Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(baltanosis @ 2007 10 25, 13:06)
Labas mamytes,
vel kreipiuosi i jus  4u.gif Sianakt man labai supuliavo viena krutis, labai skauda kai zinda, bandziau masazuoti, truputi pabega pienas ir vel puliais uzsikemsa, vel as i karsta vandeni merkiu speneli, pulius ispaudziu ir vel truputi pienas pabega ir vel kemsasi, vargau 2 val. kiek galejau isspaudziau, (vaikas neistrauke. skausmas didelis kol zinda, bet to uzsikimsimo vis tiek neistrauke), lygtais viska istraukiau, bet skauda ta kruti, be to pastebejau kad ir spenelis uzpuliaves vienoj vietoj, bandziau spausti, gavosi zaizdele. nebezinau ka daryti, patepaiu garmastanu. temperaturos nera.  unsure.gif

sveikute
tau reikia antibiotikų, nes labai rimta - su gydytoja galima suderinti, kad išrašytų tokius, kurie nekenkia vaikui ir toliau galima būtų maitinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 26 spalio 2007 - 21:28
Man maitinant sutrūko speneliai.Skausmas nepakeliamas.Pirkau anspenius,maitinau per juos. Tepiau avent spenelių kremu. Pieno vaikas normaliai neištaukdavo,todėl gamyba sumažėjo.Pradėjau duoti mišinuko.Dabar duodu ir MP, ir mišinuką.Liūdna bus jei pienas dings iš viso. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2007 10 26, 21:07)
sveikos mamos, reikia jusu patarimo  blush2.gif
mano suneliui trys menesiai, maitinu tik savo pienu. bet jis labai daug svorio priaugo, pirmus menesius po 1,5 kg., o trecia 1,2 kg. gydytoja sako, kad jau turi virsvorio, nes sveria virs 8 kg. pati pastebiu, kad gal jam jau sunku, toks storuliukas smile.gif
kaip galeciau sumazinti svori ir nenutraukti maitinimo smile.gif iki siol valge mazdaug kas 2-3 val. , nakti kas 5-6 val.

gal pasiulyti arbateles ir tada maziau pieno suvalgys? unsure.gif
o gal viskas susitvarkys savaime, bet kazkaip baisu nes auga ir storeja rodos ne dienom o valandom  doh.gif

doh.gif
nieko daryt nereikia- viskas čia normalu 4u.gif
Pamatysi, sekančiais mėnesiais priaugs daug mažiau ir tas svoris išsilygins; o pradėjęs judėti - išvis išsilakstys viską.
Tad geriau sportu ar mankštelėmis kasdien užsiimk su juo,
o arbatų ir vandenų duot nereikia - užteks jam ir MP mirksiukas.gif (yra rizika, kad paksui ir žįsti nenorės, tai kam tos papildomos problemos) juk nieko geresnio šiam pasauly dar neišrasta wub.gif

O kūdikiai ir maži vaikai 'nesodinami' ant dietų ir tokiom sąvokom kaip 'turi viršsvorio" doh.gif nesišvaistoma.
Tai kad ramiai, mamyte, ramiai - viskas tiesiog puiku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaite117 @ 2007 10 26, 23:40)
Man maitinant sutrūko speneliai.Skausmas nepakeliamas.Pirkau anspenius,maitinau per juos. Tepiau avent spenelių kremu. Pieno vaikas normaliai neištaukdavo,todėl gamyba sumažėjo.Pradėjau duoti mišinuko.Dabar duodu ir MP, ir mišinuką.Liūdna bus jei pienas dings iš viso. verysad.gif

Sveikutė, mergaite117 žinok pažystama situacija iki skausmo doh.gif Aš iki dviejų su biškiu, taip maitinau. Matindavau krūtimi, o jei trūkdavo mišinėliu blush2.gif Patariu kuo daugiau glaust prie krūties, ir svarbiausia vyk lauk tokias mintis, kaip gal netūrėsiu wub.gif Manau tikrai priklauso ir psichologinis nusiteikimas, kuo daugiau ilsėkis wub.gif Naktį žindant kuo daugiau, pieno gamyba aktyvėja blush2.gif
Tad sėkmiukės nusiteikimo, kad savo kūdikėliui duodi kas geriausia pasaulyje wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaite117 @ 2007 10 26, 21:40)

Sutrukusiems speneliams yra labai geras tepalas- Lansinoh(lanolin). man tik jisai ir padejo, o avento kremas man schmoll.gif Linkiu isgyventi sia krize ir kad to pienelio netruktu 4u.gif
Dar geras budas padauginti pienelio yra nusitraukinejimai po kiekvieno maitinimo.
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2007 10 26, 19:07)
mano suneliui trys menesiai, maitinu tik savo pienu. bet jis labai daug svorio priaugo, pirmus menesius po 1,5 kg., o trecia 1,2 kg. gydytoja sako, kad jau turi virsvorio, nes sveria virs 8 kg. pati pastebiu, kad gal jam jau sunku, toks storuliukas smile.gif
kaip galeciau sumazinti svori ir nenutraukti maitinimo smile.gif iki siol valge mazdaug kas 2-3 val. , nakti kas 5-6 val.

