Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti nuo čiulptuko ? 2 dalis

nu aš jau irgi pradedu galvoti, kad riekia pradėti atpratinti nuo soskutės, neskuo toliau tuo daugiau jai jos reikia (ypač naktį nepaleidžia iš burnytės).
Nors močiutė vis sako , kad dar anksti, tegu nors iki 2metukų pabūna g.gif

na prisiskaičiau čia mamytės jūsųvisokių išradimų, bandysiu ir aš ax.gif
Atsakyti
Ko tik mes nedarėm verysad.gif
Vyresnysis ir metė į laužą pats, ir į pečių, pats vieną soskę nukirpo, bet... kai tik ko nors užsiožiuodavo ar prieš miegą imdavo rėkti, spardytis ir taip kokia 40 min., kol mano nervai neišlaikydavo ir paduodavau jam naują soskę schmoll.gif
O padėjo mums štai kas: nuvažiavom į zoo sodą, ten pats pamatė pelių - žiurkių namelį... Grįžom namo (kaip tik mažesnysis pats buvo beveik nukandęs savo soskę), aš nutraukiau visai mažiuko soskę ir abiems parodžiau... Sakau "matyt pelytė įlindo man į rankinę, parsivežėm ją namo ir nukando soskę, o vyresniajam paaiškinau, kad jo visai nerandu! Pirmą vakarą prieš miegą dičkis paverkė, bet nedaug, o po to nereikėjo jau mums jos, pats visiems pasakoja kaip pelė įlindo pas mamą į rankinulą thumbup.gif
Na o mažylis dar vis paprašo "papo" (mat mato su jais lopšelyje vaikučius), bet neduodu ir kažkaip apsiena lengvai drinks_cheers.gif
Atsakyti
O mes jau buvom beveik atpratinę - reikėdavo tik miegui. O dabar pradėjo dygti krūminiai dantys, tai tiutės reikia mirk-atsikelk. Bandžiau neduoti, aiškinti, kad tai daržely, tai namie palikau, bet rėkia baisiausiai ir net nesiklauso, ką jam aiškinu. Tiek to, galvoju, parėksi ir nustosi, bet nenusileisiu. Vaikis 2m. o vaikšto su tiute. doh.gif Nurimo, žiūriu pirštus vos ne iki alkūnės susikišo į burną. Ir taip visada, kai tik nėra tiūtės - tai pirštai į burną ir rakinėjasi po ją. Tai priėjau išvados, kad geriau jau tiutė negu pirštai burnoj. Tiutę ir vėliau bus galima atimti, o ką reiks su pirštais daryti, jei pripras? g.gif
Atsakyti
mum buvo taip; buvo mazylis gal 1.5 metuku. iseje karta is kavines, staiga griebe soske ir nusveite i balos viduri. dar kaip tik vaziavo masina, pervaziavo ja.. taipir pasakem- nera, pats ismetei.. reikedavo tik nakciai. gaila buvo ziuret kai kankinasi. pradzioj l. ilgai neuzmigdavo. kai matydavau kad jau beveik miega, bet dar l. kankinas, ikisdavau soske. kai uzmigdavo pakavodavau. budavo kad nakti per miegus verkia, tai ikisdavau. apsisapnaves nesuprasdavo,nurimdavo. pamazu ir nakciai nereikdavo.. ax.gif
Atsakyti
dukrytei soskes tik nakciai kai migdosi reikia kai uzmiega istraukiu,na bet manau jau reik kazka galvoti g.gif
Atsakyti
na jungiuosi prie jusu burio ir tikiuosi nervai atlaikys
Dukra pas senele para isbuvo be soskes (isvaziavo i sodyba ir mane kad pamirso, o po to atradusi pabande neduoti), ir ka, apsiejo...
Dabar siandien pasiimu is mociutes (ta mane tik pamaciusi iskart siotes praso) lotuliukas.gif
na bet jei para isgyveno be jos (kas man ziauriai neitiketina), duok Dieve man stiprybes ir neigrusti siandien
Jauciu net neimsiu is mociutes (kad nebutu noro), bo namie daugiau jau neliko (visas apkarpem, atidavem draugam ir t.t.) biggrin.gif
Atsakyti
O aš noriu pasidžiaugti ir pasidalinti patirtimi su visomis jumis, gal kam padės....

