Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai nėštukėms

QUOTE(Agotė @ 2007 09 08, 09:15)
Na tai šaunu, kad nealergiška, tačiau pažįstu mamytę, kuri vaikiuką iki 2,5metų savo pienuku maitino....ir dar pati l.žiūrėjo ką valgyt...ir vaikiukas alergiškas...taip, kad........................tikrai visko būna..

Tai jos vaikiukas alergiškas nuo vitaminų ar šiaip alergiškas? Ne apie maitinimą kalba eina, o apie vitaminų žalą vaikiukams mamos pilvelyje mirksiukas.gif Aš rašiau, kad gėriau vitaminus ir nėštumo metu ir maitindama (beja, išmaitinau dukrą iki 1 metų ir kelių mėnesių), bet vaikas netapo alergiškas. Kitos mamos negeria vitaminų visai, o vaikiukai vistiek būna alergiški. Noriu pasakyti, kad nežinosi nuo ko ir iš kur ta alergija ateina. Tai gali lemti daugelį veiksnių, vienas iš jų - paveldimumas, kitas - šiuolaikinis mūsų maistas. Pažiūrėkit, kiek produktų su E621 (natrio gliutamatu), kiek produktų su konservantais (net gaiviuosiuose gėrimuose ir batonuose jų yra doh.gif )

Atsakyti
vitaminai ir žala
Atsakyti
QUOTE(Krisma @ 2007 09 08, 12:41)
Tai jos vaikiukas alergiškas nuo vitaminų ar šiaip alergiškas? Ne apie maitinimą kalba eina, o apie vitaminų žalą vaikiukams mamos pilvelyje mirksiukas.gif Aš rašiau, kad gėriau vitaminus ir nėštumo metu ir maitindama (beja, išmaitinau dukrą iki 1 metų ir kelių mėnesių), bet vaikas netapo alergiškas. Kitos mamos negeria vitaminų visai, o vaikiukai vistiek būna alergiški. Noriu pasakyti, kad nežinosi nuo ko ir iš kur ta alergija ateina. Tai gali lemti daugelį veiksnių, vienas iš jų - paveldimumas, kitas - šiuolaikinis mūsų maistas. Pažiūrėkit, kiek produktų su E621 (natrio gliutamatu), kiek produktų su konservantais (net gaiviuosiuose gėrimuose ir batonuose jų yra doh.gif )

Tai va, kad nieks nežino nuo ko alergiškas,vitaminus gėrė...
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2007 09 08, 17:09)
Tai va, kad nieks nežino nuo ko alergiškas,vitaminus gėrė...


Mano drauges vaikui operavo sirdele. Tai gydytojai greztai perspejo kad du men iki operacijos ir du men po operacijos juokiu maisto papildu (vitaminu) Tai jei tie preparatai butu i gera ar uzdraustu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pūkuota: 08 rugsėjo 2007 - 18:06
iki 12 sav gėriau tik folinę rūgštį, paskui negėriau nieko, dabar gydytojas rekomendavo pradėti naudoti vitaminus, bet ne visą nėštumą, nusipirkau pernatal 90 tablečių, sugersiu visas, o tada gal negersiu, matysiu koks kraujas bus 4u.gif
ai dar geriu geležies tabletes, "ferum lex", nes žemas hemoglobinas, vakar pridaviau tyrimus, rytoj eisiu pas gydytoją žiūrėsiu ar pagerėjo ar ne, bet šiaip jau sakiau, nustosiu vartot geležį, bo kietina vidurius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artita: 11 rugsėjo 2007 - 07:49
QUOTE(aistushka @ 2007 08 25, 09:07)
Gal kam reikia MAMAvit vitaminų? Dovanoju 4u.gif  (Pakelyje trūksta 3 tablečių)... (Vilnius, Trakai). Rašykit į AZ...


geriau tuos MamaVit siukslinei padovanok cool.gif 4u.gif
as jau padovanojau, nors dar trecdali pakuotes tebuvau suvartojusi..
zemiau parasysiu kodel..

