QUOTE(atviraj @ 2007 02 05, 18:07)
sveikutes, turiu problema. AS mezgime visai nauja, bet labai noriu ismokti. Pradejau megztuka megzti, bet nuo apacios, nezinau , kaip ten ta kakla daryti, ar siaip koki rasta grazesni, tu kiauru akiu nemoku. Gal kas galetu pamokyti? Del atlygio susitartumem. Aciu
Sveikinu, kad nori išmokti megzti
. Jei pradėjai megzti, tai kažkiek moki, ar ne? Beje, didžioji dauguma megztinių modelių ir mezgami nuo apačios. Kažkiek gal būna nuo kaklo ar rankovės, bet aš tokių nebandžau.
Raštų - "kiaurų" ir ne tik, galima daug rasti šiame forume, tik kitoje temoje.
Kad būtų lengviau modeliuoti mezginį, patarčiau pasidaryti būsimojo drabužėlio brėžinį. Tada mezginuką nuolat dėsi prie to brėžinio ir matysi, kada ir maždaug kiek akių nuleisti ar uždėti kaklui, pažastims ar kitoms detalėms.
Šiaip patarčiau pradžiai įsigyti ir kokią knygą. Aš neseniai nusipirkau "Mezgimo menas" (Pegaso knygyne). Mezgimo knygose gana aiškiai viskas būna parodyta.
Gali užsiprenumeruoti kokį mezgimo žurnaliuką. Aš pati jau n metų prenumeruoju laikraštuką "Kraitė" ir žurnaliuką "Rankdarbių kraitelė".
Kad drąsiau jaustumeisi su virbalais ar vąšeliu, pirmiau gali megzti ne megztuką, bet kokį šaliką ar pleduką.
Sėkmės!