Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijų konservavimas

[quote=laizanika,2010 08 07, 23:46]
Ir mes siandien isbandem, bet mums labai patiko. Turim toky neaisku augala, ant seklu pakelio rase cukinija, net ji apvali, nors zalia, zievele tikrai panasi kaip cukinijos.

mes ir turim toki neaisku augala bet jis uzaugo ant moliugo tai apvalus zalias ir yra geltonu juostu labai panasus i arbuza bet tas geltonumas labai ryskus kaip moliugo tai manau moliugai auga netoli cukiniju gal pasidare vaikeli cukinija su moliugu bendra lotuliukas.gif

Cukinija su cesnaku tai super vakar isbandziau tai is 2,5l dariau gavosi 1,5l bet as busiu pamaisius ir cukinija ir patisonus nes pas senele darze visokio velnio yra lotuliukas.gif
siandien dar darysiu tik idomu kiek laiko rusi laikosi?
Atsakyti
O vietoj cukinijos ar tinka agurociai?nes ju daug turiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites. Gal kas darote kompota tik su obuoliais? Kiek cia paskaiciau, taicukinija kompotuidaro su slyvukais geltonais ir pan. O pavyktu kompotas tik obuoliukai ir cukinija? Nes slyvuku neturiu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(romualdyte @ 2010 08 18, 00:09)
O pavyktu kompotas tik obuoliukai ir cukinija? Nes slyvuku neturiu. g.gif

aš manau, kad pavyktų. Iš esmės cukinija kompotui skonio neduoda. Ji pati tampa "kažkuo" biggrin.gif kartais ananasu, kartais persiku. O va obuolių kompote kuo taps, tai mums papasakosit ax.gif
Atsakyti
Sveikos, norėčiau jūsų patarimo.Vat vakar išviriau cukinijų uogienę su ananasų sultimis ir kas man šovė į galvą vietoj parašytos citrinų rūgšties įdėti porą citrinų su žievele..............Paragavu kartokas skonis.Saldumo nė kvapo.Nebežinau ką čia išmąstyti.Gal dėti dar kartelį virti su didesniu kiekiu cukraus, bet kaži ar dings nuo to kas kartumas.Gal kam yra buvusi tokia situacija, būčiau dėkinga jei pasidalintumėt .Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(romualdyte @ 2010 08 17, 23:09)
Sveikos mergaites. Gal kas darote kompota tik su obuoliais? Kiek cia paskaiciau, taicukinija kompotuidaro su slyvukais geltonais ir pan. O pavyktu kompotas tik obuoliukai ir cukinija? Nes slyvuku neturiu. g.gif

jei su rugstesniais obuoliais tai gal ir gautus. Siaip saldziam konservavimui cukinija kiek pastebejau derinama su kazkuo rugstoku - slyvom, svarainiais ir pan.
Atsakyti
QUOTE(markse @ 2010 08 05, 13:42)
Noriu pasiūlyti cukinijų ir paprikų mišrainę žiemai. Na man tai labai skanu. Galima valgyti tiek šaltą su duonyte, tiek šiltą su mėsyte  bigsmile.gif

Aš į šią mišrainę dedu dar svogūnų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(1RUGILE @ 2010 08 18, 10:35)
Sveikos, norėčiau jūsų patarimo.Vat vakar išviriau cukinijų uogienę su ananasų sultimis ir kas man šovė į galvą vietoj parašytos citrinų rūgšties įdėti porą citrinų su žievele..............Paragavu kartokas skonis.Saldumo nė kvapo.Nebežinau ką čia išmąstyti.Gal dėti dar kartelį virti su didesniu kiekiu cukraus, bet kaži ar dings nuo to kas kartumas.Gal kam yra buvusi tokia situacija, būčiau dėkinga jei pasidalintumėt .Ačiū.

1RUGILE,

Jeigu įdėsi cukraus pasikeis skonis,nesijaus ananasų skonio

Tokiu atveju geriau rekėjo spausti sultis citrinos.

Jeigu skanavote karstą uogienę,skonis gali pasikeisti,atvėsus jai

Nuo citrinos ,jeigu nutarkavote tik viršutinį sluoksnį negalėjo gautis kartumas,nebent nusitarkavo baltoji dalis {jis suteikia kartumo}

Atsakyti
QUOTE(manotorija @ 2010 08 18, 13:23)
jei su rugstesniais obuoliais tai gal ir gautus. Siaip saldziam konservavimui cukinija kiek pastebejau derinama su kazkuo rugstoku - slyvom, svarainiais ir pan.

mat kaip... gal tada isties geriau paieskoti kur slyvuku ar kokiu svarainiu. aciu uz patarimus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(markse @ 2010 08 18, 06:06)
aš manau, kad pavyktų. Iš esmės cukinija kompotui skonio neduoda. Ji pati tampa "kažkuo"  biggrin.gif  kartais ananasu, kartais persiku. O va obuolių kompote kuo taps, tai mums papasakosit  ax.gif

jei vis tik paeksperimentuosiu tik su obuoliais-pasidalinsiu patirtim kaip gausis!
Atsakyti
citrina reikejo palaikyt karstam vandeni tada galima det su zievele nesijaucia kartumas, ir su apelsinu tas pats.
o daba nemanau kad kas bepasikeistu. cukrus sugadins viska.

Atsakyti
Sveikutes,

prasau pagalbos...neberandu recepto,kaip pasidaryti cukiniju kompota,kad skonis butu,kaip ananaso doh.gif pries kelis metus dariau ir kazkur nukisau...atsimenu,kad buvo cukinijos, citrina, cukrus ir vanduo g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristinute* @ 2010 08 22, 18:32)
Sveikutes,

prasau pagalbos...neberandu recepto,kaip pasidaryti cukiniju kompota,kad skonis butu,kaip ananaso  doh.gif pries kelis metus dariau ir kazkur nukisau...atsimenu,kad buvo cukinijos, citrina, cukrus ir vanduo  g.gif

As darau su geltonais slyvukais (rudeni su svarainiais) ir cukinijom, tada cukinijos skonis irgi kaip ananaso buna.
Papildyta:
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 12, 10:29)
turiu viena cukiniją, eisiu ir pabandysiu padaryti su česnaku, paragavimui,  žiūrėsiu ar patiks mano šeimynai.

Nepatiko mano seimynai cukinja su cesnaku, o man tai taip ant garbes zodzio, jei kada dar darysiu tai maziau cesnako desiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 24 rugpjūčio 2010 - 07:17