idedu ir as savo receptuka
5kg nuvalutos ir smulkiai supjaustytos cukinijos ( as sutarkavau plonai per specialia tarka, bet ne siaudeliais)
4 morkos (jas sutarkuoju per suriuii skirta tarka)
4 galvos cesnako
3 cili pipiriukai
marinatas
1stikline acto , 1st ikline aliejaus, 1stikline cukraus ir 100 gr. druskos
viska sumaisome ir laikome 8 val , tai yra lygiai 8 val nei daugiau nei maziau. Po to verdame 20 min ir uzdarome i stiklainius . ir gavosi labai skani , nors ir pakankamai astroka uzkanda prie mesytes
SKANAUS!!
QUOTE(LinVik @ 2010 08 02, 15:17)
Sveikos, gal kas zinot recepta cikiniju ziemai su kitomis darzovemis. Pamenu pernai dariau, emiau 5 darzoviu po lygiai... Bet nepamenu kokiu. Niekur neberandu recepto:) O galva kaip kopustas, pamirsau:)
As darau taip:
2 vidutinio dydzio cukinijos
5 dideles morkos
3 dideli svogunai
4 paprikos
galvute cesnako
0,5stikl acto
0,5stikl aliejaus
3 saukstai cukraus
1 saukstas druskos
puses litro indelis pomidoru padazo arba pastos
keletas kvapiuju pipiru
keletas lauro lapeliu
Cukinijas, paprikas, svoguna supjaustome kubeliais, morkas sutarkuopjame, ir viska ismaisome. Sudedame visus likusius ingridientus ir uzverdame ant silpnos ugnies. Verdame tol, kol mase pasidarys vientisesne, darzoves issileis biski. Supilstome i paruostus stiklainius ir uzdarome.
Sis patiekalas puikiai tinka pagardinti silkei, uzpilti ant apkepintos mesytes, tiesa pasakius as ji isvis salta su duona valgau:)
Jei idesite 1 smulkiai supjaustyta ananasa, gausite panasu i uncle beans uzpila. Labai gardus, saldziarugstis padazas.
Beje, seniau dedavau ir pomidoru, bet pastebejau kad neverta ju gadinti. Skonio jie nepriduoda, o valgant nervina sukietejusios ju zieveles, kaip pleves kokios.
Siais metai dar isbandziau ideti riekuyemis pjaustytu agurku, tik acto pyliau daugiau biski tada. Irgi be galo skanu.
Dar pridursiu, kad is cia mano isvardytu produktu kiekio iseina 5 0,7l talpos stiklainiai:)
Bandysiu: kibiras supjaustytų cukinijų, 1 kg cukraus, 1 l ananasų sulčių.
QUOTE(Agniska @ 2011 08 03, 20:02)
Agniska -a č i ū Tau už ydomią nuorodą man ji labai patiko,o greičiau man reikėjo tokio receto
dariau cukinijas su obuoliais,labai patiko,tiksliu proporciju nezinau,bet cia galima improvizuot skanumelis
2 kg obuoliu
apie 1 kg cukinijos.
puse citrinos
apelsinas 1 arba 2
1 kg cukraus.
obuoliai nulupami ir pjaustomi skiltelem,apipilama puse kg cukraus ir paliekama kelioms valandoms.taip pat ir su cukinijom-pjaustyt kubeliais,apipilt likusiu cukrum,palikti pastoveti.
veliau nupilamos sultys nuo obuoliu ir cukiniju ir uzverdamos(sulciu visu man buvo siek tiek daugoka,skystoka gavosi,tad dali sulciu reiktu nupilt)dedama 2/3 obuoliu,bebaigiant virti dedama likusi dalis obuoliu,paverdama 10min,dedama cukinijos,paverdama 10min ir dedama kubeliais pjaustytas apelsinas su citrina,paverdama 10min ir viskas niam niam arba i stiklainius
2 kg obuoliu
apie 1 kg cukinijos.
puse citrinos
apelsinas 1 arba 2
1 kg cukraus.
obuoliai nulupami ir pjaustomi skiltelem,apipilama puse kg cukraus ir paliekama kelioms valandoms.taip pat ir su cukinijom-pjaustyt kubeliais,apipilt likusiu cukrum,palikti pastoveti.
veliau nupilamos sultys nuo obuoliu ir cukiniju ir uzverdamos(sulciu visu man buvo siek tiek daugoka,skystoka gavosi,tad dali sulciu reiktu nupilt)dedama 2/3 obuoliu,bebaigiant virti dedama likusi dalis obuoliu,paverdama 10min,dedama cukinijos,paverdama 10min ir dedama kubeliais pjaustytas apelsinas su citrina,paverdama 10min ir viskas niam niam arba i stiklainius
turiu nukopinus agurku su garstyciomis recepta, labai skaniai gavosi, kaip manot gal cukinjas taip galima daryt?
