Įkraunama...
Įkraunama...

Kelių savaičių vaikutis išgyvena?

QUOTE(kepuryte @ 2008 10 26, 18:32)
tiems vaikiukams tikrai buvo daugiau nei 20sav nes vat lietuvoj yra berods tik keli isgyvene 24sav o 20sav dar skaitosi persileidimas o ne gimdymas  mirksiukas.gif  butent tokios zinios yra is kauno kliniku tad manau tikrai nereiketu klaidinti mergaiciu  blush2.gif
vat kazkuri rase kad yra buve kad isgyveno 20sav bet ne lietuvoj o kazkur pasauly ir tai itin retas atvejas ir pasaulyje

Aišku negarantuoju, bet nenorėčiau tikėti, kad palatos kaimynė melavo. Nes ji ir sakė, kad gydytojai jai būtent taip ir minėjo, kad paprastai jie tokių vaikiukų negelbėja, nes tai laikoma persileidimu, bet ji kažką pasirašė ir gelbėjo.
Atsakyti
net nesinori tokiu temu skaityti, pradedi galvoti apie baisybes. pfu pfu pfu...
Atsakyti
manoji gime 27-28savaiciu,pagal skale ivertino 8-9 balais,svoris 2456g,sveikute,rausvais zandais,4val pagulejo sidytuve visa diena pralaike intensivios terapijos skyriuj,bet viskas buvo gerai ir sekancia diena paleido mus namo 4u.gif biggrin.gif dabar gabe sveika mergaite,labai sportiska judri,dar nei karto nesigome 4u.gif ax.gif tfu tfu tfu blush2.gif galvokit mamos kad viskas bus gerai tai taip ir bus 4u.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(eckute @ 2008 09 04, 10:08)
o ar jus atsimenate istorija, kuria rode per televizija ?
tiksliai nepamenu kokia laida, bet buvo taip, kad vaikelis gime 5 menesyje !!!
jo dydis buvo sulig daktaro ranka
laida berosts apie coliukus buvo  g.gif
na ir isgyveno vaikelis, tik neaiski kokios pasekmes ateityje  smile.gif

nevisada pasekmes buna blogos,drauge mano gime nesverdama kilogramo buvo prijungta prie visu aparatu kokiu tik imanoma,daktarai sake kad nera tikymybes kad isgyvens,ligoninese praleido virs puse metu,bet isgyveno,protinga panele yra,dvi specelybes baige,rimta,panele,tik mazo ugio yra..o seip viskas gerai jai,o skaitykit tas buvo ne seis laikais o pries 23metus ir padare gydytojai stebukla.
Atsakyti
QUOTE(kamane55 @ 2008 11 06, 10:26)
manoji gime 27-28savaiciu,pagal skale ivertino 8-9 balais,svoris 2456g,sveikute,

Oho bigsmile.gif kokia didele gime (palyginus su savaitem) thumbup.gif
Dziaugiuosi, kad jums viskas gerai thumbup.gif
Ir namo sekancia diena paleido, nu fantastika wub.gif
Atsakyti
Mūsų mažylė gimė lygiai 28sav. KMUK. Įvertinta 6 balais. Ligoninėje išbuvome pora mėnesių. Geros profesionalių gydytojų priežiūros dėka dukrytė sustiprėjo, auga ir vejasi savo bendraamžius. Dabar mums 8mėn, sveriam 9 kg, ūgis 66cm. Bet koreguotas amžius (kai turėjo gimti išnešiota) yra 5mėn. Taigi vystosi kaip 5mėn. vaikas. Tfu tfu tfu rimtesnių bėdų su sveikata išvengėme. Linkiu visoms būsimoms mamytėms užauginti pilvukus iki 40 sav. dydžio nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2008 11 07, 01:53)
Oho  bigsmile.gif  kokia didele gime (palyginus su savaitem)  thumbup.gif
Dziaugiuosi, kad jums viskas gerai  thumbup.gif
Ir namo sekancia diena paleido, nu fantastika  wub.gif

