Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(dark @ 2007 10 20, 16:48)
Ką jūs apie tai galvojat?  Su gydytoja pakalbėjom, tai ji neatmeta to varianto kad jam buvo didžiulis stresas staigus maitinimo nutraukimas  unsure.gif

unsure.gif manau, kad visiškai taip ir gali būt.
Per daug stresų susidėjo vienas po kito, be to gimus broliukui namuose matė žindant, bet ne jį verysad.gif ....

Bet jau dabar yra kaip yra, pasistenkit tik daug dėmesio jam vienam rodyt - sakykim kažkas vyresnįjį kažkur vedasi (aišku, be mažojo), arba numatyti laiką kai mamytė žaidžia tik jo mėgstamus žaidimus (kažkuriuo kitu laiku - dėmesys tik mažajam).

Čia aš patarinėju, kaip gudra blush2.gif , bet va - pačios ateitis tokia laukia hihihi.gif , nežinau doh.gif kaip seksis visoms dėmesį dalint cool.gif

Mamytės, padėkit nusiraminti arba ne unsure.gif :
mano 3d. mažylė retai kakoja (na kokį 1kart per parą, bet didelį kiekį, minkštai); šlapinasi tikrai normaliai, yra rami, miego būdravimo režimas irgi atrodo normalus.
Na vistiek bijau, kad netrūktų jai MP - ilgai miega, pati keliasi kas 3,5val.
Jei keliu dažniau - vis tiek nežinda, apsižioja ir parpia toliau. O man guzai daros, net jai pavalgius apčiuopiu gilesniuose plotuose guziukus. Jos ritmas būtų toks - miega ilgai 3-4val, tada pabunda ir kažkur 1val būdrauja, per tą laiką žinda 3kart po 15min, gerai žinda - jaučiu ir ryjant ir krūtys patuštėja, tada užmiega ir vėl ilgai miega.
Bet kakoja tai tik kartą help.gif
Atsakyti
QUOTE(Nija @ 2007 10 20, 13:00)
Sveikos, gerai, kad radau šitą temą.
Auginu ir su džiaugsmu maitinu 1,5 mėn sūnutį. Dukrytę išmaitinau iki 1metų ir 2mėn.

Vakar, kol atėjo eilę vienai krūtinei, ji labai prisipildė (prieš tai naktį dažnai žindė) ir jau buvo kieta. Jai atsilaisvinus, pajutau skausmą vienoje pusėje. Vakare ėmė krėsti šaltis, kilo temp iki 37,5. Dar ir dabar turiu 37,2, krūtinę dar maudžia, kaip ir visus kūno sąnarius. Bet guzo nėra. Kas per skausmas?  doh.gif  Dėl ko?  g.gif  ką daryt? blink.gif  Duodu dažniau tą krūtį žįst. O vaistukai, priemonės? 
Su mergyte turėjau guzą, tai bulvių tarkiais, kopūstu gydžiau - nepadėjo, kol chirurgė gerai neišmasažavo.

Gal galit patart? rolleyes.gif

Sveikutė Nija, atrodo mano situaciją nupasakojai tik prieš 9 mėn, lygiai tą patį išgyvenau. Viens prie vieno unsure.gif
Kilo iki 38 temperatūra gėriau paracetamolį, nes daugiau ką bijojau. Nepakilau iš lovos dvi dienas, ačiu dievui, kad sūnytį buvo kas prižiūri, gelbėjo močiutė. Žindžiau ištisai kiek galėjau, nutraukiau visus primaitinimus, kad tik papulį čiulptu ir išsaugočiau pienenelį.
Žinok masažavau kiek galėjau, pasiskaičiau čia forume kaip, kad pačiai negalima masažuotis, kad galiu latakėlius tuos pažeisti ar kaip ten doh.gif blush2.gif Bet man buvo tada dzin tryniau nuo to guzo spienelių link, ratu visaip kaip tik mokėjau blush2.gif Padėjo ir tas masažavimas, ir sūnytis darbavosi, jei kaista tai tikrai kopūstas padėda, bet man nekaito, o tik skausmas nesvietiškas buvo blink.gif Nu ir daugiau nenoriu prisiminti doh.gif blush2.gif Su gydytojais nesikonsultavau, nes tikėjau, kad padės masažai ir sunytis.
O kaip supratau, tai pas mane buvo laktostazė, kaip tu ir sakei rečiau žinda prisikaupia pieno liaukose ir užsistovi, va tep 4u.gif
Atsakyti
Noriu prisijungti prie sios malonios temos...
Mano Pipirui metai ir beveik menuo, jis didelis MP fanas smile.gif

QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 10 20, 20:14)
Mamytės, padėkit nusiraminti arba ne  unsure.gif :
mano 3d. mažylė retai kakoja

Jei ji rami, neverkia be priezasties, nemanau, kad kazkas negerai. Zindomi kudikiai gali iki keliu dienu nesitustinti ir jei jiems tai nesukelia problemu ( plius pakankamai priauga svorio) - viskas labai gerai.

