[QUOTE]
cia taip viskas aiškiai parodyta,reikes pasigaminti
Mes su vyru nusprendėme pasibovyti savaitgalio vakarą:
Imbiero ir ridiko neturėjome, suėjo avokadas ir agurkas, likę nuo sušio sruošimo Dariau 3 rūšių: lašia+agurkas, omletas + avokadas, krabų lazdelės+avokadas. Ryžius naudojau Skanėjos. Wasabi iš miltukų susimaišiau. Niam niam ... Beje, turėjome tik paprastą sojų padažą, tai teko skiesti (jau kažkas minėjo šioje temoje, kad skiesti reikia). Skanumėlis, kuriuo retyskiais smagu paįvairinti racioną bei padžiuginti skrandį
Vaizdas iš arčiau:
Imbiero ir ridiko neturėjome, suėjo avokadas ir agurkas, likę nuo sušio sruošimo Dariau 3 rūšių: lašia+agurkas, omletas + avokadas, krabų lazdelės+avokadas. Ryžius naudojau Skanėjos. Wasabi iš miltukų susimaišiau. Niam niam ... Beje, turėjome tik paprastą sojų padažą, tai teko skiesti (jau kažkas minėjo šioje temoje, kad skiesti reikia). Skanumėlis, kuriuo retyskiais smagu paįvairinti racioną bei padžiuginti skrandį
Vaizdas iš arčiau:
QUOTE(avectra @ 2007 02 17, 21:03)
Mes su vyru nusprendėme pasibovyti savaitgalio vakarą:
Imbiero ir ridiko neturėjome, suėjo avokadas ir agurkas, likę nuo sušio sruošimo Dariau 3 rūšių: lašia+agurkas, omletas + avokadas, krabų lazdelės+avokadas. Ryžius naudojau Skanėjos. Wasabi iš miltukų susimaišiau. Niam niam ... Beje, turėjome tik paprastą sojų padažą, tai teko skiesti (jau kažkas minėjo šioje temoje, kad skiesti reikia). Skanumėlis, kuriuo retyskiais smagu paįvairinti racioną bei padžiuginti skrandį
Vaizdas iš arčiau:
Imbiero ir ridiko neturėjome, suėjo avokadas ir agurkas, likę nuo sušio sruošimo Dariau 3 rūšių: lašia+agurkas, omletas + avokadas, krabų lazdelės+avokadas. Ryžius naudojau Skanėjos. Wasabi iš miltukų susimaišiau. Niam niam ... Beje, turėjome tik paprastą sojų padažą, tai teko skiesti (jau kažkas minėjo šioje temoje, kad skiesti reikia). Skanumėlis, kuriuo retyskiais smagu paįvairinti racioną bei padžiuginti skrandį
Vaizdas iš arčiau:
Super atrodo Bandysiu ir as kita savaite daryti sushi
O su kuo skiesti sojos padaza reikia ir kokiu santykiu?
Gal butu galima suzinoti kaip kepei omleta?
Norint paruosti Nigiri sushi,reikia siu ingridientu
apvaliu,kibiu japonisku ryziu 350g
vandens 450 ml
ryziu acto
cukraus
druskos
vasabi milteliu arba pastos
sviezios tuno file
sviezios lasisos file
kreveciu
tamsaus soju padazo
marinuoto imbiero skilteliu
pagrindinis sushi ingridientas -ryziai, ju paruosimas:
ryzius kruopsciai nuplauti tekanciu vandeniu ir gerai nuvarvinti (patariama perplauti 8 kartus) juos uzvirinti 400ml vandens. Puoda gerai uzdengti ir ant nedideles ugnies ryzius virinti 15 min. nukelti nuo ugnies ir palikti 20 min pastoveti (geriausia puoda apdengti ranksluosciu).
Pasildyti 5 s. ryziu acto su 1 s. cukraus ir druskos, ipilti 1 s. vandens ir maisyti kol susidarys vienalytis tirpalas.Ryzius sudeti i plokscia inda ir nuolat slakstyti acto tirpalu.
Vasabi miltelius ismaisyti nedideliame kiekyje vandens,kol susidarys tirsta mase.
Zuvi supjaustyti gabaleliais
Rankas siek tiek sudrekinti actu ir is atausintu ryziu formuoti pailgus,slyvos dydzio rutulius.
gabaleli zuvies arba krevetes padazyti vasabi tirpale ir prilipinti ant ryziu
tai paprasciausia ir lengviausiai pagaminama sushi rusis- nigiri
Sushi valgomas padazant gabaleli i sojos padaza,kuriame ismaisytas nedidelis kiekis vasabi pastos. Tarp gabaleliu uzkandama marinuotu imbieru,kad pajusti sekancio gabalelio skoni.Sushi pateikiamas kambario temperaturos. NIEKADA nevalgykite ka tik isimto is saldytuvo,nes neatsiskleis tikrasis skonis.
