Įkraunama...
Įkraunama...

Įdarai krepšeliams, jų tešla

4u.gif labai patiko idėja , kaip tik artėjančiam nušventimui.. tik klausimėlis - kur pirkote formeles?
Atsakyti
Sveikos šeimininkės. Artėja šventės, todėl labai norėčiau pasigaminti krepšelių. Žianu, kad jie kepami iš sluoksniuotos tešlos(tinka ,,Mandingos,,), bet kokį galima padaryti įdarą, kad būtų skanu ir gražu... Ačiū. newyear.gif
Atsakyti
Nu nusipirkau šiandien turguj formelių tipo krepšeliams kepti, mantingos sluoksniuotos tešlos ir prisikepiau krepšelių doh.gif , bet gavosi ne krepšeliai, o išsipūtę blyneliai. Nesuprantu ką padariau ne taip, o gal tešla ne tokia. g.gif Tą mantingos tešlą biškutį pakočiojau ir išklojau tas formeles, vidurį kepimo atidariau orkaitę pasigrožėt savo krepšeliais, žiūriu visas viršus tų krepšelių "nutirpęs", liko tik blynas. Paskui kad išsipūtė tie mano blynai. Žodžiu gavosi visiškas š..., reiks eit pirkt gatavų krepšelių
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2005 11 29, 15:08)
Nu nusipirkau šiandien turguj formelių tipo krepšeliams kepti, mantingos sluoksniuotos tešlos ir prisikepiau krepšelių doh.gif , bet gavosi ne krepšeliai, o išsipūtę blyneliai. Nesuprantu ką padariau ne taip, o gal tešla ne tokia. g.gif  Tą mantingos tešlą biškutį pakočiojau ir išklojau tas formeles, vidurį kepimo atidariau orkaitę pasigrožėt savo krepšeliais, žiūriu visas viršus tų krepšelių "nutirpęs", liko tik blynas. Paskui kad išsipūtė tie mano blynai. Žodžiu gavosi visiškas š..., reiks eit pirkt gatavų krepšelių


na as kai kepu krepselius, ne is mantingos, o namines smelines teslos, tai isklojusi forma, ar formeles ant teslos priberiu dziovintu pupeliu ar zirniu, kad neleistu teslai issikelt. beje o kuria mantingos tesla naudojai g.gif nes buna mieline ir bemiele... o siaip kiek kepus is sluoksniuotos, tai paprasciausiai subadydavau, tesla, nei tu pupu-zirniu neberdavau ir nieks ten neissikeldavo schmoll.gif tiesa formeles budavo lygios... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 29 lapkričio 2005 - 16:29
QUOTE(lanaa @ 2005 11 29, 16:27)
na as kai kepu krepselius, ne is mantingos, o namines smelines teslos, tai isklojusi forma, ar formeles ant teslos priberiu dziovintu pupeliu ar zirniu, kad neleistu teslai issikelt. beje o kuria mantingos tesla naudojai  g.gif  nes buna mieline ir bemiele... o siaip kiek kepus is sluoksniuotos, tai paprasciausiai subadydavau, tesla, nei tu pupu-zirniu neberdavau ir nieks ten neissikeldavo  schmoll.gif  tiesa formeles budavo lygios... ax.gif


tu visiškai teisi, reikia paslėgti. na blogiausiu atveju, subadyti šakute.
Atsakyti
Iš smėlynės tešlos kepant tai gal ir nėra būtina paslėgti..Bent jau aš tai neslėgiau, tik formelę visą ja išklojau ir tiek..visai neblogai gavosi.
Ir dar, beja, svečiams buvo atrakcija - prikepiau tu krepšiukų, pripirkau vaisių, puršiamos grietinėlės ir leidau vaikams patiems pasiruosšti kokius tik jie nori pyragaičius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2004 09 14, 19:37)
Jusu pageidavimu krepseliu receptas!  biggrin.gif

120 g miltu,
60 g sviesto,
2 tryniai.

Sviesta sutarkuoti ir isminkyti tesla. Ja padeti 2 val. i saldytuva. Po to kocioti apskritimus pagal formeliu dydi.

