Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(cypcyp @ 2007 08 26, 09:16)
tai ima ir buteli ir mamos papuka jokio skirtumo

tai tau gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Biufika @ 2007 08 26, 00:09)

Vyresniuosius vaikus maitinau MP tik po 1,5-1 mėn. (deja, to meto rekomenduojamas maitinimas pagal grafiką - kas 3 valandas; mano mamos rekomendacijos primaitinti vaikus mišinukais; gydytojų ir knygų, ir mamos, ir anytos rekomendacijos naktį duoti ne pienuką, o arbatėles ir t.t. įdiegė man mintį, kad aš neturiu pieno verysad.gif ), taigi suprasite mano džiaugsmą, kad dabar taip ilgai maitinu. bigsmile.gif

aha, ir as pastebejau - jei tik jaunoji mamyte gyvena su mama/anyta arba papraso po vaikelio gimimo kartu pagyventi-padeti - iskart dingsta pienas. Kazkoks maras tos mociutes - va ka reiskia viena karta blogai ismokinta maitint - tai dabar kencia jau 3-oji karta...
Papildyta:
o as su mama palangoj 4 dienas buvau, tai ji buvo pakraupus kad Agne visa nakti papa ciulpia. irgi isgirdau daug patarimu kaip to isvengti, tik neisgirdau kam to reikia isskyrus kad geriau issimiegosiu (ir taip issimiegu gerai), turesiu daugiau jegu nes maze maziau suvalgys (na jegu ir taip turiu nemazai, o dar man laaabai patinka mano naujoji figura 90-60-90, pries gimdyma tokios neturejau, ir manau 50 proc. del to kad Agne daug mano kaloriju suvalgo, o kiti 50 kad dar ir tampau ja ant kupros daug). ai, dar mama pripratino Agne prie zinduko, dar gerai kad po tu 4 dienu ta zinduka su savim pasieme, man nedave, kad turetu kai jai Agne paliksiu (hm-hm, dabar rimtai pagalvosiu pries palikdama). stai taip pailsejom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RobertosMama @ 2007 08 26, 06:28)

nu cia dabar??? doh.gif vyk tokias mints salin  smile.gif jau taip apsie ave galvoti tikrai negalima  mirksiukas.gif .nesuk galvos ir matink misinukais gi vistiek meile vaikui nuo to tirai nepasikeis ir vaikas netaps svetimas mirksiukas.gif
as maitini iki siol nes mano grazuole nuo pat gimimo neima nei sioskiyes nei buteliuko, kaip sakiau kad pardeda gerti is puodelio bet vistiek MP pagrindinis gerimas  doh.gif

Uoj ne taip mane supratai, as misinuko neduodu schmoll.gif maitinu MP ir dabar netgi daugokai ir turiu tik negaliu duoti zysti is kruties, nutraukineju su pientraukiu. O maniskiui tai tas pats kiek bandziau duoti is kruties tai ima bet ka ir buteliuka ir papuka tongue.gif . Tik soskytes netoleruoja schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(NNata @ 2007 08 26, 10:40)
Uoj ne taip mane supratai

doh.gif blush2.gif tai jo manaualabai gerai darai kad nusitrauki ir duodi savo pieno bet tik is buteliuko,bet idomu ar paskui kaip ilgesni laika pavalgys is buteliuko ar nores imti kruti? g.gif
pas mane iki dabar pieno yra daug, o pradzioje net juokavau kad galiu visa vaiku darzeli ismaitinti biggrin.gif , nes tikria pieno buvo begalo daug,jeigu pradejus jam asvaime begti tai i buteliuka pribegdavo kokia 20-30 ml smile.gif ,irgi buvo pieno stazes, temeperatura iki 40 pakilbavo o krutis atrodydavo tiesiog verda o ne dega, bet iki mastito tfu tfu neprejo. as irgi nusitraugdavau tada kiek galedavau ir pamasazuodavau, taip pat duodavau daznai zytsi.sako koputo lapai padeda bet to nebandziau.
tai va paneigia sitas faktas ta mita kaip sako na jeigu mama netruejo pieno tai ir dukra netures,nes mus mama su broliu kokia pora dienu tik pamaitino, nes sake pieno nebuvo nei laselio.tai jai sis mano toks na gana jau ilgas(galiu teigti drasiai) matinimas jei atrodo kaip stebuklas ir ji kaip tik mane drasina maitinti kuo ilgiau,kaip tik kaip pardzioje bandziau duoti nutraukta piena is buteliuko ji svelnaiai papriekaistavo,kad kam to reikai duok sakydavo kruti. ir sake kad tai yra pati didziuasia dievo dovana kokia gali mama duoti vaikui savo ir kad tai suprasiu tik kaip ji jau bus didele smile.gif , tai isitikinau kad yra sventa tiesa
o seip as jau tikrai noreciau nutraukti kazkaip, nes aplinkybes priverciai gryzti i darba,nors labai nenoriu, bet nera kam dirbti kur as dirbu tai abi paneles isejo irgi i dekreta smile.gif, na bet man ujeigu diena negersim pienukao tai nakti tikrai dar gersim thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RobertosMama: 26 rugpjūčio 2007 - 10:40
Mergaites, o as maudydama pastebejau kad mano dukrytes krutinele patinusi, tarsi guzelius kokius uzciuopiau, o sluostant is vienos kruteles pasirode lasiukas balsvo skyscio unsure.gif Girdejau kad tai pranyksta ir budinga naujagimiams maitinamiems MP. Gal kas zinote apie tai, ar cia jau sunerimti, ar taip turi buti?
Atsakyti
QUOTE(July @ 2007 08 27, 15:31)
Mergaites, o as maudydama pastebejau kad mano dukrytes krutinele patinusi, tarsi guzelius kokius uzciuopiau, o sluostant is vienos kruteles pasirode lasiukas balsvo skyscio unsure.gif  Girdejau kad tai pranyksta ir budinga naujagimiams maitinamiems MP. Gal kas zinote apie tai, ar cia jau sunerimti, ar taip turi buti?

