sveikos,man jau 28 savaitikes,kai 26 savaiciu buvau pas gydytoja tai sake kad pagal ismatavimus viskas gerai,bet man kazkaip pilvukas vis mazas ir mazas...nezinau net ka ir galvoti...
QUOTE(Akelaklp @ 2009 08 02, 21:12)
sveikos,man jau 28 savaitikes,kai 26 savaiciu buvau pas gydytoja tai sake kad pagal ismatavimus viskas gerai,bet man kazkaip pilvukas vis mazas ir mazas...nezinau net ka ir galvoti...
Nesijaudink, dar paaugs. Man eina 34 sav, tai pilviukas nedidelis, o vaikiukas vystosi gerai
Nesijaudink, svarbu vaikelio svoris, vandenu kiekis ir placentos svoris
Man 21 sav., priaugau tik 1.5 kg T.y. tiek, kiek sveria vaikelis,placenta ir vandenys
Man 21 sav., priaugau tik 1.5 kg T.y. tiek, kiek sveria vaikelis,placenta ir vandenys
QUOTE(kepuryte @ 2008 11 16, 19:38)
keista seip tai 30sav jau is esmes visi isgyvena net ir tarp gydytoju sakoma kad geriau 30sav gimdyti nei pvz 33sav. nors mano akim ziurint tai atrodo turetu buti atvirksciai bet yra kaip yra
Tarp gydytoju taip tikrai nesakoma. Kiekviena gimdoje isbuta diena didina isgyvenimo tikimybe. Tai visur pripazintas faktas. Kuo arciau 37-iu savaiciu - tuo geriau.
Mum dar tik 29 savaitele, vakar grizom is ligonines, nes nuo nervu vos neprasidejo gimdymas. Gydytoja sake, kad siaip galetu isgyventi, bet tikrai buti tuo uztikrintai neverta. Taigi, mamytes, saugokim savo pilvukus ir nervukus, nes tas jausmas kai zinai, kad tavo stebukliukas gali ateiti i si pasauli per mazas ir per silpnas, tikrai baisus.
Aš trumpai papasakosiu savo sesės istoriją. Mama ją pagimdė 32 sav. Teko dar 6 savaites pagulėti inkubatoriuje, kankino gelta bei mažakraujystė. Tačiau tai visos bėdos. Tiesa, iki pradinių klasių nešiojo akinukus. Augo ir vystėsi kaip ir visi bendraamžiai, nuo vaikystės buvo labai gabi. Dabar oho į kokią paną išaugo, anglijoje studijuoja ekonimiką. Tad tikrai būna ir labai laimingų pasekmių
Radau youtube klipa apie mazyle, gimusia 22 savaiciu.. http://www.youtube.c...h?v=fejTulMNaPM
Realiai, tai net nezinau.. As irgi bijau prieslaikinio gimdymo.. Bet kazkaip atrodo, kad nesvarbu kada gimtu kudikis, jo likimas yra jau nubreztas ir labai priklausantis nuo susiklosciusiu aplinkybiu...
Realiai, tai net nezinau.. As irgi bijau prieslaikinio gimdymo.. Bet kazkaip atrodo, kad nesvarbu kada gimtu kudikis, jo likimas yra jau nubreztas ir labai priklausantis nuo susiklosciusiu aplinkybiu...
Mamytes,aisku geriau mazylius nesioti pas save plvukuose,kol uzaug pilnai ir bus isnesiotukais o isnesiotais jie tampa 36sav 6d. Mums siandien lygiai 34sav. labai jau laukiu savo mazylio.Bet pas mus skirelyje viena mamyte pagimde lygiai 30sav. leliukas gime labai grazus,aisku silpnutis,ziauriai kabinasi i si pasauly,guli inkubatoriuje,ir is nuotraukyciu atrodo,visai tikrai berniukas visko gi buna siame pasauly.
