labai noriu obuoliu kompoto su cielais obuoliais. Mama darydavo o as nemoku. Gal kas zinot receptuka
galiu pasakyti savo, nors zinau jog, kiti drao kitai.
I dideli puoa supilu vandens kiek stiklainiu kompoto satysiu (as statau i 3l)
isplauni obuolius as tai iskabtuoju vidu kiek pasiekiu pro juoda galiuka.
Isplaunu, obuoliu taip apskaiciuoju mazdaug trecdalis stiklainio kad iseitu.
kai vanduo pradeda jau virti supilu cukru 0,5l ant 3l, sudedu obuolius ir duodu uzvirti, verdu apie 10-15.
stiklainius isplautus, paimu puodeli pasemiu verdancio kompoto ir atsargiai apie puse puodeliu supili (galima siek tiek daugiau0 iskalauju stiklaini ir supilu kompota atgal i puoda) stiklaini uzdengiu metaliniu dangtliu, kad pastovetu kol uzvirs kompotas, jei verda, tai i iskalauta stiklaini pradedu pamazu pilti VERDANTI kompota. pripilu pilna stiklaini uzsandarinu. apverciu aukstyn kojom.
galima ideti verdant pora gvazdikeliu i kompota.
Stiklainiu PAPILDOMAI NESTIRILIZUOJU. isilaiko per ziema sandeliuke, rusio neturiu, kazkur buna apie 10-15 laipsniu sandeliuke.
I dideli puoa supilu vandens kiek stiklainiu kompoto satysiu (as statau i 3l)
isplauni obuolius as tai iskabtuoju vidu kiek pasiekiu pro juoda galiuka.
Isplaunu, obuoliu taip apskaiciuoju mazdaug trecdalis stiklainio kad iseitu.
kai vanduo pradeda jau virti supilu cukru 0,5l ant 3l, sudedu obuolius ir duodu uzvirti, verdu apie 10-15.
stiklainius isplautus, paimu puodeli pasemiu verdancio kompoto ir atsargiai apie puse puodeliu supili (galima siek tiek daugiau0 iskalauju stiklaini ir supilu kompota atgal i puoda) stiklaini uzdengiu metaliniu dangtliu, kad pastovetu kol uzvirs kompotas, jei verda, tai i iskalauta stiklaini pradedu pamazu pilti VERDANTI kompota. pripilu pilna stiklaini uzsandarinu. apverciu aukstyn kojom.
galima ideti verdant pora gvazdikeliu i kompota.
Stiklainiu PAPILDOMAI NESTIRILIZUOJU. isilaiko per ziema sandeliuke, rusio neturiu, kazkur buna apie 10-15 laipsniu sandeliuke.
QUOTE(xxkamane @ 2007 07 31, 18:16)
galiu pasakyti savo, nors zinau jog, kiti drao kitai.
I dideli puoa supilu vandens kiek stiklainiu kompoto satysiu (as statau i 3l)
isplauni obuolius as tai iskabtuoju vidu kiek pasiekiu pro juoda galiuka.
Isplaunu, obuoliu taip apskaiciuoju mazdaug trecdalis stiklainio kad iseitu.
kai vanduo pradeda jau virti supilu cukru 0,5l ant 3l, sudedu obuolius ir duodu uzvirti, verdu apie 10-15.
stiklainius isplautus, paimu puodeli pasemiu verdancio kompoto ir atsargiai apie puse puodeliu supili (galima siek tiek daugiau0 iskalauju stiklaini ir supilu kompota atgal i puoda) stiklaini uzdengiu metaliniu dangtliu, kad pastovetu kol uzvirs kompotas, jei verda, tai i iskalauta stiklaini pradedu pamazu pilti VERDANTI kompota. pripilu pilna stiklaini uzsandarinu. apverciu aukstyn kojom.
galima ideti verdant pora gvazdikeliu i kompota.
Stiklainiu PAPILDOMAI NESTIRILIZUOJU. isilaiko per ziema sandeliuke, rusio neturiu, kazkur buna apie 10-15 laipsniu sandeliuke.
I dideli puoa supilu vandens kiek stiklainiu kompoto satysiu (as statau i 3l)
isplauni obuolius as tai iskabtuoju vidu kiek pasiekiu pro juoda galiuka.