o gal viskas susitvarkys savaime, bet kazkaip baisu nes auga ir storeja rodos ne dienom o valandom  doh.gif

Kiek esu girdejusi, MP vaiku netukina,ir normalu, kad vaikai maitinami MP pirmus menesius labai daug priauga, nes po 6men. pradeda priaugineti maziau
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2007 10 26, 21:07)

8 kg 3 mėn. tikrai dar nėra perdaug. Mano dukrytė svėrė 7600, normaliai pradėjom viską daryt laiku - ir vartytis, ir atsisėst ir ropoti, ir stotis.
Bandykit daugiau judėt - lankykit baseiną, darykit mankštas su kamuoliu - ir galva bus rami kad imates veiksmų ir gyvenimas linksmesnis smile.gif
Atsakyti
O ka daryti, kad pienuko butu daugiau, mano lelius kas dvi valandas praso, tai galvoju, kad mazeja pienuko unsure.gif Anksciau, kas tris valgydavo, taip pat ir nakti, o dabar buna, kad ir po valandos jau krutines nori. Geriu visokias arbatas, pankolius, kmynus, dilgeles, geriu kibirais, bet krutine nebepritvinksta kaip pirmosiomis savaitemis g.gif Nusitraukti nemeginau, bet ir nenoriu, nes bijau nusivilti, o maitinti taip noriu bent jau iki puses metuku maziausiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2007 10 27, 19:55)
O ka daryti, kad pienuko butu daugiau, mano lelius kas dvi valandas praso, tai galvoju, kad mazeja pienuko  unsure.gif Anksciau, kas tris valgydavo, taip pat ir nakti, o dabar buna, kad ir po valandos jau krutines nori. Geriu visokias arbatas, pankolius, kmynus, dilgeles, geriu kibirais, bet krutine nebepritvinksta kaip pirmosiomis savaitemis  g.gif Nusitraukti nemeginau, bet ir nenoriu, nes bijau nusivilti, o maitinti taip noriu bent jau iki  puses metuku maziausiai  ax.gif

Tokio amziaus kudikiui visiskai normalu valgyti kas dvi ar net kas valanda. Tai nereiskia kad tu neturi pienelio 4u.gif Jeigu vaikas atrodo laimingas, neverkia- tai ir gerai, po to po truputi nusistoves rezimas. Nors maniske ir dabar buna kad 3 val nevalgo, o kartais uzsimano ir po valandos- tai ir duodu kada ji nori mirksiukas.gif
Na o nakti ji ismiega 7 valandas be prabudimo wub.gif
O kaip taviskis nakti miega?
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2007 10 27, 21:55)
O ka daryti, kad pienuko butu daugiau, mano lelius kas dvi valandas praso, tai galvoju, kad mazeja pienuko  unsure.gif Anksciau, kas tris valgydavo, taip pat ir nakti, o dabar buna, kad ir po valandos jau krutines nori. Geriu visokias arbatas, pankolius, kmynus, dilgeles, geriu kibirais, bet krutine nebepritvinksta kaip pirmosiomis savaitemis  g.gif Nusitraukti nemeginau, bet ir nenoriu, nes bijau nusivilti, o maitinti taip noriu bent jau iki  puses metuku maziausiai  ax.gif

viskas gerai pas jus thumbup.gif . normalu kad valgymo režimas kaitaliojasi. gi būna vaikučiams augimo šuoliai, diegliukai, kitokie neramumai. tada dažniau krūties prašo. o kas 2 val, taigi čia idealu tokio amžiaus vaikui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2007 10 27, 17:51)
8 kg 3 mėn. tikrai dar nėra perdaug. Mano dukrytė svėrė 7600, normaliai pradėjom viską daryt laiku - ir vartytis, ir atsisėst ir ropoti, ir stotis.
Bandykit daugiau judėt - lankykit baseiną, darykit mankštas su kamuoliu - ir galva bus rami kad imates veiksmų ir gyvenimas linksmesnis smile.gif

aciu jums uz palaikyma. kazkaip pati jauciu, kad cia viskas gerai. abu esame laimingi smile.gif bet va aplinkiniu, artimuju spaudimas, kad neva per daug sveria, nes per daug ir per daznai maitinu ir kaip blogai vaikui dabar ir bus ateityje smile.gif
nemoka dar maniskis gerti is buteliuko, tai nusprendziau nieko ir nedaryti (cia apie arbatele), apart manksteliu. darom mes pagal semeta kudikiu gimnastika kartais, o kokios cia makstos su kamuoliu, koks kamuolys, sudominai, bet apie tai nieko nezinau?????
gaila, bent jau kol kas negalim lankyti baseino, nes ka tik sirgom bronchitu, tai turim labai saugotis sad.gif
Atsakyti
Wikonda ir July ačiū už patarimus ir palaikymą 4u.gif
Atsakyti