Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(crocus @ 2007 08 01, 16:18)
Būtų šaunu, Raideles, kad paskaitytum minėtąją knygą ir pasidalytum mintimis su mumis ax.gif

Man irgi būtų įdomu išgristi apie didesnių vaikų žindymą 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės smile.gif

džiaugiuosi, kad kalbatės šia tema, man taip pat labai įdomu ir aktualu smile.gif .
Mano sūneliui tuoj bus 10mėn ir man jis visai neatrodo didelis, kad nemaitinčiau jo, o visi aplinkui tai stebisi: "tu dar maitini?!" tai buna viena kita pagiria, bet dažniausiai tai kam to reikia ir pan., juk jis jau moka valgyt. Taip žinoma, valgo košytes, turi 2 dantukus, tai kokį džiuvėsį pagraužia, bet aš dar net negalvoju nutraukti maitinimo... schmoll.gif
Bet labai domina šita tema, nes juk kažkada reikes nutraukti, geriausia būtų, kad pats vaikutis po truputėlį atprastų rolleyes.gif bet kaip bus, tai dar visiškai nežinau. O kad nėra kur paskaityti apie vyresniųjų žindyma, tai tikrai, nes jau daug ieškojau. Būtų gerai, ka pasidalintumėte patirtimi ir žiniomis, kur skaitėte, ką sužinojote smile.gif nes dabar mano mažius, kai nori miegučio, tai vis dažniau pats lenkiasi prie krūties, mat jis jau žino kur rasti blush2.gif tai jeigu tai pasitaiko prie konors ... tai matau kaip sureaguoja žmonės, nepatogiai pasijunta, lyg daryčiau kažką neleistino, lyg turėčiau gėdytis. Šeip jis dar nemoka paprašyti, bet aš ir pati matau kai jis nori ir pamaitinu.
Kaip bus toliau - matysim, visi vaikai skirtingi, gal pavyks išmokyti, kad tyliai prašytų ... atsimenu kai mano draugė maitino vaikiuką ir jam jau buvo virš metukų, jis jau vaikščiojo, tai jis kai norėdavo, tai prieidavo ir pasižiūrėdavo jai į akis, tyliai prisiglausdavo ir ji suprasdavo, kad jis nori MP biggrin.gif
Gražu buvo žiūrėti...
Atsakyti
Labai nemegstu komentatoriu, kurie paklause ar maitinu, paskui manosi labai viska ismanantys ir aiskina, kaip negrazu, kai vaikutis jau pats plesia mamai palaidine ir kad geriausia maitinti iki 6 menesiu, ir t.t. ir pan. Ir dazniausiai tos ismaneles-motinos, kurios arba visai nemaitino, arba maitino labai trumpai. O as manau, kad reik maitinti tiek, kiek mazius nori, nebent atsiranda priezasciu, kai nebegalima maitint. Nes ner geresnio dalyko vaikuciui kaip MP, ir nesvarbu ar jam tik menuo ar metai, jis gauna pati geriausia maista, kuris ne tik maistingas, bet ir apsaugo nuo ivairiu ligu, tuo paciu sutvirtinamas kudikio ir mamos rysys, motinai sumazeja kruties vezio rizika, galu gale tai begalinis malonumas kuo ilgiau glausti prie saves savo atzalele, matyti godziai apziojusi speneli... Miela, intymu...
Mums dar ner puses metu, taciau tikiuosi "apaugt sarvais" ir maitinsiu savo dziaugsmeli bent iki metu, o jei jis nores tai ir iki dvieju. Niekad nemaitinu atvirai, zinau, kad nieko nesokiruoju ir "nebadau" akiu savo krutimis ir pasistengsiu kai mazius paaugs ismokyt santyriai paprasyt kruties, nes priesingu atveju nesugebejusi nutylet, kai kas nors pakomentuos mano situacija, galiu neatsakyt uz savo veiksmus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 14:44)
O man kilo toks klausimas maitinančioms mamytėms  ax.gif Iki kokio amžiaus normalu maitinti vaiką MP  4u.gif

Aš abi dukras maitinau iki metų laiko. Tai man kažkaip ir atrodo, kad iki tokio amžiaus geriausia maitinti. Kažkaip galvoju, kad jau nuo metų vaikas daugiau gauna papildomo ir įvairesnio maisto

QUOTE(mamyte 29 @ 2007 08 01, 19:24)
  tai jeigu tai pasitaiko prie konors ... tai matau kaip sureaguoja žmonės, nepatogiai pasijunta, lyg daryčiau kažką neleistino, lyg turėčiau gėdytis. Šeip jis dar nemoka paprašyti, bet aš ir pati matau kai jis nori ir pamaitinu.

Man žmonių reakcijos irgi nelabai patikdavo. Aš visada stengdavausi maitinti niekam nematant, man pačiai buvo daug maloniau.
O dėl kitų maitinimo, taigi man pavyzdžiui nelabai patogu žiūrėti, kaip maitina. Buvom pas draugę į svečius užsukę. Jos sūneliui jau apie metukai laiko, bet jis ištisai mamai drasko palaidinę, ir ji ištisai jam savo krūtį duoda, nors tas žindymas kokias pora minučių trunka. Tiesiog pabendraut nelabai pavyko, ir pasijaučiau tikrai pašalinė
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2007 08 02, 10:47)
Aš abi dukras maitinau iki metų laiko. Tai man kažkaip ir atrodo, kad iki tokio amžiaus geriausia maitinti. Kažkaip galvoju, kad jau nuo metų vaikas daugiau gauna papildomo ir įvairesnio maisto

