Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo siūlai

Esu turėjusi kalnų ožkų vilnos megztuką. Labai kando, bet buvo itin šiltas. Gana storai buvo verptos vilnos tai tas megztukas greičiau vadinosi švarkeliu biggrin.gif
Atsakyti
padeda, padeda, mano močiutė taip radikulitą gydėsi. Kojines mezgu jau seniai iš ciuckos vilnos, tik vat bėda - kur ciucką gaut, nes siūlai baigias, o jau nei kaimo nei tuo labiau ciuckos kaime nebeturiu g.gif nu pirkt tai nemačiau, kaip kad vilnonius naminius pardavinėja. Vaistinėj būna jau gatavų šuninių kojinių ir tų diržų, bet kažkaip ne tas, turi būti savo darbo, tada labiau šildo rolleyes.gif laugh.gif wink.gif
Atsakyti
Kadangi esu mezgusi iš daugybės rūšių siūlų, galiu pasakyti, kad patys šilčiausi vilnoniai siūlai. Ir nesvarbu, kaip mes tą vilną pavadinsime - mochera, merinosų vilna ar alpakos vilna. Reikia vadovautis šiuo patarimu ir tada ieškoti siūlo iš to, kas patinka.
Pvz., siūlai vaikams ir kūdikiams gaminami iš merinosų vilnos - jie tikrai labai švelnūs, bet mezginys linkęs tįsti. Mezginiai iš mocheros atrodo labai gražūs, tuo pačiu yra ir šilti. Na o alpakos mezginukai man patinka taip pat savo švelnumu.
Manau, kad dauguma vilnonių siūlų šiuo metu apdorojami taip, kad "nesikandžiotų" - aišku, jei juos perki specializuotose parduotuvėse, bet ne pas bobutę turguje. Bent man neteko nusipirkti besikandžiojančių siūlų (išskyrus prieš keletą metų rusiškos vilnos siūlus, bet tokių dabar neteko matyti).
Atsakyti
O kaip Novitos siulai? Ar gerai nesiojasi mezginiai is siulu?
As kaip tik siuo metu mezgu vyrui megztini is novita aino 100% vilnoniu siulu. Jei graziai atrodys tik iki pirmo skalbimo tai cry.gif bus labai gaila ideto darbo.
Atsakyti
QUOTE(studente @ 2005 11 03, 16:04)
O kaip Novitos siulai? Ar gerai nesiojasi mezginiai is siulu?
As kaip tik siuo metu mezgu vyrui megztini is novita aino 100% vilnoniu siulu. Jei graziai atrodys tik iki pirmo skalbimo tai  cry.gif  bus labai gaila ideto darbo.

Iš šios firmos siūlų (100 proc. merino vilnos) esu mezgusi savo vaikams: megztukus, kelnytes, kepurytes, šalikėlius. Nešiojasi ir atrodo jie gražiai - nesivelia spurgeliais, yra švelnūs -ir prieš, ir po plovimo. Kas nelabai patiko juose - kad šiek tiek tįsta. Bet čia gal nuo to, kad laisvai mezgu. Negaliu gi megztinio numegzti kietai. O gal tai ne nuo pačios firmos siūlų, o nuo joje gaminamų siūlų rūšies priklauso. Na, jeigu neaiškiai išsireiškiau - gal jei šios firmos siūlai skirti vaikams ir nereikia iš jų megzti nieko suaugusiam. Gal yra siūlai, kurie būtent ir skirti suaugusiųjų rūbams megzti ir jei tavieji kaip tik tokie, tai neverta pergyventi.
Šiaip siūlai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos noriu patarimo - tiksliau keliu - noriu nusimegzti sau skara, salikeli ir kazkoki klubini rubeli, patarkit kokius siulus rinktis kad skara nesutystu, salikelis butu lengvas ir purus, o klubinis rubelis graziai priglustu ir nebutu su juo ziauriai karsta.

Aciu.

iki
Atsakyti
Gal kas nors mezget is ,,Svajos" siulu. Pardaveja sake, kad labai gerai nesiojasi. Tik spalvos siaip sau. Du motkelius nusipirkau (daugiau nebuvo), neblogai atrodo, tik siulu daugiau tokios spalvos nebeatveza cry.gif Sustojo mano darbai.
Tai siandien nusipirkau linate medvines 50% + akrilas 50%. Labai ploni. Mezginys skystas. Is dvieju siulu negrazu. sad.gif
Nezinau, gal plona moheros (ar puko) siuliuka det panasios spalvos?
Angora linate gerai nesiojasi, o medvilnes niekad nemezgiau.
Atsakyti
Mergaites, kaunietes, gal galit padet - keliose temose vis uztinku kalbant apie siulu parduotuves - Savanoriu pradzioj ir prie Molo, gal galit pasakyti, kas nors tiksliau, kur tos parduotuves yra ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2005 11 19, 15:49)
Mergaites, kaunietes, gal galit padet - keliose temose vis uztinku kalbant apie siulu parduotuves - Savanoriu pradzioj ir prie Molo, gal galit pasakyti, kas nors tiksliau, kur tos parduotuves yra ?  4u.gif


Savanorių pradžioj - tai jei važiuotum nuo Lituanikos pusės, tai prie pirmo sustojimo truputį paėjus kalno link nedidukė parduotuvėlė. O prie Molo g.gif net nežinau. Žinau tik prie Hyper Maximos ir dar netoli bazės ax.gif .
Atsakyti
Vilnietės - mezgejėlės, prašyčiau tikslaus adreso siūlų parduotuvės esančios Žvėryne. Tenais galima nusipirkti sveriamų siūlų.
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2005 11 19, 14:47)
Savanorių pradžioj - tai jei važiuotum nuo Lituanikos pusės, tai prie pirmo sustojimo truputį paėjus kalno link nedidukė parduotuvėlė. O prie Molo  g.gif net nežinau. Žinau tik prie Hyper Maximos ir dar netoli bazės  ax.gif .

del savanoriu - tai tada zinau, tik as visad galvojau, kad ten savanoriu galas tongue.gif

Aciu

na gal dar kas nors ir apie ta prie Molo zino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2005 11 19, 20:48)
as visad galvojau, kad ten savanoriu galas tongue.gif


"kitas galas" biggrin.gif
Atsakyti