va dar pasidalinsiu savo atradimu.. kaip pacioms pasigaminti marinuota imbiera prie sushi
Marinuotas imbieras
Ingredientai:
2 didelės imbiero šaknys,
1 stiklinės ryžių acto,
5-7 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos.
Kaip gaminti:
1. Nulupkite imbiero šaknį.
2. Supjaustykite imbierą vidutinio dydžio gabalėliais ir pasūdykite.
3. Palikite imbierą dubenyje maždaug 30 min.
4. Sudėkite imbierą į stiklainį.
5. Sumaišykite ryžių actą ir cukrų keptuvėje ir užvirkite.
6. Užpilkite karštą acto ir cukraus mišinį ant imbiero.
7. Atvėsinkite, tuomet uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.
8. Po savaitės imbiero spalva tampa šviesiai rožinė.
9. Supjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite.
10. Marinuotą imbierą šaldytuve galite laikyti apie mėnesį.
Pastaba: Marinuotas imbieras yra patiekiamas su suši. Pamėginkite valgyti marinuoto imbiero gabalėlius tarp skirtingo suši kąsnių. Tai padeda atgaivinti skonio pojūčius.
Prisiskaiciau ir uzsimaniau pabandyti. Mes vis i yakata einam ar Maximoj nusiperkam, bet galvoju pabandyti namie
o niekas nedarot tokiu kur su sezamu apvolioti. Ar cia tokius pat tik pavolioji ir viskas?
o niekas nedarot tokiu kur su sezamu apvolioti. Ar cia tokius pat tik pavolioji ir viskas?
QUOTE(Elzė @ 2007 04 19, 16:44)
Prisiskaiciau ir uzsimaniau pabandyti. Mes vis i yakata einam ar Maximoj nusiperkam, bet galvoju pabandyti namie
o niekas nedarot tokiu kur su sezamu apvolioti. Ar cia tokius pat tik pavolioji ir viskas?
o niekas nedarot tokiu kur su sezamu apvolioti. Ar cia tokius pat tik pavolioji ir viskas?
Taip, tokie patys isvirkstiniai suktinukai, tiktai apvolioti Labai ispudingai atrodo su juodaisiais sezamais, tik va, Lietuvoj ju nera...
QUOTE(solerna @ 2007 04 19, 17:26)
Taip, tokie patys isvirkstiniai suktinukai, tiktai apvolioti Labai ispudingai atrodo su juodaisiais sezamais, tik va, Lietuvoj ju nera...
papasakokit papasakokit kaip tai atrodo ir kaip tai "isvirkstiniai"?
labai idomu pabandyt
Perskaičiau visą temą. Pirmiausiai tai galvojau paspringsiu seilėmis čia beskaitydama ir žiurinėdama nuotraukas (nepaspringau, nes kelis kartus leidausi i apačią pavalgyt ) . O rytoj dumsiu i parduotuvę susipirkti produktų ir pabandysiu pasigaminti sušių. Dabar kai laukiuosi, tai vis į Yakata važiuojam valgyt suši - aštriai norisi . Jei kas nors gausis ir bus galima žmonėms parodyt, tai ir aš įmesiu foto, bet pirmiausiai reiks pabandyt
Pasigaminau ir ašiai šį vakar suši, daug info skaičiausi, dau šviečiausi ir ne veltui turbūt, nes išėjo Labai įdomus skonis, toks gurmaniškas, o tie imbierai marinuoti savo dar priduoda. Na žodžiu verta pasigaminti
QUOTE(Neeri @ 2007 04 30, 22:22)
Pasigaminau ir ašiai šį vakar suši, daug info skaičiausi, dau šviečiausi ir ne veltui turbūt, nes išėjo Labai įdomus skonis, toks gurmaniškas, o tie imbierai marinuoti savo dar priduoda. Na žodžiu verta pasigaminti
liuks, jog dar viena gerbeja prisijunge
o as tai pastebejau kad tas sushi tai kaip tie cipsai, karta pabandes negali sustot as asmeniskai ilgai kaupiausi, daug irgi skaiciau kol isdrisau pabandyt,
o po to tai manija tokia uzejo, kad darbe visas turejau mokyt kaip gamint, o drauge iki siol pries uzeidama i svecius nedrasiai pasiteirauja, ar bu sushiuku?
manija
QUOTE(Papooga @ 2007 04 03, 07:05)
O kas ten tie juodi, viduryje lėkštės, kaip didelės džiovintos slyvos?
Šiaip man rodos yra vienas skirtumas tarp šitų syšių ir paprastų lietuvaičių gaminamų - sujungimo vieta, ji neturi būti matoma Atitaikyti gerą kiekį matyt ir yra didžiausias menas
Beje, o nori lapą šlapinti reikia ar ne toj vietoj kur jugsis? Ir blizgiaja ar ne puse į išorę jį reikia dėti?