Papildyta:
Norint pagaminti Maki sushi reikes visu anksciau isvardintu ingridientu +
Nori lapu
agurko
virtos morkos
sezamo seklu
Dedame Nori lapa ant bambukinio padekliuko ir 2/3 padengiame nestoru ryziu sluoksniu
dedame pageidaujama idara
nepadengta ryziais krasteli sudrekiname vandeniu,ryzius pabarstome sezamo seklomis ir atsargiai prilaikant vyniojame
Sushi gatavas
Supjaustome i lygius norimo dydzio gabalelius, pjaustome atsargiai sudrekintu peiliu
Papildyta:
stai kas gavosi
si karta gavosi ryziai per skysti. cia antras bandymas. pirmas sekesi geriau
apvaliu,kibiu japonisku ryziu 350g
vandens 450 ml
ryziu acto
cukraus
druskos
vasabi milteliu arba pastos
sviezios tuno file
sviezios lasisos file
kreveciu
tamsaus soju padazo
marinuoto imbiero skilteliu
pagrindinis sushi ingridientas -ryziai, ju paruosimas:
ryzius kruopsciai nuplauti tekanciu vandeniu ir gerai nuvarvinti (patariama perplauti 8 kartus) juos uzvirinti 400ml vandens. Puoda gerai uzdengti ir ant nedideles ugnies ryzius virinti 15 min. nukelti nuo ugnies ir palikti 20 min pastoveti (geriausia puoda apdengti ranksluosciu).
Pasildyti 5 s. ryziu acto su 1 s. cukraus ir druskos, ipilti 1 s. vandens ir maisyti kol susidarys vienalytis tirpalas.Ryzius sudeti i plokscia inda ir nuolat slakstyti acto tirpalu.
Vasabi miltelius ismaisyti nedideliame kiekyje vandens,kol susidarys tirsta mase.
Zuvi supjaustyti gabaleliais
Rankas siek tiek sudrekinti actu ir is atausintu ryziu formuoti pailgus,slyvos dydzio rutulius.
gabaleli zuvies arba krevetes padazyti vasabi tirpale ir prilipinti ant ryziu
tai paprasciausia ir lengviausiai pagaminama sushi rusis- nigiri
Sushi valgomas padazant gabaleli i sojos padaza,kuriame ismaisytas nedidelis kiekis vasabi pastos. Tarp gabaleliu uzkandama marinuotu imbieru,kad pajusti sekancio gabalelio skoni.Sushi pateikiamas kambario temperaturos. NIEKADA nevalgykite ka tik isimto is saldytuvo,nes neatsiskleis tikrasis skonis.
Papildyta:
Norint pagaminti Maki sushi reikes visu anksciau isvardintu ingridientu +
Nori lapu
agurko
virtos morkos
sezamo seklu
Dedame Nori lapa ant bambukinio padekliuko ir 2/3 padengiame nestoru ryziu sluoksniu
dedame pageidaujama idara
nepadengta ryziais krasteli sudrekiname vandeniu,ryzius pabarstome sezamo seklomis ir atsargiai prilaikant vyniojame
Sushi gatavas
Supjaustome i lygius norimo dydzio gabalelius, pjaustome atsargiai sudrekintu peiliu
Papildyta:
stai kas gavosi
si karta gavosi ryziai per skysti. cia antras bandymas. pirmas sekesi geriau
Na va pasakojimas apie tai,kaip mes namie dareme susi:)
Pirmiausia nuvykome su sunaiteliu i Maxima Akropoli ir nusipirkome ingredientu:
Kibus ryziai "Sushi" 3.99
Avokadas 1.99
Marinuoti imbierai 5.99
Zalieji krienai "Wassabi" 12.99
Juros dumbliu lapeliai "Nori" 10.99
Japoniskas ryziu actas 6.49
Baltyminiai ikriukai 2.99
Snieginio krabo mesa 3.99
Agurkas 3.99
Viso: 53.41 (na dar is saldiklio issiemiau sudytos lasisos gabaliuka,kiek kainuoja nebepamenu,pati juk sudziau )
Nus galite sakyti,kad tai daugokai kainuoja,bet tada japonu restorane nebuvote:)
Be to kai kurie produktai yra naudojame ne viena karta:krienai,imbieras,dumbliu lapai,actas (ju yra nemazai ir uztenka keliems kartams)
Tada mano sunaitelis pasiskambino savo draugeliui,kuris dirba "Miyako" restorane ir pakviete mane mokyti:) Jis viska dare,o mes ziurejome.Na ir stai kas gavosi:)
Patikekit man ir mano MB labai patinka,o va sunus visu paragavo po viena ir padekojes prisigamino sumustiniu su lasisa
Pirmiausia nuvykome su sunaiteliu i Maxima Akropoli ir nusipirkome ingredientu:
Kibus ryziai "Sushi" 3.99
Avokadas 1.99
