Įkraunama...
Įkraunama...

Modelinas

QUOTE(Jagu @ 2006 09 04, 14:41)
Čia mano ir dukrytės darbelis  ax.gif
Tai galiu ir papasakoti apie modelina (kiek žinau)biggrin.gif
Pirkti jį galima visur (ypač dabar kai rugsėjo pirmoji), būna visokio ir spalvoto ir nepalvoto. Spalvotas brangesnis. Aš penktadienį spalvoto nusipirkau "Norfoj" rusiškas 12 spalvų 6 ar 7 litai, supakuotas kaip plastelinas, tik užrašyta rusiškai plastika. Karolius dariau iš lenkiško modelino tai jo splavų nedaug buvo (visos matosi ant pakabuko "blyno" smile.gif ) Taigi su rankytėm minkai ir darai, galima biški ant radiatoriaus kokio pašildyti, kad būtų minkštesnis.O ant pakelio dažniausiai būna parašyta kaip stingsta, bent aš kiek esu pirktu ,tai reikia kaitinti prkaitėj 130-140 laipsnių kokią dešimt minučių, bet čia nuo daigto priklauso ir viskas paskui leisti sustingti ir atvėsti. Internete man labiausiai patinka (ten aš ir karoliukus nusižiūrėjau blush2.gif ) va šitas puslapiukas
Lipdyti
Trumpai tiek, nors aš irgi naujokė, bet man labai patinka. Iš penktadieni pirkto modelino galvoju karoliukus pasidaryti sau ir su dukryte vėl  ką nors nuveikti bigsmile.gif

o, kokia fainute nuoroda, tiek ideju ax.gif penktadieni vyras nupirko visa kg modulino , tai as su juo ruosiausi dekoruot geliu vazonus, nu bet kazin ant plastmasiniu vazonu ar jis lips? gal kas bandet? blush2.gif
Atsakyti
O aš norėčiau jūsų paklausti blush2.gif
Ar būtinai FIMO modeliną reikia kaitinti orkaitėj kad sukietėtų? Nes pas mus orkaitė sugedus... tai gal sakau jei porą dienų pastovėtų, tai ir taip sukietėtų... blush2.gif o gal galima su mikrobange kaip nors išsisukti iš padėties? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2007 03 19, 07:14)
o, kokia fainute nuoroda, tiek ideju ax.gif  penktadieni vyras nupirko visa kg modulino , tai as su juo ruosiausi dekoruot geliu vazonus, nu bet kazin ant plastmasiniu vazonu ar jis lips? gal kas bandet? blush2.gif

manau, kad tikrai nelips schmoll.gif - nebent su karstais klijais klijuotum
Papildyta:
QUOTE(bugytė @ 2007 03 19, 10:20)
O aš norėčiau jūsų paklausti  blush2.gif
Ar būtinai FIMO modeliną reikia kaitinti orkaitėj kad sukietėtų? Nes pas mus orkaitė sugedus... tai gal sakau jei porą dienų pastovėtų, tai ir taip sukietėtų...  blush2.gif o gal galima su mikrobange kaip nors išsisukti iš padėties?  mastau.gif

kepti butina, nes kitaip jis aptrupes, o mikrobangeje kepti negalima schmoll.gif
Atsakyti
oi kaip gaila... verysad.gif
Atsakyti
Kitame forume lygtai mačiau nuotraukas ir instrukciją, kaip galima "Fimo" mikrobangėje virti. Įsipilti į dubenį vandens, merkti lipdinius ir virti mikrobangėje neilgai. Tiksliai kiek nepamenu. Pati nebandžiau.
O dėl kepimo karoliukų kartu su smeigtukais, krapštukais, kad liktų skylutė- tai aš visada sumovus kartu su pagaliukais visais kepu (tokius suvertus ir "pakabintus", kad nesiliestų niekur ir forma nesusiplotų) Man nusiveria iškepus.
Atsakyti
Dėkui, pabandysiu paieškoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 03 19, 12:28)
manau, kad tikrai nelips  schmoll.gif - nebent su karstais klijais klijuotum
Papildyta:
kepti butina, nes kitaip jis aptrupes, o mikrobangeje kepti negalima  schmoll.gif

doh.gif doh.gif doh.gif nu va, gal pabandysiu tada su lipalu g.gif viena pabandysiu, nu prie stiklo tai tikrai limpa ir nenukrenta blush2.gif dar toks klausimelis, tiksliau pasitikslinimas... o dazyt kada galima? bandysiu guasu, nu o tada parsysiu kaip ten sekesi.
kazkaip pirkti molinius vazonelius brangoka, o plastmasiniai pas mane ivairiu formu, tai gal kas ir gausis gero ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2007 03 19, 11:17)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  nu va, gal pabandysiu tada su lipalu g.gif  viena pabandysiu, nu prie stiklo tai tikrai limpa ir nenukrenta blush2.gif  dar toks klausimelis, tiksliau pasitikslinimas... o dazyt kada galima? bandysiu guasu, nu o tada parsysiu kaip ten sekesi.
kazkaip pirkti molinius vazonelius brangoka, o plastmasiniai pas mane ivairiu formu, tai gal kas ir gausis gero ax.gif

abejoju ar su lipalu gerai laikysis g.gif , gali buti, kad netycia stuktelejus tie papuosimai tiesiog nukris, o jei is auksciau -tai ir subyres.
Dazyt reikia tik kai visiskai isdziusta -bent po 24 val. Jei naudosi guasa -privalesi lakuoti, nes kitaip uztiskus vandens nuplauks dazai
Nebent pirktum guasa kartu su laku kur buna g.gif , kol kas tu nebandziau, bet vadovaujantis logika -tai toks guasas turetu buti atsparus vandeniui ax.gif As perku tik akrilinius dazus
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 03 19, 13:42)
abejoju ar su lipalu gerai laikysis  g.gif , gali buti, kad netycia stuktelejus tie papuosimai tiesiog nukris, o jei is auksciau -tai ir subyres.
Dazyt reikia tik kai visiskai isdziusta -bent po 24 val. Jei naudosi guasa -privalesi lakuoti, nes kitaip uztiskus vandens nuplauks dazai
Nebent pirktum guasa kartu su laku kur buna  g.gif , kol kas tu nebandziau, bet vadovaujantis logika -tai toks guasas turetu buti atsparus vandeniui  ax.gif As perku tik akrilinius dazus

labai aciu uz saunius patarimus. dabar nudaziau vazonelius balta glazura ir palikau dziuti. tada modulina bandysiu priklijuoti, o po to is karto nulakuoti bespalviu laku visa vazoneli. uztruks visas darbas apie savaite - visi dziuvimai ir pan. na, bet kadangi jau rytoj teks eiti i darba, tai sestadieni ko gero galesiu pasigirti savo darbo rezultatais. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2007 03 19, 12:17)
labai aciu uz saunius patarimus. dabar nudaziau vazonelius balta glazura ir palikau dziuti.

o ka tu vadini glazura g.gif
Atsakyti
nu.. ant tos dezutes parasyta"balta glazura". nu kai daziau tai balti dazai, nes ir kvapas toks, tik kad blizga dar priedo. Rusy pas mane ten visokiu dazu yra ( kai pirkom nama, tai gavom palikima) biggrin.gif nu dabar jau pasiruosiau stala, darysiu savo mena lotuliukas.gif gerai kad vyro namie nera:)
Atsakyti
Yra Fimo modelinas kuris specialiai pritaikytas mikrobangese kepti mirksiukas.gif
Atsakyti