Šiaip man rodos yra vienas skirtumas tarp šitų syšių ir paprastų lietuvaičių gaminamų - sujungimo vieta, ji neturi būti matoma Atitaikyti gerą kiekį matyt ir yra didžiausias menas
Beje, o nori lapą šlapinti reikia ar ne toj vietoj kur jugsis? Ir blizgiaja ar ne puse į išorę jį reikia dėti?
Ten tie juodi viduryje,tai tokie sulineliai (apacioje ryziai,jie apjuosiame dumbliu ir i vidu dedami ikriukai).Tik paskui sumasciau,kad reikejo i balta lekste deti,o ne i tansia,butu buve graziau:)
prisiskaičiau ir su vyru šeimininkavom. rezultatai:
MATSU-SUSHI - sušių ritinėliai su agurkais, avokadais, krevetėmis, žuvų skraiduolių ikrais.
SUSHI RITINĖLIAI
1 porcija
Sudedamosios dalys
50 g apvaliagrūdžių ryžių
100 ml vandens
1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
1 arbatinis šaukštelis smulkaus cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
2-3 salotų lapai
1/2 - 1 arbatinis šaukštelis wasabi arba
2 arbatiniai šaukšteliai paprastų krienų
75 g išlukštentų krevečių
Padažas
1 valgomasis šaukštas kinietiškos sojos
1 valgomasis šaukštas vandens
1 valgomasis šaukštas smulkaus cukraus
1/2 - 1 arbatinis šaukštelis susmulkintų šviežių imbierų
Išvirkite vandenyje ryžius, laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nuorodų. Leiskite ryžiams atvėsti.
Sudėkite salotų lapus į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame 30 sekundžių. Išimkite salotas ir išdėliokite jas keturkampio forma taip, kad lapai dengtų vieni kitus. Supjaustykite krevetes į smulkesnius gabalėlius.
Sumaišykite ryžius su prieskoniais ir užtepkite gautą masę ant lapų, taip, kad per vdurį būtų krevetės, palikite vieną kelių centimetrų pločio kraštą neužteptą. Suvyniokite krevetes į kietą ritinį ir įdėkite į šaldytuvą. Po to supjaustykite gabalėliais.
Sumaišykite padažui skirtus produktus. Supilkite padažą į nedidelį indą.
SUSHI RITINĖLIAI
1 porcija
Sudedamosios dalys
50 g apvaliagrūdžių ryžių
100 ml vandens
1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
1 arbatinis šaukštelis smulkaus cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
2-3 salotų lapai
1/2 - 1 arbatinis šaukštelis wasabi arba
2 arbatiniai šaukšteliai paprastų krienų
75 g išlukštentų krevečių
Padažas
1 valgomasis šaukštas kinietiškos sojos
1 valgomasis šaukštas vandens
1 valgomasis šaukštas smulkaus cukraus
1/2 - 1 arbatinis šaukštelis susmulkintų šviežių imbierų
Išvirkite vandenyje ryžius, laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nuorodų. Leiskite ryžiams atvėsti.
Sudėkite salotų lapus į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame 30 sekundžių. Išimkite salotas ir išdėliokite jas keturkampio forma taip, kad lapai dengtų vieni kitus. Supjaustykite krevetes į smulkesnius gabalėlius.
Sumaišykite ryžius su prieskoniais ir užtepkite gautą masę ant lapų, taip, kad per vdurį būtų krevetės, palikite vieną kelių centimetrų pločio kraštą neužteptą. Suvyniokite krevetes į kietą ritinį ir įdėkite į šaldytuvą. Po to supjaustykite gabalėliais.
Sumaišykite padažui skirtus produktus. Supilkite padažą į nedidelį indą.
QUOTE(Šilko Šalis @ 2007 05 30, 14:58)
MATSU-SUSHI - sušių ritinėliai su agurkais, avokadais, krevetėmis, žuvų skraiduolių ikrais.
SUSHI RITINĖLIAI
1 porcija
Sudedamosios dalys
50 g apvaliagrūdžių ryžių
100 ml vandens
1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
1 arbatinis šaukštelis smulkaus cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
2-3 salotų lapai
1/2 - 1 arbatinis šaukštelis wasabi arba
2 arbatiniai šaukšteliai paprastų krienų
75 g išlukštentų krevečių
Padažas
1 valgomasis šaukštas kinietiškos sojos
1 valgomasis šaukštas vandens
1 valgomasis šaukštas smulkaus cukraus
1/2 - 1 arbatinis šaukštelis susmulkintų šviežių imbierų
Išvirkite vandenyje ryžius, laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nuorodų. Leiskite ryžiams atvėsti.
Sudėkite salotų lapus į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame 30 sekundžių. Išimkite salotas ir išdėliokite jas keturkampio forma taip, kad lapai dengtų vieni kitus. Supjaustykite krevetes į smulkesnius gabalėlius.