QUOTE(Limcamca @ 2007 09 07, 12:26)
Nu, jūs nepanikuokit. Juk jie nebuvo Lietuvoje išplatinti. O be to jau senai aišku, kad iš tų sintetinių vitaminų daugiau žalos, nei naudos  4u.gif


as irgi skaiciau ta straipsni ir pamaniau, kad tie MamaVit, kuriu galima issigyti visose musu vaistinese tikrai yra geri ir jokio E127 nera, juk jie sveicariski. O grizusi namo apziurejau turima siu vitaminu pakuote pamaciau, kad tu vitaminu sudetyje irgi yra draudziamas E127 blink.gif
aiskiai parasyta, kad gamintojas UAB Biosola, tik rinkodaros teises priklauso Sveicarijos kompanijai PharmaSwis. Va taip...
tiek tas straipsnis, tiek tie pardavinejami MamaVit vitaminai musu vaistinese yra susije su Biosola! cool.gif
Ir raso, kad jie nebuvo isplatinti Lietuvoje. Taip, anie JAV kompanijos nebuvo isplatinti, o kiti, atseit sveicariski laisvai pardavinejami vaistinese, nors niekuo nesiskiria nuo neisplatintuju doh.gif
siaubas schmoll.gif
as be jokio gailescio turimus vitaminus MamaVit ismeciau.
Atsakyti
Iki 13 savaites geriau foline rugsti, dabar geriu vitaminus ELEVIT smile.gif
Atsakyti
Iš Lietuvos rinkos išimamas maisto papildas „Mama Vit“

Vilniaus apskrities maisto ir veterinarijos tarnyba įpareigojo įmonę importuotoją – UAB „Biosola“ (Didžioji Riešė, Vilniaus rajonas) surinkti Lietuvos rinkoje išplatintus maisto papildus „Mama Vit“ ir saugiai juos sunaikinti.

Sprendimas buvo priimtas po to, kai Vilniaus apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, kilus įtarimui dėl šios rūšies gaminių kokybės, patikrino pardavime esančius ankstesnės siuntos šiuos produktus. Nustatyta, kad ir kitų „Mama Vit“ papildų, pagamintų Jungtinių Amerikos Valstijų įmonėje „Arnet Pharmaceutical Corporation“, sudėtyje yra Europoje draudžiamo naudoti dažiklio eritrozino E 127.

Dažiklis E 127 – tai sintetiniai, turintys jodo, tirpūs vandenyje, raudoni dažai. Pastebėta, kad maiste naudojamos nors ir nedidelės šių dažų koncentracijos, sukelia pašalinį poveikį žmogaus organizmui. Eritrozinas padidina jautrumą šviesai tai žmonių grupei, kurie yra jautrūs saulės spinduliams. Todėl šį dažiklį naudoti maisto papildų gamybai Europos Sąjungos šalyse yra uždrausta.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šių metų rugsėjo 6 d. informavo, kad įmonei importuotojai – UAB „Biosola“ neleista realizuoti visos amerikietiškų maisto papildų „Mama Vit“ siuntos. Nustatyta, kad ankstesnė šių papildų siunta į Lietuvą buvo įvežta šių metų kovo mėnesį, rinkoje išplatinta 17 517 pakuočių po 30 tablečių.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad už nesaugių maisto produktų patekimą į rinką atsako maistą tvarkančios įmonės. Vartotojai, norintys grąžinti įsigytus nekokybiškus produktus, turėtų vadovautis Daiktų grąžinimo ir keitimo taisyklėmis, patvirtintomis Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2001 m. birželio 29 d. įsakymu Nr. 217 (Žin., 2001, Nr. 58-2105). Šių taisyklių 22 punkte sakoma, kad jeigu pirkėjas nepateikia kasos aparato kvito ar kito nustatyta tvarka išduodamo prekės pirkimą pardavimą patvirtinančio dokumento, prekė keičiama arba už prekę sumokėti pinigai grąžinami tik pardavėjui sutikus.

Atsakyti
As taip pat geriu vitaminus ELEVIT drinks_cheers.gif Bet sugeriau dar tik 5, tai negaliu pasakyt, ar geri jie ar ne ax.gif Beto dar geriu lietuviska magni MAGNIS B6 COMPLEX.
Atsakyti
QUOTE(brilly @ 2007 09 12, 16:45)
Beto dar geriu lietuviska magni MAGNIS B6 COMPLEX.


