Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai nėštukėms

QUOTE(Busiukas @ 2009 01 17, 11:05)
Siaip del visu vitaminu gerimo geriausiai pasikonsultuoti su savo ginekologe.As tai tikrai negerciau savo nuoziura. schmoll.gif

Tai ir folio rugsties negaliu gert? As pas gine pirmakart eisiu po savaites
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurguze: 17 sausio 2009 - 10:27
kuri laika geriau folio rugsti, o db laukiu ginekologes konsultacijos, gal ka rekomenduos, o gal nieko negersiu 4u.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif , as, kaip ir visos, is pradziu geriau folio rugsti (pradejau dar pries pastojima), o paskui gydytoja rekomendavo Elevit gerti kas antra diena po 1 tab., nes paaiskino, kad tyrimais nustatyta, kad tos mamos, kurios kasdien gere vitaminus, ju vaikuciai buna hiperaktyvus lotuliukas.gif na, as taip ir dariau... isgeriau 1 pakuote, o dabar gydytoja parekomendavo pakeisti ir mamavit pabandyt... dar nenusipirkau ju, bet prisikaiciau visokiu nesamoniu apie juos... nezinau, ka daryt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2009 01 17, 10:27)
Tai ir folio rugsties negaliu gert? As pas gine pirmakart eisiu po savaites

Folio rūgštį reikia gerti kai tik sužinai kad pastojai, o geriau dar ir kelis mėnesius prieš, kaip profilaktinę priemonę nuo kai kurių vaisiaus vystymosi sutrikimų.

Dėl vitaminų vėlgi, dabar žiema, vitaminų tikrai pertekliaus negaunam, dėl to nieko blogo jeigu geri nėščiosioms skirtus vitaminus (jų sudėtis kiek kita, plius visokių dažiklių negalima dėti ir pan.). Reikia pasižiūrėti ar nėščiųjų vitaminų sudėtyje yra 400 miligramų folio rūgšties - jeigu yra, tada užtenka vitaminų, papildomai folio nereikia gerti.

O visokių papildų kaip kalcis, geležis ir panašiai atskirai ką tik pastojus gerti nereikia, juos dažniausiai gydytojas paskiria kažkur nuo antro trimestro. Aišku, jeigu žinoma kad pvz. hemoglobinas prieš nėštumą buvo žemas, tada geriau jau bandyt jį atstatyt nuo pat pradžių, nes į nėštumo pabaigą jis dar labiau krenta - bet tai tik tuo atveju jeigu buvo kraujo tyrimas jau padarytas.
Atsakyti
QUOTE(marikana @ 2009 01 18, 10:17)
sveikutes  4u.gif , as, kaip ir visos, is pradziu geriau folio rugsti (pradejau dar pries pastojima), o paskui gydytoja rekomendavo Elevit gerti kas antra diena po 1 tab., nes paaiskino, kad tyrimais nustatyta, kad tos mamos, kurios kasdien gere vitaminus, ju vaikuciai buna hiperaktyvus  lotuliukas.gif  na, as taip ir dariau... isgeriau 1 pakuote, o dabar gydytoja parekomendavo pakeisti ir mamavit pabandyt... dar nenusipirkau ju, bet prisikaiciau visokiu nesamoniu apie juos... nezinau, ka daryt...  g.gif

negeri mamavit? g.gif na as dabar juos geriu..
Atsakyti
Sveikos,

noriu paklausti ar kuri nors vartojat "materna" arba "pregnacare' vitaminus nesciosioms.
materna vartojau su pirmu vaiku 2000 m, dabar internete nerandu sio vitamino, nei sudeties nei kur galima isigyti.
jei kuri nors vartojat parasykit kur galima nusipirkti materna arba pregnacare ir kiek daugmaz jie dabar kainuoja.

aciu
nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(spesRuta @ 2009 01 19, 14:01)
Sveikos,

noriu paklausti ar kuri nors vartojat "materna" arba "pregnacare' vitaminus nesciosioms.
materna vartojau su pirmu vaiku 2000 m, dabar internete nerandu sio vitamino, nei sudeties nei kur galima isigyti.
jei kuri nors vartojat parasykit kur galima nusipirkti materna arba pregnacare ir kiek daugmaz jie dabar kainuoja.