Sumaišykite ryžius su prieskoniais ir užtepkite gautą masę ant lapų, taip, kad per vdurį būtų krevetės, palikite vieną kelių centimetrų pločio kraštą neužteptą. Suvyniokite krevetes į kietą ritinį ir įdėkite į šaldytuvą. Po to supjaustykite gabalėliais.
Sumaišykite padažui skirtus produktus. Supilkite padažą į nedidelį indą.
SUSHI RITINĖLIAI
1 porcija
Sudedamosios dalys
50 g apvaliagrūdžių ryžių
100 ml vandens
1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
1 arbatinis šaukštelis smulkaus cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
2-3 salotų lapai
1/2 - 1 arbatinis šaukštelis wasabi arba
2 arbatiniai šaukšteliai paprastų krienų
75 g išlukštentų krevečių
Padažas
1 valgomasis šaukštas kinietiškos sojos
1 valgomasis šaukštas vandens
1 valgomasis šaukštas smulkaus cukraus
1/2 - 1 arbatinis šaukštelis susmulkintų šviežių imbierų
Išvirkite vandenyje ryžius, laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nuorodų. Leiskite ryžiams atvėsti.
Sudėkite salotų lapus į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame 30 sekundžių. Išimkite salotas ir išdėliokite jas keturkampio forma taip, kad lapai dengtų vieni kitus. Supjaustykite krevetes į smulkesnius gabalėlius.
Sumaišykite ryžius su prieskoniais ir užtepkite gautą masę ant lapų, taip, kad per vdurį būtų krevetės, palikite vieną kelių centimetrų pločio kraštą neužteptą. Suvyniokite krevetes į kietą ritinį ir įdėkite į šaldytuvą. Po to supjaustykite gabalėliais.
Sumaišykite padažui skirtus produktus. Supilkite padažą į nedidelį indą.
va labai idomu kaip i salotu lapus vyksta sis sushi viniojimo procesas.. labai noreciau pabandyti, bet nedristu..
Gal kas koki fotoreportaza darot?
as ir daznai sushio pasigaminu. man su lasisa ir avokadais bei agurkais labai patinka. nors paskutini karta avokadas kartokas buvo.
super, kad atradau sita tema, nes niekaip nesuprasdavau, kodel negaliu soju padazo naudot - jis per astrus man buvo. tai po keliu kartu sumasciau, kad reikia skiest. o dabar ir cia skaitau - skiesti ji vistik reikia.
bandau ikelt pirmo karto nuotraukas (gal nelabai vykes, bet pirmas namie gamintas sushi):
photo id=wwskbwdbgqrdbqgxfdbswrdsffkq type=vi style=1 align=no link=photo
dar labai noriu ismokt pasigamint kalifornijos sushi - ten kur nera lapo (nors jis man labai gardus!).
Papildyta:
kazkodel nuotrauka neisideda...
super, kad atradau sita tema, nes niekaip nesuprasdavau, kodel negaliu soju padazo naudot - jis per astrus man buvo. tai po keliu kartu sumasciau, kad reikia skiest. o dabar ir cia skaitau - skiesti ji vistik reikia.
bandau ikelt pirmo karto nuotraukas (gal nelabai vykes, bet pirmas namie gamintas sushi):
photo id=wwskbwdbgqrdbqgxfdbswrdsffkq type=vi style=1 align=no link=photo
dar labai noriu ismokt pasigamint kalifornijos sushi - ten kur nera lapo (nors jis man labai gardus!).
Papildyta:
QUOTE(monikaz @ 2007 06 10, 20:29)
as ir daznai sushio pasigaminu. man su lasisa ir avokadais bei agurkais labai patinka. nors paskutini karta avokadas kartokas buvo.
super, kad atradau sita tema, nes niekaip nesuprasdavau, kodel negaliu soju padazo naudot - jis per astrus man buvo. tai po keliu kartu sumasciau, kad reikia skiest. o dabar ir cia skaitau - skiesti ji vistik reikia.
bandau ikelt pirmo karto nuotraukas (gal nelabai vykes, bet pirmas namie gamintas sushi):
photo id=wwskbwdbgqrdbqgxfdbswrdsffkq type=vi style=1 align=no link=photo
dar labai noriu ismokt pasigamint kalifornijos sushi - ten kur nera lapo (nors jis man labai gardus!).
super, kad atradau sita tema, nes niekaip nesuprasdavau, kodel negaliu soju padazo naudot - jis per astrus man buvo. tai po keliu kartu sumasciau, kad reikia skiest. o dabar ir cia skaitau - skiesti ji vistik reikia.
bandau ikelt pirmo karto nuotraukas (gal nelabai vykes, bet pirmas namie gamintas sushi):
photo id=wwskbwdbgqrdbqgxfdbswrdsffkq type=vi style=1 align=no link=photo
dar labai noriu ismokt pasigamint kalifornijos sushi - ten kur nera lapo (nors jis man labai gardus!).
kazkodel nuotrauka neisideda...