(receptinis komplektas tai yra tos visos mieles ir medziagos kuriu rinkinukas man kainavo 18lt+6lt siuntimas)
Tik nepagalvokit kad darau kokia reklama

Tik bandau padet, kam reik. Kol neturiu ka veikt nurasysiu ta lapa, kuri man atsiunte
(Nes vienoj temoj mane jau apsauke konkurencines kepyklos snipe, antireklamos skleideja, arba kad neseniai ismete is "Gardesio kepykos" ir bandau kersyt, nes parasiau, kad Gardesio duonoj radau kirmele
)OBUOLIU VYNAS18l. obuoliu sulciu
6kg cukraus
0.5kg melyniu del spalvos
1 receptinis komplektas
AGRASTU VYNAS10kg.agrastu
250g.melyniu del spalvos
5kg cukraus
1 receptinis komplektas
JUODUJU SERBENTU VYNAS 9kg juoduju serbentu
750g razinu
6kg cukraus
1 receptinis komplektas
SERBENTU VYNAS10kg baltu ar raudonu serbentu
1kg melyniu del spalvos
750g razinu
6kg cukraus
1 receptinis komplektas
VYSNIU VYNAS10kg vysniu su kauliukais
5.4kg cukraus
1 receptinis komplektas
KRIAUSIU VYNAS 12kg kriausiu
5.4kg cukraus
1 receptinis komplektas
VYNUOGIU VYNAS 20kg vynuogiu
4kg cukraus
1 receptinis komplektas
AVIECIU VYNAS15kg avieciu
750g razinu
6kg cukraus
1 receptinis komplektas
PASTABOS:Alkoholio kiekis priklauso nuo cukraus kiekio.
Cukraus iseiga 25 litrams :
Silpnas vynas: apie 4-4.5 kg cukraus duoda mazdaug 11% alkoholio kiekio.
Stiprus vynas :apie 6-6.5 kg cukrasu duoda mazdaug 16% alkoholio kiekioJei jums reikia stipresnio ar silpnesnio vyno, galite pasinaudoti sia informacija:
1kg istirpinto cukraus turi padidina 6.23 dl.
17g cukraus duoda 1% alkoholio
425g cukraus duoda 1% alkoholio 25 litruose.
Vynas gaunasi skanesnis, jei vyno gamybai naudosite smulkintus vaisius ir uogas nei ju sultis. Vyna galima padaryti ir is isspaudu, kurios lieka isspaudus sultis is vaisiu ir uogu, tik tokiu atveju isspaudu dedama kur kas daugiau nei smulkintu vaisiu ir uoguNUORODOS NAUDOJIMUI1. Visa cukru suberkite i rauginimo inda. Uzpilkite verdanciu vandeniu ir ismaisykite, kad visas cukrus istirptu. Sudekite nuplautus, smulkintus vaisius ir uogas(geriausia sutrint) i paruosta sirupa. Cukru galima deti ir per kelis kartus, bet visas cukrus turi but sudetas per pirmaja savaite, nelaukiant kada vynas nustos ruges. (Mieles aktyviausios buna pirmaja savaite). Sirupas turi apsemti visus vaisius ar uogas. Kai temperatura nukrinta iki 45C , suberiamas pektino fermentas. Maisykite keleta kartu 2 valandu laikotarpyje. Po 2 val. uzpildykite rauginimo inda virintu atvesintu vandeniu.
2.I 200ml. drungno vandens (24-28C) iberkite arbatini saukstuka cukraus, po to suberkite vyno mieles ir ismaisykite. Po 15-20min., kai mieles pradeda putoti, supilkite si misinis i rauga. Pries dedami mieles pamatuokite raugo temperatura. Temperatura negali virsyti 30C.Mieles gali but dedamos ir tiesiai i rauga, ju pirma netirpinant vandenyje, bet tokiu atveju rugimas uztrunka ilgiau.
3.Supilkite maistingasias medziagas ir gerai ismaisykite. Sandariai uzdarykite rauginimo inda ir istatykiterauginimo vamzdeli uzpildyta vandeniu.
4.Rugimo trukme priklauso nuo temperaturos ir cukraus kiekio. Pekomenduotina temperatura apie 20-22C. Rugimo laikas silpnas vynui yra apie 18-20dienu, o stipriam vynui apie 28-31 diena. Esant zemesnei ar nepastoviai temperaturai, rugimo laikas uzsitesia ilgiau.
Pasirupinkite, kad rauginimo indas stovetu tamsioje, ramioje vietoje, kur nera skersvejo. Norint kontroliuoti rugimo procesa, naudokite cukringumo matuokli. Pasibaigus fermentacijos laikotarpiui, matuoklis turi rodyti nuo 0 iki -10 .Jus galite ir paragauti vyna, bet prisiminkite, kad angliarugste prisotintas vynas dar tures mieliu skoni.
5.Pasibaigus fermentacijai sifono vamzdelio pagalba vynas perpilamas i kita svaru inda, tuo budu atskiriamos nuosedos.
6.Tuomet supilkite rugima stabdancia priemone i vyna ir gerai ismaisykite. Dabar svarbu isgarinti visas anglies dioksido dujas, kurios susidare vykstant fermentacijai. Stipriai plakite 30sek. ir pravedinkite. Kartokite tol kol visos anglies dioksido dujos isgaruos. (Ta plakima as geriausiai isivaizduoju kaip pilstyma is vieno indo i kita is auksciau) Po to leiskite vynui pastoveti 30 min.
Jei vyne liko anglies dioksido duju, vynas gali neskaidreti7.Isgarinus anglies dioksida, vyna skaidriname. Stipriai plakite 30 sek. ir po to supilkite vyno skaidrintoja is maiselio "J". Labai svarbu visa laika plakti, kad isgaruotu a.d. dujos, nes nuo to priklauso vyno kokybe. !min laikotarpyje dar karta stipriai plakdami 30sek. supilkite skaidrintoja is kito maiselio "K" ir vel plakite.Dabar leiskite vynui pastoveti nejudinant 3-5 dienas vesioje patalpoje. Vynui isskaidrejus iki kristolinio skaidrumo , perpilkite sifono vamzdelio pagalba vyna i kita inda taip taskirdami nuosedas.
8.Dabar galima vyna pasisaldinti pagal skoni (priklausomai nuo vyno tipo) t.y. 2.5g cukraus, vienamlitrui vyno, pakelia cukringuma vienu laipsniu. Tam naudokite vyno cukringumo matuokli. Nedekite vienu kartu cukraus per daug, kadangi cukru galima ideti, bet ne issimti.
Kai vynas pasaldintas, jis ispilstomas i butelius ir uzkemsamas kamstiniais kamsciais.