aciu
nestuke.gif

na pregnacare gali rasti visose vaistinese, kad ir euro.. jie kainuoja apie 36lt..
Atsakyti
QUOTE(spesRuta @ 2009 01 19, 14:01)
Sveikos,

aciu
nestuke.gif

Sveikute, nezinau kiek yra tiesos, bet komentuoju tai ka pati esu skaiciusi apie materna vitaminus...
Pies 3 metus mano drauge laukesi ir vartojo siuos vitaminus, taigi ir rekomendavo man dabar besiaukianciai...
Taciau vaistinese ju neradau, o paklausus konsultantes apie siuos papildus pasake, kad senai nebeveza...ir paminejo jog mamavit yra analogas maternai, taigi isigijau siuos blink.gif smalsumo vedina ilindau i neta ir perskaiciau, jog materna yra isimti is apyvartos nes ju kapsules dangale buvo rasta kazkokiu negeru medziagu, kuriu nestukems vartoti nepatartina... doh.gif
Tai man kazkodel nesinori net ir mamavit vartoti.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1turte: 20 sausio 2009 - 19:56
Beje labai jau painu su tais nestukiu vitaminais, nesuprasi kurie is tikruju geri, o kuriuos rekomenduoja gines del komerciniu dalyku g.gif
pirmoji mano echo dariusi gine, tikrai zinoma ir garsi gyd.Rozukiene rekomendavo Elevit...o nuolat mano nestuma priziurinti gine buvo priesiskai pries elevit nusiteikus ir rekomendavo New Nordic nestukems ir maitinancioms skirtus papildus...
Kai pamaciau jog New Nordic net 3 kapsules i diena reikia gert, kazkaip nzn doh.gif
nes ir taip labai daug geriu tu vitaminu - elevit (pabaigus pakuote gersiu New Nordic nestukems); "gamtos namu" kalci, magni, cinka; "your life" vitaminas C; feromoglobina (nes per du men is normos 130 smuktelejo zemiau normos - dabar tik 112 verysad.gif ) tai atrodo vien nuo papildu galiu but soti bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=spesRuta,2009 01 19, 14:01]
Sveikos,

Kai laukiausi mažylio 2000metais, man gydytojas konkrečiai nesakė, kokius vitaminus gerti - paminėjo tik keletą pavadinimų, vienas iš jų ir buvo materna. kaip jis man sakė, vitaminų sudėtis labai nežymiai skiriasi, reikia tik atkreipti dėmesį, kiek jose folio rūgšties, nes jei papildomai jos turi gerti, tai, kad neperdozuotum(man reikėjo papildomai 3 mėn gerti folio rūgštį po 1 tabletę). Taipogi ir su kitomis vitaminų dozėmis - štai pavyzdžiui, man buvo pradėjęs mėšlungis kojas traukti, tai papildomai skyrė magnio, prieš tai liepęs atsinešti vitaminus ir pažiūrėjo, kiek juose yra magnio.
įpusėjus nėštumui dingo iš apyvartos materna , o vaistininkė man pasakė, kad tiesiog firma pakeitė pavadinimą į mamavit. Dėl visa ko paskambinau savo ginekologui ir pasiteiravau, ką dabar daryti(nes jau buvo kažką girdėjusi apie jų kenksmingumą),jis liepė keletą savaičių negerti, kol išsiaiškins, o po to leido gerti mamavit. Beto, vasaros metu negėriau jokių vitaminų - taip rekomendavo ginekologas, sakė, kad jei viskas - norma, nereikia jų.
Atsakyti
Aš geriu Elevit, folį (nuo planavimo pradžios iki šiol) ir Tardyferon geležį, mat jau pirmam trimestre hemoglobinas buvo 92... Taip man viską gert susakė gydytoja.
Dabar šioje temoje paskaičiau, jog nuo vitaminų gimsta vaikai hiperaktyvūs blink.gif
Argi?
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2009 01 21, 05:45)
Aš geriu Elevit, folį (nuo planavimo pradžios iki šiol) ir Tardyferon geležį, mat jau pirmam trimestre hemoglobinas buvo 92... Taip man viską gert susakė gydytoja.
Dabar šioje temoje paskaičiau, jog nuo vitaminų gimsta vaikai hiperaktyvūs  blink.gif
Argi?

Netikiu, kad gaunant SUBALANSUOTA kieki vitaminu ir papildu vaikai bus hiperaktyvus!!! Jei be saiko gerti cheminius vitaminus, kur viskas i viena kapsule suvaryta, tada gali ir monstras gimti rolleyes.gif rolleyes.gif Aktyvumas, mano manymu, labiau su cukraus kiekiu susijes g.gif
Atsakyti