Įkraunama...
Įkraunama...

Vyšnių sultys, sirupas

Na mamytės, pasidalinkite receptais kaip galima pasidgaminti skanias vyšnių sultis, kaip kiekvienais metais jų daug yra ir šiemet, kompotų ir uogienių jau per akis pilna, vat sugalvojau padaryti sultis, tik nezinau kaip skaniau jas užkonservuoti. Per garų puodą pergarintos sultys labai rūgščios, gal kas jas dar skiedžiat ar dedat cukraus? Parašykit, labai prašau blush2.gif wub.gif
Atsakyti
Aš garinau per garų puodą, užberdama cukrum. O žiemą tikriausiai bus galima ir atsiskiesti, nes gavosi pakankamai tirštos. 4u.gif
Atsakyti
As irgi dedu cukraus ,kazkur 5kg. 200gr. cukraus.Ir uogos geriau sultis isskiria kai kaitini su cukrum.
Atsakyti
Ačiū mergaitės, jau padariau be cukraus, nes jos rūgščios nežmoniškai ir cukraus daug reiktų. Aš jas geriant smarkiai skiedžiu ir prisidedu cukraus, o be cukraus gal ir stovi geriau stiklainiuose.
Atsakyti
Aš irgi garinu per garintuvą.O dabar garinu gervuoges.Gal kas galite pasakyti kaip sterilizuoti stiklinius butelius?Nes nebeturiu visai taros.Tad nutariau gervuogių sultis pilti į butelius nuo vyno,vermuto. doh.gif
Atsakyti
Žinok aš irgi pilu sultis į tuos butelius, nuo viskio vermuto - tie kurie turi metalinius užsukamus dangtelius, man labai gerai ir taip stovi - išplaunu su karštu vandeniu o kamštelius ir butelių kraštelius prieš uždarant nuvalau su spiritu. Kuo puikiausiai stovi ir keletą metų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2006 08 05, 17:49)
Žinok aš irgi pilu sultis į tuos butelius, nuo viskio vermuto - tie kurie turi metalinius užsukamus dangtelius, man labai gerai ir taip stovi - išplaunu su karštu vandeniu o kamštelius ir butelių kraštelius prieš uždarant nuvalau su spiritu. Kuo puikiausiai stovi ir keletą metų smile.gif

Dėkui už patarimą.Bandysime. 4u.gif
Atsakyti
mamytes prasau pagalbos. likau be mamos namie. ji uz rysio zonos ribu ir man liepe sutvarkyti vysnias. paskaiciau apie sultis, tai pagalvojau, kad ir as galiu padaryti...bet turiu keleta klausimu.

garu puodas tai tas aparatas susidedantis is 3 puodu(1 vanduo, auksciau sultims ir dar auksciau kiauras uogoms sudeti)? zinau, kad namuose yra, bet neisivaizduoju kaip juo naudotis....kiek laiko kaitinti reikia? ir panasiai...kaip zinoti, kada ta kraneli atidaryti? blush2.gif
Atsakyti
Taip čia tas puodas, į apatinį įpili vandens, daugiau kaip pusę, uždedi vidurinį, ant jo uogom skirtą ir suberi ten uogas, užkaiti ir lauki kol po truputi pradės lašėt, aš tai palieku kranelį atvirą, jos į kibirą bėga, tik reikia kad žarnelė kuo žemiau į kibirą leistųsi, nes taškosi labai. Kai pradeda varvėt, uogos jau suskilinėjusios būna, aš jas pamaigau su bulvių košės trynimo įrankiu arba su šaukštu, kad greičiau išbėgtų, uždengiu vėl pašunta ir vėl maigau, kol jau nebelabai liks kaą maigyt, sulčių nebėra, tirštimo ir kauliukų daug smile.gif Tada iškrečiu tuos tirščius ir vėl naujų uogų pripilu. Tik pakeičiant naujom uogom vėl pripilu į apatinį indą vandens, kad būtų garų smile.gif O toliau tai sultis vėl pakaitinu ir supilstau į butelius ar stiklainius. Na čia kas kaip daro, o aš tai taip tongue.gif
Atsakyti
o tai ne i butelius reikia leisti?as kiek prisimenu mama tiesiai i butelius serbentu sultis leisdavo...o tai jei i puoda suleisiu, tai jas uzvirinti ant dujines ir tada supilstyti?
Atsakyti
o kokia turi buti temperatura? nu ugni didele ar maza daryti? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos Šeimininkės 4u.gif

SOS noriu pasidaryt vyšnių sirupo,anksčiau mama tokį darydavo atsimenu tik kad reikia 100 vyšnių lapų,100 aronijų uogų ( atsimenu,nes patikėdavo skaičiuot lotuliukas.gif ) o kiek reik dėt cukraus ir pilt vandens nepamenu doh.gif
Gal kuri esat darius ir žinot proporcijas ax.gif
Atsakyti