Sveikos šeimininkės. Artėja šventės, todėl labai norėčiau pasigaminti krepšelių. Žianu, kad jie kepami iš sluoksniuotos tešlos(tinka ,,Mandingos,,), bet kokį galima padaryti įdarą, kad būtų skanu ir gražu... Ačiū.
Nu nusipirkau šiandien turguj formelių tipo krepšeliams kepti, mantingos sluoksniuotos tešlos ir prisikepiau krepšelių , bet gavosi ne krepšeliai, o išsipūtę blyneliai. Nesuprantu ką padariau ne taip, o gal tešla ne tokia. Tą mantingos tešlą biškutį pakočiojau ir išklojau tas formeles, vidurį kepimo atidariau orkaitę pasigrožėt savo krepšeliais, žiūriu visas viršus tų krepšelių "nutirpęs", liko tik blynas. Paskui kad išsipūtė tie mano blynai. Žodžiu gavosi visiškas š..., reiks eit pirkt gatavų krepšelių
QUOTE(Erina @ 2005 11 29, 15:08)
Nu nusipirkau šiandien turguj formelių tipo krepšeliams kepti, mantingos sluoksniuotos tešlos ir prisikepiau krepšelių , bet gavosi ne krepšeliai, o išsipūtę blyneliai. Nesuprantu ką padariau ne taip, o gal tešla ne tokia. Tą mantingos tešlą biškutį pakočiojau ir išklojau tas formeles, vidurį kepimo atidariau orkaitę pasigrožėt savo krepšeliais, žiūriu visas viršus tų krepšelių "nutirpęs", liko tik blynas. Paskui kad išsipūtė tie mano blynai. Žodžiu gavosi visiškas š..., reiks eit pirkt gatavų krepšelių
na as kai kepu krepselius, ne is mantingos, o namines smelines teslos, tai isklojusi forma, ar formeles ant teslos priberiu dziovintu pupeliu ar zirniu, kad neleistu teslai issikelt. beje o kuria mantingos tesla naudojai nes buna mieline ir bemiele... o siaip kiek kepus is sluoksniuotos, tai paprasciausiai subadydavau, tesla, nei tu pupu-zirniu neberdavau ir nieks ten neissikeldavo tiesa formeles budavo lygios...
QUOTE(lanaa @ 2005 11 29, 16:27)
na as kai kepu krepselius, ne is mantingos, o namines smelines teslos, tai isklojusi forma, ar formeles ant teslos priberiu dziovintu pupeliu ar zirniu, kad neleistu teslai issikelt. beje o kuria mantingos tesla naudojai nes buna mieline ir bemiele... o siaip kiek kepus is sluoksniuotos, tai paprasciausiai subadydavau, tesla, nei tu pupu-zirniu neberdavau ir nieks ten neissikeldavo tiesa formeles budavo lygios...
tu visiškai teisi, reikia paslėgti. na blogiausiu atveju, subadyti šakute.
Iš smėlynės tešlos kepant tai gal ir nėra būtina paslėgti..Bent jau aš tai neslėgiau, tik formelę visą ja išklojau ir tiek..visai neblogai gavosi.
Ir dar, beja, svečiams buvo atrakcija - prikepiau tu krepšiukų, pripirkau vaisių, puršiamos grietinėlės ir leidau vaikams patiems pasiruosšti kokius tik jie nori pyragaičius
Ir dar, beja, svečiams buvo atrakcija - prikepiau tu krepšiukų, pripirkau vaisių, puršiamos grietinėlės ir leidau vaikams patiems pasiruosšti kokius tik jie nori pyragaičius
QUOTE(smike @ 2004 09 14, 19:37)
Jusu pageidavimu krepseliu receptas!
120 g miltu,
60 g sviesto,
2 tryniai.
Sviesta sutarkuoti ir isminkyti tesla. Ja padeti 2 val. i saldytuva. Po to kocioti apskritimus pagal formeliu dydi.
Kaip matote tesla be cukraus, nes visi mano parasyti idarai pakankamai saldus, todel jis i tesla nebutinas. O be to, ta pati recepta galima panaudoti ir nesaldiems krepseliams!
120 g miltu,
60 g sviesto,
2 tryniai.
Sviesta sutarkuoti ir isminkyti tesla. Ja padeti 2 val. i saldytuva. Po to kocioti apskritimus pagal formeliu dydi.
Kaip matote tesla be cukraus, nes visi mano parasyti idarai pakankamai saldus, todel jis i tesla nebutinas. O be to, ta pati recepta galima panaudoti ir nesaldiems krepseliams!
Turiu formelių, bet dar niekada nekepiau, reiktų kada nors pabandyti.
Tik įdomu kiek išeina iš tiek tešlos krepšelių ir ar labai plonai reikia iškočioti tešlą?
Ir ar nereikia formelių kokiais nors riebaliukais patepti?
Radau dar tokį receptuką:
Bezė (pyragaičiai su baltymų kremu)
Tešlai:
500 g miltų,
300 g margarino ar sviesto,
200 g cukraus,
2 kiaušiniai,
1 g sodos,
vanilino arba romo esencijos.
Kremui:
500 g cukraus,
250 g vandens,
5 kiaušinių baltymai,
10 g citrinos rūgšties
Miltus sumaišyti su soda ir persijoti.
