Taigi susipjaustyk cukinijas ir dek i litrini stiklaini,zinosi kiek litru cukinijos
QUOTE(Agniska @ 2010 08 04, 11:29)
Merginos,o as su tundrisku klausimu 5l pjaustytos cukinijos,tai kiek cia bus kg? Nezinau kaip pasisverti
dek is akies ir viso kito pagal skoni, as is pradziu dariau tiksliai pagal recepta tai man per rugstu ir actas gerkle grauzia, bet vis tiek skanu tai dariau antra kart, bet visko dejau pati ragaudama, acto ir cesnaku daug maziau dejau ir druskos daugiau, tai nerealus skonis
QUOTE(Shianakt @ 2010 08 04, 22:23)
dek is akies ir viso kito pagal skoni, as is pradziu dariau tiksliai pagal recepta tai man per rugstu ir actas gerkle grauzia, bet vis tiek skanu tai dariau antra kart, bet visko dejau pati ragaudama, acto ir cesnaku daug maziau dejau ir druskos daugiau, tai nerealus skonis
Aciu Neseniai padariau antra pamaina su kariu,ir neliko cukinijos su pom padazu padaryt Tai lauksiu,kad po savaitgalio parves is kaimo cukinijos
QUOTE(Agniska @ 2010 08 02, 13:08)
Pasidariau su kariu cukinija,tai labai skanu Bet,kad beveik nieko neliko ziemai,tiek daug norinciu buvo ragaut,reiks vel gamint
Agniska, gal gali receptuka Perskaiciau tema nerandu
Marinuotos cukinijos
500g.jaunu cukiniju,
3 svogunai,
3v.š druskos,
Marinatui:
600ml. baltojo vyno acto,
160gcukraus,
5-6 gvaizdikeliai,
lauro lapu
Cukinijas nuplauti,supjaustyti grižinėliais[jeigu sėklos didelės išpjauti.
Morkas ,paruošti supjaustyti giežinėliais.
Svogūnus nulupti,supjaustyti žiedeliais.
Į dubenį sudėt sluoksniais daržoves.
Kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska ir laikyt šaltai pora valandų.
Sūdytas daržoves sudėt į kiaurasamtį,nuplaut tekanciu vandeniu,nuvarvinti.
Į puodą supilti actą,subert cukrų,sumest gvaizdikėlius,laurų lapelius .
Maišant virti,kol cukrus istirps.
Tuomet pavirt pora min.
Daržoves sudėt įstiklainius .
Užpilt marinatuir užsukt dangteliais
Mišrainę galima valgyt po poros men.
500g.jaunu cukiniju,
3 svogunai,
3v.š druskos,
Marinatui:
600ml. baltojo vyno acto,
160gcukraus,
5-6 gvaizdikeliai,
lauro lapu
Cukinijas nuplauti,supjaustyti grižinėliais[jeigu sėklos didelės išpjauti.
Morkas ,paruošti supjaustyti giežinėliais.
Svogūnus nulupti,supjaustyti žiedeliais.
Į dubenį sudėt sluoksniais daržoves.
Kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska ir laikyt šaltai pora valandų.
Sūdytas daržoves sudėt į kiaurasamtį,nuplaut tekanciu vandeniu,nuvarvinti.
Į puodą supilti actą,subert cukrų,sumest gvaizdikėlius,laurų lapelius .
Maišant virti,kol cukrus istirps.
Tuomet pavirt pora min.
Daržoves sudėt įstiklainius .
Užpilt marinatuir užsukt dangteliais
Mišrainę galima valgyt po poros men.
Noriu pasiūlyti cukinijų ir paprikų mišrainę žiemai. Na man tai labai skanu. Galima valgyti tiek šaltą su duonyte, tiek šiltą su mėsyte
2 kg išskrostos cukinijos, 1 kg paprikos, 1 st. aliejaus, 1 st. cukraus, druskos pagal skonį, 0,5 st. acto, 0,5 l. pomidorų padažo (to geresnio).
