Sveikos maitinančios mamos,
Noriu paklausti tų mamų, kurių vaikučiams yra virš 12 mėn. ir kuriuos vis dar maitinate. Kaip miega jūsų vaikai? Ar keliasi naktį pavalgyti?
Klausiu, nes pati maitinu dukrytę, kuriai 15 mėn. Ji labai dažnai keliasi naktį ir nusiramina tik prie krūties. Trys kartai per naktį yra labai gerai, bet taip būna labai retai. Paprastai ji pabunda nuo 5 iki 7 kartų per naktį. Dieną ji taip pat dažnai nori pienuko. Džiaugiuosi galėdama iki šiol ją maitinti, bet taip norėtųsi pagaliau išsimiegoti naktimis (per 15 mėnesių nei vienos gerai išmiegotos nakties). Bandėme atpratinti ją valgyti naktimis. Vyras kėlėsi prie jos (buvo labai daug verksmo), tačiau po 5 dienų jis turėjo išvažiuoti kelioms dienoms, tai negalėjome toliau tęsti. Po to atrodo to pienuko jai reikia dar labiau. Bndžiau vietoj krūties duoti atsigerti vandens. Kartais ji atsigerdavi, bet po to vistiek reikėdavo krūties. Be mano pienuko ji geria tik vandenį. Nei mišinuko nei karvės pieno negeria.
Gal galite iš savo patirties patarti ką būtų galima daryti, kad ji geriau miegotų naktį.
dukryte keldavosi nakti MP iki jai suejo 1.5 metu, dabar jai dveiji, tai ryte daug geria pienuko, dar kelis kartus per diena, pries miegelia kartais nori
SAkoma vienas būdas atpratinti nuo valgymo naktį tai vietoi papo paduoti buteliuką su vandeniu... Bet vienas dalykas pasakyti kad tai padeda, o visai kitas taip ir daryti. Mano mažiukei dar tik 6,5mėnesio ir keliasi ji n kartų per naktį- kartais paprasčiausiai pasiguldau ir paduodu vieną krūtį- kai jai norisis- įsikimba. Bandžiau neduoti krūties- staugė nesusičiaupdama iki kol padaviau- o ir po to ilgai niurzgėjo. Gal maniškė dar per maža? Bet jūs tikrai pabandykite- gal išeis?
Ne visada kudikiui suknirkus reikia pulti ji zindyti. Maniske pakrebdza, pasnopuoja, pamojuoja rankytem kokias 10 minuciu, ir uzmiega. Aisku tas 10 minuciu as irgi nemiegu del tokio krebzdejimo, nes jos lopsys stovi greta mano lovos, bet paguleti 10 min atsimerkus pora kartu per nakti vis lengviau negu keltis ir zindyti. Pabandykit, gal ir jums taip iseis.
QUOTE(nerimute @ 2007 09 22, 18:10)
Ne visada kudikiui suknirkus reikia pulti ji zindyti. Maniske pakrebdza, pasnopuoja, pamojuoja rankytem kokias 10 minuciu, ir uzmiega. Aisku tas 10 minuciu as irgi nemiegu del tokio krebzdejimo, nes jos lopsys stovi greta mano lovos, bet paguleti 10 min atsimerkus pora kartu per nakti vis lengviau negu keltis ir zindyti. Pabandykit, gal ir jums taip iseis.
Oi gerai būtų, kad tik rankytėm pamojuotų Bet mum jau 1.5 metukų ir jis neatsimerkęs naktį sako: "Mama papą nem nem" nupirkau tokį lenktą mažytį buteliuką galvoju, sukaupsiu visą kantrybę ir pratinsiu. Kur tau netinka jam ta ar kita soskė, o kas to buteliuko viduje jam visai neįdomu jam reik minkštučio papulio Nu ką po kelių naktelių ištirpo visas mano ryžtas ir toliau draugaujam su papuliu
Na mums dar tik 9men. bet naktimis keliasi net nezinau kiek kartu Ir visai nepavalgyt, tik nusiramina prie papuko ir toliau miega. bandziau neduoti, galvojuuu pasupuosiu, prisiglausiu gal taip atpratinsiu, bet kur tau reikalauja papuko nors tu ka! o del buteliuko, tai jinai nemoka is jo gerti diena geria is puoduko, bet ir tai nenoriai, gi is papuko ir skaniau ir mieliau
QUOTE(vaikasx @ 2007 09 22, 23:45)
Na mums dar tik 9men. bet naktimis keliasi net nezinau kiek kartu Ir visai nepavalgyt, tik nusiramina prie papuko ir toliau miega. bandziau neduoti, galvojuuu pasupuosiu, prisiglausiu gal taip atpratinsiu, bet kur tau reikalauja papuko nors tu ka! o del buteliuko, tai jinai nemoka is jo gerti diena geria is puoduko, bet ir tai nenoriai, gi is papuko ir skaniau ir mieliau
Pažystamas jausmas keldavosi n,,,, valgyt ir tuo pačiu nusiraminti. Bet paskutiniu metu apsistojo ties keliais arba vienu kartu nakčiai. Bet vis tiek man trūksta miego O dėl buteliuko tai kūdikystei teko mišinukų gerti. Ir arbatėles sultytes mes geriam iš puodelio su snapeliu. Bet sakau tada nusipirkau specialiai su soskyte tokį įdomų lenkta galvojau gal apgausiu kad papulis, bet ne kvailas mano berniokas
Papildyta:
QUOTE(wikonda @ 2007 09 23, 00:02)
Pažystamas jausmas keldavosi n,,,, valgyt ir tuo pačiu nusiraminti. Bet paskutiniu metu apsistojo ties keliais arba vienu kartu nakčiai. Bet vis tiek man trūksta miego O dėl buteliuko tai kūdikystei teko mišinukų gerti. Ir arbatėles sultytes mes geriam iš puodelio su snapeliu. Bet sakau tada nusipirkau specialiai su soskyte tokį įdomų lenkta galvojau gal apgausiu kad papulis, bet ne kvailas mano berniokas
O taviškė draugauja su soskyte Nes mano tai taip, tai jei matau, kad nieko jis ten netraukia ir nevalgo, o tik taip čiulpia. Soskytė burnon ir ramiai abu miegam Beje aš už soskytes
Ach maniškė irgi kartais- jai tik apsižioti- apsikabinti reikia mane ir toliau miega. Bijau net pagalvoti kas vėliau bus. Bet dabar taip širdį spaudžia- ji tokia mažutė atrodo- tokia bejėgė...