Sviestą išsukti iki vientisos masės. Tada į jį dalimis dėti cukrų, paskui po vieną kiaušinį. Viską išsukti iki purios masės, kol ištirps cukrus. Baigiant sukti supilti esenciją.
Tada suberti miltus ir greitai užminkyti tešlą.
Palaikyti šaldytuve 10-30min.
Iškočioti 5-7mm. storio ir padaryti krepšelius (formytėse), arba išspausti rutuliukus su maža stiklinėle. Kepti 220 C tem. apie 10-15 min.
Kremui išverdame sirupą:
Į virintą vandenį supilame cukrų, gerai išmaišome, uždengiame dangčiu (neatidenginėti, nes susucukruos) ir verdame ant stiprios ugnies, kol galima bus susukti vidutinio kietumo kamuoliuką (kad išlaikytų formą, bet minkštas). Nepervirti, nes susikristalizuos.
Nuimti nuo ugnies.
Tada išplakame baltymus iki standžių putų. Baigiant plakti supilti citrinos rūgštį ir visada plakant maža srovele pilti sirupą.(baltymai užsiplikina ir jų tūris padidėja). Dabar plakti lėčiau, kol baltymų kremas sustandės(išlaikys savo formą).
Tada kremą dedame į konditerinį maišelį su antgaliu ir spaudžiame ant krepšelių.
Bezė (pyragaičiai su baltymų kremu)
Tešlai:
500 g miltų,
300 g margarino ar sviesto,
200 g cukraus,
2 kiaušiniai,
1 g sodos,
vanilino arba romo esencijos.
Kremui:
500 g cukraus,
250 g vandens,
5 kiaušinių baltymai,
10 g citrinos rūgšties
Miltus sumaišyti su soda ir persijoti.
Sviestą išsukti iki vientisos masės. Tada į jį dalimis dėti cukrų, paskui po vieną kiaušinį. Viską išsukti iki purios masės, kol ištirps cukrus. Baigiant sukti supilti esenciją.
Tada suberti miltus ir greitai užminkyti tešlą.
Palaikyti šaldytuve 10-30min.
Iškočioti 5-7mm. storio ir padaryti krepšelius (formytėse), arba išspausti rutuliukus su maža stiklinėle. Kepti 220 C tem. apie 10-15 min.
Kremui išverdame sirupą:
Į virintą vandenį supilame cukrų, gerai išmaišome, uždengiame dangčiu (neatidenginėti, nes susucukruos) ir verdame ant stiprios ugnies, kol galima bus susukti vidutinio kietumo kamuoliuką (kad išlaikytų formą, bet minkštas). Nepervirti, nes susikristalizuos.
Nuimti nuo ugnies.
Tada išplakame baltymus iki standžių putų. Baigiant plakti supilti citrinos rūgštį ir visada plakant maža srovele pilti sirupą.(baltymai užsiplikina ir jų tūris padidėja). Dabar plakti lėčiau, kol baltymų kremas sustandės(išlaikys savo formą).
Tada kremą dedame į konditerinį maišelį su antgaliu ir spaudžiame ant krepšelių.
QUOTE(Kozete @ 2006 02 01, 11:26)
Turiu formelių, bet dar niekada nekepiau, reiktų kada nors pabandyti.
Tik įdomu kiek išeina iš tiek tešlos krepšelių ir ar labai plonai reikia iškočioti tešlą?
Ir ar nereikia formelių kokiais nors riebaliukais patepti?
Tik įdomu kiek išeina iš tiek tešlos krepšelių ir ar labai plonai reikia iškočioti tešlą?
Ir ar nereikia formelių kokiais nors riebaliukais patepti?
Viskas priklauso nuo formelių dydžio. Labai daug nesigauna- apie 6 vidut.dydžio krepšeliai. Labai plonai kočioti nereikia. Šiaip aš tais kočiojimais neužsiimu- pirštais išploju formelės viduje tešlą. Kepdama pirmą partiją truputį patepu riebalais, paskui jau nebe, nes ta tešla pakankamai riebi, tai formelės pačios susitepa.
QUOTE(smike @ 2006 02 04, 09:06)
Viskas priklauso nuo formelių dydžio. Labai daug nesigauna- apie 6 vidut.dydžio krepšeliai. Labai plonai kočioti nereikia. Šiaip aš tais kočiojimais neužsiimu- pirštais išploju formelės viduje tešlą. Kepdama pirmą partiją truputį patepu riebalais, paskui jau nebe, nes ta tešla pakankamai riebi, tai formelės pačios susitepa.
Mano formelės mažytės, dugno skersmuo apie 3cm.
Sveikos,
sluoksniuotos tešlos krepšiukus kepa didžiosios "IKI" parduotuves. Nėra brangus, jei neklystu, tai didesni - 0,30, o mažesni - 0,20 Lt kainuoja. Nėra jie labai dailūs, kartais koks kraštas būna nulėpęs, bet neblogi. O ir iškepa greitai, gali per valandą nuo užsakymo padaryti.
Tai, tiek žiniu
sluoksniuotos tešlos krepšiukus kepa didžiosios "IKI" parduotuves. Nėra brangus, jei neklystu, tai didesni - 0,30, o mažesni - 0,20 Lt kainuoja. Nėra jie labai dailūs, kartais koks kraštas būna nulėpęs, bet neblogi. O ir iškepa greitai, gali per valandą nuo užsakymo padaryti.
Tai, tiek žiniu