uzjauciu jus visas mergytes del skauskmu maitinimo metu...as pieniolio pamenu tiek dauk turejau bet uzdegimai padare savo per men pamenu ju turedavau iki 4 ir taip 2 menesius kankinau save ir savo zmoguti is kitos puse pavydziu tom kurioms pavyko praeiti tokius kelius ir maitinti vel be skausmu tie skausmai nepakenciami temperatura budavo40...paskutinem sav jau kai uzeidavo tai 2 krutines sirgdavo kosmaras buvo ko tik nedariau...galu gale nusprendziau kad gana kankintis o svarbiausia savo leliu kankint kai mama toke...nusipirkau vaistuku ir nutraukiau pienuka kad ir kaip pamenu buvo gaila bet tikejima kad viskas bus gerai praradau SEKMES JUMS MAITINANT SAVO MAZULIUKUS...
Per valandą temperatūra sukilo iki 39, išgeriau paracetamolio, po kiek laiko supykino. Vyras paskambino ginekologei, sakė temperatūra jau rodo užsikimšimą, liepė bet kokiais būdais pieną ištraukt, dėt kompresus (o kokius dėt ir nepaklausė...), jeigu iki ryt nepraeis, reiks rimtai gydyt.
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 09 05, 08:03)
o gal pirmadienį sugebėjo perpūsti, va jau temperatūros kelios dalys, šaltis purto, viena krūtis nugraužta, kitoje gūzas - o ką daryt nežinau
Guzą šaldyk, duok žįsti dažnai taip, kad smakriukas būtų į guzo pusę. Jei labai užkils tempa, galima paracetamolio
QUOTE(Raideles @ 2007 09 05, 10:24)
Guzą šaldyk, duok žįsti dažnai taip, kad smakriukas būtų į guzo pusę. Jei labai užkils tempa, galima paracetamolio
uzjauciu tave
QUOTE(etynsur @ 2007 09 05, 08:30)
uzjauciu jus visas mergytes del skauskmu maitinimo metu...as pieniolio pamenu tiek dauk turejau bet uzdegimai padare savo per men pamenu ju turedavau iki 4 ir taip 2 menesius kankinau save ir savo zmoguti is kitos puse pavydziu tom kurioms pavyko praeiti tokius kelius ir maitinti vel be skausmu tie skausmai nepakenciami temperatura budavo40...paskutinem sav jau kai uzeidavo tai 2 krutines sirgdavo kosmaras buvo ko tik nedariau...galu gale nusprendziau kad gana kankintis o svarbiausia savo leliu kankint kai mama toke...nusipirkau vaistuku ir nutraukiau pienuka kad ir kaip pamenu buvo gaila bet tikejima kad viskas bus gerai praradau SEKMES JUMS MAITINANT SAVO MAZULIUKUS...
Labai pazystama situacija, pas mane tas pats buvo ir yra . Kai vaikas zindo trukineja latakai, o itrukus latakui labai sunkiai ir skausmingai traukiasi pienukas, todel dazniausiai jo uzsilieka ir puola uzdegimai. As su pirmu vaiku nesupratau kas cia darosi, irgi buvo uzdegimas po uzdegimo , todel irgi teko vaistu pagalba nutraukti maitinima, nes pienuko i marias turejau. O dabar su antru nusipirkau normalu pientrauki ir tik prasidejus skausmams pradejau nusitraukineti pienuka ir viskas susitvarke dar maitinu MP iki siol. Tik viena blogybe kad negaliu duoti vaikui zindyt . Zindymo malonuma jauciau tik pusantros savaites kol mazius dar buvo silpnesnis ne taip smarkiai trauke pienuka, o paskui augom stiprejom o mano papukai neatlaiko tokio spaudimo . Bet manau geriau jau maitint nors tokiu budu nei visai atsisakyti maitinimo . Nemanau kad MP kokybe del to nukencia. Siuo metu labai sergu, bet tfiu tfiu tfiu mazius kol kas neserga, gal todel kad MP duodu
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 09 05, 10:17)
Per valandą temperatūra sukilo iki 39, išgeriau paracetamolio, po kiek laiko supykino. Vyras paskambino ginekologei, sakė temperatūra jau rodo užsikimšimą, liepė bet kokiais būdais pieną ištraukt, dėt kompresus (o kokius dėt ir nepaklausė...), jeigu iki ryt nepraeis, reiks rimtai gydyt.
Jau praėjo kelios dienos, kaip jautiesi?
Kompresus, kiek žinau, deda iš šviežio kopūsto. Gal reikia lapus pašaldyti ir pamušti, kad sultys išsiskirtų...
Man kol kas neprisireikė tokių kompresų (tfu-tfu-tfu), taip kad tiksliai nežinau, kaip juos dėti, bet mačiau kažkurioj temoj SM apie žindymą aprašyta tai tiksliau.
Kažkurią dieną irgi turėjau skaudantį guzelį, tai mažiukas per popietę ir naktį iš ištraukė. Sunkiausia buvo patalpinti jo smakriuką į tą vietą, kur guzelis, reikėjo vaikutį guldyti akštyn kojom, dieną jis baisiausiai nepasidavė, o naktį pasiguldžiau ir ištraukė pienuką, guzelis praėjo, skausmas išnyko.
Sveikutės, esu visai naujai iškepta mamytė ir reikia tokio patarimuko iš jūsų.Pieno turiu iki soties, ir rodės viskas tvarkoje. Tačiau tik nuo vakar (mums jau 7 para kai maitinam) pradėjau jausti dilgčiojimą abejose krūtyse., na aplink krūtų aureoles...Ypač dilgčiojimas paūmėja jei man pasidaro vėsu...Ar tai normalu? Gal taip ir turi būti? ačiū jei atsakysite kuri....
QUOTE(KristinaP12 @ 2007 09 11, 11:48)
Sveikutės, esu visai naujai iškepta mamytė ir reikia tokio patarimuko iš jūsų.Pieno turiu iki soties, ir rodės viskas tvarkoje. Tačiau tik nuo vakar (mums jau 7 para kai maitinam) pradėjau jausti dilgčiojimą abejose krūtyse., na aplink krūtų aureoles...Ypač dilgčiojimas paūmėja jei man pasidaro vėsu...Ar tai normalu? Gal taip ir turi būti? ačiū jei atsakysite kuri....
na man pradžioj irgi kartais padilgčiodavo, vėliau nebe. čia turbūt dėl pieno gamybos - juk krūtinė pratinasi prie pastovaus spaudimo į pieno latakėlius.
Ačiū Ingalp už atsakymą. Be to už raminantį atsakymą Jooo per šias 7 dienas supratau, kad krūtinės priežiūra kaip ištisas mokslas...
QUOTE(KristinaP12 @ 2007 09 11, 10:48)
Man dilgcioja iki siol, net vasara jei yra vesesnis vejukas turiu butinai detis kokia lemene, kad silciau krutims butu.
QUOTE(KristinaP12 @ 2007 09 11, 09:48)
sveika,man taip pat budavo keliolika kartu per diena,bet tai nieko blogo-kartais kai budavo vesu arba tiesiog daugiau pienuko prisigamindavo.
QUOTE(Biufika @ 2007 09 08, 17:49)
Jau praėjo kelios dienos, kaip jautiesi?
ačiū, jaučiuosi gerai kopūstai nepadėjo padėjo kefyro kompresai ir, manau, man čia buvo ne dėl to, kad mano zuika neištraukė, odėl to, kad vėjelis šiek tiek perpūtė