Marinuoti imbierai 5.99
Zalieji krienai "Wassabi" 12.99
Juros dumbliu lapeliai "Nori" 10.99
Japoniskas ryziu actas 6.49
Baltyminiai ikriukai 2.99
Snieginio krabo mesa 3.99
Agurkas 3.99
Viso: 53.41 (na dar is saldiklio issiemiau sudytos lasisos gabaliuka,kiek kainuoja nebepamenu,pati juk sudziau )
Nus galite sakyti,kad tai daugokai kainuoja,bet tada japonu restorane nebuvote:)
Be to kai kurie produktai yra naudojame ne viena karta:krienai,imbieras,dumbliu lapai,actas (ju yra nemazai ir uztenka keliems kartams)
Tada mano sunaitelis pasiskambino savo draugeliui,kuris dirba "Miyako" restorane ir pakviete mane mokyti:) Jis viska dare,o mes ziurejome.Na ir stai kas gavosi:)
Patikekit man ir mano MB labai patinka,o va sunus visu paragavo po viena ir padekojes prisigamino sumustiniu su lasisa
Ir aš vakar dariau suši su lašiša, avokadu, omletu ir agurku
O omletą iškepiau labai paprastai - šakute išplakiau 3 kiaušinius, supyliau į įkaitintą mažą keptuvę, kad gautųsi ~ 1 cm storio omletas, pabarsčiau druska ir kepiau ant vidutinės ugnies, kol apkepė apačia, tada apverčiau ir dar pakepiau. Praaušusį supjausčiau juostelėmis
O omletą iškepiau labai paprastai - šakute išplakiau 3 kiaušinius, supyliau į įkaitintą mažą keptuvę, kad gautųsi ~ 1 cm storio omletas, pabarsčiau druska ir kepiau ant vidutinės ugnies, kol apkepė apačia, tada apverčiau ir dar pakepiau. Praaušusį supjausčiau juostelėmis
mergytes, o jus dedat siltus ar atvesusius ryzius ant nori?
dariau sushi pirma karta, bet ryziai man gavosi gana sprangus. ar gali buti del to, kad nepyliau ryziu acto? ka dar reikia su tais ryziais daryti?
QUOTE(Undzinka @ 2007 03 22, 17:24)
Na va pasakojimas apie tai,kaip mes namie dareme susi:)
Pirmiausia nuvykome su sunaiteliu i Maxima Akropoli ir nusipirkome ingredientu:
Kibus ryziai "Sushi" 3.99
Avokadas 1.99
Marinuoti imbierai 5.99
Zalieji krienai "Wassabi" 12.99
Juros dumbliu lapeliai "Nori" 10.99
Japoniskas ryziu actas 6.49
Baltyminiai ikriukai 2.99
Snieginio krabo mesa 3.99
Agurkas 3.99
Viso: 53.41 (na dar is saldiklio issiemiau sudytos lasisos gabaliuka,kiek kainuoja nebepamenu,pati juk sudziau )
Nus galite sakyti,kad tai daugokai kainuoja,bet tada japonu restorane nebuvote:)
Be to kai kurie produktai yra naudojame ne viena karta:krienai,imbieras,dumbliu lapai,actas (ju yra nemazai ir uztenka keliems kartams)
Tada mano sunaitelis pasiskambino savo draugeliui,kuris dirba "Miyako" restorane ir pakviete mane mokyti:) Jis viska dare,o mes ziurejome.Na ir stai kas gavosi:)
Patikekit man ir mano MB labai patinka,o va sunus visu paragavo po viena ir padekojes prisigamino sumustiniu su lasisa
Pirmiausia nuvykome su sunaiteliu i Maxima Akropoli ir nusipirkome ingredientu:
Kibus ryziai "Sushi" 3.99
Avokadas 1.99
Marinuoti imbierai 5.99
Zalieji krienai "Wassabi" 12.99
Juros dumbliu lapeliai "Nori" 10.99
Japoniskas ryziu actas 6.49
Baltyminiai ikriukai 2.99
Snieginio krabo mesa 3.99
Agurkas 3.99
Viso: 53.41 (na dar is saldiklio issiemiau sudytos lasisos gabaliuka,kiek kainuoja nebepamenu,pati juk sudziau )
Nus galite sakyti,kad tai daugokai kainuoja,bet tada japonu restorane nebuvote:)
Be to kai kurie produktai yra naudojame ne viena karta:krienai,imbieras,dumbliu lapai,actas (ju yra nemazai ir uztenka keliems kartams)
Tada mano sunaitelis pasiskambino savo draugeliui,kuris dirba "Miyako" restorane ir pakviete mane mokyti:) Jis viska dare,o mes ziurejome.Na ir stai kas gavosi:)
Patikekit man ir mano MB labai patinka,o va sunus visu paragavo po viena ir padekojes prisigamino sumustiniu su lasisa
O kas ten tie juodi, viduryje lėkštės, kaip didelės džiovintos slyvos?