Va radau, ka norejau paklausti, tik nezinojau kur smile.gif Ar Magni B6 galima vartoti esant nesciai. Ar reikia konsultuotis su gydytoju? Man nestumas dra tik pati pati pradzia, bet pasidariau labai neringa, irzli, asareles parieda kas vakareli. Tad nenoriu daugiau vyro gasdinti, tai vat idomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krisstukas @ 2007 09 12, 23:18)
Va radau, ka norejau paklausti, tik nezinojau kur smile.gif Ar Magni B6 galima vartoti esant nesciai. Ar reikia konsultuotis su gydytoju? Man nestumas dra tik pati pati pradzia, bet pasidariau labai neringa, irzli, asareles parieda kas vakareli. Tad nenoriu daugiau vyro gasdinti, tai vat idomu  ax.gif


vakar buvau pas ginekologą, pasakiau kad pradėjau gerti vitaminus PRENATAL, šeimos gydytoja liepė, o ginekologas sako spėsi dar tų vitaminų, gerk geriau magnį B6. dabar ruduo, daug daržovių valgyk ir pakaks pilnai visko, gerti liepė po dvi, nes man prasidėjo rankų nutirpimas naktim, tai manau gali gerti, bet vis tik siūlyčiau pasitarti su gydytoju 4u.gif
Atsakyti
Jei dar kuri neskaitete sio straipsnio, tai tikrai vertetu paskaityti.

Netinkamai vartojami maisto papildai sukelia ligas, kurias turėtų gydyti

Inga Saukienė, www.DELFI.lt
2007 rugsėjo mėn. 12 d.
Pasirodžius pranešimams, kad vienas po kito Lietuvoje uždraudžiami nesaugūs maisto papildai, DELFI pasidomėjo, kokią įtaką sintetiniai vitaminai ir mineralai turi mūsų organizmui. Pasirodo, neteisingai pasirinkti papildai yra ne tik tuščias pinigų švaistymas, bet ir gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų.

Vitaminai gali sukelti... jų trūkumą
„Maisto papildai vis dėlto yra veikliosios medžiagos, todėl jie turėtų būti skiriami specialistų. Pats blogiausias variantas, kai žmonės juos renkasi paveikti reklamos“, - įsitikinęs šeimos gydytojas ir genetikas Danielius Serapinas.

Anot mediko, jei žmogui nėra vitaminų trūkumo požymių – neslenka plaukai, nelūžinėja nagai, kraujyje pakankamas hemoglobino kiekis – vartojant vitaminus gali susidaryti patologinė būsena, kai organizmui jų pradeda trūkti. Mat organizmui reikalingos medžiagos į kraują patenka per žarnyne esančius kanalus. Paprastai tuo pačiu kanalu įsisavinama bent keletas medžiagų. Tačiau jeigu kanalą užima visiškai nereikalingas vitaminas, organizmas negauna iš tiesų jam reikalingų medžiagų, kurios būtų patekusios su maistu.

„Maisto papildų veiksmingumas taip pat skirtingas. Pavyzdžiui, labai plačiai kalbama, kad selenas ir vitaminas E mažina širdies ligų atsiradimo riziką. Tačiau atlikus apibendrinamąjį tyrimą paaiškėjo, kad žmonės, kurie vartojo šiuos preparatus, nuo infarkto mirdavo dažniau nei tie, kurie jų nevartojo. Taip pat įrodyta, kad sąnarių ligų profilaktikai skirti maisto papildai, kurie turėtų malšinti skausmą, iš tiesų veikia taip pat, kaip gliukozės tabletės. Kitaip tariant, jie visiškai neveiksmingi. Tuo tarpu folinės rūgšties tabletės (vitaminas PP), skiriamos nėščiosioms, norint sumažinti vaisiaus nervinio vamzdelio defektų riziką, iš tiesų padeda“, - vardijo D. Serapinas.

Perdozavimo pavojai
Anot mitybos specialisto Rimanto Stuko, visų organizmui reikalingų medžiagų šaltinis turėtų būti įprastas maistas. Tačiau žmonės nevalgo tiek daržovių ir vaisių, kiek reikėtų, vis dažniau pasitenkina ne šviežiu, o pašildytu maistu, todėl maisto papildai yra geriau negu nieko.