Isplaunu, obuoliu taip apskaiciuoju mazdaug trecdalis stiklainio kad iseitu.
kai vanduo pradeda jau virti supilu cukru 0,5l ant 3l, sudedu obuolius ir duodu uzvirti, verdu apie 10-15.
stiklainius isplautus, paimu puodeli pasemiu verdancio kompoto ir atsargiai apie puse puodeliu supili (galima siek tiek daugiau0 iskalauju stiklaini ir supilu kompota atgal i puoda) stiklaini uzdengiu metaliniu dangtliu, kad pastovetu kol uzvirs kompotas, jei verda, tai i iskalauta stiklaini pradedu pamazu pilti VERDANTI kompota. pripilu pilna stiklaini uzsandarinu. apverciu aukstyn kojom.
galima ideti verdant pora gvazdikeliu i kompota.
Stiklainiu PAPILDOMAI NESTIRILIZUOJU. isilaiko per ziema sandeliuke, rusio neturiu, kazkur buna apie 10-15 laipsniu sandeliuke.
Aciu
mano mama daro taip:
sudeda i6pjaustytus obuolius į stiklainius ir užpila verdančiu vandeniu. palaiko 15-30 min. tada skystį nupila į puodą, supila į puodą cukrų (pasak jos ant 3 trilitrinių stiklainių ~ 1 kg cukraus) ir užverda. tada tą skystį atgal į stiklainius ir vsio. pasak jos obuoliai labai gerai laikosi...
mano mama nemėgsta gvazdikėlių, tai matyt todėl nededa , bet manau jie visai tiktų...
sudeda i6pjaustytus obuolius į stiklainius ir užpila verdančiu vandeniu. palaiko 15-30 min. tada skystį nupila į puodą, supila į puodą cukrų (pasak jos ant 3 trilitrinių stiklainių ~ 1 kg cukraus) ir užverda. tada tą skystį atgal į stiklainius ir vsio. pasak jos obuoliai labai gerai laikosi...
mano mama nemėgsta gvazdikėlių, tai matyt todėl nededa , bet manau jie visai tiktų...
Ir aš įkišių savo nosytę, jei nori kad kompotas obuolių gerai laikytų reikia juos ne nuo žemės rinkti nukritusius, o skinti, kad nebutų "sudaužyti", sakė mamos sesuo ( kulinarija baigus)
tikra teisybe nuo zemes negalima rinkti obuoliuku ,o tik skintus deti ,,,
gal kas zinot ar galima maisyti obuoliukus su kriausem?
gal kas zinot ar galima maisyti obuoliukus su kriausem?
QUOTE(moniuxx @ 2007 08 19, 13:19)
tikra teisybe nuo zemes negalima rinkti obuoliuku ,o tik skintus deti ,,,
gal kas zinot ar galima maisyti obuoliukus su kriausem?
gal kas zinot ar galima maisyti obuoliukus su kriausem?
Taip galima,aš visada darau tokius asorti Skanu
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 20, 15:10)
Taip galima,aš visada darau tokius asorti Skanu
o gal galetum man savo receptuka parasyti kiek ko ir ant kiek dedi ...
girdejau ,kad i kriausiu kompota reikia deti rugsteles arba svarainiu -kiti acta pila ,o jei su obuoliukais maisai tai gal jau rugsties ir taip uztenka ...?
ia anksto dekoju ...
QUOTE(moniuxx @ 2007 08 21, 09:51)
o gal galetum man savo receptuka parasyti kiek ko ir ant kiek dedi ...
girdejau ,kad i kriausiu kompota reikia deti rugsteles arba svarainiu -kiti acta pila ,o jei su obuoliukais maisai tai gal jau rugsties ir taip uztenka ...?
ia anksto dekoju ...
girdejau ,kad i kriausiu kompota reikia deti rugsteles arba svarainiu -kiti acta pila ,o jei su obuoliukais maisai tai gal jau rugsties ir taip uztenka ...?
ia anksto dekoju ...
Tai kad labai paprasta; Visi vaisiai turi būti skinti! Kadangi mūsų kriaušės didelės,netelpa į stiklainį tai pjaunu pusiau,ir obuolius taip pat.Į stiklainį sudedu,užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau kol atvėsta.Po to vandenį supilu į puodą ,pridedu cukraus(pusė litro stiklainį ant trilitrinio)užvirinu ir verdantį išpilstau į stiklainius.Uždarau,apverčiu ir dar užkloju.
