Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(vaikasx @ 2007 10 17, 23:16)
Na mano panele jau 10 menesiu, o dar nebuvo nei vienos nakties, kad gerai issimiegociau. o  kai dantukus auginames tai is vis kas puse valandos kelias. bet tikrai nesiruosiu nutraukti maitinti, galima gi ir truputi pakenteti del savo mazules  wub.gif Bet as kartais su ja pietu miegelio prigulu, tai tada daug lengviau nakti...
Beja merginos noriu patarimo, kad is aplinkiniu sulaukiu komentaru ir nuostabos del ilgo maitinimo tai manau normalu ir man visai nerupi, mano gi cia reikalas, nekreipiu i tai demesio sakau kiek reikes, tiek maitinsiu! bet vis dazniau mano vyriskis uzsimena, kad gal jau gana, na gerai iki metu ir viskas, jam atrodo nesveika, kai dideli vaikai vis dar maitinami krutimi, jo isitikinimu tai trauma vaikui doh.gif Visiskai jam nepritariu schmoll.gif  bet va kaip jam graziai tai isaiskinti, nes jauciu, kad kuo ji didesne bus, tuo spaudimas nutraukti dides...

Sveikutė, mano situacija panaši į tavo ax.gif Vyras visą laiką palaikė mane, kad maitinu. Bet paskutiniu metu išgirstu iš jo gal jau baik, vaikas juk didelis jau. Mano aukseliui jau pusantrų ax.gif O man jis toks dar mažutėlis wub.gif tongue.gif Kartais, kai sunytis godžiai čepsi mano papulį apsikabinęs vyras jam sako: fe Matukai jau tu toks didelis vyras, o dar papulį čiulpi blush2.gif Bet man neipatingai, tai maišo. Aš žinau, kad iki pensijos nemaitinsiu lotuliukas.gif Ateis toks laikas, kai abu būsim patenkinti. O pokolkas mėgaujuosi rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2007 10 17, 16:53)
laba, kaip fainai kad yra toks forumas.
paskutiniu metu susiduriau su tokia problema - mazuliukas pradejo daznai keltis nakti, stabiliai kas 2 val. jauciuosi neissimiegojusi, pavargusi, pikta ir visokia kitokia  mad.gif Pradejau ir primaitinima - piuetums darzoviu tyre, pries miega - kruopos, isbandziau ir su pieno misiniu ir be. tas pats. Namiskiai, matydami situacija, liepia nutraukti maitinima krutimi ir pereiti prie misiniu. Atseit pati nervuota kad nepailsiu, viskas persiduoda per piena vaikui, susigadinsiu taip sveikata. kol kas laikausi tvirtai "mamos pienas geriausias", bet jauciu kad galiu paluzti, nuo to pervargimo vis dazniau aplanko mintys "O GAL JAU NUTRAUKTI MAITINIMA KRUTIMI?.." nes taip pasiilgau normalaus miego  cry.gif
ko kas dar mane palaiko tas fainas jausmas kai zinda  wub.gif
aciu uz palaikyma  4u.gif

is patirties sakau: mano visi trys bambliai mazdaug 6 men prastai miegodavo. manau, kad tai susije ne su maitinimu, o su vaiko raida: kaip tik tokio amziaus vaikas sparciai mokosi nauju dalyku (sedeti, valgyti kose, skirti savus nuo svetimu ir tt plius dantukai dygsta). kai ismoksta, tai kuri laika buna ramu. paskui viskas kartojasi, pvz, kai pradeda ropoti ar vaikscioti. tada maitink nemaitines vis tiek nakti budinejasi.
dziaukis, kad gali kruti pakist ir nuramint... o tai reiktu keltis misinio ar arbatos virt ar kitaip klykintis nakti, tai jau laaabiau pailsetum bigsmile.gif