Mano Kęstučiui dabar 1,8 m. Jau nuo kokių 1,4 m. bandėm visaip atpratinti, nes matės, kad jau dantukai priekiniai į priekį stumias ir kažkokie nelygūs sudygo - akivaizdžiai nuo soskės. Prisiskaičiau SM, kaip kuri darėt. nu ir pradėjom bandyt. Jau tuo metu reikėjo soskės tik miegui....niekaip neužmigdavo be...Galiausiai peršalo ir susirgo, soskės reikėjo baisiai, dieną ir naktį visada. Aš jau ir į neviltį puoliau, kad ir vėl viskas iš naujo. Pasveikom, išvažiavom pasiganyti į sodą. O ten ėmėmės radikalių bekompromisių priemonių - soskė dingo mirksiukas.gif Pirmą savaitę sunkiau užmigdavo, reikėjo ant rankų pasūpuoti, nors anksčiau to niekada nereikėdavo. Dabar viskas gerai - užmiega pats, soskės neprisimenam smile.gif Todėl, mano gava, bent jau mūsų atveju, geriausia problemą spręsti radikaliai, o ne po truputį, lyg erzintum...

Tai tokia mūsų istorija.
Atsakyti
neeme maniskis jo nuo pirmu dienu, tai ir vargt nereikejo smile.gif
Atsakyti
Nu mums irgi panašiai: dingo soskis ir baigta, savaitę pazirzė ir viskas liuks
Atsakyti
Musu atpratiniams prasidejo tuo, kad nuejus i darzeli priemimui, vedeja pasake, jog pabandytume atpratinti nuo soskes, nes tai "ligu nesiotojos". iki to laiko musu panicka buvo tiesiog "soskiamane", labai pergyvenau kaip tai padaryti, bet tiesiog viena ryta atsikelus pasakeme, kad sosyte lauks taves lovyteje, pirma diena buvo siek tiek zyzlu, bet dabar kaip puikiai eina miegoti (tiesiog bega kai pasakau kad einam miegoti) thumbup.gif nes ten laukia sosyte, o diena jos nereikia nei namie nei darzelyje thumbup.gif
Papildyta:
Beje nakti kolkas miegame tik su ja (buna akimirku kai nakti ismiega pametus kelais valandas), bandysim veliau atpratint, nes kolaks noriu perzengti darzelio stresa unsure.gif
Atsakyti
Su vyresneliu nebuvo dideliu problemu, kai pradejo pats vaikscioti (10.5men) atsirado idomesniu uzsiemimu negu soskute. Geriausias jo uzsiemimas buvo ja metyt i visus svecius kaip kamuoliuka. Naudojom tik nakcei. Bet va be buteliuko iki siol negalim. Jau buvau paslepusi ir pasakiau kad baba bonkute. Tai gere kuo puikiausiai is puoduko. Bet va kai gime antrasis sunus tai teko nuo pirmu dienu su buteliuku maitint. Aisku prasidejo vyresneliui isterika, tai teko paslepta buteliuka atgal traukt doh.gif Manau teks abu vienu metu atpratint kai mazylis jau pats mokes gert lotuliukas.gif
Atsakyti
Su atpratinimu nuo ciulptuko mums nutiko juokinga istorija. Nuo ciulpimo soskes galas nudilo, o kai dukryte ja pakandziojo ir patampe laikydama tarp dantu pati virsunele nuplyso. Is pradziu bande ciulpti kiaura, bet kaip maciau kad nelabai jai tai patiko miegant ja dar truputeli dantytai nukirpau, tai dar keleta kartu bande isideti i burnyte, bet matyt tai jau nesukeldavo malonumo. Kai pavegdavo vis paduodavau ta ciulptuka, bet ji tik pavartydavo ja rankytese ir numesdavo. Taciau jei vaikas iki 1,2 m. to daryti nepatariu, nes teks lakstyti po visa miesta ir ieskoti tokios pacios formos ciulptuko.
Atsakyti