Pirmą kart girdžiu kad actą pila Pridėkit kaukazinių slyvučiu,dėl spalvos galima įmesti keletą aronijos uogų.
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 21, 15:07)
Tai kad labai paprasta; Visi vaisiai turi būti skinti! Kadangi mūsų kriaušės didelės,netelpa į stiklainį tai pjaunu pusiau,ir obuolius taip pat.Į stiklainį sudedu,užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau kol atvėsta.Po to vandenį supilu į puodą ,pridedu cukraus(pusė litro stiklainį ant trilitrinio)užvirinu ir verdantį išpilstau į stiklainius.Uždarau,apverčiu ir dar užkloju.
Pirmą kart girdžiu kad actą pila Pridėkit kaukazinių slyvučiu,dėl spalvos galima įmesti keletą aronijos uogų.
Pirmą kart girdžiu kad actą pila Pridėkit kaukazinių slyvučiu,dėl spalvos galima įmesti keletą aronijos uogų.
aciu uz savaji receptuka -butinai isbandysiu ...
o del acto tai esu kazkur tarp senos receptu knygos radus ,bet mane vien jau tas zodis actas atbaido -daug labiau vertinu rugstele
QUOTE(MAMICY @ 2007 08 13, 11:20)
mano mama daro taip:
sudeda i6pjaustytus obuolius į stiklainius ir užpila verdančiu vandeniu. palaiko 15-30 min. tada skystį nupila į puodą, supila į puodą cukrų (pasak jos ant 3 trilitrinių stiklainių ~ 1 kg cukraus) ir užverda. tada tą skystį atgal į stiklainius ir vsio. pasak jos obuoliai labai gerai laikosi...
mano mama nemėgsta gvazdikėlių, tai matyt todėl nededa , bet manau jie visai tiktų...
sudeda i6pjaustytus obuolius į stiklainius ir užpila verdančiu vandeniu. palaiko 15-30 min. tada skystį nupila į puodą, supila į puodą cukrų (pasak jos ant 3 trilitrinių stiklainių ~ 1 kg cukraus) ir užverda. tada tą skystį atgal į stiklainius ir vsio. pasak jos obuoliai labai gerai laikosi...
mano mama nemėgsta gvazdikėlių, tai matyt todėl nededa , bet manau jie visai tiktų...
manoji ir taip daro
QUOTE(MAMICY @ 2007 08 13, 11:20)
mano mama daro taip:
sudeda i6pjaustytus obuolius į stiklainius ir užpila verdančiu vandeniu. palaiko 15-30 min. tada skystį nupila į puodą, supila į puodą cukrų (pasak jos ant 3 trilitrinių stiklainių ~ 1 kg cukraus) ir užverda. tada tą skystį atgal į stiklainius ir vsio. pasak jos obuoliai labai gerai laikosi...
mano mama nemėgsta gvazdikėlių, tai matyt todėl nededa , bet manau jie visai tiktų...
sudeda i6pjaustytus obuolius į stiklainius ir užpila verdančiu vandeniu. palaiko 15-30 min. tada skystį nupila į puodą, supila į puodą cukrų (pasak jos ant 3 trilitrinių stiklainių ~ 1 kg cukraus) ir užverda. tada tą skystį atgal į stiklainius ir vsio. pasak jos obuoliai labai gerai laikosi...
mano mama nemėgsta gvazdikėlių, tai matyt todėl nededa , bet manau jie visai tiktų...
laikosi, ir labai skanu. Aš taip darau antaninius.
QUOTE(VERADONA @ 2007 08 18, 21:35)
Ir aš įkišių savo nosytę, jei nori kad kompotas obuolių gerai laikytų reikia juos ne nuo žemės rinkti nukritusius, o skinti, kad nebutų "sudaužyti", sakė mamos sesuo ( kulinarija baigus)
QUOTE(moniuxx @ 2007 08 19, 14:19)
tikra teisybe nuo zemes negalima rinkti obuoliuku ,o tik skintus deti ,,,
gal kas zinot ar galima maisyti obuoliukus su kriausem?
gal kas zinot ar galima maisyti obuoliukus su kriausem?
galima galima rinkti nukritusius. Ištiškę netinka, tačiau tikrai neverta lipti į medį dėl kompoto. Puikiausiai stovi ir "krituoliai". Aišku, jeigu norisi idealių obuolio formų, tada jau reikia lipti skinti.