dar vienas dalykas: matyt, ir motinos hormonu pusiausvyra keiciasi, pradejus primaitinti. man sunkiausia budavo 6-9 men, jausdavausi issekusi, neissimiegojusi, bet paskui praeidavo. nors gal tai ir nebutinai susije, nes tas ju amzius sutapdavo su ziema, kuri man ir siaip sunki...
Atsakyti
Sveikos,
noriu ir as prisijungti.
Pirma dukryte ismaitinau tik menesi:(
Dabar noriu ismaitinti ilgiau. Kol kas mums tik savaite, diena miega 3 val, po to valgo kokia valanda is abieju papuku. Pridedi prie papuko is pradziu girdziu kaip geria, ir jauciu kad pienukas teka, o veliau ciulpia ciulpia ir nieko neistraukia, po kiek laiko vel pradedu jausti kaip krutys atsileidizia ir vel girdziu kaip geria. Nesuprantu ar cia pienuko pas mane per mazai ar krutys per kietos ar leliukas per mazas,gimem 2900.
O naktys buna ivairios, sianakt keliausi tris kartus ir pavalge irgi mazdaug per valanda, o va praeita nakti, kaip pradejau maitinti 6 val vakaro taip ir baigiau kokia 4 nakties, valgo, uzmiega, pakeliu vel valgo vel miega, jei atimi verkia, duodi, valgo. Bet tas valgymas kaip rasiau su tarpais.
Girdejau apie oksitocina, bet kas tai per vaistas tiksliai nezinau ir kaip zinoti kada jo reikia.
Pienukas is tikro niekada nebego fontanais. Stengiuosi maitinti tiek kiek leliukas nori ir tuo paciu bijau kad toks matinimas nebutu visa laika. Pirmoji irgi lygiai taip pat valgydavo(arba tiesiog ciulpdavo krutine tik) istisai naktimis, bet rezultate pirma menesi nuejom ir svorio nebuvo priaugus:(((Pirmoji gime tik 2600.

Siandien labai skauda galva, geriu arbata juda bet niekas nepadeda, kokius vaistus galima gerti nuo galvos skausmo?
Is anksto aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puuga: 18 spalio 2007 - 14:48
Sveikutės Mamukai 4u.gif prireikė jūsų patarimo,sūnučiui 1,5m,vis dar maitinu,ir tuo labai džiaugiuosi wub.gif ,bet pradėjom planuot Domukui sesę,apsilankiau pas savo ginekologę ir jinai pareiškė kad reikia nutraukt maitinimą,nes ir taip jau ilgai maitinu g.gif verysad.gif norėčiau jūsų patarimo,ar tikrai ilgai nepastosiu jei dar maitinsiu(bet man taip smagu priglaust savo pupulį prie papulio wub.gif ),ar man paprasčiausiai pakeist gydytoją doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Puuga @ 2007 10 18, 15:34)
Sveikos,
noriu ir as prisijungti.
Dabar noriu ismaitinti ilgiau. Kol kas mums tik savaite, diena miega 3 val, po to valgo kokia valanda is abieju papuku. Pridedi prie papuko is pradziu girdziu kaip geria, ir jauciu kad pienukas teka, o veliau ciulpia ciulpia ir nieko neistraukia, po kiek laiko vel pradedu jausti kaip krutys atsileidizia ir vel girdziu kaip geria. Nesuprantu ar cia pienuko pas mane per mazai ar krutys per kietos ar leliukas per mazas,gimem 2900.
O naktys buna ivairios, sianakt keliausi tris kartus ir pavalge irgi mazdaug per valanda, o va praeita nakti, kaip pradejau maitinti 6 val vakaro taip ir baigiau kokia 4 nakties, valgo, uzmiega, pakeliu vel valgo vel miega, jei atimi verkia, duodi, valgo. Bet tas valgymas kaip rasiau su tarpais.
Girdejau apie oksitocina, bet kas tai per vaistas tiksliai nezinau ir kaip zinoti kada jo reikia.
Pienukas is tikro niekada nebego fontanais. Stengiuosi maitinti tiek kiek leliukas nori ir tuo paciu bijau kad toks matinimas nebutu visa laika. Pirmoji irgi lygiai taip pat valgydavo(arba tiesiog ciulpdavo krutine tik) istisai naktimis, bet rezultate pirma menesi nuejom ir svorio nebuvo priaugus:(((Pirmoji gime tik 2600.

Siandien labai skauda galva, geriu arbata juda bet niekas nepadeda, kokius vaistus galima gerti nuo galvos skausmo?
Is anksto aciu

Sveika. sveikinu su dukryte 4u.gif Linkiu sveikateles. Aukit dideles ir grazios smile.gif
Del maitinimo tai man is pradziu buvo panasiai. Maziukas kabedavo ant papulio valanda ir daugiau. Kai sesute pamate kaip ji maitinu sake kad blogai schmoll.gif Jei vaikas tik ciulpia, tai papuka liepe atimti.Jis turi zysti, traukti pienuka. Gali buti kad vaikelis tinginiukas, greit pavargsta traukti, o ciulpti yra gi lengviau. Dabar maitinu toliau pg poreiki bet kai matau kad jis tik zaidzia atimu kruti ir palaukiu kada praalks- o tada jau paskubomis valgo ir traukia normaliai. Visu pirma tai nesijaudink- maziuliukams sis veiksmas ir naujas, jie adaptuojasi prie poreikiu, naujos aplinkos. Praeis kazkiek laiko ir viskas susitvarkys!! Nenusimink ir maitink toliau. Jei jauti kad krutis kieta tai pradzioje galima biskuti pienuko nutraukti tai maziukas geriau apzios speneli ir lengviau bus traukti.
O nuo skausmo ( dar kai gulejau GN) dave paracetamoli - sake jis saugus!
Atsakyti
QUOTE(vlm28 @ 2007 10 18, 16:45)
Sveikutės Mamukai  4u.gif prireikė jūsų patarimo,sūnučiui 1,5m,vis dar maitinu,ir tuo labai džiaugiuosi  wub.gif ,bet pradėjom planuot Domukui sesę,apsilankiau pas savo ginekologę ir jinai pareiškė kad reikia nutraukt maitinimą,nes ir taip jau ilgai maitinu  g.gif  verysad.gif norėčiau jūsų patarimo,ar tikrai ilgai nepastosiu jei dar maitinsiu(bet man taip smagu priglaust savo pupulį prie papulio  wub.gif ),ar man paprasčiausiai pakeist gydytoją  doh.gif

