Nu va, radau pagaliau temą apie suši
dariau ir aš šį savaitgalį - visai paprastą, tik jie man kaip pirmą kartą labai mažiukai gavosi, tokie kąsneliai Ir, kadangi kilimėlio neturiu, sukau su rankom - gavosi labai gerai
Ateinantį savaitgalį vėl žadu daryti, tik šįkart daržovių dėsiu, nes vien tik su lašiša man nelabai kažkaip pasirodė
O šeimynai tai patiko - kirto tolko tak, matyt, kiniečiais praeitam gyvenime buvo
QUOTE(westa @ 2006 02 18, 20:40)
Westa, labai skaniai atrodo
O kaip tas wasabi padažas (kiek suprantu, tai jis tas žalias )? Nes mes tik į sojų padažą mirkom.
Dariau penktadienį, tai prie lašišos dar marinuotas šparagines pupeles dėjau - labai liuks O gal kas su alyvuogėm darėt? Mums čia tokia mintis šovė, reiks pabandyti
QUOTE(Papooga @ 2005 04 29, 12:16)
Iš specialių ryžių pagaminti tai jokių prblemų - ant pakuotės recptas - mikrkyt per naktį, tada ant garų išvirti, tada actas...
O vat kaip iš paprastų ryžių??? kaip juos lipniais padaryti? Ar gaunasi kam nors?
O šiaip daug infi (terminai, receptai, istorija,..) rusiškai galima paskaityti čia Sushi
O vat kaip iš paprastų ryžių??? kaip juos lipniais padaryti? Ar gaunasi kam nors?
O šiaip daug infi (terminai, receptai, istorija,..) rusiškai galima paskaityti čia Sushi
Aš gaminu iš paprastų ryžių tik įlašinu kelis lašus ryžių acto, kuris sulipdo.
Papildyta:
QUOTE(Vilione @ 2006 02 20, 15:21)
Westa, labai skaniai atrodo
O kaip tas wasabi padažas (kiek suprantu, tai jis tas žalias )? Nes mes tik į sojų padažą mirkom.
Dariau penktadienį, tai prie lašišos dar marinuotas šparagines pupeles dėjau - labai liuks O gal kas su alyvuogėm darėt? Mums čia tokia mintis šovė, reiks pabandyti
O kaip tas wasabi padažas (kiek suprantu, tai jis tas žalias )? Nes mes tik į sojų padažą mirkom.
Dariau penktadienį, tai prie lašišos dar marinuotas šparagines pupeles dėjau - labai liuks O gal kas su alyvuogėm darėt? Mums čia tokia mintis šovė, reiks pabandyti
Labai skaniai atrodo
Na, merginos, uzsukau cia manydama, kad ka nors vertingo rasiu apie sushi, bet kaip supratau nei viena normaliai negalejot paaiskinti ka ir kaip daryti. Labai noriu nustebinti savo vyra tokiu netradiciniu patiekalu, taciau teks paciai galva sukti ir kazkur kitur informacijos ieskoti. Tikiuosi man pavyks ir tuomet galesiu savo patyrimais su jumis pasidalinti. Sunkiausia issiaiskinti kaip tuos lapus tinkamai paruosti. Na bet nera padeties be iseities. Taigi, laukit mano komentaru artimiausiomis dienomis,
oi, kaip megstu suhi tik niekada nesiryzhtu pagaminti pati, nors vis svajoju pabandyti.
o wasabi yra super, tik labai astrus, jo visai mazai reikia. mes sumaisom su sojos padazu - labai skanu
o wasabi yra super, tik labai astrus, jo visai mazai reikia. mes sumaisom su sojos padazu - labai skanu
Nagi atlikau eksperimenta Sushi sakyciau visai pavyko pagaminti. Dejau apvirtas krevetes ir krabu lazdeles. Bet gavosi man jos kazkokios be skonio, ne nebent jei papuola su wasabi ... bet kai pamirkau i sojos padaza, tai visa skoni sugadina. Gali buti kad as to padazo nemegstu, nes ne pirmas sykis kaip bandau Sojos padaza, bet neskanu man. Tai kelias suvalgiau, o pilna lekste saldytuve...
Kaip pagerinti skoni?
Kaip pagerinti skoni?
