QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 13:12)
Šaunu, kad jau visą temelę prikalbėjom mamytės maitintojėlės
O man kilo toks klausimas maitinančioms mamytėms Iki kokio amžiaus normalu maitinti vaiką MP
Kol maniesiems dar nėra tiek , tai manau iki penkerių O kai sueis tai dar kartą paklausk
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 14:44)
O man kilo toks klausimas maitinančioms mamytėms Iki kokio amžiaus normalu maitinti vaiką MP
zhinok, nesu dar atsakius sau i ta klausima...
pirmaji maitinau, kol pradejo savarankishkai vaikshchioti (13 men). bet tuo metu jau buvo likes tik vienas maitinimas ir zhindyt baigem labai ramiai, be streso ir moraliniu traumu...
antraji maitinau truputi virsh metu, bet metinukas jis dar daug kartu noredavo kruties... nujunkiau grubiai, neplanuotai - gailiuosi, kad taip susikloste
o dabar esu linkusi laukti, kol mikutis pats atsisakys kruties... kol kas neisivaizduoju, kada ir kaip tai bus... bet jam dabar tik 5 men, tai laiko apmastymams dar daug
Ragnez, mano sūnui jau du metai, tai už tat ir kilo toks klausimas Nes pats jis man atrodo nenustos prašyti MP
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 13:44)
Na, kaip tik vartau popierius apie primaitinimą, tai ten visur akcentuojama, kad reikia maitinti tol, kol pats atsisakys. O kada tas bus? Jau pasakojau kaip su statistika yra
Nors dabar kai žiūriu į savo merginą ir pagalvoju, kad ją dar galėčiau maitinti, tai kažkaip nei šiaip nei taip atrodo Bet tikiu, jei būčiau iki šiol maitinus, tai ir atrodytų normaliai.
Tie seni streotipai giliai įleidę šaknis ir sunku juos pakeisti...
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 15:02)
Ragnez, mano sūnui jau du metai, tai už tat ir kilo toks klausimas Nes pats jis man atrodo nenustos prašyti MP
nu galiu isivaizduoti
o dar dazhnai jis kruties prasho?
QUOTE(ragnez @ 2007 08 01, 16:04)
Per parą kokius 6-8 kartus
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2007 08 01, 16:04)
Tie seni streotipai giliai įleidę šaknis ir sunku juos pakeisti...
Čia tai tiesa...
Aš anksčiau galvodavau, kad jau ir metų vaikas per didelis, kad būtų maitinamas MP Bet su kiekvienu pagimdytu vaiku nuomonė keičiasi
Tai ne daug
Yra tokioa knyga "Mothering Your Nursing toddler". Labai norėčiau paskaityti. Nes apie žindymą antrais ir vėlesniais metais yra tikrai mažai info. O kai prisimenu, kaip ir maniškė, ir bendradarbės mergiotė apie pusantrų kaip užsuktos prašinėdavo krūties dėl bele kokios priežasties. Aš nutraukiau dėl nėštumo, o ji galiausiai nebeapsikentė ir tiesiog nustojo žindyti.
Kartais atrodo, kad su tokiais sunkiau nei su naujagimiais
Yra tokioa knyga "Mothering Your Nursing toddler". Labai norėčiau paskaityti. Nes apie žindymą antrais ir vėlesniais metais yra tikrai mažai info. O kai prisimenu, kaip ir maniškė, ir bendradarbės mergiotė apie pusantrų kaip užsuktos prašinėdavo krūties dėl bele kokios priežasties. Aš nutraukiau dėl nėštumo, o ji galiausiai nebeapsikentė ir tiesiog nustojo žindyti.
QUOTE(Raideles @ 2007 08 01, 14:04)
Na, kaip tik vartau popierius apie primaitinimą, tai ten visur akcentuojama, kad reikia maitinti tol, kol pats atsisakys. O kada tas bus? Jau pasakojau kaip su statistika yra
Nors dabar kai žiūriu į savo merginą ir pagalvoju, kad ją dar galėčiau maitinti, tai kažkaip nei šiaip nei taip atrodo Bet tikiu, jei būčiau iki šiol maitinus, tai ir atrodytų normaliai. Tie seni streotipai giliai įleidę šaknis ir sunku juos pakeisti...
Nors dabar kai žiūriu į savo merginą ir pagalvoju, kad ją dar galėčiau maitinti, tai kažkaip nei šiaip nei taip atrodo Bet tikiu, jei būčiau iki šiol maitinus, tai ir atrodytų normaliai. Tie seni streotipai giliai įleidę šaknis ir sunku juos pakeisti...
Būtent
Mano mažulei dabar 1 m. 7 mėn. tai man ji atrodo kūdikiukas, kaip jai dabar nutraukčiau žindymą - neįsivaizduoju.
Būtų šaunu, Raideles, kad paskaitytum minėtąją knygą ir pasidalytum mintimis su mumis
QUOTE(Raideles @ 2007 08 01, 15:12)
man taip ne kartais atrodo
su naujagimiu viskas aishku - davei papa ir ramu... jokiu klausimu...
o su didesniu... na, mane tas "kabinejimasis" erzindavo... aishkiai matai,kad tik pasiguosti nori, tai kazhkaip ir norisi paguosti, o ne "soske" dirbti... nors protu suvoki, kad butent tokios paguodos vaikui reikia, bet emocishkai sunku