Šiaip man rodos yra vienas skirtumas tarp šitų syšių ir paprastų lietuvaičių gaminamų - sujungimo vieta, ji neturi būti matoma Atitaikyti gerą kiekį matyt ir yra didžiausias menas
Beje, o nori lapą šlapinti reikia ar ne toj vietoj kur jugsis? Ir blizgiaja ar ne puse į išorę jį reikia dėti?
na va, prisiruosiau ir as pabandyti si gardumyna pagaminti namuciuose, bo dievinu as ji, dievazi
tik va toks pastebejimas pradziai del produktu kainu kadangi esu studente vis dar todel ieskojau kad kuo pigiau sis patiekaliukas apsieitu, tai ryziu acta pirkau IKI parduotuvej, cia jis pigesnis, 4.39 kazkas, wasabi krienai irgi 8.49 (maximoj 12.99 berods), o dumbliu lapus 10.99 (maximoj uzmaciau 20.99, tai net isikibau i lentyna is to isgascio )
va tik klausimelis labai svarbus,[SIZE=14]
mamytes, o kokios proporcijos verdant ryzius, kiek acto pilti??
ir darant idara ar dedat kokiu prieskoniuku, padazo (be wasabi krienu)?? pvz jei idaras yra is avokado agurkelio ir krabu arba kreveciu???
Papildyta:
kazkur skaiciau siame forume jau, kad dumbliu lapa reikia deti blizggia puse ant serveteles(padekliuko)
tik va toks pastebejimas pradziai del produktu kainu kadangi esu studente vis dar todel ieskojau kad kuo pigiau sis patiekaliukas apsieitu, tai ryziu acta pirkau IKI parduotuvej, cia jis pigesnis, 4.39 kazkas, wasabi krienai irgi 8.49 (maximoj 12.99 berods), o dumbliu lapus 10.99 (maximoj uzmaciau 20.99, tai net isikibau i lentyna is to isgascio )
va tik klausimelis labai svarbus,[SIZE=14]
mamytes, o kokios proporcijos verdant ryzius, kiek acto pilti??
ir darant idara ar dedat kokiu prieskoniuku, padazo (be wasabi krienu)?? pvz jei idaras yra is avokado agurkelio ir krabu arba kreveciu???
Papildyta:
QUOTE(Papooga @ 2007 04 03, 08:05)
O kas ten tie juodi, viduryje lėkštės, kaip didelės džiovintos slyvos?
Šiaip man rodos yra vienas skirtumas tarp šitų syšių ir paprastų lietuvaičių gaminamų - sujungimo vieta, ji neturi būti matoma Atitaikyti gerą kiekį matyt ir yra didžiausias menas
Beje, o nori lapą šlapinti reikia ar ne toj vietoj kur jugsis? Ir blizgiaja ar ne puse į išorę jį reikia dėti?
Šiaip man rodos yra vienas skirtumas tarp šitų syšių ir paprastų lietuvaičių gaminamų - sujungimo vieta, ji neturi būti matoma Atitaikyti gerą kiekį matyt ir yra didžiausias menas
Beje, o nori lapą šlapinti reikia ar ne toj vietoj kur jugsis? Ir blizgiaja ar ne puse į išorę jį reikia dėti?
kazkur skaiciau siame forume jau, kad dumbliu lapa reikia deti blizggia puse ant serveteles(padekliuko)