Įkraunama...
Įkraunama...

Sushi

QUOTE(palade @ 2008 02 28, 02:09)
sveikutes kulinares, as ir pabandziau man asmeniskai nepatiko bet aplinkiniam tai neblogai pasirode, todel per savo gimdieni zadu padaryti tokio uzkandzio. viso susipirkau ir salia to dar ir ryziu valgomo popieriaus, labai idomu kas nors bande su juo ka nors daryti???

pasidalinkit patikrtimi jei taip...

sveika 4u.gif bandziau daryti.. bet tiesa pasakius nieko gero nesigavo smile.gif ta popieriu ruosiant reikia pamirkyti vandenyje, tada jis greit plysta - todel reikia labai atsargiai vinioti.. dariau ji su pakepintom morkom, morais ir pievagrybiais. susukau rulonelius ir viriau ikaitintame aliejuje. gavosi riebus... bet skanus.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bransha @ 2008 03 20, 11:29)
ziurint su kuo tu nori daryti.. siaip as susukus rulonely (nesupjauscius) saldytuve islaikau po pora dienu, bet ziurint su kuo darai... jei pvz su tunu koncervu tai ryziai prisigeria tuno sulciu.. ne kaip atrodo ir skonis keiciasi.. jei su krablazdem, agurku, tai manau padarius is vakaro, ryte bus gardu ir grazu smile.gif


Galvoju su krablazdem, agurku ir krevetem, avokadu. Tai manau, skonis nepakis, tik kaip tas juros dumbliu lapas? Sako, kad jis sugumeja po kiek laiko?


QUOTE(giedress @ 2008 03 20, 11:30)
na, šiaip susukti užtruktų gal kokias 10-15min  g.gif Jeigu viską pasiruoštum iš vakaro (susipjaustytum, ryžius išvirtum ir pan.), tai ir ryte susukti galėtum  4u.gif Vis tik šviežiai suktas yra šviežiai suktas  ax.gif


Jei daryciau jau antra ar trecia karta tai gal ir suspeciau, bet darysiu pirma karta..... Nenoriu pasilikt visko paskutinei minutei, o jei neiseis ...... todel ir noriu pabandyti is vakaro ir jei viskas ok, tada i saldytuva nakciai, o rytui ant stalo ..... tik man ir rupejo, ar tas lapas nepraras skonio?
Atsakyti
QUOTE(ramuniukas2007 @ 2008 03 20, 17:29)
Jei daryciau jau antra ar trecia karta tai gal ir suspeciau, bet darysiu pirma karta..... Nenoriu pasilikt visko paskutinei minutei, o jei neiseis ...... todel ir noriu pabandyti is vakaro ir jei viskas ok, tada i saldytuva nakciai, o rytui ant stalo ..... tik man ir rupejo, ar tas lapas nepraras skonio?

na lapui tai nieko neturėtų atsitikti. Juk šlapini tik patį kraščiuką actu, pasistenk ryžius gerai išvirti, kad nebūtų persisunkę vandeniu. Tada ir su lapu viskas čiki turėtų būti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulutė @ 2008 01 01, 23:09)
patarkit del tu wasabi krienu  ax.gif
nusipirkau miltelius bet nieko gero man ten is ju pasidaryt neisejo. Ant dezutes parasyta maisyti 2,5 g. su puse sauksto silto vandens, bet neturiu kur pasvert tai is akies maisiau ir nieko nesigavo (kazkoks skystimukas)  schmoll.gif

papasakokit kaip jus darot, nesveriat gi tu miltuku  rolleyes.gif
Rytoj kaip tik planuojam vel daryt sushi tai labai praverstu patarimai  mirksiukas.gif



QUOTE(Saulutė @ 2008 01 02, 20:14)
na paziuresiu tada ryt Maximoj wasabi krienu.
bet ka su tais miltukais daryt? Jei kas turit patarkit  ax.gif  negi veltui juos pirkau  unsure.gif

Labai geri tie wasabi miltukai smile.gif (man asmeniškai, net nėr ką lyginti su pasta). Tiesiog neatskiek tiek daug.
Aš darau taip: 1,5 a.š. wasabi miltelių užpylinėju virintu šiltu vandeniu. Pilu lėtai + maišau visą laiką. Konsistencija turi gautis tokia, kaip, pvz. minkomos tešlos - tuomet galima puikiausiai susukti wasabi krienų rutuliuką mirksiukas.gif .

