Sveikutės
turiu labai daug cukinijų ir nespėju jų visų suvalgyti nežinau kaip galėčiau jas konservuoti gal galėtumėt padėti?
Esu girdėjusi kad kažkaip galima su obuolių sultim, bet nežinau kaip?
Radau štai tokį receptuką:
Sveikų prinokusių cukinijų,
1 l talpos stiklainiui: 2skiltelės česnako, 5-6 juod. pipirų žirneliai
Marinatui:
0,5 l vandens
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas cukraus
1/3 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties
Cukinijas nuplauname, nusausiname, nulupame ir pašaliname sėklas. Didesnes cukinijas supjaustome kvadratėliais ar trikampėliais, o mažas nulupę galime supjaustyti griežinėliais.
Cukinijų gabalėlius 10-15 min. blanširuojame verdančiame vandenyje. Tuomet sudedame į stiklainius kartu su česnakų skiltelėmis ir pipirais.
Paruošiame marinatą. Pravėsusiu marinatu užpilame cukinijas.Stiklainius uždengiame dezinfekuotais metalinias dangteliais ir pasterizuojame 80-85 C temp. apie 20 min.
Sveikų prinokusių cukinijų,
1 l talpos stiklainiui: 2skiltelės česnako, 5-6 juod. pipirų žirneliai
Marinatui:
0,5 l vandens
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas cukraus
1/3 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties
Cukinijas nuplauname, nusausiname, nulupame ir pašaliname sėklas. Didesnes cukinijas supjaustome kvadratėliais ar trikampėliais, o mažas nulupę galime supjaustyti griežinėliais.
Cukinijų gabalėlius 10-15 min. blanširuojame verdančiame vandenyje. Tuomet sudedame į stiklainius kartu su česnakų skiltelėmis ir pipirais.
Paruošiame marinatą. Pravėsusiu marinatu užpilame cukinijas.Stiklainius uždengiame dezinfekuotais metalinias dangteliais ir pasterizuojame 80-85 C temp. apie 20 min.
Mano močiutė daro labai gardu kompotą cukinijos su geltonom slyvutėm,paklausiu recepto ir parašysiu jeigu įdomu ,kompote tos cukinijos gaunasi kaip koncervuoti ananasai ,nu man labai skanus ,reikės pasidaryti žiemai
taip pat galima su svarainiais- skonis panašus,
cukinijas nulupam, supjaustom kubelais, sudedam į stiklainį(išplautą iškaitintą ir t.t) ir užpilam verdančiu sirupu(aš cukrų dėdavau taip sakant iš akies kad labai saldu būtų(manau su slyvutėm tas pats..
cukinijas nulupam, supjaustom kubelais, sudedam į stiklainį(išplautą iškaitintą ir t.t) ir užpilam verdančiu sirupu(aš cukrų dėdavau taip sakant iš akies kad labai saldu būtų(manau su slyvutėm tas pats..
Sveikos... Rasau sıame puslapyje pirma karta, bet turiu tikrai skanu recepta su cukinija. Siaip pernai as taip ruosiau cukinijas ziemai, bet kai uzsimanau, tai ir siaip pasidarau, nes man labai skanu.
Sudetis:
5 litrai pjaustytos kubeliais cukinijos,
0,5 stiklines aliejaus,
0,5 stiklines acto ( galite maziau ar daugiau, cia pagal skoni, bet turetu buti astroka),
2 saukstai cukraus,
1 kupinas saukstas druskos,
0,5 litro pomidoru padazo,
0,5 stiklines smulkinto cesnako.
Cukınıjas supjaustyti ir trumpai patroskinti su aliejumi (apıe 5 mın), ideti acta, cukru ir druska, patroskinti dar 5 mın, ideti pomidoru padaza ir vel patroskinti. Jei norit, kad cukinijos labiau issileistu, tai galit ilgiau, bet man skanu neissileidusios. Pabaigoje sudeti cesnaka ir dar apie 10 mın patroskinti!!! Galima iskarto deti i stıklainius arba valgyti!!! Labai skanu ir salta!!!
Skanaus!
Sudetis:
0,5 stiklines aliejaus,
0,5 stiklines acto ( galite maziau ar daugiau, cia pagal skoni, bet turetu buti astroka),
2 saukstai cukraus,
Cukınıjas supjaustyti ir trumpai patroskinti su aliejumi (apıe 5 mın), ideti acta, cukru ir druska, patroskinti dar 5 mın, ideti pomidoru padaza ir vel patroskinti. Jei norit, kad cukinijos labiau issileistu, tai galit ilgiau, bet man skanu neissileidusios. Pabaigoje sudeti cesnaka ir dar apie 10 mın patroskinti!!! Galima iskarto deti i stıklainius arba valgyti!!! Labai skanu ir salta!!!
Skanaus!
O mes mėgstam cukinijų uogienę- kubeliais supjaustau išvalytą ir nuluptą cukiniją, gerai nulupu apelsinus (kokius 3), kad visai neliktų baltos odelės, nes ji duoda kartumą, supjaustau, užpilu pagal skonį cukraus, palaikau nors val. ir verdu, kol cukinija pasidaro skaidri. Pervirtos nemėgstam. kitai cukinijai pjaustau citrinas. Su citrinom man dar skaniau, ne taip saldu
Kai buvau vaikas, mama su geltonom slyvukem konservuodavo. Mums tokiu budu "ananasu" padarydavo Nes anais blokadiniais laiakis ju juk neimanoma budavo gauti
Mano mama irgi darydavo, bet kazkaip mes niekada visko nesuvalgydavom, tie ananasiukai musu seimoje nelabai praeidavo... Bet pabandykit su tais cesnakais cukinijas, tik butinai jas nulupkit!!!! Pasakiskai skanu!!!
QUOTE(Koruklu @ 2007 08 03, 11:45)
Sveikos... Rasau sıame puslapyje pirma karta, bet turiu tikrai skanu recepta su cukinija. Siaip pernai as taip ruosiau cukinijas ziemai, bet kai uzsimanau, tai ir siaip pasidarau, nes man labai skanu.
Sudetis:
0,5 stiklines aliejaus,
2 saukstai cukraus,
Skanaus!
Sudetis:
0,5 stiklines aliejaus,
2 saukstai cukraus,
Skanaus!
Pasidariau,labai labai skanu
QUOTE(rutelelt @ 2007 08 08, 18:57)
Na laukiu savuju cukiniju, tada pabandysiu ir as Kol kas musu mazutes dar. Siemet pas mus viskas gerokai veliau
QUOTE(rutelelt @ 2007 08 08, 17:57)
O kokį pomidorų padažą dedat: aštrų, švelnų ?
O cia jau pagal skoni!!! Mano vyras megsta astu maista taigi as renkuosi arstu keciupa!!!
aha... sakiau, kad skanu... Skemes!!!
aha... sakiau, kad skanu... Skemes!!!