O kur tu gyveni? Girdėjau Kaune yra puikių gydytojų, kurios palaiko maitinančias mamas. 4u.gif O dėl pastojimo... visoms yra įvairai. Aš pastojau Borisu, kai Alionuškai buvo arti dvejų - mes tuo metų beveik nutraukėm naktinius maitinimus, ji valgė tik dieną. Ar yra atsinaujinęs ciklas?
Papildyta:
QUOTE(rence25 @ 2007 10 18, 16:46)
Sveika. sveikinu su dukryte 4u.gif Linkiu sveikateles. Aukit dideles ir grazios smile.gif
Del maitinimo tai man is pradziu buvo panasiai. Maziukas kabedavo ant papulio valanda ir daugiau. Kai sesute pamate kaip ji maitinu sake kad blogai schmoll.gif Jei vaikas tik ciulpia, tai papuka liepe atimti.Jis turi zysti, traukti pienuka. Gali buti kad vaikelis tinginiukas, greit pavargsta traukti, o ciulpti yra gi lengviau. Dabar maitinu toliau pg poreiki bet kai matau kad jis tik zaidzia atimu kruti ir palaukiu kada praalks- o tada jau paskubomis valgo ir traukia normaliai. Visu pirma tai nesijaudink- maziuliukams sis veiksmas ir naujas, jie adaptuojasi prie poreikiu, naujos aplinkos. Praeis kazkiek laiko ir viskas susitvarkys!! Nenusimink ir maitink toliau. Jei jauti kad krutis kieta tai pradzioje galima biskuti pienuko  nutraukti tai maziukas geriau apzios speneli ir lengviau bus traukti.
O nuo skausmo ( dar kai gulejau GN) dave paracetamoli - sake jis saugus!

Aš taip pat gėriau paracitamolį. O dėl kruties - vaikas turi gerai apžioti krutį, bet man atrodo, yra natūralu, kad pavargęs kudikis ne taip greit trauks pienelį - počiulps, poilses ir vėl gerai trauks. O kai tu atimi iš jo krutį, kaip vaikas reaguoja -nepyksta?

Puuka
naujagimiui normalu visą laiką būti prie kruties. Svarbiausiai žiurėk, kad jis gerai apžiotų krutį - ne tik spenelį bet ir rudą laukelį aplink jį, nes kitaip tau skaudės speneliai , vat čia yra daugiau info
http://www.pradzia.o...ent/practic.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 18 spalio 2007 - 16:31
QUOTE(Natuke @ 2007 10 18, 16:26)

Aš taip pat gėriau paracitamolį. O dėl kruties - vaikas turi gerai apžioti krutį, bet man atrodo, yra natūralu, kad pavargęs kudikis ne taip greit trauks pienelį - počiulps, poilses ir vėl gerai trauks. O kai tu atimi iš jo krutį, kaip vaikas reaguoja -nepyksta?

Kai atimu buna ivairiai, dazniausiai pasnaudzia 10 min ir vel verkia, kartais va kaip dabar uzmigo is vis, nors tikrai jauciu kad valge labai mazai, kartais is karto pyksta.Nusitraukti pienuko nereikia, nes krutu neverzia ir speneli rodos gerai apzioja, nezinau net...
noriu tiketi kad cia tik pradzia tokia, kad paaugs ir valgys kaip reikiant. Nors su pirmaja pamenu vienos nakties kosmara, kai is abieju isvalge, verkia ir dar nori, ir tikrai stipriai traukia o nieko neistraukia.
Noriu maitinti pati labai
Atsakyti
[quote=Natuke,2007 10 18, 18:26]
O kur tu gyveni? Girdėjau Kaune yra puikių gydytojų, kurios palaiko maitinančias mamas. 4u.gif O dėl pastojimo... visoms yra įvairai. Aš pastojau Borisu, kai Alionuškai buvo arti dvejų - mes tuo metų beveik nutraukėm naktinius maitinimus, ji valgė tik dieną. Ar yra atsinaujinęs ciklas?
Papildyta:

