1kg cukraus ant litro vandens. verdu 30-40min.
as dar juoduju serbentu tiki sirupa viriau , vietij vysniu lapu-dejau juoduju serbentu lapu.
QUOTE(xxkamane @ 2007 08 01, 07:23)
1kg cukraus ant litro vandens. verdu 30-40min.
as dar juoduju serbentu tiki sirupa viriau , vietij vysniu lapu-dejau juoduju serbentu lapu.
as dar juoduju serbentu tiki sirupa viriau , vietij vysniu lapu-dejau juoduju serbentu lapu.
o kiek lapų kiek aronijos uogų?
100 lapų 100 uogų
QUOTE(diinka @ 2007 08 03, 15:40)
As mielai pasidaryciau sita sirupa, nes is vaikystes pamenu, kad buvo labai gardus. Tik viena beda, musu sode po to, kai baigiasi vysniu derlius, vysnaites suserga kazkokia liga ir nuplinka
Aprašykite visą procesą.. pirmą kartą girdžiu apie tokį sirupą..
aš verdu taip: 100 vyšnių lapų, 25 aronijos uogos, 750 ml vandens - viską paverdu 20 min, nukošiu, įpilu 1 kg cukraus, 1 šaukštą citrinos rūgšties, dar kartą užvirinu (2-3 min) ir išpilstau į paruoštus butelius
reiks pabandyt su serbentų lapais....
reiks pabandyt su serbentų lapais....
QUOTE(zuikis5 @ 2007 08 09, 09:51)
aš verdu taip: 100 vyšnių lapų, 25 aronijos uogos, 750 ml vandens - viską paverdu 20 min, nukošiu, įpilu 1 kg cukraus, 1 šaukštą citrinos rūgšties, dar kartą užvirinu (2-3 min) ir išpilstau į paruoštus butelius
reiks pabandyt su serbentų lapais....
reiks pabandyt su serbentų lapais....
Hmmm Kadangi musu vysniu lapams amen, reiks ir man su serbentu lapais pabandyti.
Labai skanus tas sirupas gaunasi ,kazkada virdavau
O gal kuri pamenat mociuciu daryta sirupa vysniu. As pamenu tik tiek kad ant palanges stovedavo stikliniame butelyje (tamsiame) vysnios be kauliuku ir cukrus. O kas ten dar ir kokios proporciojos nepamenu. Tik zinau kad tu uogu daug negaudavau (o jau ju skanumas budavo). Tikriausisi ten jau ir laipsniu atsirasdavo.
[quote=Irma77,2009 07 20, 12:53]
O gal kuri pamenat mociuciu daryta sirupa vysniu.
As,ta skanuma labai gerai pamenu,mociute dedavo sauja vysniu ir sauja cukraus.
Ir,dar dedavo i tamsius butelius,kaip pastatydavo ant saules.
Is to viso kiek men leidzia atmintis darydavo trauktines.
O gal kuri pamenat mociuciu daryta sirupa vysniu.
As,ta skanuma labai gerai pamenu,mociute dedavo sauja vysniu ir sauja cukraus.
Ir,dar dedavo i tamsius butelius,kaip pastatydavo ant saules.
Is to viso kiek men leidzia atmintis darydavo trauktines.
QUOTE(zuikis5 @ 2007 08 09, 07:51)
aš verdu taip: 100 vyšnių lapų, 25 aronijos uogos, 750 ml vandens - viską paverdu 20 min, nukošiu, įpilu 1 kg cukraus, 1 šaukštą citrinos rūgšties, dar kartą užvirinu (2-3 min) ir išpilstau į paruoštus butelius
reiks pabandyt su serbentų lapais....
reiks pabandyt su serbentų lapais....
verta pabandyt ir man