Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai nėštukėms

QUOTE(edituke @ 2007 09 12, 16:32)
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad už nesaugių maisto produktų patekimą į rinką atsako maistą tvarkančios įmonės. Vartotojai, norintys grąžinti įsigytus nekokybiškus produktus, turėtų vadovautis Daiktų grąžinimo ir keitimo taisyklėmis, patvirtintomis Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2001 m. birželio 29 d. įsakymu Nr. 217 (Žin., 2001, Nr. 58-2105). Šių taisyklių 22 punkte sakoma, kad jeigu pirkėjas nepateikia kasos aparato kvito ar kito nustatyta tvarka išduodamo prekės pirkimą pardavimą patvirtinančio dokumento, prekė keičiama arba už prekę sumokėti pinigai grąžinami tik pardavėjui sutikus.


gaila, kad ismeciau pries dvi savaites pirktų Mamavit pirkimo cekį, nes dabar Medikoros vaistines Mazeikiuose vedeja teigia, kad siais vitaminais jau du menesius neprekiauja. Tai kaip tada as juos isigijau blink.gif zodziu, issigando Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patikrinimo. Visgi sios tarnybos specialistai sureagavo i mano pranesima, kuri parasiau ju svetaineje... Vakar skambino ir sake, kad jau ne vienoje vaistineje siu papildu isigyti nebegalima.
Atsakyti
QUOTE(artita @ 2007 09 13, 07:45)
vakar buvau pas ginekologą, pasakiau kad pradėjau gerti vitaminus PRENATAL, šeimos gydytoja liepė, o ginekologas sako spėsi dar tų vitaminų, gerk geriau magnį B6. dabar ruduo, daug daržovių valgyk ir pakaks pilnai visko, gerti liepė po dvi, nes man prasidėjo rankų nutirpimas naktim, tai manau gali gerti, bet vis tik siūlyčiau pasitarti su gydytoju  4u.gif

Manau dėl vitaminų tavo ginas teisus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(krisstukas @ 2007 09 12, 22:18)
Va radau, ka norejau paklausti, tik nezinojau kur smile.gif Ar Magni B6 galima vartoti esant nesciai. Ar reikia konsultuotis su gydytoju? Man nestumas dra tik pati pati pradzia, bet pasidariau labai neringa, irzli, asareles parieda kas vakareli. Tad nenoriu daugiau vyro gasdinti, tai vat idomu  ax.gif


Man gine sake gert magni, nes uzsiminiau, kad traukia kojas. Vaistinej dave sita lietuviska magni(dezutes viduj buvo knygute, kurioj aprasyti visi sios farmacines kompanijos "Aconitum" vaistai-naturalus produktai). Taigi nemanau, kad gali kuo nors pakenkt...

O beto vitaminuose nestuke.gif taip pat yra magnio kazkiek...
Atsakyti
QUOTE(Katė @ 2007 09 11, 20:53)
geriau tuos MamaVit siukslinei padovanok  cool.gif  4u.gif
as jau padovanojau, nors dar trecdali pakuotes tebuvau suvartojusi..
zemiau parasysiu kodel..
as irgi skaiciau ta straipsni ir pamaniau, kad tie MamaVit, kuriu galima issigyti visose musu vaistinese tikrai yra geri ir jokio E127 nera, juk jie sveicariski. O grizusi namo apziurejau turima siu vitaminu pakuote pamaciau, kad tu vitaminu sudetyje irgi yra draudziamas E127  blink.gif
aiskiai parasyta, kad gamintojas UAB Biosola, tik rinkodaros teises priklauso Sveicarijos kompanijai PharmaSwis. Va taip...
tiek tas straipsnis, tiek tie pardavinejami MamaVit vitaminai musu vaistinese yra susije su Biosola!  cool.gif
Ir raso, kad jie nebuvo isplatinti Lietuvoje. Taip, anie JAV kompanijos nebuvo isplatinti, o kiti, atseit sveicariski laisvai pardavinejami vaistinese, nors niekuo nesiskiria nuo neisplatintuju  doh.gif
siaubas  schmoll.gif
as be jokio gailescio turimus vitaminus MamaVit ismeciau.


