dirbau jauponu restorane. prisiziurejau ir prisivalgiau susiu tiek ir tiek. bet va vis tiek ju noriu. Beje, kai dirbau, laikiausiu savo susikurtos "japoniskos dietos". Valgiau tik susius , makius ir sasimius ir labai daug dirbau restorane. Numeciau 10 - 15kg. lengvai. Nes sis maistas yra labai nekaloringas ir sveikas, zinoma, jei kokiu desru ir pan. nepridesite. siaip japonu virtuve laikoma pati sveikiausia pasaulyje.
kazkurios merginos skundesi, kad joms neskanu nori. Tai jus darykite tuos makius be nori. Jie puikiausiai susisuka, jei teisingus ryzius paruosi. ryzius dekite ant plevele(ta , kur parduotuveje viska vynioja, tokia plona) apvynioto "padekliuko"(neatsimenu dabar po tiek laiko tikslaus jo pavadinimo) ir sukite makius, kaip visada sukate.
siaip pas mus restorane i visus makuus dejo majonezo specialaus. Jis ir padarydavo maki SKANU. atsimenu, kapodavom ji su ryziais apsilaizydamos
kas dar... skaiciau , kad merginos ruosia makius be padazo. Nu bet gi neskanu be jo!!!! ir nieko stebetino, kad jums parduotuvinis sojos padazas buteliukuose nepatinka. tai koncentratas. ji reikia skiesti su vandeniu. Tada tame paruostame (atskiestame ) padaze ismaisyti wasabi ir mirkant kiekviena susi ar pan. valgyti.
Gari( marinuotas imbieras) uzsikandamas tarp kasniu, kad apvalyti skoniu receptorius. Bet jis nebutinas.
Vasabi kosele dedama ant citrinos griezinelio serviruojant. tai suteikia gaivumo, kaip kazkuri minejo.
Lasisa patiekiama NESUDYTA susiuose , makiuose. Tai labai subtilus patiekalai, valgant juos reikia "isiklausyti" i skonio receptorius. Cie viskas pustoniais, bet laaaabai skanu
Jei dar kokie klausimai iskiltu, jei zinosiu - mielai atsakysiu