklą, o ir skrandukui sunkiau darbuotis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2007 11 01, 11:45)
Nusitraukiau siandien pienuko is vienos krutines, nes teks leliu teciui palikti, ir 55 miligramai. Kazin ar leliui tiek pakanka  g.gif O gal as visai pienuko mazai turiu  g.gif

kaip viena gydytoja sake...moteris ne karve, kad is krutu kaskart po kibira pieno 'duotu'... Visas pienelis nesutelpa i krutis, jis gaminasi vaikui zindant!!!

QUOTE(wikonda @ 2007 11 01, 16:56)
O jei dar tik trumpam palieki, ir pavieniai tokie atvejai, galiu drąsiai teigti, kad tikrai nepripras  wub.gif 

Na nereiketu taip drasiai teigti, nes tai priklauso nuo vaiko, jo temperamento wink.gif Vienam ir vieno 'butelinio' karto uzteks, kad veliau tingetu 'darbuotis' prie kruties. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Joleks @ 2007 10 30, 21:36)
Del temperaturos iki kokios galima maitint net nesusimasciau niekada g.gif

Iki okios, kol Mamyte pajegi ta daryti...Auksta temperatura nera kliutis zindymui.

QUOTE(Meila @ 2007 11 01, 20:56)
O ką daryti, jei maitinu iš abiejų ir neužtenka jam, rėkia kaip pasiutęs  blink.gif

Na viena klaida - misinuko davimas...
Vaikelis tiesiog isreiskia protesta rekdamas, o kaip kitaip jis ta gali padaryti??? Galbut jam sunku traukti is kruties, kai gerokai lengviau galima pasisotinti is buteliuko...
Kita vertus nebutinai alkis kaltas del vaiko keliammo triuksmo...
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2007 11 01, 21:56)
O ką daryti, jei maitinu iš abiejų ir neužtenka jam, rėkia kaip pasiutęs. Iš tuščios krūties (nors tikrai ten dar po lašelį būna, o kartais ir kiek daugiau) bet jis vis vien man atsisako traukti ir tokie koncertai prasideda. Iš pradžių dažniau vakarais, o va šiandien ir ryte taip buvo. Tai tik mišinukas mus gelbsti, negaliu nei aš nei vyras iškęsti kaip jis rėkia. Pirmą mėnesį vakarinius rėkimus malšinom žvakutėmis, dažną dėjimą prie krūties tai kas be ko.
Kaip gali susinormalizuot tas maitinimas, jei kartais neužtenka krūties, o kartais patraukia kelis gurkšnelius ir miega porą valandų, o kartais kas pusvalandį nori krūties. Ir tikrai traukia ją ilgai.
Tai tau pavyko damaitinant mišinuku grįšti prie pilno krūtimi maitinimo  g.gif Pasidalink smulkiau šia patirtimi, nes aš vis dar tikiuosi, kad nebereiks mum tų mišinukų. Nes tikrai matau, kaip mišinukai sunkina žarnyno veiklą, o ir skrandukui sunkiau darbuotis unsure.gif

SveikutėMeila, nors turiu tik vieną vaikutį ir dar tik 18 mėn., bet patirties užteko šitam reikale. Tad tikrai būtinai ja pasidalinsiu. Praėjau kryžiaus kelius negėda taip sakyti, nes padariau viską, kad išsaugočiau pienelį, ir juo galėtu mėgautis mano deimantas wub.gif
Man neužteko net priešpenio gimdymo namuose, nes jo tiesiog nebuvo unsure.gif
Tad, kad ir su kokia skaudančia širdele leidau savo kūdikėlį primaitinti mišinėliu. Čia jau givybės klausimas buvo, nes badavo jau doh.gif blush2.gif Tai, sesutės maitino Nan1 mišinėliu, mums jis kuo puikiausiai tiko. Tikrai žinok tuo metu negalvojau apie jo žarnyną, ta prasme džiaugiausi, kad sotus privalgęs mišinėlio užmiega. Žinoma prieš tai papulį valgo, kol jau nieko nebelikdavo tik tada mišinuką duodavau mirksiukas.gif Ir su tuo Nan1 taip du mėnesiukus ax.gif
O aš patarčiau nesibaidyti to mišinuko 4u.gif Kol viskas susitvarkys
Čia tu pati turi nusiteigti:
1. Kad viskas bus tvarkoje
2. Didelis šeimos palaikymas first.gif
3. Ilsėtis kuo daugiau
4. Glausti mažylį prie krūties tiek, kiek jis reikalauja (neužtekus pienelio primaitinti mišinuku)
5. Naktinis, kuo dažnesnis maitinimas skatina gausesnę pienelio gamybą
Pienelio gausumą skatinau, kuo dažnesniu nusitraukinėjimu bigsmile.gif (tačiau kitos mamytės man gali paprieštarauti wub.gif )čia mano nuomonė ir patirtis
Aš antrą mėnesį iš abiejų krūtų nutraukdavau tik 80ml verysad.gif tad mano sunyčiui tikrai neužtekdavo doh.gif Bet laikui bėgant pieno fabrikėlis taip įsivažiavo hihihi.gif kad galėjau pamaitinti ir vyrą tongue.gif
Dar atsimenu, kad pirmą mėnesiuką, jis man reikalaudavo krūties kas valana doh.gif nu ką ir duodavau krūti, o po to mišinuką.
Jei kils daugiau klausimėlių klausk nesivaržydama, tikrai nuoširdžiai patarsiu wub.gif
Sveikutė, ast_alaus tikrai nėra klaida mišinuko davimas nono.gif Mamytė jį duoda tik tada, kai jau jaučia, kad nėra to pienelio ir viskas. Aš lygiai tai pat elgiausi ir buvau laiminga wub.gif
Atsakyti
Jeigu tikrai jauti, kan negali nieko padaryti - vaikas alkanas rekia, o pienas lyg ir nebera, galima duoti mišinuko, bet tikrai geriau ne iš buteliuko, o iš taurelės arba švirkšto. Ir kol nesusiregulios pieno gamyba, atsisakyti čiulptuko, žodžių kad nebūtų jokių spenelių pakaitų. Vaikas žindo ne tik iš alkio, jam reikia patenkinti ir čiulpimo refleksą, kuris jam asocijojasi ir su mamos artumu. O dažnas taisiklingas čiulpimas mamai tik į naudą - taip gaminsis daugiau pieno mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2007 11 01, 21:46)
Vaikelis tiesiog isreiskia protesta rekdamas, o kaip kitaip jis ta gali padaryti??? Galbut jam sunku traukti is kruties, kai gerokai lengviau galima pasisotinti is buteliuko...
Kita vertus nebutinai alkis kaltas del vaiko keliammo triuksmo...

