Įkraunama...
Įkraunama...

Sushi

QUOTE(Virdzinija @ 2006 07 08, 23:53)
bet juk ir šviežios yra pirkti - česnakiuko, druskytės, pipiriukų - po poros dienų jau ir sūdytos lašišos turi  thumbup.gif



net susigedau.. paciai nedaejo, kad lasisos uzsisudyt galima. kazkur skaiciau kaip merginos kazkokia zuvi (gal net lasisa) sude, reiks ieskot..

dekui uz minti
Atsakyti
QUOTE(aitta @ 2006 07 10, 18:29)
net susigedau.. paciai nedaejo, kad lasisos uzsisudyt galima. kazkur skaiciau kaip merginos kazkokia zuvi (gal net lasisa) sude, reiks ieskot..

dekui uz minti



ner uz ka mirksiukas.gif stai cia radau skyreli apie sudyma smile.gif
Atsakyti
Ner nieko paprasciau, kaip uzsisudyt lasisa: pripili kuo daugiau druskos, gali net visa lasisa paskesti druskoje, palaikai para, tada nuplauni ir va tau sudyta lasisa. Zuvis druskos pasisavina tiek kiek jai reikia, per suru tikrai nebuna, nebent toj druskoj kokia savaitele palaikytum... tongue.gif
Atsakyti
Skaiciau, skaiciau....... Nesupratau vieno- ar ta nori lapa slapinti kazkada, ar jis pats sudreksta? Visi produktai supirkti laukia, o as svarstau... ax.gif
Atsakyti
Na, kiek visur skaičiau ir pati dariau, tai nieko drėkinti nereikia smile.gif Nuo įdaro (ryžių su actu) lapas pats sudrėksta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 20, 14:36)
Na, kiek visur skaičiau ir pati dariau, tai nieko drėkinti nereikia smile.gif  Nuo įdaro (ryžių su actu) lapas pats sudrėksta 4u.gif

Aha, jau isbandziau- tikrai nereikia.
Dariau pagal recepta pirmame puslapyje. Tai is tiek ryziu man isejo 22 vieno kasnio sushiukai, sunaudojau du lapus tu nori dumbliu.
Skaniai gavosi, bet kaip jau kazkas ir minejo, skaniausi jie sviezuteliai thumbup.gif , o pastoveje pora valandu sugumeja. biggrin.gif
Atsakyti
Gal galit padet, pirman puslapy recepte nurodyta " 3/4 puodelio ryžių; 1 puod. vandens". Pasakyt man kiek tas puodelis gramu ar mililitru turi
4u.gif
Atsakyti
Niu va...prisipirkau ir aš produktų sushi gamybai g.gif tik kažkaip arba nesupratau arba skaitant neužsifiksavo tas wasabi padažiukas dedamas vidun ar šiaip patiekiamas šalia sushi? Ir ar verta jį pirkt? Nepigus jisai unsure.gif
Atsakyti
rasa316, amerikietiškas puodelis yra ~ 240 ml smile.gif

Stikline, vasabi paprastai patiekiamas kaip padažas šalia suši, jo galima įmaišyti į sojos padažą... O jeigu darysi sašimi (ant ryžių uždedamas gabalėlis žuvies), tai ant ryžių po žuvimi dedamas lašelis vasabi padažo... smile.gif
Atsakyti
Sonatina ačiū už atsakymą mirksiukas.gif Tai vat. Pabandžiau aš tuos sushius suregst smile.gif tik biškiuka jie gavosi tokie nestabilūs smile.gif matyt su per dideliu vandens kiekiu ryžius išviriau doh.gif nu bet šiaip skonis tj visai nieko. Dar reikėtų su tuo padažiuku pabandyt g.gif
Atsakyti
dirbau jauponu restorane. prisiziurejau ir prisivalgiau susiu tiek ir tiek. bet va vis tiek ju noriu. Beje, kai dirbau, laikiausiu savo susikurtos "japoniskos dietos". Valgiau tik susius , makius ir sasimius ir labai daug dirbau restorane. Numeciau 10 - 15kg. lengvai. Nes sis maistas yra labai nekaloringas ir sveikas, zinoma, jei kokiu desru ir pan. nepridesite. siaip japonu virtuve laikoma pati sveikiausia pasaulyje.

kazkurios merginos skundesi, kad joms neskanu nori. Tai jus darykite tuos makius be nori. Jie puikiausiai susisuka, jei teisingus ryzius paruosi. ryzius dekite ant plevele(ta , kur parduotuveje viska vynioja, tokia plona) apvynioto "padekliuko"(neatsimenu dabar po tiek laiko tikslaus jo pavadinimo) ir sukite makius, kaip visada sukate. mirksiukas.gif

siaip pas mus restorane i visus makuus dejo majonezo specialaus. Jis ir padarydavo maki SKANU. atsimenu, kapodavom ji su ryziais apsilaizydamos doh.gif

kas dar... skaiciau , kad merginos ruosia makius be padazo. Nu bet gi neskanu be jo!!!! ir nieko stebetino, kad jums parduotuvinis sojos padazas buteliukuose nepatinka. tai koncentratas. ji reikia skiesti su vandeniu. Tada tame paruostame (atskiestame ) padaze ismaisyti wasabi ir mirkant kiekviena susi ar pan. valgyti.
Gari( marinuotas imbieras) uzsikandamas tarp kasniu, kad apvalyti skoniu receptorius. Bet jis nebutinas.
Vasabi kosele dedama ant citrinos griezinelio serviruojant. tai suteikia gaivumo, kaip kazkuri minejo.
Lasisa patiekiama NESUDYTA susiuose , makiuose. Tai labai subtilus patiekalai, valgant juos reikia "isiklausyti" i skonio receptorius. Cie viskas pustoniais, bet laaaabai skanu mirksiukas.gif

Jei dar kokie klausimai iskiltu, jei zinosiu - mielai atsakysiu 4u.gif
Atsakyti
joo, kaip cia man si vakara uzsinorejo uzklysti butent cia:) ryt ajsiu pirkt ryziu acto ir gaminsiu gaminsiu smile.gif laabai megstu juos.Buvau nesenai Londone, tai ten uzsukom i toki fast sushi, ju ten begalybe visokiausiu padarytu ir supakuotu i maisiukus, juos ten daro iskart ir deda is saldytuva, prisirenki kruva ir nera taip brangu:) Grizom tai kaip kirtom...cia tokiu net Lietuvoj nera smile.gif Gal kada bus...Tikekimes ir kad butu imanoma nusipirkt tokiu produktu visokiausiu jiems gamint.
Atsakyti