As tai supratau,kad pati gaminai,saunuole...labai graziai sushiukai atrodo...mmmm
Man teko Švedijoje valgyti,tai viskas skanu ,tik ,žuvis paliko negerą skonį.
Ilgai prisiminiau,gal priprasti reikia,nežinau.
Ilgai prisiminiau,gal priprasti reikia,nežinau.
QUOTE(Inočka @ 2008 12 18, 22:02)
MONRUTĖ
AS PARASIAU, KAD IKRUS PIRKAU RIMI
SUSI CIA AS PATI DARIAU, NIEKAD NEPERKU
AS PARASIAU, KAD IKRUS PIRKAU RIMI
SUSI CIA AS PATI DARIAU, NIEKAD NEPERKU
aga, soriuks, paskui dar kartą perskaičiau....
esu valgiusi Rygoj restorane, įvairiausių ir tokių didelių, nu ką jūs, Lt tokių dar neturim....
QUOTE(Frosted @ 2008 12 28, 01:10)
Niam niam, skaniai atrodo
Mes taip pat neseniai sushi vakareli turejome, prisigaminome 4 lekstes susiu
Mes taip pat neseniai sushi vakareli turejome, prisigaminome 4 lekstes susiu
Oho, pralenkėt mus Dar bandėme su wasabiu valgyt, tai ohohoooo kokie įspūdžiai liko
Sushio receptukų ir kaip ji gaminti galima rasti www.youtube.com tereikia ivesti paieskos zodi
sveikos,
pasirengiau Naujųjų metų vakarienei visko, ko reiks sušio gaminimui. Būsim 4 asmenys. Gaminam šį patiekalą pirmąkart. Sąmata visai nemaža išėjo - 136 lt. už viską, bet kaip šventiniam stalui, tai visai normaliai. Turiu tokį receptą iš žurnalo "Moteris" Gruodžio mėn. numerio, iškilo kai kurių abejonių, patarkit:
Recepte (sušis "Kalifornija" / ura maki) rašoma:
4 asmenims. Reikės 500 g lipnių ryžių ;130 g acto; 300 g vandens; 2 lapų jūros dumblių ir t.t. .... Galiausiai viskas aprašoma kaip daryti ir pabaigoje - pjaustykite į 8 lygias dalis Tai taip išeina, kad sunaudosiu visą pakelį 500 g ryžių , o išeis tik 16 gabaliukų 4 asmenims??? daugiau reiktų, nes jaučiu kad tada įvairių įdarų net neteks panaudot kiek pripirkau skirtingų variantų. Ar iš tiesų iš to viso pakučio specialių "Japanese Sushi Rice" Blue Dragon 500 g išeis tik tiek gabalėlių? Nes tada tektų dar lėkti pirkti kito pakelio.
pasirengiau Naujųjų metų vakarienei visko, ko reiks sušio gaminimui. Būsim 4 asmenys. Gaminam šį patiekalą pirmąkart. Sąmata visai nemaža išėjo - 136 lt. už viską, bet kaip šventiniam stalui, tai visai normaliai. Turiu tokį receptą iš žurnalo "Moteris" Gruodžio mėn. numerio, iškilo kai kurių abejonių, patarkit:
Recepte (sušis "Kalifornija" / ura maki) rašoma:
4 asmenims. Reikės 500 g lipnių ryžių ;130 g acto; 300 g vandens; 2 lapų jūros dumblių ir t.t. .... Galiausiai viskas aprašoma kaip daryti ir pabaigoje - pjaustykite į 8 lygias dalis Tai taip išeina, kad sunaudosiu visą pakelį 500 g ryžių , o išeis tik 16 gabaliukų 4 asmenims??? daugiau reiktų, nes jaučiu kad tada įvairių įdarų net neteks panaudot kiek pripirkau skirtingų variantų. Ar iš tiesų iš to viso pakučio specialių "Japanese Sushi Rice" Blue Dragon 500 g išeis tik tiek gabalėlių? Nes tada tektų dar lėkti pirkti kito pakelio.
QUOTE(Aurėja @ 2008 12 30, 15:46)
sveikos,
pasirengiau Naujųjų metų vakarienei visko, ko reiks sušio gaminimui. Būsim 4 asmenys. Gaminam šį patiekalą pirmąkart. Sąmata visai nemaža išėjo - 136 lt. už viską, bet kaip šventiniam stalui, tai visai normaliai. Turiu tokį receptą iš žurnalo "Moteris" Gruodžio mėn. numerio, iškilo kai kurių abejonių, patarkit:
Recepte (sušis "Kalifornija" / ura maki) rašoma:
4 asmenims. Reikės 500 g lipnių ryžių ;130 g acto; 300 g vandens; 2 lapų jūros dumblių ir t.t. .... Galiausiai viskas aprašoma kaip daryti ir pabaigoje - pjaustykite į 8 lygias dalis Tai taip išeina, kad sunaudosiu visą pakelį 500 g ryžių , o išeis tik 16 gabaliukų 4 asmenims??? daugiau reiktų, nes jaučiu kad tada įvairių įdarų net neteks panaudot kiek pripirkau skirtingų variantų. Ar iš tiesų iš to viso pakučio specialių "Japanese Sushi Rice" Blue Dragon 500 g išeis tik tiek gabalėlių? Nes tada tektų dar lėkti pirkti kito pakelio.