Pažiūrėjus į savaites tiesą sakant atrodo neįtikėtina. Tokio amžiaus vaikeliui dar plaučiukai subrendę nebūna net, neišsivysčius termoreguliacija ir pan. - tai nereiškia, kad viskas bus blogai, viskas žinoma gali ir privalo būt gerai, bet paskaičius apie kitą dieną - į namus atrodo visiškai neįtikėtinai. Mačiau tokio svorio 33 savaičių kūdikį, jam tas svoris pagal amžių buvo didelis. Jei tai tiesa labiau patikėčiau kad tiesiog kažkas sumaišė nėštumo savaites. Nes kad vaikelio raida taip paspartėtų, dar girdėti neteko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 09 lapkričio 2008 - 20:40
kamane, tavo istorija neitiketina, kad 27-28 savaiciu kudikis gali sverti apie 2,5 kg. Arba tu cia kazka ne taip rasai arba cia tikrai stebuklas ir vienetinis atvejis Lietuvoje, nes tokio amziaus leliukai sveria apie 1 kg ir namo ju sekancia diena niekas neisleidzia.
Atsakyti
Mano sunelis gime lygiai 27sav. svere 451gr,ligoninej praleidom 4,5men.,visko buvo,kaip sakau daug kartu miriau ir prisikeliau smile.gif ,bet dabar jau beveik metai,baigiam pamirsti slogu sapneli,dziaugiames mazyliu,vis dar sunku patiketi,kad ji turime,todel megaujuosi kiekviena sekunde,minute wub.gif
Tai gi,stebuklu gyvenime buna,ir vienas is ju,mano mazylis blush2.gif
Atsakyti
o man 30 sav. gulint su gresiančiu ir užklausus ar vaikelis išgyventų-buvo atsakytą-NELABAI verysad.gif esmė tame, kad ir aš skaičiau, kad Amerikoj net nuo 20sav. išgelbėja...na bet žinant Lietuvos medikus, negali garantuot, kad išgelbės verysad.gif ačiū Dievuliui jau terminas ne už kalnų, o vaikelis vis dar saugus pilvuky bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 14, 13:41)
o man 30 sav. gulint su gresiančiu ir užklausus ar vaikelis išgyventų-buvo atsakytą-NELABAI verysad.gif esmė tame, kad ir aš skaičiau, kad Amerikoj net nuo 20sav. išgelbėja...na bet žinant Lietuvos medikus, negali garantuot, kad išgelbės verysad.gif ačiū Dievuliui jau terminas ne už kalnų, o vaikelis vis dar saugus pilvuky bigsmile.gif

keista g.gif seip tai 30sav jau is esmes visi isgyvena ax.gif net ir tarp gydytoju sakoma kad geriau 30sav gimdyti nei pvz 33sav. nors mano akim ziurint tai atrodo turetu buti atvirksciai bet yra kaip yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kepuryte @ 2008 11 16, 17:38)
keista  g.gif  seip tai 30sav jau is esmes visi isgyvena  ax.gif  net ir tarp gydytoju sakoma kad geriau 30sav gimdyti nei pvz 33sav. nors mano akim ziurint tai atrodo turetu buti atvirksciai bet yra kaip yra  4u.gif

O man šitai labai keistai skamba, nes per abu nėštumus labai daug gulėjau ligoninėse tai gydytojai tempė kiekvieną savaitę, dieną ir dukrytė gimė beveik 35 sav., o sūnelis gimė 33 sav.
Atsakyti
na as nezinau ar imanoma kudiki isgelbet 20sav..... mano mazylis pasibelde i pasauli kai jam buvo tik 23sav....nemaciau as jo ir neisgirdau kaip verke nes jis tiesiog buvo per mazas ir per silpnas ir nei daktarai cia nieko padaryt negalejo.....dziaukites ,mamytes kiekviena diena kai jusu mazylis auga pilvelyje nes visokios teorijos ir stebuklingi nutikimai atsitinka labai retai verysad.gif
Atsakyti