Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių kompotas žiemai

Labuka smile.gif
Nutariau paeksperimentuoti - ar esat kada obuoliu kompota virusios su vaniliniu cukrumi ar cinamonu ?.. Bijausi, kad nusaudys .. doh.gif Kaip manot?. blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Manau,kad saus
Atsakyti
sauna,tik alyviniai ir saldiniai,dekit citrinos rugsties ir nesaudys

dedu obuolius su koteliais nieko nedarau tik nuplaunu,pilna stiklaini,ir verdu sirupa
ju yra 3-ju rusiu

300gr.-trilitriniam.cia maziausia kuri rekomenduojama deti
400gr.
500gr -cia kai yra sveciu tai ir pagerti ir obuoliuku pavalgyti
viska uzpilu 3 kartus ,bet nededu po jokiais dekiais ,mano manymu jie ten sunta ,del to buna pateze
Atsakyti
VISADA KOMPOTUS DARAU TAIP;I PARUOSTUS STIKL SUDEDU OBUOLIUS KRIAUSES,JUOS SUPJAUSTAU I 4 DALIS,IR UZPILU VERDANCIU VANDENIU.TRILITRINIUI DEDU PUSE KG CUKRAUS. UOGU KOMPOTUS DARAU TAIP PAT. PAPRASTA IR GREITA.DARAU SITAIP JAU 8 METAI. : thumbup.gif
Atsakyti
Aš trumpai apvirinau obuoliukus vandeny, tada sukrėčiau į stiklainius, užpyliau verdančiu sirupu ir tikiuosi, kad nenušaus smile.gif
Atsakyti
Na siandien as pasidariau kompota su cielais obuoliukais smile.gif 4l vandens dejau 2kg cukraus.Isejo 3 trilitriai stiklainiai.Sudejau obuoliukus mazesnius,ir skintus.Ir uzpyliau sirupu.Dar kaitinau po to. ax.gif Ir tada uzsukau.Taip knieti paragaut kai ateis laikas biggrin.gif Mociute mano,darydavo su popieriniais obuoliais,tai taip skanu budavo,o dabar pridejau paprastu nezinomos veisles.Ziuresiu kas gausis ax.gif smile.gif Va mano kompotukas smile.gif
Atsakyti
O jei alyvinius obuolius pjauti per pus ir isvalyti viduriukus, gal tada maziau saudo ir tada nuo zemes galima geresnius sudet. smile.gif Labai gaila obuoliu, pilna pieva prikritusi. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(IceTea @ 2008 08 18, 17:31)
Labuka smile.gif
Nutariau paeksperimentuoti - ar esat kada obuoliu kompota virusios su vaniliniu cukrumi ar cinamonu ?.. Bijausi, kad nusaudys ..  doh.gif Kaip manot?.  blush2.gif  ax.gif

nesamone,nesaudo su cinamonu
daug metu darau alyvinius obuolius (ir ne tik juos)
nuskinu,nes nuo zemes tikrai netinka,nuplaunu ,sudedu i 3litri ,nuplikinu verdanciu vandeniu kokias 10-15min,nupilu ,idedu gvazdiku pora ,cinamono zieves gabaliuka ,kai jos neturiu tinka ir malto lasiuks,uzpilu sirupu(cukrus +vanduo,be jokiu proporciju ,tik kad but gerai saldu )ir uzvakuoju .
laikosi puikiai,taip dare mano mama ,daro sesuo ,darau ir as
Atsakyti
Na kompotas issoves tai per gyvenima nera smile.gif
Labai skanu i obuoliu kompota ideti keleta gvazdikeliu - jie sustiprina obuoliu aromata. Paprasciausias budas ji pagaminti - du kartus uzpilti verdanciu sirupu smile.gif

beje, krituoliai netinka kompotams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 22 rugpjūčio 2009 - 20:25
Ir as labai noriu obuoliu kompoto,sakykit ar visos rusys tinka kompotui,ar tik alyviniai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 09 01, 01:14)
Ir as labai noriu obuoliu kompoto,sakykit ar visos rusys tinka kompotui,ar tik alyviniai. g.gif

Zinoma ,kad tinka bigsmile.gif ,kazkaip niekada is alyviniu net nedarydavom,jie sueidavo i uogiene ir valgymui tuoj pat.Is obuoliu,kurie su rugstele ir skaniau ir laikosi geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu labai,nes neesu dariusi kompoto is obuoliu,tai ne nezinau. ax.gif
Atsakyti