Peraugusius agurkus konservuoju pagal draugės receptą. Su garstyčiomis, bet gaunasi ne tokie aštrūs kaip atrodo. Pernai pabandymui kokius 6 stiklainiukus pasidariau, bet šeimai patiko ir buvo per mažai, tai šiemet jau dabar 13 stiklainiukų turiu, o dar iki konservavimo pabaigos toli šaukia.
Taigi:
6 kg agurkų
1 kg cukraus
2 litrai vandens
6 šaukštai druskos
0,5 litro acto
garstyčių indelis (paprastai būna apie 180-190 gramų ir autorė rekomenduoja Suslavičiaus)
Agurkus nulupti ir supjaustyti, jei sėklos jau peraugusios, tai dalį jų galima pašalinti.
Paruošti marinatą ir juo dar karštu užpilti agurkus. Užpiltus agurkus galima palikti nakčiai ramybėje. Kitą dieną visą turinį pakaitinti ir supilti į pasterizuotus stiklainius.
Peraugusius agurkus konservuoju pagal draugės receptą. Su garstyčiomis, bet gaunasi ne tokie aštrūs kaip atrodo. Pernai pabandymui kokius 6 stiklainiukus pasidariau, bet šeimai patiko ir buvo per mažai, tai šiemet jau dabar 13 stiklainiukų turiu, o dar iki konservavimo pabaigos toli šaukia.
Taigi:
6 kg agurkų
1 kg cukraus
2 litrai vandens
6 šaukštai druskos
0,5 litro acto
garstyčių indelis (paprastai būna apie 180-190 gramų ir autorė rekomenduoja Suslavičiaus)
Agurkus nulupti ir supjaustyti, jei sėklos jau peraugusios, tai dalį jų galima pašalinti.
Paruošti marinatą ir juo dar karštu užpilti agurkus. Užpiltus agurkus galima palikti nakčiai ramybėje. Kitą dieną visą turinį pakaitinti ir supilti į pasterizuotus stiklainius.
QUOTE(regna @ 2011 08 08, 21:46)
Agniska -a č i ū Tau už ydomią nuorodą man ji labai patiko,o greičiau man reikėjo tokio receto
Aš jau pasidariau,tikrai skanu....
Merginos mano uosvienyte dave toki elementaru recepta tik neskaiciau temos ir nzn ar nepasikartosiu,bet kadangi cukinija su marinatu ir visokiu kitokiu jau pasidariau o ju dar vis nelabai mazeja todel pamaniau,kad jei kas megsta ananasines cukinijas taigi taip:
Nusiperkame ananasu sulciu 100%,uzviriname ir kol laiko yra iki uzvirimo paruosiame cukinijas,sudedame i indukus o jau uzvirus sultims uzpilame tiesog i stiklainiukus su cukinijom,uzsukam,apverciam ir uzdengiam iki atvesimo.Stai taip paprasta ir greita ir skanu
Nusiperkame ananasu sulciu 100%,uzviriname ir kol laiko yra iki uzvirimo paruosiame cukinijas,sudedame i indukus o jau uzvirus sultims uzpilame tiesog i stiklainiukus su cukinijom,uzsukam,apverciam ir uzdengiam iki atvesimo.Stai taip paprasta ir greita ir skanu
Reiks pabandyt, atrodo labai lengvai ir skaniai
QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2011 08 16, 15:36)
Merginos mano uosvienyte dave toki elementaru recepta tik neskaiciau temos ir nzn ar nepasikartosiu,bet kadangi cukinija su marinatu ir visokiu kitokiu jau pasidariau o ju dar vis nelabai mazeja todel pamaniau,kad jei kas megsta ananasines cukinijas taigi taip:
Nusiperkame ananasu sulciu 100%,uzviriname ir kol laiko yra iki uzvirimo paruosiame cukinijas,sudedame i indukus o jau uzvirus sultims uzpilame tiesog i stiklainiukus su cukinijom,uzsukam,apverciam ir uzdengiam iki atvesimo.Stai taip paprasta ir greita ir skanu
Nusiperkame ananasu sulciu 100%,uzviriname ir kol laiko yra iki uzvirimo paruosiame cukinijas,sudedame i indukus o jau uzvirus sultims uzpilame tiesog i stiklainiukus su cukinijom,uzsukam,apverciam ir uzdengiam iki atvesimo.Stai taip paprasta ir greita ir skanu
atrodo super paprastas receptukas o cukinijas kaip pjaustom, tarkuojam?geriau stambiau ar smulkiau???
QUOTE(Jolete @ 2011 08 03, 14:20)
Bandysiu: kibiras supjaustytų cukinijų, 1 kg cukraus, 1 l ananasų sulčių.
Ar jau bandėte? Labai smalsu O kokia gaminimo eiga?