Kaip gerai, kad perskaitei sudeti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Katė @ 2007 09 11, 21:53)
geriau tuos MamaVit siukslinei padovanok  cool.gif  4u.gif
as be jokio gailescio turimus vitaminus MamaVit ismeciau.



QUOTE(edituke @ 2007 09 12, 17:32)
Iš Lietuvos rinkos išimamas maisto papildas „Mama Vit“




KAIP UŽSIPARINAU!!!AŠ JUOS DABAR GERIU IR NIEKO NEŽINOJAU!!!!
nu šakės, tikiuosi, kad nepakenkė mažyliui cray.gif
Atsakyti
o aš geriu Elevitą.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_beata_ @ 2007 09 18, 12:47)
o aš geriu Elevitą..  4u.gif


As irgi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutes!
O gal kas zinot - kaip issiversti be tabletiniu vitaminu? Ar neuztenka darzoviu ir vaisiu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Virginija @ 2007 09 22, 11:18)
Sveikutes!
O gal kas zinot - kaip issiversti be tabletiniu vitaminu? Ar neuztenka darzoviu ir vaisiu?  rolleyes.gif

To paklausk savo gydytojos, manau tikrai patars ką reikia valgyti kad gautum tau trūkstamų vitaminų.
Atsakyti
Mano nuomene, kol yra naturaliu vitaminu - darzoviu, vaisiu, ir t.t - reikia vartoti tai, kas naturalu. Va kai nebus - ziema ir pavasari, tada turbut ner kur detis, reikia gert vitaminus. Tik valgant reikia zinoti, kokiu vitaminu kokiuose produktuose yra, nes ju turi buti ivairiu ir visi suderinti.
Atsakyti
puiku, jei yra galimybe valgyti daug varskes (kalcis), valgyti darzoves ir vaisius (uzaugintus namuose, bet ne is prekybos centru), reguliariai valgyti ir pan. aisku jei ne vemi ir pan.
vitaminai reikalingi ne vien tik kudikiui bet daugiau mamytei, nes jis pasiims ir taip viska (kazkur skaiciau) o pati nuslipusi negalesi sveikai toliau gyventi, prasisides ligos, kurios gali pakenkti vaikeliui. va taip va.
neseniai skaiciau cia forume apie mamvit kad jie labai blogi
Atsakyti
as taip pat geriu "elevit"

gydytoja sake, kad tai svelnus papildai, su ne per didelemis vitaminu dozemis, kurios kituose vitaminuose buna tiesiog arkliskos ir gydomosios.

turiu drauge nestuke, gyvenancia vokietijoje. ten jai liepe gerti vitaminus, kuriusoe butinai turi buti jodo ir +dha nesociuju ar sociuju rugsciu.
paklaususi savo gydytojos apie elevit sudeti, ir kodel nera jodo, gydytoja nieko konkretaus neatsake, mat nesusidure su tokiu klausimu.

imu skaityti internetine statistika. ten randu, kad jodo trukumas europoje yra opi problema. kad zmones, kuriu masito racione mazai juros gerybiu, negauna jodo, todel daznesni skydliaukiu susirgimai, kretinizmas, protinis atsilikimas. lietuva yra tarp jodo trukumo saliu. problema sprendziama po truputi- parduodama joduota druska.

o del dha nieko nezinau, gal kas galetu pakomentuoti jei ka daugiau zinote?

as kol kas kol turiu dar pakuote tu elevit, juos geriu, tik stengiuosi valgyti juros kopustus ir visokius kitokius dalykus, kur yra to jodo. tiap kompensuosiu ta jodo trukuma.
o kaip su tuo dha? su kokiais produktais jo gauti, jeigu nera vitaminuose.

be to , panagrinejus kitus vitaminus, jodo irgi neradau sudetyje. visa sudetis panasi visu vitaminu- kalcis ir folio rugstis ir pan. lyg longvito vitaminuose maciau jodo lyg yra.
na tai tiek.
Atsakyti