mergaite 117, tavo vaikutis dar labai mažas, pamatysi viskas susitvarkys Man irgi speneliai buvo nugraužti, dėl to susirgau mastitu, atrodė pragaras tas natūralus maitinimas. Atrodė pasakoja pasakas, kad patogu malonu ir t.t. Jei ne kantrybė ir vyro palaikymas seniai būčiau pati nemaitinus, bet dabar neatsidžiaugiu, kad iškentėjau - negaliu patikėt, kad dabar taip lyg niekur nieko viskas
QUOTE(mergaite117 @ 2007 10 28, 21:47)
Wikonda ir July ačiū už patarimus ir palaikymą
Nėr už ką Sveikatytės jums Pamatysi, kai nepastebėsi, kad jau laikas atsisveikinti su šiuo malonumu
QUOTE(garbaniukee @ 2007 10 28, 09:02)
aciu jums uz palaikyma. kazkaip pati jauciu, kad cia viskas gerai. abu esame laimingi bet va aplinkiniu, artimuju spaudimas, kad neva per daug sveria, nes per daug ir per daznai maitinu ir kaip blogai vaikui dabar ir bus ateityje
nemoka dar maniskis gerti is buteliuko, tai nusprendziau nieko ir nedaryti (cia apie arbatele), apart manksteliu. darom mes pagal semeta kudikiu gimnastika kartais, o kokios cia makstos su kamuoliu, koks kamuolys, sudominai, bet apie tai nieko nezinau?????
gaila, bent jau kol kas negalim lankyti baseino, nes ka tik sirgom bronchitu, tai turim labai saugotis
nemoka dar maniskis gerti is buteliuko, tai nusprendziau nieko ir nedaryti (cia apie arbatele), apart manksteliu. darom mes pagal semeta kudikiu gimnastika kartais, o kokios cia makstos su kamuoliu, koks kamuolys, sudominai, bet apie tai nieko nezinau?????
gaila, bent jau kol kas negalim lankyti baseino, nes ka tik sirgom bronchitu, tai turim labai saugotis
su kamuoliu aš tik dėl to parašiau, kad mums patinka.
Yra maksimose pirkti kamuolių 40-50 cm. skersmens, su ragais ir be. mes turim su ragais. Pratimukai tokie -
paguldai ant pilvuko, prilaikydama vedžioji pirmyn/atgal, į šonus. Kai jausis drasiau galima biški paspyruokliuot. Šitie pratimai ve visa ko ir nuo pilvuko skausmų kartais padeda.
Guldai ant nugaros ir tas pats.
Paskui galima bandyti siekti kojytėmis ir rankytėmis grindų.
Mes irgi darom šemėtos mankšteles Beje, Kristina (Šemetos asistentė) mums rekomendavo daugiau judėt, bet jokių budu neduoti vandenuko, nemažint maitinimų (aš kažkada irgi buvau susirupinus dėl svorio).
Dar siūlė guldyti mažę ant grindų (ant guminio kilimėlio) ant pilvo, atseit tai skatina judėti (šliaužti, vartytis). bet manoji neilgai taip išgulėdavo.
QUOTE(mergaite117 @ 2007 10 26, 23:40)
Man maitinant sutrūko speneliai.Skausmas nepakeliamas.Pirkau anspenius,maitinau per juos. Tepiau avent spenelių kremu. Pieno vaikas normaliai neištaukdavo,todėl gamyba sumažėjo.Pradėjau duoti mišinuko.Dabar duodu ir MP, ir mišinuką.Liūdna bus jei pienas dings iš viso.
Žinai, iš mamų esu girdėjusi, akd labai gerai gydo "Multi Mam" kompresiukai (ieškoti vaistinėse, bet ne visad būna ).
dar pabandyk palikti išspaustą paskutinį pieno lašelį ir palaikyti nepridengtas oro vonioms.
O kad MP nemažėtų - vyks visas abejones lauk, ns pirmiausia pienukas gaminasi galvoje neliūdėk ir net negalvok, aks būtų jei būtų ar dingtų :
Kuo dažniau žindyk, gerk daug skysčių, pailsėk jei turi laisvą minutę ir maitindama savo kūdikėlį kartok sau "kokia gera mama esi, kiek daug pienelio gali duoti savo stebukliukui ..."
