Labuka
Nutariau paeksperimentuoti - ar esat kada obuoliu kompota virusios su vaniliniu cukrumi ar cinamonu ?.. Bijausi, kad nusaudys .. Kaip manot?.
Manau,kad saus
sauna,tik alyviniai ir saldiniai,dekit citrinos rugsties ir nesaudys
dedu obuolius su koteliais nieko nedarau tik nuplaunu,pilna stiklaini,ir verdu sirupa
ju yra 3-ju rusiu
300gr.-trilitriniam.cia maziausia kuri rekomenduojama deti
400gr.
500gr -cia kai yra sveciu tai ir pagerti ir obuoliuku pavalgyti
viska uzpilu 3 kartus ,bet nededu po jokiais dekiais ,mano manymu jie ten sunta ,del to buna pateze
dedu obuolius su koteliais nieko nedarau tik nuplaunu,pilna stiklaini,ir verdu sirupa
ju yra 3-ju rusiu
300gr.-trilitriniam.cia maziausia kuri rekomenduojama deti
400gr.
500gr -cia kai yra sveciu tai ir pagerti ir obuoliuku pavalgyti
viska uzpilu 3 kartus ,bet nededu po jokiais dekiais ,mano manymu jie ten sunta ,del to buna pateze
VISADA KOMPOTUS DARAU TAIP;I PARUOSTUS STIKL SUDEDU OBUOLIUS KRIAUSES,JUOS SUPJAUSTAU I 4 DALIS,IR UZPILU VERDANCIU VANDENIU.TRILITRINIUI DEDU PUSE KG CUKRAUS. UOGU KOMPOTUS DARAU TAIP PAT. PAPRASTA IR GREITA.DARAU SITAIP JAU 8 METAI. :
Na siandien as pasidariau kompota su cielais obuoliukais 4l vandens dejau 2kg cukraus.Isejo 3 trilitriai stiklainiai.Sudejau obuoliukus mazesnius,ir skintus.Ir uzpyliau sirupu.Dar kaitinau po to. Ir tada uzsukau.Taip knieti paragaut kai ateis laikas Mociute mano,darydavo su popieriniais obuoliais,tai taip skanu budavo,o dabar pridejau paprastu nezinomos veisles.Ziuresiu kas gausis Va mano kompotukas
O jei alyvinius obuolius pjauti per pus ir isvalyti viduriukus, gal tada maziau saudo ir tada nuo zemes galima geresnius sudet. Labai gaila obuoliu, pilna pieva prikritusi.
QUOTE(IceTea @ 2008 08 18, 17:31)
Labuka
Nutariau paeksperimentuoti - ar esat kada obuoliu kompota virusios su vaniliniu cukrumi ar cinamonu ?.. Bijausi, kad nusaudys .. Kaip manot?.
nesamone,nesaudo su cinamonu
daug metu darau alyvinius obuolius (ir ne tik juos)
nuskinu,nes nuo zemes tikrai netinka,nuplaunu ,sudedu i 3litri ,nuplikinu verdanciu vandeniu kokias 10-15min,nupilu ,idedu gvazdiku pora ,cinamono zieves gabaliuka ,kai jos neturiu tinka ir malto lasiuks,uzpilu sirupu(cukrus +vanduo,be jokiu proporciju ,tik kad but gerai saldu )ir uzvakuoju .
laikosi puikiai,taip dare mano mama ,daro sesuo ,darau ir as
Na kompotas issoves tai per gyvenima nera
Labai skanu i obuoliu kompota ideti keleta gvazdikeliu - jie sustiprina obuoliu aromata. Paprasciausias budas ji pagaminti - du kartus uzpilti verdanciu sirupu
beje, krituoliai netinka kompotams
Labai skanu i obuoliu kompota ideti keleta gvazdikeliu - jie sustiprina obuoliu aromata. Paprasciausias budas ji pagaminti - du kartus uzpilti verdanciu sirupu
beje, krituoliai netinka kompotams
QUOTE(AveM @ 2009 09 01, 01:14)
Ir as labai noriu obuoliu kompoto,sakykit ar visos rusys tinka kompotui,ar tik alyviniai.
Zinoma ,kad tinka ,kazkaip niekada is alyviniu net nedarydavom,jie sueidavo i uogiene ir valgymui tuoj pat.Is obuoliu,kurie su rugstele ir skaniau ir laikosi geriau