Rėkinom jį dar ir tada, kai negaudavi mišinuko ir ko tik nebandėm doh.gif

QUOTE(wikonda @ 2007 11 01, 21:54)
SveikutėMeila, nors turiu tik vieną vaikutį ir dar tik 18 mėn., bet patirties užteko šitam reikale. Tad tikrai būtinai ja pasidalinsiu. Praėjau kryžiaus kelius negėda taip sakyti, nes padariau viską, kad išsaugočiau pienelį, ir juo galėtu mėgautis mano deimantas
Man neužteko net priešpenio gimdymo namuose, nes jo tiesiog nebuvo  unsure.gif
Tad, kad ir su kokia skaudančia širdele leidau savo kūdikėlį primaitinti mišinėliu. Čia jau givybės klausimas buvo, nes badavo jau Tai, sesutės maitino Nan1 mišinėliu, mums jis kuo puikiausiai tiko. Tikrai žinok tuo metu negalvojau apie jo žarnyną, ta prasme džiaugiausi, kad sotus privalgęs mišinėlio užmiega. Žinoma prieš tai papulį valgo, kol jau nieko nebelikdavo tik tada mišinuką duodavau Ir su tuo Nan1 taip du mėnesiukus 
O aš patarčiau nesibaidyti to mišinuko  4u.gif Kol viskas susitvarkys
Čia tu pati turi nusiteigti:
1. Kad viskas bus tvarkoje
2. Didelis šeimos palaikymas first.gif
3. Ilsėtis kuo daugiau
4. Glausti mažylį prie krūties tiek, kiek jis reikalauja (neužtekus pienelio primaitinti mišinuku)
5. Naktinis, kuo dažnesnis maitinimas skatina gausesnę pienelio gamybą
Pienelio gausumą skatinau, kuo dažnesniu nusitraukinėjimu  bigsmile.gif (tačiau kitos mamytės man gali paprieštarauti  )čia mano nuomonė ir patirtis 
Aš antrą mėnesį iš abiejų krūtų nutraukdavau tik 80ml  verysad.gif tad mano sunyčiui tikrai neužtekdavo  doh.gif Bet laikui bėgant pieno fabrikėlis taip įsivažiavo  hihihi.gif kad galėjau pamaitinti ir vyrą  tongue.gif 
Dar atsimenu, kad pirmą mėnesiuką, jis man reikalaudavo krūties kas valana  doh.gif nu ką ir duodavau krūti, o po to mišinuką.
Jei kils daugiau klausimėlių klausk nesivaržydama, tikrai nuoširdžiai patarsiu  wub.gif
Sveikutė, ast_alaus tikrai nėra klaida mišinuko davimas  nono.gif Mamytė jį duoda tik tada, kai jau jaučia, kad nėra to pienelio ir viskas. Aš lygiai tai pat elgiausi ir buvau laiminga  wub.gif
Dėkui už nurminimą, visi tavo minėti punktai vykdomi thumbup.gif Tikiuos pagausės tikrai to pienelio, nors ir vyrui neduosiu tongue.gif
Atsakyti
Aciu mergaites uz patarimus, noriu tik savo pienuku maitinti, tai vis nerimauju ar ne alkanas mano leliukas ax.gif Siaip kakoja po 3-6 kartus per para, sisioja tai nzn. kiek, bet pampersus daznai keiciu ir jie slapi buna, o svorio per menesi priaugom 1450gr.per 28 dienas ax.gif Reiskia pakanka pienuko g.gif
Atsakyti