QUOTE(Esha @ 2009 10 04, 10:43)
Aš trumpai papasakosiu savo sesės istoriją. Mama ją pagimdė 32 sav. Teko dar 6 savaites pagulėti inkubatoriuje, kankino gelta bei mažakraujystė. Tačiau tai visos bėdos. Tiesa, iki pradinių klasių nešiojo akinukus. Augo ir vystėsi kaip ir visi bendraamžiai, nuo vaikystės buvo labai gabi. Dabar oho į kokią paną išaugo, anglijoje studijuoja ekonimiką. Tad tikrai būna ir labai laimingų pasekmių
mano sunus gime 32-34 sav, taip ir nepasake dorai gime visiskai sveikas vaika,s inkubatoriui pagulejo kelias valandas, paksui dar para del bilirubino didelio kiekio, bet tas mitas kad geriau gimdyti 7 men, nei 8 tai visiska nesamone ir bet kuris sveiko proto turintis gyd tai patvirtins, kaip kazkuri jau rase, kiekviena diena praleista mamytes pilvelyje didina naujo zmogeliuko isgyvenimo galimybes
faktiskai, kad jau nuo 24sav, yra namaza tikimybe, kad vaikutis isgyvens. bet aisku, gariau, kad islauktume visos 40sav.
QUOTE(Esha @ 2009 10 04, 08:43)
duok Dieve visoms tokiu pabaigu Mano drauge pagimde 26sav, tikrai buvo daug bedu iki metuku, silpna sveikata. Dabar berniukui 3metai, nuo bendraamziu niekuo nesiskiria, netgi didesnis uz kitus
Sveikos,
As pati dabar laukiuosi 34 savaite ir nors labai noriu i pasimatyma su mazuliuku, bet tikiuosi jis sulauks 2010 m, kaip ir turetu O norejau papasakoti, kad pati gimiau neisnesiotuke, 1300 g. svorio. Prieslaikini gimdyma sukele automobilio avarija. Tai nutiko pries 27 m., o tais laikais neisnesiotuku isgyvenimo tikimybe buvo 10 proc. , dabar palyginimui - 90 proc. Tiek patobulejo medicina. Bet kas baisiausia, kad tais laikais mamu prie tokiu vaiku neleisdavo. Mano mama mane pamate tik po 2 men, kai buvau isleista namo. Nors ir anksciau isivaizduodavau, kiek teko isgyventi mamai, bet dabar, kai pilvelyje nesioju savo maziuka, tai net sirdi suskausta, kiek teko iskenteti jai. Bet, viskas gerai baigesi, tikriausiai save galeciau pavadinti laimes kudikiu. Labai dideliu problemu del tokio gimimo nebuvo, pati didziausia - prastas regejimas, visus vaikus pasivyjau iki 2 metu. Ir protinga esu
Tad stiprybes ir ramybes visoms nestukems Bus taip, kaip turi buti, kiekvienas zmogutis ateidamas i si pasauli atsinesa savo likima.
As pati dabar laukiuosi 34 savaite ir nors labai noriu i pasimatyma su mazuliuku, bet tikiuosi jis sulauks 2010 m, kaip ir turetu O norejau papasakoti, kad pati gimiau neisnesiotuke, 1300 g. svorio. Prieslaikini gimdyma sukele automobilio avarija. Tai nutiko pries 27 m., o tais laikais neisnesiotuku isgyvenimo tikimybe buvo 10 proc. , dabar palyginimui - 90 proc. Tiek patobulejo medicina. Bet kas baisiausia, kad tais laikais mamu prie tokiu vaiku neleisdavo. Mano mama mane pamate tik po 2 men, kai buvau isleista namo. Nors ir anksciau isivaizduodavau, kiek teko isgyventi mamai, bet dabar, kai pilvelyje nesioju savo maziuka, tai net sirdi suskausta, kiek teko iskenteti jai. Bet, viskas gerai baigesi, tikriausiai save galeciau pavadinti laimes kudikiu. Labai dideliu problemu del tokio gimimo nebuvo, pati didziausia - prastas regejimas, visus vaikus pasivyjau iki 2 metu. Ir protinga esu
Tad stiprybes ir ramybes visoms nestukems Bus taip, kaip turi buti, kiekvienas zmogutis ateidamas i si pasauli atsinesa savo likima.
QUOTE(Keja @ 2009 11 17, 12:19)
duok Dieve visoms tokiu pabaigu Mano drauge pagimde 26sav, tikrai buvo daug bedu iki metuku, silpna sveikata. Dabar berniukui 3metai, nuo bendraamziu niekuo nesiskiria, netgi didesnis uz kitus