QUOTE(Klepesova @ 2007 09 23, 00:06)
Ach maniškė irgi kartais- jai tik apsižioti- apsikabinti reikia mane ir toliau miega. Bijau net pagalvoti kas vėliau bus. Bet dabar taip širdį spaudžia- ji tokia mažutė atrodo- tokia bejėgė...
QUOTE(wikonda @ 2007 09 22, 22:06)
Papildyta:
O taviškė draugauja su soskyte Nes mano tai taip, tai jei matau, kad nieko jis ten netraukia ir nevalgo, o tik taip čiulpia. Soskytė burnon ir ramiai abu miegam Beje aš už soskytes
Papildyta:
Ne neima jinai soskes, bet pirstuka ciulpia, bandziau kelis kartus kol dar mazesne buvo duot, bet spjauna lauk ir viskas. Tai dabar, manau, jau nebeverta bandyti, bet isivaizduoju kaip sunku bus nuo pirstuko atpratinti, ne soskyte neatimsi
QUOTE(vaikasx @ 2007 09 23, 09:03)
Ne neima jinai soskes, bet pirstuka ciulpia, bandziau kelis kartus kol dar mazesne buvo duot, bet spjauna lauk ir viskas. Tai dabar, manau, jau nebeverta bandyti, bet isivaizduoju kaip sunku bus nuo pirstuko atpratinti, ne soskyte neatimsi
Tai va, kaip įvairiai būna. Jei nėr papulio, tai su buteliukais draugauja nuo jų ir sunku atpratinti kaip ir nuo krūties Mes ir sunkiai su soskyte jaučiu atsisveikinsim. Nes be jos neužmiega, ačiu dievui, kad tik miegui jos reikia. Bet kaip įdomu su mano berniuku. Jis nuo pat pirmų dienų su soskyte, kadangi toks stiprus buvo refleksas čiulpti, pradžioj siaubingai permaitindavau galvodavau, kad vis alkanas. Po to sesuo sako, o tau neatrodo, kad jis valgyt visai nenori, o tik čiulpti Nuo tada soskytės nepaleidžia. Bet jis pas mane po sunkaus komplikuoto gimdymo, labai jautrus ir dirglus gal todėl Ačiu dievui viskas išaugama
Sveikos mamytes
pamaciau kiek tokio pat likimo mamu...mums 11 men. papulio reikalauja labai daznai...diena, tik i mama paziuri ir bega verkdamas, kad tik paputi duociau, o jei neduodu, tai rekimas ohoho nakti irgi keliasi labai daznai...issimiegoti neimanoma...uzmiega tik su papuliu, diena dabar jau pradejo migdyti tetis, kad vis maziau papulio butu... pieno net nemazeja, kur mazes, kai taip daznai papulis burnoj
bet...yra ir gera puse,taip gera, kai esi reikalinga zuikuciui, kaip gera kai prisiglaudzia, apkabina... tai atperka visus sunkumus, tada pradedi galvoti:kai uzaugs pasiilgsim to jausmo reikia dziaugtis, kad galime maitinti taip ilgai, daugelis to jausmo negali patirti...
pamaciau kiek tokio pat likimo mamu...mums 11 men. papulio reikalauja labai daznai...diena, tik i mama paziuri ir bega verkdamas, kad tik paputi duociau, o jei neduodu, tai rekimas ohoho nakti irgi keliasi labai daznai...issimiegoti neimanoma...uzmiega tik su papuliu, diena dabar jau pradejo migdyti tetis, kad vis maziau papulio butu... pieno net nemazeja, kur mazes, kai taip daznai papulis burnoj
bet...yra ir gera puse,taip gera, kai esi reikalinga zuikuciui, kaip gera kai prisiglaudzia, apkabina... tai atperka visus sunkumus, tada pradedi galvoti:kai uzaugs pasiilgsim to jausmo reikia dziaugtis, kad galime maitinti taip ilgai, daugelis to jausmo negali patirti...