Užtenka vien pažiūrėti į Pifo ir kitų organizacijų, kurios padeda benamiams, paliktiems likimo valiai, išmestiems į gatvę gyvūnams puslapius... Nekalbant apie skelbimų puslapius...
jų šėrimas tai meškos paslauga ir joms ir mums. Pati kaskart parsitempiu kokį katiną ar šunį iš lauko, gaila pasidaro. Tačiau kiek ten ligų, siaubas... Kam juos šeria, nesuprantu, geriau vietoje to, vieną kitą namo pasiimtų ir padovanotų... O dabar šeria, jos dauginasi ir užkrečia vienos kitas, miršta, užsikrečia naminiai šunys ir t.t.
Viena didžiausių anglijos problemų yra laukinės žiurkės. Kadangi bendamių gyvūnų problema yra puikiai sutvarkyta ir gatvėse nėra nei vienos katės - žiurkės išaugo siaubingai didelės ir puola namus, kavines, parduotuves ir t.t. Taigi lauke , kad ir kaip skaudu, turi būti tam tikras skaičius benamių kačių.
Anglijoj kačių vietą užima...lapės... netikėjau, bet pati Londone šią vasarą per vieną vakarą net dvi mačiau O ten gyvenantys, sakė jau baigia įprasti, kad vakarais lapės loja po langais...na, kai viena man buvo rimtai pastojusi kelią ir net trepsint nenorėjo bėgti šalin- tai gal jau geriau kai po langais morčiaunas įprastas katinų kniaukimas...Vis mažesnis žvėris....
Man tai labai gaila katineliu, ypac maziuku. Cia ant dienu isbridau i balkona parukyt, ziuriu mazas kaciukas aplink mano masinos trinasi ir taip murksi, net sirdis suskaudo, kai isgirdau. Nusileidau i laiptine, ileidau ji. Deja, negalejau pasiimti i namus,nes musu katinas be paskutiniu skiepu, bet pora dienu ji seriau bei kaldra isnesiau su dezute, kad nesusaltu. pastebejau, kad ne viena as ta katineli priziurejau, bet ir kiti kaimynai, o paskui viena kaimyne ir priglaude. kaip man gera pasidare.. atsimenu, dar kai maza buvau vis tevam atsivesdavau tai suniuka tai kaciuka.. :} aisku, neleisdavo laikyti, nes turejom savo katina ir suni, bet paserdavom. :} o neseniai nueijau i parduotuve su vaikais ir prie pat iejimo toks suo grazus sedejo, man jo taip gaila pasidare [juk ziema!] net apsivirkau.. paskambinau vyro paklaust, ar galim ji sau pasiimt, aisku vyras neleido, tik pasake, kad desros jam nupirkciau. :} dabar kas kart matau ta suniuka prie parduotuves ir kas kart jis is musu desros gauna. Jau net pazista. :}}
va ka tik i namus atsinesem su vyru maza katiniuka is kiemo, gal kokio pusantro men. jam. jis jau kelias dienas kniaukia kieme, maistelio vis nunesdavom, bet neistverem ir negalejom palikti jo ten. kangi siendien niekas nedirba nera kam jo parodyti, kad apziuretu, skambinau i vilniaus pifa, nekele, i kauna irgi skambinau, tai patare apziureti, ar kailis neislinkes, ir ar akytes svarios, ir jei viskas gerai, tiesiog pasiule priglausti keliom dienom, nes jis gali neistverti laukia dar keliu naktu, tai mes taip ir padarem. tik negerai tas, kad kate mano nelabai tuo patenkinta siausiasi, urzgia, atskyrem ta katiniuka, tai tikimes, kad gal apsiramins. dar norejau paklausti, ar galima toki maziuka ismaudyti, nes jis labai jau purvinas, smeletas, tepaluotas? ir gal kas zinote, kas ji galetu apziureti gal dirba kokia veterinarija svenciu dienom?, arba tiesiog patarimu duoti, i ka reiktu atkreipti demesi pasiemus kaciuka is gatves?
Pabandykit skambinti Į Lauros Udraitės kliniką, ten turėtų būti budintis daktaras. Arba pas Jakovą.
Mes tokį mažuliuką vakar radom. Vieni kaulai, nusilpęs. Maitinam šaukštuku, akytes pravalom, nes pūliuoja šiek tiek. Radom dirbančią daktarę vieną, nuvežėm, sakė baisia nusilpęs. Tai dabar turim rūpestėlį. Laikom dėžutėj šiltai apkloję, šalia šilto vandens pūslė, nes jis mažytis dar, šilumos reikia. O mūsų šuo nerimsta, reikia ir jam jį globot ir saugot.
Niu šaunuoliai esat, sveikinu ir spaudžiu ranką. Esu "Pifas" savanorė (skambinot mums į kauną, tik kalbėjo su jumis mano kolegė). Šiaip tokį mažiuką ir dar purvina aš maudyčiau tikrai ir dar profilaktiškai Neostomozanu ištrynčiau. Dėmesi reikia atkreipti į katinuko išvaizdą - kailiuką, akytes, viduriukus ir į elgesį - ar guvus, ar ėda noriai ar ne vemia, neviduriuoja..
Jam po oda suleido fiziologinio tirpaliuko visą didelį švirkštą. Dabar visą laiką ramiai miega prie pūslės. Jeigu paimi- pradeda kniaukti. Neseniai suvalgė kelis kąsniukus maistelio. Ryte valgė pats, o po vizito pas veterinarą reikia kišti, nepatiko jam, sustresavo matyt. Akytės pūliuoja, išvalėm. Sakė nieko baisaus nėra, bet stebėti. Temperatūrą pamatavo- normali.