Naujagimių būna patinusios krūtines, o ar normalu, kad skysčiai bėga, tai net neinau, mum taip nebuvo. Tu dėl visa pikta pasiskambink gydytojai ir pasiklausk
Atsakyti
Mergaites, o as maudydama pastebejau kad mano dukrytes krutinele patinusi, tarsi guzelius kokius uzciuopiau, o sluostant is vienos kruteles pasirode lasiukas balsvo skyscio  Girdejau kad tai pranyksta ir budinga naujagimiams maitinamiems MP. Gal kas zinote apie tai, ar cia jau sunerimti, ar taip turi buti?
Mano vaikams buvo patinę truputį. Su sūnum kaip tik gulėjaom ligoninėj. Gydytoja sakė nuo mamos hormonų. Svarbu žiūrėti, kad vaikas nepradėtų karščiuoti, krūtinytės nespaudinėt, kad neįsimestų infekcija. Ir aš tai pasiskambinčiau savo gydytojai būtinai pasiklausti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 28 rugpjūčio 2007 - 10:28
Klausykit panos, o jums neskauda krūtų? Net oda jautri.
Ir minkštutės krūtys, nes maniškis viską išsiurbia ir dar mažai...
Tai krūtys skauda, dilgčioja... Būna taip?
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2007 08 28, 11:00)
Klausykit panos, o jums neskauda krūtų? Net oda jautri.
Ir minkštutės krūtys, nes maniškis viską išsiurbia ir dar mažai...
Tai krūtys skauda, dilgčioja... Būna taip?

Būna silpnas nemalonus jausmas kartais, kai pradėjus žindyt, staigiai pienas užplūsta krūtį.

O kad atrodo tuščia, tai nieko tokio. Jei dar nori žįsti tegu. Jei reikės pienuko pasigamins dar.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 08 28, 12:09)
  O kad atrodo tuščia, tai nieko tokio. Jei dar nori žįsti tegu. Jei reikės pienuko pasigamins dar.

Tai va, kad nenori žįsti jei jau to pienuko neperdaugiausiai. Pykt pradeda ir klykia doh.gif Kišu kiek galiu, bet tik suprakaituoja, išraudonuoja ir verkia blink.gif
O man neviltis, nes jam mažai blink.gif
Atsakyti
O man tai kyla klausimas, kodel pagal rekomendacijas iki 6 men. TIK mamos pienas? Kas blogo, jei nuo 2 men duociau obuolio, banano. Sunui pries 8 metus irgi pagal rekomendacijas nuo 1 menesio daviau obuolio ir banano. O dar buvo pavasaris, viskas is parduotuves. Dabar mergytei galeciau duoti obuoliuko is savo sodo, bet va rekomendacijos... g.gif Gal zinot, kodel nerekomenduojama anksciau duoti vaisiu, ar tai kam nors pakenktu? Mano sunus kuo sveikiausias, nors kaip sakiau nuo 1 men gavo obuolio ir banano.
Atsakyti
QUOTE(Nemezija @ 2007 08 28, 13:08)
O man tai kyla klausimas, kodel pagal rekomendacijas iki 6 men. TIK mamos pienas? Kas blogo, jei nuo 2 men duociau obuolio, banano. Sunui pries 8 metus irgi pagal rekomendacijas nuo 1 menesio daviau obuolio ir banano. O dar buvo pavasaris, viskas is parduotuves. Dabar mergytei galeciau duoti obuoliuko is savo sodo, bet va rekomendacijos...  g.gif  Gal zinot, kodel nerekomenduojama anksciau duoti vaisiu, ar tai kam nors pakenktu? Mano sunus kuo sveikiausias, nors kaip sakiau nuo 1 men gavo obuolio ir banano.

Kaip aš suprantu, negalima duoti dėl to , kad dar nėra subrendę ir pasiruošę kitam maistui vaiko virškinimo organai g.gif

Tai va, kad nenori žįsti jei jau to pienuko neperdaugiausiai. Pykt pradeda ir klykia  Kišu kiek galiu, bet tik suprakaituoja, išraudonuoja ir verkia 
O man neviltis, nes jam mažai

Tai gal jam tiek ir užtenka? Šiaip tai man su pirmu leliuku būdavo irgi neramu, kad to pienuko vis mažai. Ir vienu tarpu buvo tokia krizė krūties neėmimo užėjus. Tai tada stengiausi kuo daugiau gulėt su juo ir žindyt , kai miegodavo ar prisnūdęs, naktį kuo daugiau siūlydavau. Tokioj būsenoj prieš krūtį neprieštaraudavo. Jei pavyzdžiui vaikutis neramus, tai nebūtinai jam pienuko trūksta.
Atsakyti