Gal kam idomu bus http://www.medicus.r...mp;art_id=13388
Deja deja busimos mamytes, tik reti l.reti atvejai, kuomet vaikutis isgyvena nuo tarkim čę savaiciu. iki 22 Lietuvoje nutrukes nestumas laikomas persileidimu.
O ta mamyte, kuri teigia pazinojusi tevelius kurie tapo tevais 16 sav kudikiukui. Deja bet tikrai apsiriko.
Isvada zinoma viena, kad mamos pilviukas geriausia vaikiukui
O ta mamyte, kuri teigia pazinojusi tevelius kurie tapo tevais 16 sav kudikiukui. Deja bet tikrai apsiriko.
Isvada zinoma viena, kad mamos pilviukas geriausia vaikiukui
Laba as labai domiuosi neisnesiotukais. Pati pagimdziau mergaite 23 savaiciu ir 6 dienu. Sverem 760gramu. Dabar jau mums 2 metukai. Bet deja vis dar taikoma deguonies terapija ir paskirti vaistai nuo astmos. Mes gyvenam su pazeistais plauciukais. Bet yra viltis kad geguzes pradzioje prades atjungineti. As zinau kad as ne viena tokia. Intensivioje terapijoje praleidom 5 menesius. Buvo visko ir gero ir blogo. Bet mazyle su mumis ir tai svarbiausia. Sveriam 11kg. Gerai valgom ir kitu problemu kaip ir nera. Vystimasis pasivijo bedamziu vystymasi. Ir kiek zinau amerikoje 2006 spali gime mergyte kur svere 280gramu ir buvo 21 savaites ir 6 dienu liktai, nes mano mazoji tada jau buvo ligonineje ir visi daktarai aptarinejo. Buna stebuklu.
http://www.newscient...e-hospital.html cia tas amerikos stebuklas jai kam idomu ir skaito angliskai. Yra ir nuotraukyte.
Papildyta:
http://www.guardian....h.lifeandhealth
o tokia nuotraukyte tai visiems reik paziuret
http://www.newscient...e-hospital.html cia tas amerikos stebuklas jai kam idomu ir skaito angliskai. Yra ir nuotraukyte.
Papildyta:
http://www.guardian....h.lifeandhealth
o tokia nuotraukyte tai visiems reik paziuret
QUOTE(Dilma @ 2004 07 06, 22:59)
Mano panelytė gimė 30 sav.,1410 g, 41 cm, pagal Apgar gavo 7- 10 balų. Ačiū diebui, peti kvėpavo, pati valgė. Kaži kokių didesnių problemų ir neturėjom (tfu tfu tfu). Jei su vaiku užsiimi, tai vystymasis labai neatsiliks - va, mums 7 mėn. - jau gan tvirtai sėdim, puikiai žingsniuojam, reaguojam į savo vardą ir darom daug visokių dalykų, kuriuos moka būtent tokio amžiaus kleckai. Tik tiek, kad esam mažutės ir smulkuės, bet tai tikrai ne bėda.
Sveika,
bet ar pati pagimdei, ar Cezari dare?
Nu pora istoriju ir man pasirode neitiketinos. Arba sumaisyti skaiciai, arba ciklas pastojimo metu buvo kitoks nei mano rasiusios. Todel visko gali but, akd gime keliomis savitemis didesni.
Maniske gime 37,3 savaiciu nors gydytojai suskaiciavo pusantros savites daugiau. Bet kadangi zinau kad pastojau, tai ir zinau kiek liko gime. Kai ime, gydytojai irgi nustebo, kad varsketa lelka ar buvo. Iki 2-3 men stebejau, akd viska pradejo daryti 2 savitemis veliau nei bendraamziai. Pvz. reagvimas i zaislus, galvytes laikymas gulint ant pilvuko. Gal man aip atrode, akd ruko tu dvieju savaiciu, o gal tiesiog tokia vaiko prigimtis. Bet gime didele virs 4 kg ir 5 cm tai gydytojai sake, taip turejo bt, nes 40 sav. as nebebuciau pati pagimdzius.
Dabar vel laukiuosi, tikiusoi iki tu 37 istemti ir anksciau nenoriu, kad gimtu
Maniske gime 37,3 savaiciu nors gydytojai suskaiciavo pusantros savites daugiau. Bet kadangi zinau kad pastojau, tai ir zinau kiek liko gime. Kai ime, gydytojai irgi nustebo, kad varsketa lelka ar buvo. Iki 2-3 men stebejau, akd viska pradejo daryti 2 savitemis veliau nei bendraamziai. Pvz. reagvimas i zaislus, galvytes laikymas gulint ant pilvuko. Gal man aip atrode, akd ruko tu dvieju savaiciu, o gal tiesiog tokia vaiko prigimtis. Bet gime didele virs 4 kg ir 5 cm tai gydytojai sake, taip turejo bt, nes 40 sav. as nebebuciau pati pagimdzius.
Dabar vel laukiuosi, tikiusoi iki tu 37 istemti ir anksciau nenoriu, kad gimtu
mano suneliui buvo 24 savaites kai jis pasibelde i si pasauli.....deja nei verksmo nei dziaugsmo asaru taip ir neisgirdau ir nepajutau ir siais laikais sunku toki maza vaikuti isgelbeti.....o kartais pagalvoju kad turbut butu buve labai sunku matyti mazyli apraizgyta laidukais....mano pazistamos leliukas gime 25 savaiciu....isgyveno menesi ir vis tiek neisgyveno ......tad dziaukites kiekviena dienele kai mazylis spurda pilvelyje....nes net ir isgyvenes jis tures patirti labai daug skausmo ko tikrai nei viena savo vaikuciams nelinkime
raso, kad vaikutis jau nuo 22 sav turi galimybe isgyventi, taciau jis dar toks nesavarankiskas ir silpnutis... nezinau... uzjauciu rutca, ir tikiu kad si katra viskas bus gerai
Mano antroji dukrytė gimė lygiai 22 sav., neišgyveno...
Draugams pries menesi gime leliukas, 30 sav. ir tai visa laika inkubatoriuj, vos pradejo kvepuot, nemokejo ryt ir pan. Nuotraukytes tokio maziaus kazkokios neitikimos... Sunkiai, bet kapstosi iki siol, niekas neduoda garantijos kad isgyvens
Musu sunelis gime 24 sav. 798 g. svorio. Dabar mums jau 1 m ir 2 men. labai fainas vaikiukas. Bet skausmo tai tikrai daug patyre: 3 operacijos Aisku problemeles kaip ir daugelio giliai neisnesiotu vaikiuku. Tikiuosi ir viliuosi uzaugsim dideli ir sveiki
Nesigasdinkit taip, mielos mamytes va mano broliukas gime 27 savaiciu, o dabar jam 12 metu, nei ugiu, nei sveikata, nei intelektu tikrai neatsilieka nuo savo draugu o baimiu is pradziu irgi buvo daug ir visokiu taigi viskas Dievo rankose