Viską supjaustyti jums patinkančio dydžio gabalėliais (aš pjaustau pakankamai stambiai, be formos, netvarkingai. Kaip obuolius pyragui ). Viską sudėti (išskyrus actą) į puodą ir virti apie 40 min (čia priklauso nuo daržovių pjaustymo stambumo, na kad daržovės suminkštėtų). Gale supilamas actas. Viskas supilstoma į stiklainius ir uždaroma. Galima pridėti jums patinkančių prieskonių, aš dedu krapų ir petražolių.
Skanaus
2 kg išskrostos cukinijos, 1 kg paprikos, 1 st. aliejaus, 1 st. cukraus, druskos pagal skonį, 0,5 st. acto, 0,5 l. pomidorų padažo (to geresnio).
Viską supjaustyti jums patinkančio dydžio gabalėliais (aš pjaustau pakankamai stambiai, be formos, netvarkingai. Kaip obuolius pyragui ). Viską sudėti (išskyrus actą) į puodą ir virti apie 40 min (čia priklauso nuo daržovių pjaustymo stambumo, na kad daržovės suminkštėtų). Gale supilamas actas. Viskas supilstoma į stiklainius ir uždaroma. Galima pridėti jums patinkančių prieskonių, aš dedu krapų ir petražolių.
Skanaus
o as atradau nete toki gardesi
cukiniju ananasai
10l supjaustytos kubeliais cukinijos
1 kg cukraus
1 saukstas citrinu rugsties
1l 100% ananasu sulciu
cukinijas uzpiltas cukrumi viena para palaikyti vesiai, tada ideti citrinos rugsti ir supilti sultis. uzkaitinti iki virimo ir supilstyti i stiklainius.
cukiniju ananasai
10l supjaustytos kubeliais cukinijos
1 kg cukraus
1 saukstas citrinu rugsties
1l 100% ananasu sulciu
cukinijas uzpiltas cukrumi viena para palaikyti vesiai, tada ideti citrinos rugsti ir supilti sultis. uzkaitinti iki virimo ir supilstyti i stiklainius.
QUOTE(Fairyland @ 2010 08 04, 22:43)
Agniska, gal gali receptuka Perskaiciau tema nerandu
2kg supjaustytu gabaliukais cukiniju,0.5kg pjausytu ziedais svogunu,2 saukstai druskos,stikline cukraus,0.5l acto,0.5l vandens,saukstelis maltu pipiru ir 20g kario.Viska sumaisyt ir palikt 12-16h(as saldytuve laikau).Po to pakaitint 5min ir i stiklainiukus
QUOTE(Agniska @ 2010 08 05, 15:16)
2kg supjaustytu gabaliukais cukiniju,0.5kg pjausytu ziedais svogunu,2 saukstai druskos,stikline cukraus,0.5l acto,0.5l vandens,saukstelis maltu pipiru ir 20g kario.Viska sumaisyt ir palikt 12-16h(as saldytuve laikau).Po to pakaitint 5min ir i stiklainiukus
Aciu Butinai pasidarysiu
QUOTE(Agniska @ 2010 08 04, 11:29)
Merginos,o as su tundrisku klausimu 5l pjaustytos cukinijos,tai kiek cia bus kg? Nezinau kaip pasisverti
Man irgi idomu, kokio dydzio kubiukais pjaustot? Stambiai ar smulkiau? Ar labai sukrenta patroskinus?
Agniska, užtenka 5 min pakaitinti??? laikytųsi ilgai?
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 08 05, 14:36)
o as atradau nete toki gardesi
cukiniju ananasai
10l supjaustytos kubeliais cukinijos
1 kg cukraus
1 saukstas citrinu rugsties
1l 100% ananasu sulciu
cukinijas uzpiltas cukrumi viena para palaikyti vesiai, tada ideti citrinos rugsti ir supilti sultis. uzkaitinti iki virimo ir supilstyti i stiklainius.
cukiniju ananasai
10l supjaustytos kubeliais cukinijos
1 kg cukraus
1 saukstas citrinu rugsties
1l 100% ananasu sulciu
cukinijas uzpiltas cukrumi viena para palaikyti vesiai, tada ideti citrinos rugsti ir supilti sultis. uzkaitinti iki virimo ir supilstyti i stiklainius.
Ar sita kas gaminote jau