Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijų konservavimas

QUOTE(lolanta @ 2011 09 20, 20:48)
Na niekaip nesusigaudau su ta cukinija su ananasais schmoll.gif tai ja užpilti cukrum ir laikyti per naktį ar užpilti ananasų sultim ir laikyti per nakti g.gif ar viska supilti paaiskinkit  visa eiga kas darėti, nes supjausčiau cukinija užpiliau cukrum o dabar galvoju gal netaip darau blush2.gif

viska gerai padarei
supjaustai cukinija uzpili cukrum ir palieki per nakti.Sivakar toks tavo darbas smile.gif
ryt uzpilsi ant cukiniju ananasu sultis (susidariusios skyscio nupilt nereikia)
idesi citrinos rugsties,uzvirsi (bet nevirinsi) ir iskart ispilsi i stiklainius,viskas ax.gif
Skanaus
Atsakyti
Ačiū, ačiū 4u.gif už paaiškinima dabar viskas aišku smile.gif einu rami miegoti
Atsakyti
Man labai skanu cukinijų ir paprikų mišrainė, valgau ją vieną pačią, skanumėlis. Tik kaip ir daugumai, to acto per daug, kitą kartą reikės bandyti mažiau dėti.
Atsakyti
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 21, 01:11)
Man labai skanu cukinijų ir paprikų mišrainė, valgau ją vieną pačią, skanumėlis. Tik kaip ir daugumai, to acto per daug, kitą kartą reikės bandyti mažiau dėti.


Man ši mišrainė labai gardu su silkute, vietoj užpilo ant jos deduosi thumbup.gif
Atsakyti
Vakar marinavau pagal si receptuka,manau gavosi tikrai neblogai.Vertas demesio smile.gif
http://laisvalaikisv...u-ananasai.html
P.s. Tikiuos nepasikartojau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diamond13 @ 2011 09 26, 00:28)
Vakar marinavau pagal si receptuka,manau gavosi tikrai neblogai.Vertas demesio  smile.gif
http://laisvalaikisv...u-ananasai.html
P.s. Tikiuos nepasikartojau blush2.gif

Galvoju prie ko jie tiktų valgyti, jei ne vienus g.gif
Atsakyti
[quote=saulyte33,2011 09 26, 21:58]
Galvoju prie ko jie tiktų valgyti, jei ne vienus g.gif
[/quot
Sian atsidariau stiklainiuka paragaut, man tai super thumbup.gif
Manau puikiai tiktu i troskinius su vistien, ar net pyragaicius,pyragus smile.gif nors man jie labai patiko ir vieni rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2007 08 03, 12:45)
Sveikos... Rasau sıame puslapyje pirma karta, bet turiu tikrai skanu recepta su cukinija. Siaip pernai as taip ruosiau cukinijas ziemai, bet kai uzsimanau, tai ir siaip pasidarau, nes man labai skanu.

Sudetis:

5 litrai pjaustytos kubeliais cukinijos,
0,5 stiklines aliejaus,
0,5 stiklines acto ( galite maziau ar daugiau, cia pagal skoni, bet turetu buti astroka),
2 saukstai cukraus,
1 kupinas saukstas druskos,
0,5 litro pomidoru padazo,
0,5 stiklines smulkinto cesnako.

Cukınıjas supjaustyti ir trumpai patroskinti su aliejumi (apıe 5 mın), ideti acta, cukru ir druska, patroskinti dar 5 mın, ideti pomidoru padaza ir vel patroskinti. Jei norit, kad cukinijos labiau issileistu, tai galit ilgiau, bet man skanu neissileidusios. Pabaigoje sudeti cesnaka ir dar apie 10 mın patroskinti!!! Galima iskarto deti i stıklainius arba valgyti!!! Labai skanu ir salta!!!

Skanaus!



visgi šis receltas tikrai super thumbup.gif paprasta ir gardu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(br@ske @ 2011 08 31, 13:09)
o gal kas zinote ar imanoma kaipnors cukinija paruost ziemai kad leliukas galetu valgyti? nu ne leliukas mum bus 6men jau biggrin.gif ar tai neimanoma?

susipjaustot mažais gabaliukais-kubeliais-ir į kamerąsmile.gif Košytėms vaikeliui, sau-troškiniams ir sriuboms:0
Aš pernai net paeksperimentavau-užšaldžiau riekeles, o žiemą atšildžius-ant keptuvės:) Viskas puiku-žinoma ne tokia, kaip iš daržo ką tik, bet vistik neblogai:)
Atsakyti
Marinuotos cukinijos

3 l. vandens;
1v. šaukštas druskos;
3 su kaupu v. š. cukraus;
acto pilu tiek,kad būtų jaučiamas rūgštokas prieskonis),bet toms kurios,rimtai laikosi recepto- 3 šaukštai
krapų žiedynų,serbentų,vyšnių ,krienų lapų,česnako (po pjaustytą skiltelę į stiklainį).
Kvapųjų pipirų.

Visą eigą aprašiau "agurkų koncervavime'

Cukinijų, obuolių džėmas.
1 didelė prinokusi cukinija ( geltona gražiau atrodo);
2 kg saldarūgščių obuolių;
1 kg cukraus;
Pagal skonį galima rinktis prieskonius:
truputis vanilės (tinka ir vanilinis cukrus ar ekstraktas tik ne esencija);
cinamoną;
apelsino žievelę ar visą apelsiną.

Cukiniją ir obuolius nulupti, išimti sėklynus ir supjaustyti: cukiniją kubeliais,obulius sklitelėmis. Viską sluoksniuojant sudėti į puodą ir užpilti cukrumi. Palikti per naktį. Ryte atsiradus sultim virti ant mažos ugnies. Kai puodo turinys sukris sudėti prieskonius. GALIMA JŲ IR NENAUDOTI.
Pavirti apie 8-10 min. Kol cukinijos sukris, o obuoliai liks lyg aptirpę kubeliai. Viską sudedam į stiklainius ir užsukam.
Skanaus.
Tą patį galima daryti ir su moliūgais, taip pat galia keisti obuolius į kriaušes arba viską maišyti tarusavyje pridedant truputi cukraus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 12 rugpjūčio 2012 - 12:28
QUOTE(Koruklu @ 2007 08 03, 12:45)

Cukınıjas supjaustyti ir trumpai patroskinti su aliejumi (apıe 5 mın)


Atsiprasau gal uz kvaila klausima, o cukinija reikia "nuskusti"?
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2012 08 12, 13:12)
Atsiprasau gal uz kvaila klausima, o cukinija reikia "nuskusti"?


Dažniausia jaunos neskutamos,o jau praaugusios skutamos mirksiukas.gif
Atsakyti