aš kaunietė,reiks pasidomėt,nes mane mano gydytoja į neviltį varo.mano ciklas atsinaujinęs jau geras pusmetis,reguliarus,o pas mane atvirkščiai dieną mažai žinda,naktį daugiau.prieš menesį nuėjau pas savo daktarę tai liepė BT matuoti,visą mėn. matavau,o šiandien kai nunešiau parodyt,tai pirmas klausimas: maitini dar?,sakau taip.tai ji man tai ką mes čia tada skaičiuojam,bergždžias darbas,kol maitini sunkiai pastosi ir t.t. doh.gif aš jai aiškinu,kad man patinka maitint,vaikas nėra sirgęs rimtai per 1,5metų nė karto,ir tikiu kad mano pienukas prie to tikrai prisidėjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Puuga @ 2007 10 18, 16:38)
Kai atimu buna ivairiai, dazniausiai pasnaudzia 10 min ir vel verkia, kartais va kaip dabar uzmigo is vis, nors tikrai jauciu kad valge labai mazai, kartais is karto pyksta.Nusitraukti pienuko nereikia, nes krutu neverzia ir speneli rodos gerai apzioja, nezinau net...
noriu tiketi kad cia tik pradzia tokia, kad paaugs ir valgys kaip reikiant. Nors su pirmaja pamenu vienos nakties kosmara, kai is abieju isvalge, verkia ir dar nori, ir tikrai stipriai traukia o nieko neistraukia.
Noriu maitinti pati labai

mums irgi taip pat buvo,,kaip jau viena is mamu minejo,reik neleist ciulpt speneliu,atitraukt..
as irgi taip dariau,vargino labai ..kas 10-20min duoti papuli..Nes kartais jie nori tik silumos,,Vargau iki 2men,bet nepraradau vilties..Ir PAVYKO,sekmingai maitinu jau 4men..ir pertraukos 2-4val dienabuna iki8val nakti..
sekmes,stiprybes,kantrybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puuga @ 2007 10 18, 14:34)

Is anksto aciu

Naudoju paracetamolį

QUOTE(vlm28 @ 2007 10 18, 15:45)
Sveikutės Mamukai  4u.gif prireikė jūsų patarimo,sūnučiui 1,5m,vis dar maitinu,ir tuo labai džiaugiuosi  wub.gif ,bet pradėjom planuot Domukui sesę,apsilankiau pas savo ginekologę ir jinai pareiškė kad reikia nutraukt maitinimą,nes ir taip jau ilgai maitinu  g.gif  verysad.gif norėčiau jūsų patarimo,ar tikrai ilgai nepastosiu jei dar maitinsiu(bet man taip smagu priglaust savo pupulį prie papulio  wub.gif ),ar man paprasčiausiai pakeist gydytoją  doh.gif

Aš pastojau maitindama jau per trečią atsinaujinusį ciklą. Pirmasis vaikis buvo maždaug 1m. 4 mėn. Jį maitinau toliau. O su pirmu kaip tik buvo labai sunkiai-nepastojau kelis metus ax.gif O čia pasiplanavau, vaisingas dienas pasiskaičiavau ir iš karto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Puuga @ 2007 10 18, 14:34)
Sveikos,
noriu ir as prisijungti.

Is anksto aciu

Puuga, sveikinu antros dukrytės sulaukus. Ar pienuko pakanka rodo tai, kaip vaikas šlapinasi ir tuštinasi. Naujagimis turėtų šlapintis ne mažiau kaip 6 kartus per parą, ir pakakoti 2-5 kartus per parą (nuo mėnesio jau gali kakoti tik kartą per savaitę). Tai tu vis paskaičiuok kiek sauskelnių keičiat, ar jose kas nors yra, ar normalaus kvapo, spalvos.
Oksitocinas gaminasi natūraliai organizme. Jis atsakingas už pieno "atleidimą" ir veikia kaip tu ir aprašei - tokiais epizodais. atleidžia, vaikas traukia, po kiek laiko atrodo, kad nebegeria, bet krūties nepaleidžia, po to vėl geria. Taip yra normalu. O sintetinio oksitocino reikia, kai pieno atleidimas sutrikęs.
Atsakyti
Mano dukrytei 11 savaiciu, maitinu tik krutimi ir labai puikiai abiem sekasi, nors pradzioje vargome visa seima, bet nepasidaveme ir dabar labai dziaugiames thumbup.gif buvau sventai isitikinusi kad mmm neateina kol maitini pilnai, taciau siandien jos prasidejo verysad.gif mano mama sako, kad galiu nusilpti ir maitindama ir sirgdama, sako kad reikia gelezies pagerti. Gal kas nors zinote kaip del tos gelezies? 4u.gif
Atsakyti