
Marinuotas imbieras
Ingredientai:
2 didelės imbiero šaknys,
1 stiklinės ryžių acto,
5-7 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos.
Kaip gaminti:
1. Nulupkite imbiero šaknį.
2. Supjaustykite imbierą vidutinio dydžio gabalėliais ir pasūdykite.
3. Palikite imbierą dubenyje maždaug 30 min.
4. Sudėkite imbierą į stiklainį.
5. Sumaišykite ryžių actą ir cukrų keptuvėje ir užvirkite.
6. Užpilkite karštą acto ir cukraus mišinį ant imbiero.
7. Atvėsinkite, tuomet uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.
8. Po savaitės imbiero spalva tampa šviesiai rožinė.
9. Supjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite.
10. Marinuotą imbierą šaldytuve galite laikyti apie mėnesį.
Pastaba: Marinuotas imbieras yra patiekiamas su suši. Pamėginkite valgyti marinuoto imbiero gabalėlius tarp skirtingo suši kąsnių. Tai padeda atgaivinti skonio pojūčius.