QUOTE(philipuks @ 2007 10 27, 21:55)
O ka daryti, kad pienuko butu daugiau, mano lelius kas dvi valandas praso, tai galvoju, kad mazeja pienuko Anksciau, kas tris valgydavo, taip pat ir nakti, o dabar buna, kad ir po valandos jau krutines nori. Geriu visokias arbatas, pankolius, kmynus, dilgeles, geriu kibirais, bet krutine nebepritvinksta kaip pirmosiomis savaitemis Nusitraukti nemeginau, bet ir nenoriu, nes bijau nusivilti, o maitinti taip noriu bent jau iki puses metuku maziausiai
philipuks,
manau, kad Tau užteks tik patikėti savim ir nusiramint
Panašu, akd viskas Tau ir tavo yra gerai - žindyti kas 1-2val mažą kūdikėlį yra normalu.
Kūdikiai auga šuoliais ir tuo metu jam prireikia daugiau maistuko, kad jį 'užsisakytų' mažiukas puola žįsti dažniau nei iki tol. Tad po kelių dienų MP kiekis vėl susireguliuoja pagal poreikį. Tokių šuolių būna ne vienas - didžiausi būna 1sav, 1mėn , 3mėn.
O krūtų pritvinkimas būna tik pirmąjį mėn, paskui MP gamyba susireguliuoja pagal poreikį, tad jis daugiau gaminasi žindant, o ne kaupiasi trap maitinimų. Tad nensutebk, jei vėliau ir nebejausi tokio sunkumo/pritvinkimo kaip pirmąją savaitę - pienelis gaminsis žindant, jo pakaks, bet Tu to taip aiškiai ir nejausi, negalėsi pačiupinėti.
Sėkmės, mamytės
labukas,
na man pagaliau susitvarke ta krutis, aciu wikonda ir kitoms mamytems uz patarimus. dabar vel sauniai maitinu, tik bijau kada dantis prades bandyti , o tai jau 4 yra. kol kas graziai apzioja, pazinda ir paleidzia
kazkaip iskilo toks klausimas, maziui dabar 6,5 men o maitinu dienom kas 3 val (9,val, 12 val, 15 val 18 val, ir 21 val) naktim kas 3-4 val, ar ne per daznai duodu diena? tarpuose dar 3 kartus dienoje duodu papildomo maisto. galvoju gal atsisakyti poros maitinimu krutimi dienos metu?(palikti tik 9 val, 15 val ir 21 val) bet bijau kad pienas visai nedingtu. nuo kada reiktu retinti maitinima?
aciu
na man pagaliau susitvarke ta krutis, aciu wikonda ir kitoms mamytems uz patarimus. dabar vel sauniai maitinu, tik bijau kada dantis prades bandyti , o tai jau 4 yra. kol kas graziai apzioja, pazinda ir paleidzia
kazkaip iskilo toks klausimas, maziui dabar 6,5 men o maitinu dienom kas 3 val (9,val, 12 val, 15 val 18 val, ir 21 val) naktim kas 3-4 val, ar ne per daznai duodu diena? tarpuose dar 3 kartus dienoje duodu papildomo maisto. galvoju gal atsisakyti poros maitinimu krutimi dienos metu?(palikti tik 9 val, 15 val ir 21 val) bet bijau kad pienas visai nedingtu. nuo kada reiktu retinti maitinima?
aciu
QUOTE(baltanosis @ 2007 10 29, 09:24)
labukas,
aciu
aciu
Manau ziurek pagal vaika. Jis pas tave dar nedidelis, duok tiek MP kiek jis nori. Maniskis, kai ne kazin kaip valgydavo iki metuku kita maista, tai as MP duodavau mazdaug kas 3val. Pas mus budavo valgo kita maista ir po to dar gauna MP, nes darzoviu ar koses suvalgydavo max 50g. Pieno as turiu iki siol. Naktim pradejau nemaitint mazdaug nuo 11 men.
QUOTE(Joleks @ 2007 10 29, 11:59)
Manau ziurek pagal vaika. Jis pas tave dar nedidelis, duok tiek MP kiek jis nori. Maniskis, kai ne kazin kaip valgydavo iki metuku kita maista, tai as MP duodavau mazdaug kas 3val. Pas mus budavo valgo kita maista ir po to dar gauna MP, nes darzoviu ar koses suvalgydavo max 50g. Pieno as turiu iki siol. Naktim pradejau nemaitint mazdaug nuo 11 men.
Labutis Kaip jums pavyko atprasti nuo naktiniu valgymu, nes mano bernuzelis tai kiaura nakti papuka reketuoja, jau koki du menesiai kaip nezinau kas yra miegas. Tiutuko neima ir buteliukas ne draugas.
QUOTE(baltanosis @ 2007 10 29, 10:24)
aciu
aciu
Sveika, tai šaunu, kad susitvarkė ta krūtis
O retinti maitinimus gal dar ankstoka Nedidukas dar tavo mažius, o kiek jis ten suvalgo to papildomo maisto?
