Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(Jurra @ 2007 10 29, 20:21)
Sveikos mamytes,

O kaip jums su pieno fabrikeliu vakarais?Manoji nuo septintos valandos buna neramesne, vis dazniau nori valgyti ir atrodo tas pienas nespeja gamintis...zinda ir pyksta...ar tai gali reiksti kad pieno truksta?Kaip jo vakare padidinti bigsmile.gif

90 proc kūdikių vakarais pyksta. paskaityk temas čia, pamatysi. nuo daugelio dalykų tai priklauso. tai tikrai nerodo pieno trūkumo
Atsakyti
PHILIPUKS, KRISTINA2006>>> minkstos krutys - tai dar tikrai ne pozymis, kad pieno jose nera!!!! Is tokios minkstos vaikas oi kiek daug dar gali pavalgyti! Nusiraminkite ir duokite vaikeliams zysti wub.gif
Atsakyti
Pirmus menesius ir mano krutys budavo pilnos ir pritvinkusios, taciau veliau susinormalizavus pieno gamybai tapo minkstos ir atrodydavo, kad ten nieko nera, taciau mazoji vistiek ten kazka rasdavo... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 10 29, 19:57)
Kristina2006,

viskas gerai - tiesiog laikui bėgant (o tavo sūneliui jau 1,5mėn) krūtys prisitaiko prie maitinimo režimo ir MP gaminasi žindymo metu pagal poreikį.
Todėl ir tas krūtų pritvinkimas būna tik pirmomis dienomis ar savaitėmis, o vėliau praeina. Bet tai nereiškia, kad pienelio sumažėjo ar jo nėra - kaip tik atvirkščiai, kad jo gamyba reguliuojasi ir taikosi prie vaikučio poreikių.

Ar vaikeliui pakanka Mp rodo kiti požymiai nei krūtų dydis/pritvinkimas - svorio prieaugis, dažnai suteršti vystyklai, vaikelio elgesys ir miego/būdravimo periodai. Jei rašai, akd vaikelis yra ramus, keliasi valgyti kas 2-3val - reiškia, viskas gerai.

O jei dar po kokio mėn pradės krūties prašyti dažniau, gal kas valandą ar dažniau - tikėtina, kad sulaukėt augimo šuolio, kuomet staiga vaikeliui prireikia daugiau MP- žinok, kad irgi normalu, dažniau žindyk ir po kelių dienų vėl viskas susireguliuos thumbup.gif
(sorry už klaideles - rašau, o ant kitos rankos dar žindukliukas  wub.gif kabo)

Man net ramiau pasidare smile.gif Nes taip noriu maitinti iki metuku, na, bent jau iki 6 men.blogiausiu atveju ax.gif
Atsakyti

QUOTE(philipuks @ 2007 10 29, 18:25)
Nakti kaip uzplaukia, daugiausia ismiega tris valandas, o siaip kas dvi keliames unsure.gif Vakare buna nuo 9 iki mazdaug 12 koncertas, tai isvalgo abi krutines kas 15 min ir vis rekia. Ar cia nuo spazmu, ar pienuko neturiu tokiu metu, neprisigamina pakankamai  g.gif Nugrauzia tuometu spenelius iki asaru  unsure.gif Nei bephantenas nebepadeda  schmoll.gif

Sveika,
tu tik nusiramink,gerai? Mano mažylis dar dabar vakarais būna neramus, o kai buvo mažytis tai kas vakarą būdavo neaišku kas jam, kaip nori nešiok, kaip nori guldyk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2007 10 29, 18:54)
Jis visada taisyklingai valgo, tik vakare durniuot pradeda  unsure.gif Kai paspaudziu pienukas bega, bet krutine jau buna misksta tai vakare ir duodu is kitos  rolleyes.gif

Jei davei is vienos kruties ir iki kito valgymo nepraejo 1,5val, turetum duot ta pacia kruti.
Ji pas tave nutraukia tik kas lengvai traukias, liesa pienuka, o ta kuris vertingiausias lieka kruti. Taip tinginiuke ir neprivalgo.
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2007 10 30, 09:07)
Jei davei is vienos kruties ir iki kito valgymo nepraejo 1,5val, turetum duot ta pacia kruti.
Ji pas tave nutraukia tik kas lengvai traukias, liesa pienuka, o ta kuris vertingiausias lieka kruti. Taip tinginiuke ir neprivalgo.

Gal del to ir rekauja g.gif Atsigeria, o alkanas g.gif Reiks taip ir daryti aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2007 10 30, 11:40)
Gal del to ir rekauja  g.gif Atsigeria, o alkanas  g.gif Reiks taip ir daryti  aciuks.gif

Man taip aiskino gimdymo namuose mirksiukas.gif As visad sunu maitindavau is vienos kruties, ir tik po poros valandu duodavau kita.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2007 10 30, 11:18)
Man taip aiskino gimdymo namuose mirksiukas.gif As visad sunu maitindavau is vienos kruties, ir tik po poros valandu duodavau kita.
Sekmes 4u.gif

Ir as taip dariau ir tebedarau drinks_cheers.gif
Atsakyti
PHILIPUKS>>> mano sunelis irgi buvo mane "uzgrauzes negyvai", kad net as tokia pasiryzus maitinti iki kol pats nores buvau gerokai supanikavus ir vos atsilaikiau... blush2.gif
Bet viskas baigesi gerai. Spenelius susigydziau (tai truko ilgai, kokias pora savaiciu) su saltalankiu aliejumi ir labai daug naudojau Multi-Mam kompresu (tai gerokai brangiai atsiejo, nes naudojau nuolat!). O is tepaliuku Garmastan yra geresnis nei Bepantenas, bet ji tik dabar pradejau naudoti profilaktiskai. mirksiukas.gif
Isbankyk mano isbandytas priemones ir turek kantrybes ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,

iškilo tokia problema: pakilo pačiai temperatūra. Gal žinote iki kokios temperatutros galima maitinti leliuką? ir kaip geriau gydytis ? g.gif vaistų nelabai kaip ir galima, arbatos irgi ne visos tinka. Gal galit ką patarti ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uogelle @ 2007 10 30, 20:11)
Sveikos mamytės,

iškilo tokia problema: pakilo pačiai temperatūra. Gal žinote iki kokios temperatutros galima maitinti leliuką? ir kaip geriau gydytis ? g.gif  vaistų nelabai kaip ir galima, arbatos irgi ne visos tinka. Gal galit ką patarti ? 4u.gif

Sveika, aš bent jau iki 38 maitinau, pas mane buvo laktostazė savijauta wacko.gif
Gėriau paracetamolį, taip ir nusimušiau, manau jį žindančiom galima gerti bigsmile.gif
O kai baisus gripas buvo užpuolęs, sugėriau ir Teraflų, bet čia jau nepatartina blush2.gif tačiau po kelių pokelių buvo thumbup.gif blush2.gif ir nesigailiu,kad gėriau, kai mažutis sotus saldžiai nakčiai užmigo bigsmile.gif
Atsakyti