esu baisi salcmire, todel megztuko man reikia tiiiiikrai silto. bet nemegstu "lasiniu"megztuku, ty is storu siulu. kokius siulus rinktis, kad megztukas butu plonas ir siltas? kas silciau mochera ar angora ? kokie siulai geriau nesiojasi.
girdejau kad labai silti kupranugario vilnos siulai na bet tai jau nereali egzotika
Ir man šaltesniu oru visada šalta Todėl aš mezgu iš merino (avies vilna) siūlų sau megztukus. Nėra labai stori, bet užtat šilta Patariu išbandyt, tikrai nesigailėsi
Man tai labiausiai patinka mochera, nors ji ir plona, bet ažūriniai raštai atrodo fantastiškai, beje ji gan stabili beje angora ir merinosu vilna palyginus grubi ir gali susitraukti
mochera man taip pat labai grazu labai graziu rastu galima ismegzti
o koks "pagrindas" geriausiai mocherai ?
ty pacios mocheros siuluose gali buti max 80 % (bent jau man taip aiskino siulu pardaveja ) mochera yra viniojama ant kito siulo pvz akrilo ar polyamido.
as asmeniskai megstu "trumpaplauke" mochera. ji maziau veliasi ir nestorina, neatrodai kaip pukuotas meskiukas.
o koks "pagrindas" geriausiai mocherai ?
ty pacios mocheros siuluose gali buti max 80 % (bent jau man taip aiskino siulu pardaveja ) mochera yra viniojama ant kito siulo pvz akrilo ar polyamido.
as asmeniskai megstu "trumpaplauke" mochera. ji maziau veliasi ir nestorina, neatrodai kaip pukuotas meskiukas.
o mochera nekanda?
QUOTE(Čili @ 2005 10 27, 15:35)
o mochera nekanda?
Yra kandancios ir nekandancios Mane labai kanda "LINATE" machiera,ji tokia siurksti,tai as is jos net nemezgu niekada nieko,,renkuosi svelnute ir minkstute,bet ji brangesne!
Man mochera pats geriausias siūlas. Plonas, šiltas. Dar patinka alpako vilna. "Verpaluose" yra labai plonai suverptos.
QUOTE(Jūružė @ 2005 10 28, 09:13)
Man mochera pats geriausias siūlas. Plonas, šiltas. Dar patinka alpako vilna. "Verpaluose" yra labai plonai suverptos.
Žurnale "Geri patarimai" perskaičiau, kad: "švelniausia - merinosų, šilčiausia - alpakų vilna."
Man irgi labiau patinka mochera, nors dukrytei nupirkau angoros. Kazin ar nekas jai ta angora?
na angora tokie svelnuciai minkstuciai siulai tikrai neturetu kasti.
tik kitas dalykelis ji labai apipukuoja kitus drabuzius uzsidek angorini megztuka su kokiom juodom vilnonem kelnem
tik kitas dalykelis ji labai apipukuoja kitus drabuzius uzsidek angorini megztuka su kokiom juodom vilnonem kelnem
Tikrai esu girdejusi, kad is suns vilnos kojines mezga.
Dar vienas mano pazistamas, auginantis Ciau ciau suni, sake is suns vilnos nusimegs dirza ant juosmens- atseit padeda nuo reumato. Kazin ar teisybe?
Dar vienas mano pazistamas, auginantis Ciau ciau suni, sake is suns vilnos nusimegs dirza ant juosmens- atseit padeda nuo reumato. Kazin ar teisybe?