Dar darausi tokį užpilą ant sushi ryžių: 0,5 a.š. wasabi miltukų, 0,5 v.š. Hellman's majonezo ir šilto virinto vandens. Miltelius sumaišyti su majonezu, įpilti vandenuko. Gaunasi toks a la padažiukas, kurį aš tepu ant ryžių, toje vietoje, kur dėsis įdaras. (čia apie maki sushi). Šitos gudrybės pamokė vienas japonas, ir pabrėžė, jog iš Lt parduodamų majonezų labiausiai tinkamas Hellman's Real.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neues: 28 kovo 2008 - 16:49
Lietuvoj VISAS sushi - ir restoranuose, ir parduotuvese, ypatingai namie gamintas yra tikra karikatura. Paprasciausiai tikras sushi yra per brangus ir per egzotiskas patiekalas kad koks nors restoranas LT gamintu. Tikram sushi sviezia zuvis pristatoma kasdien, ryziai isvirti laikomi spec inde 20 laipsniu temperaturoje. Uzsisakius sushi virejas atjauna zalia zuvi ir susuka ar kitaip padaro sushi ar nigiri. Ir reik is karto valgyti nes laikant daugiau kaip 30 min gali visokiu negerumu nuo siltu ryziu ir zalios zuvies prisidaugint; wasabi, imbieras ir sojos padazas tam ir skirti kad ismarinuoja ta zuvi jau burnoj. Ir siaip tikras sushi virejas gali buti tik japonas vyras, nes moters rankos siltesnes - negerai ciupinejant zalia zuvi lotuliukas.gif Siaip sushi yra vienas is nedaugelio patiekalu kuriu namu salygomis niekaip neiseina pasigaminti, kaip kuri sake - nesityciokim is produktu
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2008 04 10, 21:56)
Lietuvoj VISAS sushi - <...> Siaip sushi yra vienas is nedaugelio patiekalu kuriu namu salygomis niekaip neiseina pasigaminti, kaip kuri sake - nesityciokim is produktu

tai mes dabar visos bėgam šokti nuo tiltų, nes Lietuvoje nėra tikro suši ir mes esam per daug didelės vargšės, kad galėtume valgyti šviežią tikrą suši kiekvieną dieną, kurį padaro japonas vyras...
swoon.gif get a grip, woman
Atsakyti
QUOTE(giedress @ 2008 04 10, 22:06)
tai mes dabar visos bėgam šokti nuo tiltų, nes Lietuvoje nėra tikro suši ir mes esam per daug didelės vargšės, kad galėtume valgyti šviežią tikrą suši kiekvieną dieną, kurį padaro japonas vyras...
swoon.gif get a grip, woman

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Arba čia žinot kaip, tikri cepelinai gali būti tik lietuvoje, tik po bulviakasio, ir iškarto tarkuojant bulves, ir staigiai verdant, nes kitaip ir kitoj šalyje darant, ne cepelinai arba kitaip sakant pasityčiojimas iš produktų lotuliukas.gif

O jeigu rimtai, tai aišku, tik pačioj japonijoj gali paragauti tikrų autentiškų sušių, ir nei lietuvoj, nei anglijoj ar amerikoj tikrų negausi.
Atsakyti
Sveiki visi, ot sugundėt visi čia mane su tuo suši smile.gif ir nesvarbu ar jis tikras ar ne, ryt aš darysiu sushi vakareli, zadu apjungt ir draugus i gamybos procesa, tikiuosi siaunu ir skanu bus, o dar veliau Alias pazaisim, pamiklinsim ne tik skrandukus, bet ir protelius 4u.gif

Visom aciu, kas parase receptukus, pasinaudosiu jusu patirtimi, mat pirma kart darysiu. Didziausia baime ryzius ne tokius isvirt, bet tikiuosi jei bus blogiausias variantas ant manes labai nepyks draugai doh.gif

Parasysiu veliau kaip sekes, kokius gaminau ir kaip isejo,

DAR SYKI ACIU UZ PATARIMUS wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(xMarunex @ 2008 04 11, 14:19)
Didziausia baime ryzius ne tokius isvirt, bet tikiuosi jei bus blogiausias variantas ant manes labai nepyks draugai  doh.gif


nusipirk prekybos centre ryžius, skirtus specialiai suši gaminti ir problemų tikrai neturėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės sushi mėgėjos. Vakar kad prisiskaičiau visko, tai po darbo tiesei i parduotuvę ir sishi gaminti. smile.gif Ir galiu pasigirti kad kaip pirmam kartui tai super thumbup.gif gavosi, na gal tik ryžiuose mažai skonio buvo. Bet būtinai dar darysiu.
Atsakyti
as cia gal ne i tema... bet ar ne pigiau kokiems 5-7 asmenims nusipirkt maximoj (kg-19,99Lt)?
Kiek apytiksliai yra normali porcija sushiu vnt vienam zmogui?

teiraujuos ar verta prasidet su jais.... juk visokiu rusiu pripirkti reikia dauuug skirtingu produktu blink.gif
Atsakyti