Kaip matote tesla be cukraus, nes visi mano parasyti idarai pakankamai saldus, todel jis i tesla nebutinas. O be to, ta pati recepta galima panaudoti ir nesaldiems krepseliams!  wink.gif


Turiu formelių, bet dar niekada nekepiau, reiktų kada nors pabandyti. smile.gif
Tik įdomu kiek išeina iš tiek tešlos krepšelių ir ar labai plonai reikia iškočioti tešlą?
Ir ar nereikia formelių kokiais nors riebaliukais patepti?
Atsakyti
Radau dar tokį receptuką:

Bezė (pyragaičiai su baltymų kremu)

Tešlai:

500 g miltų,
300 g margarino ar sviesto,
200 g cukraus,
2 kiaušiniai,
1 g sodos,
vanilino arba romo esencijos.

Kremui:

500 g cukraus,
250 g vandens,
5 kiaušinių baltymai,
10 g citrinos rūgšties


Miltus sumaišyti su soda ir persijoti.
Sviestą išsukti iki vientisos masės. Tada į jį dalimis dėti cukrų, paskui po vieną kiaušinį. Viską išsukti iki purios masės, kol ištirps cukrus. Baigiant sukti supilti esenciją.
Tada suberti miltus ir greitai užminkyti tešlą.
Palaikyti šaldytuve 10-30min.
Iškočioti 5-7mm. storio ir padaryti krepšelius (formytėse), arba išspausti rutuliukus su maža stiklinėle. Kepti 220 C tem. apie 10-15 min.

Kremui išverdame sirupą:
Į virintą vandenį supilame cukrų, gerai išmaišome, uždengiame dangčiu (neatidenginėti, nes susucukruos) ir verdame ant stiprios ugnies, kol galima bus susukti vidutinio kietumo kamuoliuką (kad išlaikytų formą, bet minkštas). Nepervirti, nes susikristalizuos.
Nuimti nuo ugnies.
Tada išplakame baltymus iki standžių putų. Baigiant plakti supilti citrinos rūgštį ir visada plakant maža srovele pilti sirupą.(baltymai užsiplikina ir jų tūris padidėja). Dabar plakti lėčiau, kol baltymų kremas sustandės(išlaikys savo formą).
Tada kremą dedame į konditerinį maišelį su antgaliu ir spaudžiame ant krepšelių.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 02 01, 11:26)
Turiu formelių, bet dar niekada nekepiau, reiktų kada nors pabandyti.  smile.gif
Tik įdomu kiek išeina iš tiek tešlos krepšelių ir ar labai plonai reikia iškočioti tešlą?
Ir ar nereikia formelių kokiais nors riebaliukais patepti?


Viskas priklauso nuo formelių dydžio. mirksiukas.gif Labai daug nesigauna- apie 6 vidut.dydžio krepšeliai. Labai plonai kočioti nereikia. Šiaip aš tais kočiojimais neužsiimu- pirštais išploju formelės viduje tešlą. Kepdama pirmą partiją truputį patepu riebalais, paskui jau nebe, nes ta tešla pakankamai riebi, tai formelės pačios susitepa. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2006 02 04, 09:06)
Viskas priklauso nuo formelių dydžio. mirksiukas.gif Labai daug nesigauna- apie 6 vidut.dydžio krepšeliai. Labai plonai kočioti nereikia. Šiaip aš tais kočiojimais neužsiimu- pirštais išploju formelės viduje tešlą. Kepdama pirmą partiją truputį patepu riebalais, paskui jau nebe, nes ta tešla pakankamai riebi, tai formelės pačios susitepa.  biggrin.gif


Mano formelės mažytės, dugno skersmuo apie 3cm. ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

sluoksniuotos tešlos krepšiukus kepa didžiosios "IKI" parduotuves. Nėra brangus, jei neklystu, tai didesni - 0,30, o mažesni - 0,20 Lt kainuoja. Nėra jie labai dailūs, kartais koks kraštas būna nulėpęs, bet neblogi. O ir iškepa greitai, gali per valandą nuo užsakymo padaryti.
Tai, tiek žiniu ax.gif
Atsakyti

L. Skanūs ir pigūs krepšeliai yra ir cukrainėje priešais Coca Cola Plaza kino teatrą. 1 kg - 8.80 Lt, tad vieno krepšelio kaina gaunasi apie 12 ct
Atsakyti