Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai nėštukėms

ar tikrai? nes taip baisu kad nepadauginciau.
Atsakyti
QUOTE(jurgitux79 @ 2008 09 25, 12:06)
vakar buvau pas savo ginekologe tai buvau giliai nustebinta. as geriu vitaminus pregnacare kuriuose jau yra 400 folio rugsties, o tai kiek zinau yra dienos norma nesciajai. tai ji liepe dar nusipirkt papildomai mat nesciajai pros norma yra 1000. ar nenesamone?


Jeigu jokių tau tyrimų kraujo/šlapimo nedarė, tai 400 mcg yra normali dozė. Tos normos tiesa skiriasi skirtingose šalyse, vienur 400, kitur gaunasi apie 800 mcg, tai manau iki 1000 mcg turėtų būti nieko baisaus, aišku jei nevalgai labai daug produktų kuriuose ir taip yra folio rūgšties (pvz. petražolės, špinatai, salotos, miltai ir duona, kruopos, pupelės, grybai, mielės, taip pat kepenys, inkstai, kiaušiniai ir pieno produktai, ypač varškė ir sūriai).

Praktiškai reikėtų iki 12 sav. gerti folio rūgštį o nuo tada pereit prie vitaminų, jeigu jų reikia. Tiesa dabar geriau už vitaminus yra naudotis vaisiais ir daržovėm kol dar šviežių yra, nes praktiškai tai iš vaisių tie vitaminai geriau pasisavinami, o nuo cheminių vitaminų gali paskui alergijos būti.

O šiaip tai į tyrimus reikia žiūrėti dėl tų vitaminų, nes kiekvienam tai reikia jų individualios dozės, o tabletėse visiems vienodai, reikia, nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 25 rugsėjo 2008 - 17:00
Vakar gydytoja man patare nusipirkt Elevit vitaminu.Nuejau i vaistine,o ten dirbusi pazistama man irodinejo,kad neverta pirkti tokiu brangiu vitaminu,nes vitaminu nescioms formule yra sukurta viena ir nieko geriau vitaminuose uz didesne kaina nerasi. g.gif g.gif g.gif Nusipirkau Prenatali.Pigesnis ir uztenka net trims menesiams.
Taip ir neaisku,kodel tada taip ryskiai skiriasi vitaminu kainos.Ar vien vardas tiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2008 09 26, 08:18)
  Taip ir neaisku,kodel tada taip ryskiai skiriasi vitaminu kainos.Ar vien vardas tiek kainuoja?


Visaip būna. Brangesni vitaminai dažnai importuojami iš užsienio, todėl dėl kainų skirtumo vakaruose gaminti vitaminai yra brangesni. Taip maždaug, tos pat kokybės vitaminus pagamint Lt kainuoja 3 kart pigiau.

Su labai pigiais vitaminais kartais būna kad jų kokybė gana abejotina ir neaišku ko ten pridėta į vidų. Taip kad ko gero geriausia rinktis ne pačius pigiausius ir ne pačius brangiausius. LT tai dar daug būna kad naudojami tie patys vitaminai tik įpakavimai skiriasi, kaip sakant pridedama kaina už reklamą.

Dar vienas dalykas, tai kad proporcijos gali būti tos pačios, bet pats produktas šiek tiek skiriasi - kai kurių tų vitaminų organizmas nelabai priima, alergizuoja. Vienos firmos išgauna tuos vitaminus iš natūralesnių žaliavų nei kitos.

Atsakyti
[quote=Charming,2007 07 27, 12:34]
As visa nestuma geriau prenatal vitaminus, ir Mothercare ir "gamtos namai" firmu. Lankiausi KMUK. Dar ir po gimdymo kol vaikuti maitinau juos geriau. Pertrauku niekad nedariau ax.gif
[/qu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Šiuo metu geriu folio rūgšti ir miolers zuvu taukus smile.gif Ar nieko tokio kad geriu as tuos miolers žuvu taukus?Ar uztektu tik folio rūgšties?
Atsakyti
QUOTE(munli @ 2008 09 29, 15:02)
Sveikutes  4u.gif
Šiuo metu geriu folio rūgšti ir miolers zuvu taukus  smile.gif  Ar nieko tokio kad geriu as tuos miolers žuvu taukus?Ar uztektu tik folio rūgšties?


Dėl tų žuvų taukų tai jie turi labai daug vitamino A, o vitamino A didelių dozių nėščiosioms negalima. Dėl to ir visuose nėščiųjų vitaminuose nebūna vitamino A.

Kiek aš skaičiau, tai galima vartoti tik tokius žuvų taukus, kurie daromi iš žuvies kūno (jie yra naudingi dėl sočiųjų rūgščių), bet negalima vartoti tų, kuriuos gaminant naudojamos žuvų kepenys. Apskritai tai reikia žiūrėti sudėtį, kad nebūtų daug to vitamino A ir aišku saugiau yra valgyt riebią žuvį vietoj tų taukų, nes tada tikrai žinai kad tai ne kepenys.

Vat pvz. šitų miolers kapsulių nėščioms reikia vengti: http://www.vaistai.l...com...ų taukai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 29 rugsėjo 2008 - 15:19
Elemire labai dekoju už atsakyma 4u.gif
Nebegersiu aš tu žuvu tauku daugiau tik folio naudosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2007 07 26, 15:16)
Sveikutės,
kai man gydytoja liepė nebevartoti jokių vitaminų labai nustebau ir sunerimau, todėl noriu žinoti Jūsų patirtį kaip ir kokius vitaminus jūs vartojate nėštumo metu. Man penktas mėnesiukas ir greitai busiu šeštame, ir jau mėnesį laiko nebevartoju jokių vitaminų. O kaip jūs?

as iki kokio penkto mesnesio naudojau folio rugsti ir dar kazkius vitaminus su magniu, na ten toks rinkinukas su kalciu. o paskui nieko nenaudojau schmoll.gif , visad tyrimai geri budavo smile.gif
Atsakyti
O as dabar geriu vitaminus kurie vadynasi "multivitaminai" - nescioms ir maitinancioms materims thumbup.gif jau anra pakeli pradejau gert blush2.gif
Atsakyti
sveikutes, kiek pasiklausau ir pazystamu nestuke.gif , kad gydytiojai dabar isvis retai liepai gerti vitaminus g.gif mano gydytoja man vitaminus draude, bet kokius, vartoti pirma nestumo trimestra. Liepe tik vaisiu, darzoviu daugiau valgyti rolleyes.gif Dabar geriu vitaminus TERAVIT PREGNA, gydytoja juos rekomendavo, nes tai pasak jos vieninteliai vitaminai kuriuose yra padidinta jodo doze. Na o jodas labai svarbus kudikio smegenims nestuke.gif
Atsakyti
Mano šeimos gydytoja rekomendavo man mamavit vitaminus, bet mane nuo jų labai pykina doh.gif Tai kol kas negeriu. Nežinau ar mest juos į šalį ir pirkt kitus, ar bandyt gert pav. vakare, ar per pietus? Nes jei sugeriu po sočių pusryčių po kokios valandos pasidaro labai šleikštu.
Atsakyti