Europoje maisto papildus kasdien vartoja apie 60 proc. gyventojų, Amerikoje – net 90 proc. Lietuvoje šis skaičius žymiai mažesnis. Paskutiniais tyrimų duomenimis, kasdien papildus vartoja apie 9,9 proc. Tačiau apskritai, R. Stuko manymu, sintetinius vitaminus ir mineralus pripažįsta apie 65 proc. lietuvių.

Vis dėlto vasarą ir rudenį, kai yra daug šviežių vaisių ir daržovių, R. Stukas nerekomenduoja vartoti maisto papildų. Taip pat verta atkreipti dėmesį į vitaminų ir mineralų dozę.

„Mitybos papildymui reikėtų rinktis polivitaminus, kuriuose esančių vitaminų ir mineralų kiekis atitinka 100 proc. dienos dozės. Per didelės jų dozės net jei ir nepadarys neigiamos įtakos sveikatai, bereikalingai apkraus organizmo šalinimo sistemą – inkstus, kepenis“, - įspėjo mitybos specialistas.

Anot mediko, pavojingiausi yra vitaminai, kurie netirpsta vandenyje, todėl nepasišalina iš organizmo su šlapimu. Pavyzdžiui, perdozavus vitamino A, gali pradėti slinkti plaukai, nors kaip tik nuo šio simptomo jis vartojamas. Tuo tarpu žmogus, užuot sumažinęs vitamino dozę, ją dar labiau padidina. B grupės vitaminų perdozavimas gresia alergija. Perdozavus jodo, kurio Lietuvos gyventojams tarsi ir trūksta, gali sutrikti skydliaukės veikla. Perdozavus vitamino D, atsiranda apsinuodijimo požymiai, pykinimas.

Savo nuožiūra negalima vartoti net kalcio preparatų. Tiesa, jie labai naudingi vyresnio amžiaus žmonėms. Tačiau jei kalcio koncentracija kraujyje pakankama, jo perteklius gali paskatinti aterosklerozės išsivystymą. Mat formuojantis aterosklerozinėms plokštelėms be cholesterolio sankaupų labai svarbus komponentas yra ir kalcis.

Taip pat nepageidaujamų reakcijų gali sukelti ir vandenyje tirpus vitaminas C. Jei organizmas per dieną gauna daugiau nei vieną gramą vitamino C, atsiranda inkstų akmenligės rizika.

Ar brangesni vitaminai geresni?
Žinoma, pagaminti kokybišką produktą kainuoja brangiau. Tačiau R. Stukas pastebi, kad neretai kainą sudaro visiškai antraeiliai dalykai – transportavimo išlaidos, importinė pakuotės keitimas lietuviška. Dažnai kaina ir priklauso ir nuo maisto papildą gaminančios firmos. Kuo ji garsesnė, tuo didesnį antkainį užsideda. „O kartais tenka matyti brangių maisto papildų, kurių sudėtis visiškai niekuo neypatinga. Kyla įtarimas, kad norint pritraukti vartotoją, kaina užkeliama specialiai. Esą jei tokie brangūs, vadinasi geri“, - pastebėjo medikas.

Per pastaruosius keletą mėnesių Lietuvoje buvo uždrausta viena maisto papildų „Mama Vit“, įvežtų iš Jungtinių Amerikos Valstijų, partija. Jų sudėtyje buvo Europos Sąjungoje draudžiamo dažiklio E 127 eritrozinas, kurio net nedidelis kiekis jautriems žmonėms padidina jautrumą šviesai ir saulės spinduliams.

Taip pat iš apyvartos išimtas maisto papildas „Calcium 600 + vit. D“, importuotas iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Buvo nustatyta, kad jame kalcio iš tiesų yra žymiai daugiau – 935 mg.

Vienoje iš vitaminų vaikams „Jungle Kids“ partijoje buvo viršytas leistinas konservantų – sorbo ir benzoinės rūgšties – kiekis. Dėl šios priežasties prekiauti vitaminais taip pat uždrausta.

Anot R. Stuko, Lietuvoje esantiems maisto papildams taikomi Europos Sąjungos reikalavimai, kurie yra griežtesni nei Amerikoje. „Tiesa, ten taip pat žiūrima, kad jie būtų saugūs, tačiau Amerikoje, pavyzdžiui, leidžiami kai kurie augaliniai komponentai, kurie Europoje dedami tik į vaistus“, - aiškino medikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 13 rugsėjo 2007 - 12:01