Šiaip sakyčiau, jeigu mažius pats nenorės MP, bus sotus - tai ir neims O atiminėti gal nereik - MP tokiam amžiuj per daug irper dažnai dar nebus.
Sėkmės
QUOTE(Ingabi @ 2007 10 29, 12:12)
Labutis Kaip jums pavyko atprasti nuo naktiniu valgymu, nes mano bernuzelis tai kiaura nakti papuka reketuoja, jau koki du menesiai kaip nezinau kas yra miegas. Tiutuko neima ir buteliukas ne draugas.
Mažas dar
Maniškės naktimis keltis nustojo pačios 1,3-1,4m Nieko nedariau, tik reikėjo sulaukti to meto, kai jom jau nebereikėjo.
o jei norėsi atpratinti - manau kad iki metukų tikrai dar palauk O gal taviškiui dantukai dygsta? - tokiu metu dažnai prireikia į ką dantenas pasikasyt , tai ir čiunkuoja 'non stop'
QUOTE(Ingabi @ 2007 10 29, 11:12)
Na mums padejo tai, kad savaite as miegojau kitam kambari,o jis miegojo su teciu. Pirma nakti labai verke, o kitas naktis paieskodavo papuko, nerasdavo, atsiguldavo ir miegodavo toliau.
Turim ir mes problema, niekaip negaliu perkelt is savo lovos i lovyte Miega su manim vienoj lovoj, jei bandau perkelt i lovyte is kart pabunda ir verkia. Nakciai, jis uzmiega paprastai pas mane lovoj valgydamas MP. Kazkaip neduot vakare MP ir nesiot migdant manau neiseitu, labai jam reikia dar MP.
Diena jokios problemos uzmiega ant ranku paguldau i lovyte ir miega kelias valandas, o nakti mums taip neiseina
QUOTE(Joleks @ 2007 10 29, 09:59)
Mano irgi papildomo maisto nelabai O kaip jis tau nuo metu tiesiog pradejo valgyti? Ir man butu idomu kaip tu atpratinai nuo naktiniu maitiniu...
Papildyta:
QUOTE(Joleks @ 2007 10 29, 13:42)
Na mums padejo tai, kad savaite as miegojau kitam kambari,o jis miegojo su teciu. Pirma nakti labai verke, o kitas naktis paieskodavo papuko, nerasdavo, atsiguldavo ir miegodavo toliau.
Turim ir mes problema, niekaip negaliu perkelt is savo lovos i lovyte Miega su manim vienoj lovoj, jei bandau perkelt i lovyte is kart pabunda ir verkia. Nakciai, jis uzmiega paprastai pas mane lovoj valgydamas MP. Kazkaip neduot vakare MP ir nesiot migdant manau neiseitu, labai jam reikia dar MP.
Diena jokios problemos uzmiega ant ranku paguldau i lovyte ir miega kelias valandas, o nakti mums taip neiseina
as tai prisistumus lovyte salia savosios ir nuemus sona, tai kai uzmiega graziai pakeliu ir paguldau, jei ir prabunda, vistiek gi as salia...
Su tuo valgymu tai ir dabar buna visokiu dienu .
Kudas jis pas mane
Siaip nuo metuku kazkaip kito maisto kiekiai didesni pasidare. Anksciau suvalgydavo max 50g, dabar suvalgo apie 150-200g. Aisku valgant reik turet su kuo zaist ir ka metyt nuo stalo, kartais patinka makaluot su saukstu po bliuda ir bandyt paciam det i burna.
Bet buna ir dabar dienu kai per diena valgo tik MP ryte per pietus mesa su darzovem ir vakare MP. Per diena dar pagrauzia obuolio, sausainiu.
Na nera jis super valgus lyginant su kitais vaikais, bet ir mane ir mano vyra reikdavo su saukstu vaikytis ir ikalbinet kad valgytume, tai ner ko noret, kad vaikas kitoks butu
Kudas jis pas mane
Siaip nuo metuku kazkaip kito maisto kiekiai didesni pasidare. Anksciau suvalgydavo max 50g, dabar suvalgo apie 150-200g. Aisku valgant reik turet su kuo zaist ir ka metyt nuo stalo, kartais patinka makaluot su saukstu po bliuda ir bandyt paciam det i burna.
Bet buna ir dabar dienu kai per diena valgo tik MP ryte per pietus mesa su darzovem ir vakare MP. Per diena dar pagrauzia obuolio, sausainiu.
Na nera jis super valgus lyginant su kitais vaikais, bet ir mane ir mano vyra reikdavo su saukstu vaikytis ir ikalbinet kad valgytume, tai ner ko noret, kad vaikas kitoks butu