O siaip ji dar tokia mazulyte - ritmas keisis...
Jei tau labai kieteja krutys, pabandyk pries maitinima siek tiek pasildyti krutis (ar palisti po siltu dusu) ir leisti pirminiam Pieneliui nuteketi. Ir tau bus lengviau ir dukryte gaus riebesnio Pienelio... wink.gif
Papildyta:
QUOTE(July @ 2007 10 18, 23:19)
Gal kas nors zinote kaip del tos gelezies? 4u.gif

manau pakaktu sveikesnes mitybos ir papildu maitinanciai Mamytei. smile.gif O jei labai neramu, pasidaryk kraujo tyrima.

QUOTE(vlm28 @ 2007 10 20, 11:40)
dar ką jinai man minėjo,kad reiktų nutraukt maitinimą dar ir dėl to,kad jei užsimegztų kitos lyties gyvybė tai per MP sūnelis gautų kitos lyties hormonų,bet kiek konsultavausi su kitom mamytėm,tai mažai tame yra tiesos  doh.gif

virsune doh.gif doh.gif

QUOTE(Nija @ 2007 10 20, 12:00)
Bet guzo nėra. Kas per skausmas?  doh.gif  Dėl ko?  g.gif  ką daryt? blink.gif  Duodu dažniau tą krūtį žįst. O vaistukai, priemonės? 

Gal galit patart? rolleyes.gif

Matyt kiek pasalai ir to pakako... Maitink ir kuo dazniau is skaudancios kruties, pasirenkant poza, kad vaikelio smakriukas butu ties ta skaudama vieta. Diena kita ir busi sveikutele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 20 spalio 2007 - 22:00
Ačiū už palaikymą smile.gif O temperatūra jau šiandie nukrito pusiaudienį, tik krūtinę dar skauda. Gerai, kad mažylis netingi pasiprašyt biggrin.gif Ir dažnai žinda. Tikiuos ne per maža jam g.gif

O kakot tai gali retai, kartais iki kelių parų - būkit rami - vėliau susitvarkys, o gal toks "grafikas" smile.gif
Vadinas daug maisto pasisavina organizmas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 10 18, 10:51)
Ateis toks laikas, kai abu būsim patenkinti. O pokolkas mėgaujuosi  rolleyes.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Taip graziai parasei..... ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Nija @ 2007 10 20, 22:11)
O temperatūra jau šiandie nukrito pusiaudienį, tik krūtinę dar skauda. Gerai, kad mažylis netingi pasiprašyt  biggrin.gif  Ir dažnai žinda. Tikiuos ne per maža jam  g.gif

na va, saunu mirksiukas.gif
O Mazylis zino kiek jam priklauso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2007 10 20, 23:14)
drinks_cheers.gif Taip graziai parasei..... ax.gif

Papildyta:

na va, saunu  mirksiukas.gif
O Mazylis zino kiek jam priklauso  biggrin.gif

blush2.gif Manau visos čia susirinkusios taip jaučiasi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 10 20, 22:16)
blush2.gif Manau visos čia susirinkusios taip jaučiasi  wub.gif

Visiskai tuo neabejoju thumbup.gif

Ir labai dziaugiuosi suradusi sia tema wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 20 spalio 2007 - 22:19
QUOTE(ast_alaus @ 2007 10 20, 23:18)
Visiskai tuo neabejoju  thumbup.gif

Ir labai dziaugiuosi suradusi sia tema  wub.gif

mirksiukas.gif drinks_cheers.gif ax.gif
Atsakyti
Man daktare sake kad maziuliukai gali ir kelias dienas nekakoti..Mano sunelis tai kakoja vos ne kas 3valandas ( beveik kiekviena karta keiciant pampi buna prikakota- tiesa nedaug). Sake kad cia ir norma.
Maziau nervu- o jei neaisku visada geriau pasikonsultuoti su gydytojais!
Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2007 10 20, 23:14)
Maziau nervu- o jei neaisku visada geriau pasikonsultuoti su gydytojais!

Arba net keliais, nes ne visuomet mediku patarimai buna i nauda.
Papildyta:
rence25, zvilgtelejau i tavo Kliackucio gimimo data... wub.gif Maniskis gimes rugsejo 23 d. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2007 10 21, 00:20)
Arba net keliais, nes ne visuomet mediku patarimai buna i nauda.
Papildyta:
rence25, zvilgtelejau i tavo Kliackucio gimimo data...  wub.gif  Maniskis gimes  rugsejo 23 d. smile.gif

Sveikinu su vaikeliu. Tavo maziukas metukais ir 1diena vyresnis uz mano biggrin.gif
Aukit sveiki ir dideli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2007 10 21, 09:19)
Sveikinu su vaikeliu. Tavo maziukas metukais ir 1diena vyresnis uz mano biggrin.gif
Aukit sveiki ir dideli 4u.gif
Aciukas 4u.gif Tau taipogi sveikinimai - tai j kg., uk didelis dziaugsmas, tiesa? wink.gif
O jau didumu tai nesiskundziam... biggrin.gif (gime 4.584 kg., 58 cm.) ax.gif
Atsakyti