pasirengiau Naujųjų metų vakarienei visko, ko reiks sušio gaminimui. Būsim 4 asmenys. Gaminam šį patiekalą pirmąkart. Sąmata visai nemaža išėjo - 136 lt. už viską, bet kaip šventiniam stalui, tai visai normaliai. Turiu tokį receptą iš žurnalo "Moteris" Gruodžio mėn. numerio, iškilo kai kurių abejonių, patarkit:
Recepte (sušis "Kalifornija" / ura maki) rašoma:
4 asmenims. Reikės 500 g lipnių ryžių ;130 g acto; 300 g vandens; 2 lapų jūros dumblių ir t.t. .... Galiausiai viskas aprašoma kaip daryti ir pabaigoje - pjaustykite į 8 lygias dalis Tai taip išeina, kad sunaudosiu visą pakelį 500 g ryžių , o išeis tik 16 gabaliukų 4 asmenims??? daugiau reiktų, nes jaučiu kad tada įvairių įdarų net neteks panaudot kiek pripirkau skirtingų variantų. Ar iš tiesų iš to viso pakučio specialių "Japanese Sushi Rice" Blue Dragon 500 g išeis tik tiek gabalėlių? Nes tada tektų dar lėkti pirkti kito pakelio.
Is 500gr. ryziu jums tikrai iseis maziausia 32 susiukai. Bet to acto kiekis man atrodo stipriai per didelis. Atsiverskit sios temos pirmus du puslapius. Ten surasytos proporcijos. Jomis visada naudojuosi ir rezultatai puikus.
Tad skanaus ir sekmes eksperimentuojant
QUOTE(Llaume @ 2008 12 30, 16:50)
Is 500gr. ryziu jums tikrai iseis maziausia 32 susiukai. Bet to acto kiekis man atrodo stipriai per didelis. Atsiverskit sios temos pirmus du puslapius. Ten surasytos proporcijos. Jomis visada naudojuosi ir rezultatai puikus.
Tad skanaus ir sekmes eksperimentuojant
Tad skanaus ir sekmes eksperimentuojant
ačiū kad nuraminot jei apie 30 tai super. Vėliau papasakosiu kaip sekėsi
na ir aš šventiniam stalui pirmą kartą dariau sušius viskam išleidau čiut mažiau nei aurėja vyras kai pauostė tą lapą tai sakko nu neeee aš nevalgysiu paskui priverčiau paragaut tai visai patiko paskui visus galiukus suvalgė
pastebėjima mano tokie kad būtinas sojų padažas be jo tai man neskanu ir dariau visokių.. tai labiausiai patiko kur agurko yra.. tokie gaivūs tiesa labai nepasisekė avokado nusipirkt tai susinervijau.. bet ką jau padarysi....
tai va tiek man gavos iš pakelio ryžių... dar kokie 10 liko kitoj lėkštėj...
pastebėjima mano tokie kad būtinas sojų padažas be jo tai man neskanu ir dariau visokių.. tai labiausiai patiko kur agurko yra.. tokie gaivūs tiesa labai nepasisekė avokado nusipirkt tai susinervijau.. bet ką jau padarysi....
tai va tiek man gavos iš pakelio ryžių... dar kokie 10 liko kitoj lėkštėj...
ačiū visoms pasisakiusioms šioj temoj, be jūsų patarimų nebūtų pavykę
labai labai skaniai ir šventiškai vaišinomės vakar
[attachmentid=167116]
[attachmentid=167117]
iš 500 g pakučio ryžių išėjo 50 vnt. sušių. buvo taip gardu, kad 4-iese viską ir suvalgėm
sudėtingiausia man buvo išvirkštieji sušiai pagamint, gal kad juos pačius pirmus dariau, patirties - nulis, tai ir susimaišiau, ne taip lapą pasiklojau, na, bet kad ir išėjo jie patys didžiausi (2 kąsnių), bet buvo gardūs. Kiti jau ėjosi sklandžiau ir geriau.
Darėm su įvairiais įdarais:
krabas su agurku ir avokadu
rūkytas jūros ešerys su agurku
lašiša avokadas agurkas citrina
raudoni ikrai ir avokadas
krevetes avokadas citrina
(o prie jų visų plonu sluoksniu tepėm viduj Helmanz majonezą maišytą su wasabiu).
labai labai skaniai ir šventiškai vaišinomės vakar
[attachmentid=167116]
[attachmentid=167117]
iš 500 g pakučio ryžių išėjo 50 vnt. sušių. buvo taip gardu, kad 4-iese viską ir suvalgėm
sudėtingiausia man buvo išvirkštieji sušiai pagamint, gal kad juos pačius pirmus dariau, patirties - nulis, tai ir susimaišiau, ne taip lapą pasiklojau, na, bet kad ir išėjo jie patys didžiausi (2 kąsnių), bet buvo gardūs. Kiti jau ėjosi sklandžiau ir geriau.
Darėm su įvairiais įdarais:
krabas su agurku ir avokadu
rūkytas jūros ešerys su agurku
lašiša avokadas agurkas citrina
raudoni ikrai ir avokadas
krevetes avokadas citrina
(o prie jų visų plonu sluoksniu tepėm viduj Helmanz majonezą maišytą su wasabiu).