Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijų konservavimas

QUOTE(Camielle @ 2011 08 28, 21:53)
Super šis receptukas, darau jau nebe pirmi metai, o dėl acto sutinku, nededu tiek, po pirmojo bandymo...nes man nevalgoma tampa  doh.gif

Per vėlai perskaičiau dėl acto, jau išpilsčiau į stiklainius. Labai jautėsi ir kvapas acto, ir skonis doh.gif O jei gaminant visai be acto g.gif

Čia apie šį:
Sudetis:

5 litrai pjaustytos kubeliais cukinijos,
0,5 stiklines aliejaus,
0,5 stiklines acto ( galite maziau ar daugiau, cia pagal skoni, bet turetu buti astroka),
2 saukstai cukraus,
1 kupinas saukstas druskos,
0,5 litro pomidoru padazo,
0,5 stiklines smulkinto cesnako.

Cukınıjas supjaustyti ir trumpai patroskinti su aliejumi (apıe 5 mın), ideti acta, cukru ir druska, patroskinti dar 5 mın, ideti pomidoru padaza ir vel patroskinti. Jei norit, kad cukinijos labiau issileistu, tai galit ilgiau, bet man skanu neissileidusios. Pabaigoje sudeti cesnaka ir dar apie 10 mın patroskinti!!! Galima iskarto deti i stıklainius arba valgyti!!! Labai skanu ir salta!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Kere_: 26 rugpjūčio 2012 - 16:48
Aš visur naudoju blenderiu suplaktus pomidorus, kur reikia pomidorų padažo.Gaunasi puikiai.neseniai dariau morkų ir cukinijų uogienę, visai neblogas skonis.Išbandžiau darant blynelius (įdaras varškė ir ši uogienė)man patiko.Manau tiks pyragų pertepimui.
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 09 09, 14:18)
Sveikos 4u.gif Gal kuri darėte cukinijų ananasus pagal kažkurios, sorry nepamenu SM receptuką ? Na pagal šį receptą:
5 kg kubeliais pjaustytos isvalytos ir nuluptos cukinijos (kubeliu dydis nesvarbus,kas kaip megsta),
1 litras ananasu sulciu (geriausia 100 proc., bet tokiu niekad negaunu,tai darau is kokiu gaunu),
1 v.s. citrinos rugsteles,
1 kg cukraus.



ar tinka tokios kaip Elmenhorster sultys?
Atsakyti
Laba diena mergaites:)

va skaiciau skaiciau ka cia visos siulet ir pameginau padaryt:) pirmiausiai ismeginau mildazytes ta recepta pilnai pagal aprasyma, tai man gavosi tokios stiprios kad ne tas zodis, per stipriai atstas man jautesi. tai as padidinau vandens kieki:
5 stiklines vandes
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1.5 v. s. druskos

ir zinokit super:) eisiu dabbar su siuo receptu marinuot agurkelius:) turetu ir but super:) cia visko prisieksperimentavau:) pasidarau pora slovikeliu ir pora dienu palaikau ir einu ragaut ir taip atsirinkinejau kas skaniausiai:) nes siemet pas mane pirma karta tokios naujoves niekad iki to nesu nieko darius:) linkiu ir jums sekmes:)
Atsakyti
su ananasu sultimis pasidariau..
o kazi jei kitas daryciau su apelsinu sultimis? nesat bande?
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2012 08 28, 19:20)
su ananasu sultimis pasidariau..
o kazi jei kitas daryciau su apelsinu sultimis? nesat bande?

As visada darau su apelsinu sultim. Nesu bandziusi su ananasu, bet sake, kad su apelsinu skaniau.
Atsakyti
Tai neiprastas ir pikantiškas ,labai kvepiantis desertas,kurio stiklainėlis puikiai tinka dovanoti švenčių proga,pavyzdžiui kalėdom.....kadangi dabar cukinijų metas,tai pats laikas ruošti dovanas žiemai...

1 didelė cukinija
3 citrinos
200 g migdolų
200 g tamsių razinų
0,5 kg cukraus.

Cukiniją nulupti ir supjaustyti kubeliais, įdėti supjaustytas citrinas (vieną nenuluptą, o dvi nuluptas), suberti riešutus ir razinas.
Aš migdolus nuplikiau verdančiu vandeniu ir nulupau odeles. Nors tai nėra būtina.
Viską užpilti cukrum ir palikti per naktį.
Užvirus, pavirti apie 7-8 min. ir sudėti į stiklainiukus.
Laikyti geriau šaldytuve. Turėsite labai kvepiantį ir skanų desertą....

user posted image

recepta radau jolankos bloge.
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2012 08 28, 20:46)
As visada darau su apelsinu sultim. Nesu bandziusi su ananasu, bet sake, kad su apelsinu skaniau.

Ir as pasidariau su ananasu sultim, patiko, tai zadejau dar daryti smile.gif . Kadangi perskaiciau, kad su apelsinu dar skaniau, tai pasidarysiu ir su apelsinu sultim biggrin.gif
Atsakyti
Hm... esu dėjus migdolus į vyšnių uogienę. Pastebėjimas: virti migdolai-nei kvapo, nei skonio. Sakyčiau netgi neskanūs.
O jei dėt visai pabaigoj, kad neperkaistų-pavojus kad atsiras kirminų. Taip man buvo nutikę su obuolių sūriais... Išmečiau lauk visą rudens darbą vienais metais.
Kaip šitoj cukinijų-nežinau.
Atsakyti
QUOTE(902 @ 2012 09 21, 21:53)
man buvo nutikę su obuolių sūriais... Išmečiau lauk visą rudens darbą vienais metais.
Kaip šitoj cukinijų-nežinau.


Na, galėčiau pasiginčyti dėl obuolių sūrio su migdolais. Darau beveik kiekvienais metais sūriukus su migdolais - niekad nereikėjo jų išmesti. Viskas priklauso nuo to, kur tu juos padėjai saugoti ilgesniam laikui.
Atsakyti
siame cukiniju deserte migdolai lieka svelnaus skonio,truputi saldarugsciai...zodziu viskas ten labai skanu 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2012 09 22, 12:57)
Na, galėčiau pasiginčyti dėl obuolių sūrio su migdolais. Darau beveik kiekvienais metais sūriukus su migdolais - niekad nereikėjo jų išmesti. Viskas priklauso nuo to, kur tu juos padėjai saugoti ilgesniam laikui.

tada dariau su kitais riešutais ne su migdolais. Ir jie buvo džiūvimo procese sviestiniam popieriuj ir vartomi. Viskas buvo taip kaip reikia. Pastebėjau skardant po virtuvę tuos drugelius. Maistinės kandys ar kaip jie ten vadinasi. Nesupratau iš kur. Tik kai sugalvojau prasipjaut sudžiūvusio sūrio net loštelėjau. Buvo pilni kirminukų baltų. Esu ir anksčiau darius su visokiais riešutais ir sėklom, nieko blogo nenutikdavo. O kaip taip gavosi tais metais... nė nežinau. Ir virti migdolai tikrai neskanūs nei braškių nei vyšnių uogienėj. Neperėmė visiškai jokio skonio, o savąjį prarado. Gal tose cukinijose kitaip, nežinau... sužinot, aišku tik vienas būdas... bet greičiausiai to recepto nemėginsiu... nors išsisaugojau jį. Cukinijos baigiasi... o man da jų į pomidorus reikia. Galvoju dar ir apie ananasines...
Atsakyti