Iki 1 metų man atrodo, kad BŪTINA maitinti MP 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 02, 11:18)
Iki 1 metų man atrodo, kad BŪTINA maitinti MP  4u.gif

drinks_cheers.gif
bet po metu mane trikdo vaiko SAMONINGAS kruties ieshkojimas... ypach jau gana savarankishko, kalbanchio ir tt vaiko g.gif man tuo metu jau daresi emocishkai sunku maitinti, norejosi, kad vaikas atsikabintu nuo manes ir ash galechiau atgauti savo erdve... be to, ( o gal - del to?) pats zhindymas daresi nemalonus, skaudus - vaiko burnyte didele, traukdavo stipriai ir grubokai...

pingvinukai, tu maitini jau nemazha vaikuti - kaip jautiesi del to?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 08 02, 12:39)
bet po metu mane trikdo vaiko SAMONINGAS kruties ieshkojimas... ypach jau gana savarankishko, kalbanchio ir tt vaiko  g.gif man tuo metu jau daresi emocishkai sunku maitinti, norejosi, kad vaikas atsikabintu nuo manes ir ash galechiau atgauti savo erdve... be to, ( o gal - del to?) pats zhindymas daresi nemalonus, skaudus - vaiko burnyte didele, traukdavo stipriai ir grubokai...

pingvinukai, tu maitini jau nemazha vaikuti - kaip jautiesi del to?

Taip, mane irgi truputį tas SĄMONINGAS krūties ieškojimas erzina blush2.gif Bet mane erzina ir tai, kai jis užsimano prekybos centre mašinos ar saldainių ax.gif Tai gal čia nieko tokio 4u.gif

KIEK ILGAI MAITINTI KRŪTIMI Rusų kalba 4u.gif

IKI KOKIO AMŽIAUS MP NAUDINGAS VAIKUI

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 02 rugpjūčio 2007 - 10:53
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 02, 11:48)

jo, logine dalis apie MP nauda - man aishki... 4u.gif
idomiau - emocine g.gif
negi tikrai viskas susiveda i stereotipus, kaip raideles rashe g.gif
Atsakyti
Na aš manau, kad daug kas priklauso nuo nusiteikimo. Su pagranduku esu nusiteikus maitinti ilgai ir neplanuoju specialiai nujunkinėti. Ir man jis yra toks visai mažiukas, nors jau pusantrų metų yra. Ryškiai jaučiu, kad jis yra nepasiruošęs būti be kruties, o man ir negaila ax.gif

O kai pana mano buvo tokio pat amžiaus, gyvenom tarp amerikiečių, kurie per preivarta savo lelius migdydavo visai nakčiai 7 30 vakaro. Tai ir man kartais paaugusios panelės žindymas buvo nelabai malonus... g.gif.

Atsakyti
sveikos mamytės 4u.gif
savo vyresnėlį maitinau l.trumpai ir dėl to labai krimtausi verysad.gif sakydavau jei gims dar vienas leliukas tai maitinsiu iki2m o jei reiks ir ilgiau blush2.gif gimė pirma dukrytė ir ją maitinau iki 1,8mjau tada susiduriau su nekokiu požiūriu į ilgai maitinančias mamas g.gif pradžioje kažkaip nejauku buvo ir lyg ir gėda bet vėliau nusibodo ir pasakiau čia mano reikalas kiek vaikiukas norės tiek ir maitinsiu wub.gif tai net didžiuotis pradėjus buvau bet mes su vyresnėle susirgom skirtingom ligom ir teko gerti skirtingus antibiotikus verysad.gif kai pradėjau gert antibiotikus tiesiog nebedaviau krūties ir jos nebereikėjo.Atprato be jokių skandalų,isterikų ir t.t.
dabar turime coliukę kuriai jau1,2mir vis dar maitinu krutimi wub.gif ir kas keisčiausia MP jai yra pagrindinis maistas visa kita ji tik ragauja doh.gif man irgi buna tokie momentai kai pagalvoju apie nutraukima blush2.gif ypač po nakties blink.gif jau kaip norisi nors vieną naktį išmiegoti nuo vakaro iki ryto g.gif bet kolkas tikrai leisiu valgyti MP kiek norės arba kol galėsiu thumbup.gif
vienintelė bėda ta kad kai nori valgyti lipa ant keliu isitaiso ir rankas kiša po palaidine lotuliukas.gif o jei iškart nedoudi tai doh.gif pradeda rėkti ir tampyti palaidinę doh.gif jei namie tai dar nieko bet jei ne g.gif tenka ieškoti ramesne vietele blink.gif stengiuosi visada su savimi turėti užklotėli užsidengti nuo pašalinių akių blush2.gif
Atsakyti
Labutis. Šaunoliai, kad taip ilgai valgote mp. 4u.gif

dabar turime coliukę kuriai jau1,2mir vis dar maitinu krutimi  ir kas keisčiausia MP jai yra pagrindinis maistas visa kita ji tik ragauja 

Ir aš jau buvau pradėjus dėl to jaudintis - bet sukako lygiai 1.5 metų ir vaikas pradėjo valgyti - prie jo neimanoma dabar nieko valgyti - visko nori, viską atiminėja lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,
man tas klausimas taip pat buvo iškilęs. Daug skaičiau, konsultavausi su žindymo kursų organizatorėmis ir t.t. ir nusprendžiau maitinti vaikutį tiek, kiek norės. Buvo pačiai įdomu, kiek ilgai vaikutis gali prašyti žįsti. Tai maitinau metus, po to antrus, po to ir treti prabėgo. Ir ketvirti prlalėkė. Tik prasidėjus penktiems, vieną dieną STOP, ir nebeėmė krūties. Tiesiog pats nusprendė, kad jau nebereikia. Dukrytę taip pat maitinsiu tiek, kiek norės ji. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 03 rugpjūčio 2007 - 10:00