QUOTE(vilnelė @ 2006 03 09, 17:36)
Na, merginos, uzsukau cia manydama, kad ka nors vertingo rasiu apie sushi, bet kaip supratau nei viena normaliai negalejot paaiskinti ka ir kaip daryti.
Taigi, laukit mano komentaru artimiausiomis dienomis,
Taigi, laukit mano komentaru artimiausiomis dienomis,
Tai tu i koki japonu foruma uzsuk, tai ten tau tikrai viska issamiai isaiskins.
Labai laukiam komentaru
Papildyta:
As irgi jau seniai minti audziau daryt sushi maki vakareli, bet kad maniskis vos tik iskirdes zodi sushi pradeda blogai jaustis. Lashisos jis nemegsta, apie zalia zuvi isvis patyliu.. O tai va pasirodo krabu lazdele visai nebloga iseitis. dar virtos krevetes.. o kaip su ta kepta zuvim, ar daret kuri?
As kai gyvenau Singapure pas viena japone ismokau sushi daryti. Prisimenu is pradziu kai ten supermarkete nusipirkome paragauti, tai as suvalgiau gal 1,2, o kitus ismeteme Bet kai buvome sveciuose pas japone ir ji padare, tai visi valgeme, negalejome sustoti tai ir as dabar darau kaip ji, nes labai paprasta, i vidu dedu konservuoto aliejuje tuno (tik reikia alieju atsargiai nupilti, kad butu kuo maziau skysciu, neissiardytu) sumaisau ji su saukstu majonezu, ir dar sviezio agurko plonai supjaustytas juosteles (tik geriau minkstima ispjauti, del to paties). Ir siandien lapu prisipirkau, nes jau sunelis nedave ramybes, ir dabar vis klausia kada bus sushi Ryzius pirma karta irgi specialius japoniskus pirkau, bet dabar tai paprastus apvalius, pieniskus, t.y. kurie gerai limpa.
QUOTE(Pasaka @ 2006 03 13, 19:53)
Ryzius pirma karta irgi specialius japoniskus pirkau, bet dabar tai paprastus apvalius, pieniskus, t.y. kurie gerai limpa.
Ryzius pirkau paprastus kosem daryti, ir gerai isejo. O kaip jums tu lapu skonis?
Dar syki pabandysiu su koncervuotu tunu, jei nepavyks tai atsisakysiu sushi visam
Vienam rusiškam puslapyje radau visai įdomų receptą:
"SUŠI" IŠ AGURKŲ
- 100 ml ryžių
- 1/ 2 a. š. cukraus
- 1 a. š. ryžių acto (galima laisvai pakeisti paprastu 5% actu)
- 1 ilgas agurkas
- 1 nedidelis saldus svogūnas
- 1/2 a. š. vasabi (galima vietoj jo dėti garstyčių, krienų, čili padažo ir t. t.)
- 1 v. š. majonezo
- 100 g sūdytos lašišos
- Išvirti ryžius, dėti cukrų ir actą. Atsargiai išmaišyti ir pridengti.
- Specialiu peiliu iš agurko išimti viduriuką, supjaustyti vienodo dydžio cilindrais, kuriuos dar perpjauti išilgai pusiau.
- Smulkiai supjaustyti svogūną, agurko minkštimą ir sumaišyti su ryžiais, dėti majonezą ir vasabi.
- Dėti ryžius į agurką, palyginti ir ant viršaus uždėti lašišos gabaliuką.
"SUŠI" IŠ AGURKŲ
- 100 ml ryžių
- 1/ 2 a. š. cukraus
- 1 a. š. ryžių acto (galima laisvai pakeisti paprastu 5% actu)
- 1 ilgas agurkas
- 1 nedidelis saldus svogūnas
- 1/2 a. š. vasabi (galima vietoj jo dėti garstyčių, krienų, čili padažo ir t. t.)
- 1 v. š. majonezo
- 100 g sūdytos lašišos
- Išvirti ryžius, dėti cukrų ir actą. Atsargiai išmaišyti ir pridengti.
- Specialiu peiliu iš agurko išimti viduriuką, supjaustyti vienodo dydžio cilindrais, kuriuos dar perpjauti išilgai pusiau.
- Smulkiai supjaustyti svogūną, agurko minkštimą ir sumaišyti su ryžiais, dėti majonezą ir vasabi.
- Dėti ryžius į agurką, palyginti ir ant viršaus uždėti lašišos gabaliuką.